Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
ewe91 wrote:cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było ale po szczepieniach limfocytami wracam do gry:) W zeszłą sobotę miałam scratching rzutem na taśmę i jeśli wszystko będzie ok to we wrześniu zapłodnienie i transfer (mam zzamrożone 7 komórek). Okres powinnam dostać terminowo przedwczoraj a tu nic tylko baaardzo delikatne plamienie. Czy Wam też spóźniało się przez scratching? miałam go już 2 razy wcześniej i nigdy nie było takiej sytuacji... swoją drogą mocno się zdziwiłam że wizyta ze scratchingiem zdrożała do 400zł..starania od 04.2018 r.
Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔 -
Ja płaciłam u dr K 200 zł za wizytę plus 100 zł dodatkowo za scratching.
lekarskie usługi poszły mocno w górę, koszą kasę, gdzie mogą , to samo na rynku innych usług- za dowóz mebli do domu centrum Agata Meble zaśpiewało 400 zł, pogięło ich chyba
-
believer wrote:Bardzo drogo, moze zalezy u jakiego lekarza? Bylas u innego niz wczesniej? Ja po scratchingu zawsze mialam okres szybciej ale widocznie moze byc roznie. Moze lada dzien przyjdzie
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
31 lat ; starania od 6 lat ; 4 Transfery beta <0 ; 5:transfer blastocysty 4.05.22 -
ewe91 wrote:byłam u Sobkiewicza. W sumie od samego początku do niego chodzę ale nie wiem skąd taka różnica. no nic.. mam nadzieję że to koniec finansowych niespodzianek:D
dr S robił mi punkcję plus transfer. raczej na wizytę bym nie poszła do niego, zrobił na mnie złe wrażenie. niestety, nie wiadomo na kogo się trafi w cyklu. Chyba bd zmuszona zostać w Salve, bo ponoć Gameta nie akceptuje zaleceń dr Paśnika - albo źle coś doczytałam.
-
nick nieaktualny
-
jaina_proudmoore wrote:dr S robił mi punkcję plus transfer. raczej na wizytę bym nie poszła do niego, zrobił na mnie złe wrażenie. niestety, nie wiadomo na kogo się trafi w cyklu. Chyba bd zmuszona zostać w Salve, bo ponoć Gameta nie akceptuje zaleceń dr Paśnika - albo źle coś doczytałam.
Ja też mam sporo zastrzeżeń do sposobu jego prowadzenia konsultacji ale w sumie przerobiłam już tylu milutkich i ciepłych lekarzy których leczenie nic nie wnosiło, że wychodzę z założenia że zaciskam zęby i najważniejsza jest skuteczność.
Spotkałam kiedyś na szczepieniach dziewczynę którą pokierowali tam własnie z gamety więc tam to chyba zależy od lekarza czy bierze pod uwagę zalecenia immuno.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
31 lat ; starania od 6 lat ; 4 Transfery beta <0 ; 5:transfer blastocysty 4.05.22 -
nick nieaktualny
-
ogrodniczka wrote:Ja ze względu na koszty wizyt, ich przebieg zmieniłam dra S na dr Stefanowicz. Dr S widząc wyniki męża kazał nam się pojawić dopiero na jesieni. Zmieniliśmy lekarza. Przerobiliśmy kilka wizyt, biopsję, punkcję. A teraz szykujemy się do transferu. Jestem bardzo zadowolona ze zmiany. Będąc u dra S nadal byśmy stali w miejscu. Póki co wszystkie zabiegi mam u mojej lekarki. Liczę też, że z transferem też trafię na nią. Plus jest taki że ona jest codziennie od poniedziałku do piątku.
zabiegi u swojego lekarza to naprawdę duży komfort
-
ogrodniczka wrote:Ja ze względu na koszty wizyt, ich przebieg zmieniłam dra S na dr Stefanowicz. Dr S widząc wyniki męża kazał nam się pojawić dopiero na jesieni. Zmieniliśmy lekarza. Przerobiliśmy kilka wizyt, biopsję, punkcję. A teraz szykujemy się do transferu. Jestem bardzo zadowolona ze zmiany. Będąc u dra S nadal byśmy stali w miejscu. Póki co wszystkie zabiegi mam u mojej lekarki. Liczę też, że z transferem też trafię na nią. Plus jest taki że ona jest codziennie od poniedziałku do piątku.
Ja też leczyłam się u Stefanowicz i ona robiła mi wszystkie zabiegi i to jest ogromny komfort, a ponadto ona jest niesamowitym lekarzem z wiedzą, empatią i świetnym podejściem.
Trzymam mocno kciuki za Wasze działaniajaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
freta wrote:Zuzelka bardzo się cieszę z Twojego szczęścia Lata starań i taka niespodzianka
Koleżanką rodziła w maju w medeorze i mąż nie musiał mieć badania na covid. No i poleca.
My listopad. Tobie też tak chyba wypada?
Tak termin z miesiączki mam na 17 listopad
Tylko nie mogę spać spokojnie bo ciągle się boję że nie uda mi się urodzić w salve a na myśl o innym szpitalu robi mi się słabo...!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
Hej kobietki mam pytanie chciałabym powtórzyć inseminacje leczą się u dr K ale chodzi mi o to czy np mogę jechać na ust kontrolne do dr S A zabieg wykonać u swojego lekarza. Pytam bo dr K nie przyjmuje w soboty A ja akurat będę mogła jechać tylko w sob. Myślicie że mogę tak zrobić ze iść u kogoś innego i zabieg tez?
-
Promyk wrote:Hej kobietki mam pytanie chciałabym powtórzyć inseminacje leczą się u dr K ale chodzi mi o to czy np mogę jechać na ust kontrolne do dr S A zabieg wykonać u swojego lekarza. Pytam bo dr K nie przyjmuje w soboty A ja akurat będę mogła jechać tylko w sob. Myślicie że mogę tak zrobić ze iść u kogoś innego i zabieg tez?
Ja bym z nim obgadała sprawę. tak samo jest z IVF, stymulacja u niego, ale już dalej nie- punkcja i transfer ktoś inny robił. Ja też na jednym USG byłam u dr G. bo on nie pracował. Wg mnie jest to do zrobienia. Z tego co pamiętam, to w soboty dr K przyjmuje , zerknij na znany lekarz.pl na grafik -
jaina_proudmoore wrote:dr S robił mi punkcję plus transfer. raczej na wizytę bym nie poszła do niego, zrobił na mnie złe wrażenie. niestety, nie wiadomo na kogo się trafi w cyklu. Chyba bd zmuszona zostać w Salve, bo ponoć Gameta nie akceptuje zaleceń dr Paśnika - albo źle coś doczytałam.
Karola1987 -
Karola1987 wrote:Witaj ja jestem dziś po punkcji w salve Łódź lecze się u Dr Klosinskiego. Wcześniejsze in vitro mialam w Gamecie i też trafiłam do dr Pasnika . A na jakim etapie jesteś teraz?
hej, a ja jestem na etapie przerwy stawiam na październik jednak z 2 podejściem, mieliśmy nagłe wydatki- zepsuło się nam w domu AGD i zarwała kanapa.
jestem przed 2 wizytą u dr Paśnika - będzie ona 7.09 , także dam znać -
Karola1987 wrote:Witajcie dziewczyny ja dziś jestem po punkcji w salve . I boli mnie wszystko jak wy się czułyście ? Jsk wrażenia wogóle z Salve ? Pierwsze in vitro mialam w Gamecie
ja czułam się najgorzej od razu po, sporo leżałam bo byłam słaba . piłam dużo wody i jadłam białkowe rzeczy. brzuch mi wzdęło mocno, ale kolejnego dnia już przeszło. czułam się lekko obolała.
ja i wrażenia z Salve?
jak w fabryce
-
jaina_proudmoore wrote:a gdzie jest nasza koleżanka @i need a miracle?jaina_proudmoore wrote:a gdzie jest nasza koleżanka @i need a miracle?
Hey, jestem... ja też musiałam wyłączyć myślenie i odpocząć od starań, ale nie osiadłam na laurach
Wybrałam jednak Wilczyńskiego, bo miałam szybszy termin.
Jestem na etapie robienia badań, ale na wyniki jeszcze czekam ( do miesiąca nawet )
Obecnie mam 3 wyniki:
- P/c. p. bata-2-glikoproteinie I IgG negatywny -
- P/c. p. bata-2-glikoproteinie I IgG negatywny -
- Antykoagulant toczniowy (ICD-9:N89)
LA1 (dRVVT) 29,6 sek 31,0 -44,0 mam L ( co to oznacza? )
PTT-LA (APTT sens LA ) 36,6 sek 31,4 – 43,4
Wynik ujemny
i już na dniach będę miała @ i zaczynam stymulację ( zastrzyki już się mrożą )...
Na większość badań immunologicznych czy wyjdą dobre czy złe nie ma niestety pomocy... ( bo w tym zakresie medycyna jest jeszcze daleko w tyle )...
Dr K. nie zapisał mi Acardu ( a poprzednio brałam i teraz się zastanawiam czy powinnam brać? Czy nie? )
Bardzo proszę o radę ...
Ps. a encorton dostałam 10jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
Początek starań 03.2005r.
IV IVF:
- VI transfer blastocyst 3AA i 3AA
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
- IX transfer blastocysty 3AA
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
ewe91 wrote:cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było ale po szczepieniach limfocytami wracam do gry:) W zeszłą sobotę miałam scratching rzutem na taśmę i jeśli wszystko będzie ok to we wrześniu zapłodnienie i transfer (mam zzamrożone 7 komórek). Okres powinnam dostać terminowo przedwczoraj a tu nic tylko baaardzo delikatne plamienie. Czy Wam też spóźniało się przez scratching? miałam go już 2 razy wcześniej i nigdy nie było takiej sytuacji... swoją drogą mocno się zdziwiłam że wizyta ze scratchingiem zdrożała do 400zł..
Ja miałam scratching w tym miesiącu i zapłaciłam 300zł, ale pewnie to zależy od cennika danego gin.„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
IV IVF:
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
Karola1987 wrote:Witajcie dziewczyny ja dziś jestem po punkcji w salve . I boli mnie wszystko jak wy się czułyście ? Jsk wrażenia wogóle z Salve ? Pierwsze in vitro mialam w Gamecie
Ja miałam 2 razy punkcję i za każdym razem czułam się bardzo źle... ( 2 dni ledwo chodziłam ), a później wracało wszystko do normy. Trzeba się przemęczyć, dziwię się, że nie dają L4 na te 2 dni„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
IV IVF:
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
Hej. Od jakiegoś czasu czytam ten wątek bo sama leczyłam się w Salve. Niestety 4 transfery nieudane. Postanowiłam odpuścić i zakończyć starania, zwłaszcza że całą procedurę pokrywamy z własnej kieszeni. Mam do odsprzedaży kilka leków:
Utrogestan 2 op.
Fraxiparine 5 zastrzyków
Prolutex 8 ampułek
Dostinex 2 op.
Progesterone besins 1 op.
Jeśli któraś jest zainteresowana proszę o kontakt.