X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • believer Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe91 wrote:
    cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było ale po szczepieniach limfocytami wracam do gry:) W zeszłą sobotę miałam scratching rzutem na taśmę i jeśli wszystko będzie ok to we wrześniu zapłodnienie i transfer (mam zzamrożone 7 komórek). Okres powinnam dostać terminowo przedwczoraj a tu nic tylko baaardzo delikatne plamienie. Czy Wam też spóźniało się przez scratching? miałam go już 2 razy wcześniej i nigdy nie było takiej sytuacji... swoją drogą mocno się zdziwiłam że wizyta ze scratchingiem zdrożała do 400zł..
    Bardzo drogo, moze zalezy u jakiego lekarza? Bylas u innego niz wczesniej? Ja po scratchingu zawsze mialam okres szybciej ale widocznie moze byc roznie. Moze lada dzien przyjdzie :)

starania od 04.2018 r.
    Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
    MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
    On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)

10 transferów nieudanych
    11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam u dr K 200 zł za wizytę plus 100 zł dodatkowo za scratching.
    lekarskie usługi poszły mocno w górę, koszą kasę, gdzie mogą , to samo na rynku innych usług- za dowóz mebli do domu centrum Agata Meble zaśpiewało 400 zł, pogięło ich chyba ;)

zDmVp2.png
  • ewe91 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:
    Bardzo drogo, moze zalezy u jakiego lekarza? Bylas u innego niz wczesniej? Ja po scratchingu zawsze mialam okres szybciej ale widocznie moze byc roznie. Moze lada dzien przyjdzie :)
    byłam u Sobkiewicza. W sumie od samego początku do niego chodzę ale nie wiem skąd taka różnica. no nic.. mam nadzieję że to koniec finansowych niespodzianek:D

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

31 lat ; starania od 6 lat ; 4 Transfery beta <0 ; 5:transfer blastocysty 4.05.22

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe91 wrote:
    byłam u Sobkiewicza. W sumie od samego początku do niego chodzę ale nie wiem skąd taka różnica. no nic.. mam nadzieję że to koniec finansowych niespodzianek:D

dr S robił mi punkcję plus transfer. raczej na wizytę bym nie poszła do niego, zrobił na mnie złe wrażenie. niestety, nie wiadomo na kogo się trafi w cyklu. Chyba bd zmuszona zostać w Salve, bo ponoć Gameta nie akceptuje zaleceń dr Paśnika - albo źle coś doczytałam.

zDmVp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 12:05

• ewe91 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    dr S robił mi punkcję plus transfer. raczej na wizytę bym nie poszła do niego, zrobił na mnie złe wrażenie. niestety, nie wiadomo na kogo się trafi w cyklu. Chyba bd zmuszona zostać w Salve, bo ponoć Gameta nie akceptuje zaleceń dr Paśnika - albo źle coś doczytałam.

Ja też mam sporo zastrzeżeń do sposobu jego prowadzenia konsultacji ale w sumie przerobiłam już tylu milutkich i ciepłych lekarzy których leczenie nic nie wnosiło, że wychodzę z założenia że zaciskam zęby i najważniejsza jest skuteczność.

Spotkałam kiedyś na szczepieniach dziewczynę którą pokierowali tam własnie z gamety więc tam to chyba zależy od lekarza czy bierze pod uwagę zalecenia immuno.

31 lat ; starania od 6 lat ; 4 Transfery beta <0 ; 5:transfer blastocysty 4.05.22
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 21:43

jaina_proudmoore, Mimi87 lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogrodniczka wrote:
    Ja ze względu na koszty wizyt, ich przebieg zmieniłam dra S na dr Stefanowicz. Dr S widząc wyniki męża kazał nam się pojawić dopiero na jesieni. Zmieniliśmy lekarza. Przerobiliśmy kilka wizyt, biopsję, punkcję. A teraz szykujemy się do transferu. Jestem bardzo zadowolona ze zmiany. Będąc u dra S nadal byśmy stali w miejscu. Póki co wszystkie zabiegi mam u mojej lekarki. Liczę też, że z transferem też trafię na nią. Plus jest taki że ona jest codziennie od poniedziałku do piątku.

zabiegi u swojego lekarza to naprawdę duży komfort :)

zDmVp2.png
  • Mimi87 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogrodniczka wrote:
    Ja ze względu na koszty wizyt, ich przebieg zmieniłam dra S na dr Stefanowicz. Dr S widząc wyniki męża kazał nam się pojawić dopiero na jesieni. Zmieniliśmy lekarza. Przerobiliśmy kilka wizyt, biopsję, punkcję. A teraz szykujemy się do transferu. Jestem bardzo zadowolona ze zmiany. Będąc u dra S nadal byśmy stali w miejscu. Póki co wszystkie zabiegi mam u mojej lekarki. Liczę też, że z transferem też trafię na nią. Plus jest taki że ona jest codziennie od poniedziałku do piątku.

Ja też leczyłam się u Stefanowicz i ona robiła mi wszystkie zabiegi i to jest ogromny komfort, a ponadto ona jest niesamowitym lekarzem z wiedzą, empatią i świetnym podejściem.
    Trzymam mocno kciuki za Wasze działania :)

0d1yqqmzn6wu2mud.png
  • zuzelka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    freta wrote:
    Zuzelka bardzo się cieszę z Twojego szczęścia :) Lata starań i taka niespodzianka :)

Koleżanką rodziła w maju w medeorze i mąż nie musiał mieć badania na covid. No i poleca.

My listopad. Tobie też tak chyba wypada?

Tak termin z miesiączki mam na 17 listopad :)

Tylko nie mogę spać spokojnie bo ciągle się boję że nie uda mi się urodzić w salve a na myśl o innym szpitalu robi mi się słabo... :(

!p19u9jcgfrffjdsk.png!

6 IUI - :(
    20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89 :(
    12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2 :(
    10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2 :(
    Nie mam więcej zarodków.....
    03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
    03.2020 - start drugiej procedury ?

lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • Promyk Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki mam pytanie chciałabym powtórzyć inseminacje leczą się u dr K ale chodzi mi o to czy np mogę jechać na ust kontrolne do dr S A zabieg wykonać u swojego lekarza. Pytam bo dr K nie przyjmuje w soboty A ja akurat będę mogła jechać tylko w sob. Myślicie że mogę tak zrobić ze iść u kogoś innego i zabieg tez?

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk wrote:
    Hej kobietki mam pytanie chciałabym powtórzyć inseminacje leczą się u dr K ale chodzi mi o to czy np mogę jechać na ust kontrolne do dr S A zabieg wykonać u swojego lekarza. Pytam bo dr K nie przyjmuje w soboty A ja akurat będę mogła jechać tylko w sob. Myślicie że mogę tak zrobić ze iść u kogoś innego i zabieg tez?

Ja bym z nim obgadała sprawę. tak samo jest z IVF, stymulacja u niego, ale już dalej nie- punkcja i transfer ktoś inny robił. Ja też na jednym USG byłam u dr G. bo on nie pracował. Wg mnie jest to do zrobienia. Z tego co pamiętam, to w soboty dr K przyjmuje , zerknij na znany lekarz.pl na grafik ;)

zDmVp2.png
  • Karola1987 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Witaj ja jestem dziś po punkcji w salve Łódź lecze się u Dr Klosinskiego. Wcześniejsze in vitro mialam w Gamecie i też trafiłam do dr Pasnika . A na jakim etapie jesteś teraz?

Karola1987
  • Karola1987 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ja dziś jestem po punkcji w salve . I boli mnie wszystko jak wy się czułyście ? Jsk wrażenia wogóle z Salve ? Pierwsze in vitro mialam w Gamecie

jaina_proudmoore, Jola17a lubią tę wiadomość

Karola1987

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1987 wrote:
    Witaj ja jestem dziś po punkcji w salve Łódź lecze się u Dr Klosinskiego. Wcześniejsze in vitro mialam w Gamecie i też trafiłam do dr Pasnika . A na jakim etapie jesteś teraz?

hej, a ja jestem na etapie przerwy :) stawiam na październik jednak z 2 podejściem, mieliśmy nagłe wydatki- zepsuło się nam w domu AGD i zarwała kanapa. ;)
    jestem przed 2 wizytą u dr Paśnika - będzie ona 7.09 , także dam znać :)

zDmVp2.png

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1987 wrote:
    Witajcie dziewczyny ja dziś jestem po punkcji w salve . I boli mnie wszystko jak wy się czułyście ? Jsk wrażenia wogóle z Salve ? Pierwsze in vitro mialam w Gamecie

ja czułam się najgorzej od razu po, sporo leżałam bo byłam słaba . piłam dużo wody i jadłam białkowe rzeczy. brzuch mi wzdęło mocno, ale kolejnego dnia już przeszło. czułam się lekko obolała.

ja i wrażenia z Salve? :D
    jak w fabryce ;)

zDmVp2.png
  • I am waiting for a miracle Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    a gdzie jest nasza koleżanka @i need a miracle? :)
    jaina_proudmoore wrote:
    a gdzie jest nasza koleżanka @i need a miracle? :)

Hey, jestem... ja też musiałam wyłączyć myślenie i odpocząć od starań, ale nie osiadłam na laurach :)

Wybrałam jednak Wilczyńskiego, bo miałam szybszy termin.
    Jestem na etapie robienia badań, ale na wyniki jeszcze czekam ( do miesiąca nawet )
    Obecnie mam 3 wyniki:
    - P/c. p. bata-2-glikoproteinie I IgG negatywny -
    - P/c. p. bata-2-glikoproteinie I IgG negatywny -
    - Antykoagulant toczniowy (ICD-9:N89)
    LA1 (dRVVT) 29,6 sek 31,0 -44,0 mam L ( co to oznacza? )
    PTT-LA (APTT sens LA ) 36,6 sek 31,4 – 43,4
    Wynik ujemny
    i już na dniach będę miała @ i zaczynam stymulację ( zastrzyki już się mrożą )...

Na większość badań immunologicznych czy wyjdą dobre czy złe nie ma niestety pomocy... ( bo w tym zakresie medycyna jest jeszcze daleko w tyle )...

Dr K. nie zapisał mi Acardu ( a poprzednio brałam i teraz się zastanawiam czy powinnam brać? Czy nie? )

Bardzo proszę o radę ...

Ps. a encorton dostałam 10

„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
    Mama 2 aniołków
    Początek starań 03.2005r.
    IV IVF:
    - VI transfer blastocyst 3AA <3 i 3AA
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    19w6d 320g miłości
    21w0d 390g miłości
    29w4d 1550g miłości
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo <3
    V IVF:
    - IX transfer blastocysty 3AA <3
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)

❄️ 3BB ❄️ 5AB

preg.png

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe91 wrote:
    cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było ale po szczepieniach limfocytami wracam do gry:) W zeszłą sobotę miałam scratching rzutem na taśmę i jeśli wszystko będzie ok to we wrześniu zapłodnienie i transfer (mam zzamrożone 7 komórek). Okres powinnam dostać terminowo przedwczoraj a tu nic tylko baaardzo delikatne plamienie. Czy Wam też spóźniało się przez scratching? miałam go już 2 razy wcześniej i nigdy nie było takiej sytuacji... swoją drogą mocno się zdziwiłam że wizyta ze scratchingiem zdrożała do 400zł..

Ja miałam scratching w tym miesiącu i zapłaciłam 300zł, ale pewnie to zależy od cennika danego gin.

Mama 2 aniołków
    IV IVF:
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    19w6d 320g miłości
    21w0d 390g miłości
    29w4d 1550g miłości
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo <3
    V IVF:
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)

❄️ 3BB ❄️ 5AB

preg.png

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1987 wrote:

Ja miałam 2 razy punkcję i za każdym razem czułam się bardzo źle... ( 2 dni ledwo chodziłam ), a później wracało wszystko do normy. Trzeba się przemęczyć, dziwię się, że nie dają L4 na te 2 dni :(

Mama 2 aniołków
    IV IVF:
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    19w6d 320g miłości
    21w0d 390g miłości
    29w4d 1550g miłości
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo <3
    V IVF:
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)

❄️ 3BB ❄️ 5AB

preg.png
  • Szefowa Debiutantka

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Od jakiegoś czasu czytam ten wątek bo sama leczyłam się w Salve. Niestety 4 transfery nieudane. Postanowiłam odpuścić i zakończyć starania, zwłaszcza że całą procedurę pokrywamy z własnej kieszeni. Mam do odsprzedaży kilka leków:
    Utrogestan 2 op.
    Fraxiparine 5 zastrzyków
    Prolutex 8 ampułek
    Dostinex 2 op.
    Progesterone besins 1 op.

Jeśli któraś jest zainteresowana proszę o kontakt.

‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ