Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 14:40
„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
Początek starań 03.2005r.
IV IVF:
- VI transfer blastocyst 3AA i 3AA
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
- IX transfer blastocysty 3AA
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
Promyk wrote:P. R w Gamecie A Tutaj dr K. Naprawde tam nie działo się nic. A w salve poszłam do dr i od razu inseminacja fakt że nieudana no ale cos sie dzieje lekarz powiedział że nie ma na co czekać. W Gamecie podobało mi się to że był kontakt telefoniczny z lekarzem i wizyty byly troche dłuższe. No ale rezultatów brak
W Salve miałaś szybciej akcje, bo byłaś już zdiagnozowana. Ja byłam pacjentką Salve 2,5h roku i też czasem miałam poczucie, że za wolno działamy, a w ciążę w tym czasie nawet raz nie zaszłam czy to naturalnie czy przez IVF. Wiem, że takie są wytyczne odgórne, żeby od razu nie proponować IVF - tylko powoli diagnozować. Pewnie niektórym uda się w tym czasie zajść, a inni tracą tylko niepotrzebnie czas...No ale cóż...tak wygląda diagnostyka... Ja teraz jestem w Gamecie, mam za sobą dwie wizyty - od początku rozmawiamy o IVF i kolejna trzecia to będzie już w cyklu na stymulacji protokołu długiego. To zależy zatem od tego czy masz już diagnostykę za sobą i pewnie też indywidualna kwestia podejścia lekarza.09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️ -
Nam po wynikach, pan dr K. zaproponował IVF, a po wynikach szczegółowych męża IVF ICSI.
Czytałam sobie wczoraj o problemach z implantacją zarodka z racji na KIRY, ale poczekam na opinie lekarza i 100 procentową pewność.
Czytałam też o dziewczynie, której beta ruszyła dopiero 9 dnia i przyrastała potem prawidłowo.
Wiem, może to głupie, ale cień nadziei jest.
Jutro 12dpt i idę na badanie krwi- będzie pewność, wóz albo przewóz.
Na pewno nie będziemy w ciemno podchodzić do 2 IVF, bez zgłębienia sprawy, albo i suplementacji itp.
ps. tak dla śmiechu, tych moich wyników nadal nie ma na stronie Salve. cyrk. tylko są na wyniki.diag.pl.
Maaaa lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Nam po wynikach, pan dr K. zaproponował IVF, a po wynikach szczegółowych męża IVF ICSI.
Czytałam sobie wczoraj o problemach z implantacją zarodka z racji na KIRY, ale poczekam na opinie lekarza i 100 procentową pewność.
Czytałam też o dziewczynie, której beta ruszyła dopiero 9 dnia i przyrastała potem prawidłowo.
Wiem, może to głupie, ale cień nadziei jest.
Jutro 12dpt i idę na badanie krwi- będzie pewność, wóz albo przewóz.
Na pewno nie będziemy w ciemno podchodzić do 2 IVF, bez zgłębienia sprawy, albo i suplementacji itp.
ps. tak dla śmiechu, tych moich wyników nadal nie ma na stronie Salve. cyrk. tylko są na wyniki.diag.pl.
Jeśli problem u was jest po stronie męża czyli jakości nasienia to podstawa jest próba poprawienia go, mój mąż przez rok chodził do androloga poprawiał wyniki nasienia i raz były gorsze, raz lepsze jeśli chodzi o ilość, natomiast jakość była dobra. Uważam ze napewno to ze coś brał i prowadził zdrowy tryb życia, mój mąż na szczęście nie pali ale piwa nawet w wakacje tez ograniczył do wielkiego minimum, tez dużo pomogło. Jeśli u ciebie według badań jest wszystko dobrze oczywiście suplementacja nie zaszkodzi ale powinniście skupić się bardziej na badaniach czy suplementach męża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 10:27
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Starajacasie91 wrote:Jeśli problem u was jest po stronie męża czyli jakości nasienia to podstawa jest próba poprawienia go, mój mąż przez rok chodził do androloga poprawiał wyniki nasienia i raz były gorsze, raz lepsze jeśli chodzi o ilość, natomiast jakość była dobra. Uważam ze napewno to ze coś brał i prowadził zdrowy tryb życia, mój mąż na szczęście nie pali ale piwa nawet w wakacje tez ograniczył do wielkiego minimum, tez dużo pomogło. Jeśli u ciebie według badań jest wszystko dobrze oczywiście suplementacja nie zaszkodzi ale powinniście skupić się bardziej na badaniach czy suplementach męża.
Mój pali papierosy i nie ma bata obecnie, żeby rzucił palenie.
Rzucił sam z siebie na 8 miesięcy rok temu, było to widoczne w wynikach badań i ich poprawie.
Co do alko to zdarza się mu, owszem.
On posłucha jedynie opinii lekarza, prosto z mostu, brutalnie, inaczej to można mu gadać nad uchem. uparty jak osioł.
Teraz nie będzie miał wyjścia- bd żarł Profertil, aż pęknie.
-
jaina_proudmoore wrote:Mój pali papierosy i nie ma bata obecnie, żeby rzucił palenie.
Rzucił sam z siebie na 8 miesięcy rok temu, było to widoczne w wynikach badań i ich poprawie.
Co do alko to zdarza się mu, owszem.
On posłucha jedynie opinii lekarza, prosto z mostu, brutalnie, inaczej to można mu gadać nad uchem. uparty jak osioł.
Teraz nie będzie miał wyjścia- bd żarł Profertil, aż pęknie.
Niech bierze Profertil, ale czy w ogóle byliście z mężem u androloga ? Który zlecił by dokładniejsze badania i właśnie powiedział mezowi ze palenie jest zakazane jeśli ma zła jakość nasienia, i chce ja poprawić.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Starajacasie91 wrote:Niech bierze Profertil, ale czy w ogóle byliście z mężem u androloga ? Który zlecił by dokładniejsze badania i właśnie powiedział mezowi ze palenie jest zakazane jeśli ma zła jakość nasienia, i chce ja poprawić.
jeszcze nie byliśmy.
nawet dr K. tego nie proponował.
Co znaczy dokładniejsze badania, na przykład jakie?
Mąż miał robione:
badania ogólne nasienia/komputerowe CASA,
badanie chromatyny plemnikowej,
test HBA (wiązania plemników z hialuronianem),
Myślę,że odwiedzenie androloga to dobry pomysł.
Mąż wziąłby wyniki badań i może by coś do niego ... dotarło.
Czy może polecasz jakiegoś androloga w Łodzi?
Starajacasie91 lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:jeszcze nie byliśmy.
nawet dr K. tego nie proponował.
Co znaczy dokładniejsze badania, na przykład jakie?
Mąż miał robione:
badania ogólne nasienia/komputerowe CASA,
badanie chromatyny plemnikowej,
test HBA (wiązania plemników z hialuronianem),
Myślę,że odwiedzenie androloga to dobry pomysł.
Mąż wziąłby wyniki badań i może by coś do niego ... dotarło.
Czy może polecasz jakiegoś androloga w Łodzi?
My zanim poszliśmy do doktora K to zrobiliśmy podstawowe badania i wyszło ze mało plemników, wiec poszliśmy do androlog w salve ona zleciła leki, badania krwi, rożnego rodzaju badania nasienia i usg. Po niecałym roku leczenia poszliśmy do dr K i wtedy wiedzieliśmy ze próbowaliśmy zanim in vitro przebadać męża i podejść w momencie w którym wszystkie sumplementacje na poprawę były już podjęte:) My z mężem byliśmy u doktor Jolanta Słowikowska-Hilczer w salve na szparagowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 11:00
-
Starajacasie91 wrote:My zanim poszliśmy do doktora K to zrobiliśmy podstawowe badania i wyszło ze mało plemników, wiec poszliśmy do androlog w salve ona zleciła leki, badania krwi, rożnego rodzaju badania nasienia i usg. Po niecałym roku leczenia poszliśmy do dr K i wtedy wiedzieliśmy ze próbowaliśmy zanim in vitro przebadać męża i podejść w momencie w którym wszystkie sumplementacje na poprawę były już podjęte:) My z mężem byliśmy u doktor Jolanta Słowikowska-Hilczer w salve na szparagowej.
dziękuje serdecznie za namiary.
znalazłam tę lekarkę na stronie Salve, ale domyślam się, że mój wolałby iść do chłopa- lekarza.
U mojego męża jest taki problem, że przyjmuje leki na stałe, sterydowe, z racji na astmę oskrzelową.
i wg mnie, w tym leży clue problemu
w temacie leczenia partnera- na czym polegało?
My tu kombinujemy, a niektórzy palą, piją, dzieciaków na potęgę. gdzie tu sprawiedliwość?
-
jaina_proudmoore wrote:dziękuje serdecznie za namiary.
znalazłam tę lekarkę na stronie Salve, ale domyślam się, że mój wolałby iść do chłopa- lekarza.
U mojego męża jest taki problem, że przyjmuje leki na stałe, sterydowe, z racji na astmę oskrzelową.
i wg mnie, w tym leży clue problemu
w temacie leczenia partnera- na czym polegało?
My tu kombinujemy, a niektórzy palą, piją, dzieciaków na potęgę. gdzie tu sprawiedliwość?
Mój mąż brał clostibergyt to zwiększało trochę ilość, i koniecznie te witaminy brał różne ale po tych jedynych mam wrażenie ale choć trochę wyniki były lepsze a przynajmniej nie gorsze. Na astmę bierze leki doustne czy wziewne ? Wziewne napewno mniej ingerują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 11:49
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 14:40
„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
Początek starań 03.2005r.
IV IVF:
- VI transfer blastocyst 3AA i 3AA
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166