X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • Dorin123 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2021, 19:54

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorin123 wrote:
    Jak stosowałaś królową? Ile czasu ?

ja brałam ashwę 2 miesiące, wyluzowałam, cykle były krótsze, ból brzucha mniejszy. brałam w grudniu i byłam jakaś nadmiernie pobudzona ;) więc odstawiłam.

zDmVp2.png
  • I am waiting for a miracle Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorin123 wrote:
    Jak stosowałaś królową? Ile czasu ?
    1 miesiąc brałam ashwę, a później 1-2 miesiące brałam królową, 2 miesiące brałam Q10... jak dostałam @ to przerwałam i odstawiłam wszystko, bo to był czas przed punkcją i się bałam brać...

„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
    Mama 2 aniołków
    Początek starań 03.2005r.
    IV IVF:
    - VI transfer blastocyst 3AA <3 i 3AA
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo
    V IVF:
    - IX transfer blastocysty 3AA <3
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)
    Ukochana córeczka ❤️

❄️ 3BB ❄️ 5AB
  • Cytryna 88 Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2021, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka wrote:
    Podobno trzeba przedstawić sprawozdanie podatkowe za zaszły rok... jestem w tej samej sytuacji wiec nie skorzystam z tego ;( a wydałam już 20 tys przez ostatnie 2-3 miesiące na 1 procedurę, diagnostykę, wizyty, leki, a to dopiero 1 transfer... nieudany.

Dzięki za odpowiedź.
    Nam się udało za drugim razem i mamy ślicznego synka. Mam nadzieję że i Tobie się uda.
    Na dwie próby wydaliśmy ok 35 tys. zł i chociaż było warto to wolałabym żeby to wyglądało inaczej.
    Teraz czekam na punkcję żeby spełniło się moje drugie marzenie😄
    A Ty kiedy masz drugi transfer?

Śnieżka lubi tę wiadomość

Starania od 2016
    I transfer 2018 blastocysta 2AA
    II transfer 2019 blastocysta 3AA
    Syn 👣
    III transfer 2020 blastocysta 3AB
    Przygotowania do punkcji
  • SylwiaB Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytryna 88 wrote:
    Dzięki za odpowiedź.
    Nam się udało za drugim razem i mamy ślicznego synka. Mam nadzieję że i Tobie się uda.
    Na dwie próby wydaliśmy ok 35 tys. zł i chociaż było warto to wolałabym żeby to wyglądało inaczej.

Hej
    Pukncje mialas wczoraj w salve ? Mam nadzieje ze pobrali piekne komóreczki :)
    Ja wczoraj byłam na transferze.

Śnieżka lubi tę wiadomość

• Tosiek Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I am waiting for a miracle ja znalazłam jakiś suplement który zawiera te 3 MACA, ASHWAGANDHA, SHATAVARI i stwierdziłam że mogę pobrać chociażby miesiąc. Wszystkie regulują podobno hormony i pomagają na stres zatem przed transferem o ile coś z tych komórek będzie nie powinny zaszkodzić. Zamówiłam też myofolic i tran żeby trochę uzupełnić ewentualne braki witamin.

Śnieżka doskonale Cię rozumiem u mnie to samo pieniadze wydane jak narazie 1 transfer i przykre doświadczenie, a miało być tak pięknie. Nie myślałam, że w całej procedurze taka niewielka szansa na zarodki nikt jakoś o tym nie wspomniał że raczej to tak wygląda :/

Cytryna 88 gratuluję takie historie niosą nam nadzieję i człowiek mimo tych wszystkich złych rzeczy dalej marzy, że się uda.

I am waiting for a miracle, Śnieżka lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 stycznia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    przyszły moje wyniki
    po roku suplementacji witamina D3 z 19.5 na 29.4 :)
    (dawka 2tyś jednostek, od 2 miesięcy 4 tyś jednostek.)

TSH wyszło 2.42
    FT3- 3.31
    FT4- 1.26
    Chyba wyślę maila do dr K czy brać nadal dawkę 75 czy może inną.
    ślad po pobraniu krwi mam jakby mnie żarłoczny wampir ugryzł :P

I am waiting for a miracle lubi tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 15 stycznia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    hej dziewczyny,
    przyszły moje wyniki
    po roku suplementacji witamina D3 z 19.5 na 29.4 :)
    (dawka 2tyś jednostek, od 2 miesięcy 4 tyś jednostek.)

TSH wyszło 2.42
    FT3- 3.31
    FT4- 1.26
    Chyba wyślę maila do dr K czy brać nadal dawkę 75 czy może inną.
    ślad po pobraniu krwi mam jakby mnie żarłoczny wampir ugryzł :P

Ja miałam poziom wysoki witD, pokazałam to mojemu gin a on mimo prenatal Uno, dał mi Vigantol 4 krople... Wg standardów... kobieta w ciąży powinna brać 2000tyś, a nie 4, więc jak to ja odstawiłam sobie Vigantol... i teraz mam 1 mniej niż wysoki...
    Trochę mnie czasami dziwi postępowanie mojego gin... więc robię tak jak czuję...

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Mama 2 aniołków
    IV IVF:
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo
    V IVF:
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)
    Ukochana córeczka ❤️

❄️ 3BB ❄️ 5AB

Wysłany: 15 stycznia 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I am waiting for a miracle wrote:
    Ja miałam poziom wysoki witD, pokazałam to mojemu gin a on mimo prenatal Uno, dał mi Vigantol 4 krople... Wg standardów... kobieta w ciąży powinna brać 2000tyś, a nie 4, więc jak to ja odstawiłam sobie Vigantol... i teraz mam 1 mniej niż wysoki...
    Trochę mnie czasami dziwi postępowanie mojego gin... więc robię tak jak czuję...

biorę 4 tyś, bo tyle zaleca znajomy dietetyk ;)
    zamówiłam sobie Miovelię :) bo jak brałam wtedy ale nie do samego podejścia do IVF, to dobrze działało na okres, wagę itp. więc może pobiorę to dłużej i poprawi jakość komórek.

zDmVp2.png
  • Dorin123 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 12:31

• Śnieżka Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda historia jest inna, ale ważne by osiągnąć cel i każde marzenie się spełniło :) :) I wierze w to, że któraś komórka czy zarodek to będzie ten!! Aktualnie jestem już o 2 transferze, jutro 8dpt, więc skuszę się na betę. Ostatnio też tak zrobiłam, i wynik 0, więc łatwiej było mi odstawić wszystko i przystąpić szybko do drugiego podejścia. Akurat hormony były w normie, nic złego się nie zadziało, więc dostałam zielone światło i teraz oczekuję, niecierpliwie... Testy ciążowe to nie dla mnie, więc powiedzmy że grzecznie czekam do wyniku z krwi :) Chociaż przy tym transferze jest inaczej, spokojniej, nawet igły wchodzą w miarę bezproblemowo :P NIe wiem czy to dobre zwiastuny czy nie... czy to już wyobraźnia... who knows ... wiem jak to jest mieć betę 0... a jak to jest mieć betę ileś tam ?!?!? nieznane uczucie... czekam... :)

Co do supli powiem Wam tyle (a coś na ich temat wiem :) ) ważne żebyście wybierały lepszej jakości i sprawdzonych firm (najlepiej leki), a nie najtańsze te które aktualnie kuszą dobrą ceną. Przede wszystkim DIETA. Bo diety nic nie zastąpi, nawet suplement za 150 zł... wiadomo nie wszystko się przyswoi, ale w granicach rozsądku.

Ja Prenatal Uno zamieniłam na Femibion, Magnezin na Magne B6 forte.. przynajmniej mam pewność ze jakoś się wchłania.

• Śnieżka Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaB wrote:
    Hej
    Pukncje mialas wczoraj w salve ? Mam nadzieje ze pobrali piekne komóreczki :)
    Ja wczoraj byłam na transferze.

Teraz trzymamy kciuki za Ciebie i Twojego kropeczka :) :)

jaina_proudmoore, SylwiaB lubią tę wiadomość

• Śnieżka Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytryna 88 wrote:
    Dzięki za odpowiedź.

Marzenie musi się spełnić :) :) Daj znać jak poszło :) Więcej pozytywnych historii :)

Wysłany: 15 stycznia 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka wrote:
    Każda historia jest inna, ale ważne by osiągnąć cel i każde marzenie się spełniło :) :) I wierze w to, że któraś komórka czy zarodek to będzie ten!! Aktualnie jestem już o 2 transferze, jutro 8dpt, więc skuszę się na betę. Ostatnio też tak zrobiłam, i wynik 0, więc łatwiej było mi odstawić wszystko i przystąpić szybko do drugiego podejścia. Akurat hormony były w normie, nic złego się nie zadziało, więc dostałam zielone światło i teraz oczekuję, niecierpliwie... Testy ciążowe to nie dla mnie, więc powiedzmy że grzecznie czekam do wyniku z krwi :) Chociaż przy tym transferze jest inaczej, spokojniej, nawet igły wchodzą w miarę bezproblemowo :P NIe wiem czy to dobre zwiastuny czy nie... czy to już wyobraźnia... who knows ... wiem jak to jest mieć betę 0... a jak to jest mieć betę ileś tam ?!?!? nieznane uczucie... czekam... :)
    W takim razie trzymam mocno kciuki za jutrzejszą betę <3
    Ile masz jeszcze mrożaczków?

Mama 2 aniołków
    IV IVF:
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo
    V IVF:
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)
    Ukochana córeczka ❤️

❄️ 3BB ❄️ 5AB
  • Śnieżka Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :)
    Mam jeszcze dwa, ale podobno gorszej klasy... Jak się nie uda to zastanawiam się czy nie wsiąść dwóch od razu.. Pytanie jak p M się na to zgodzi.. ale na razie nie myśle o tym, choć plan musi być :P
    Transferowany był 4 AA, jak i przy pierwszym transferze.. ale czy to ma jakieś znaczenie.. los jest przewrotny, jak sama wiesz :) Lepszy czy gorszy, ważne żeby dał upragnioną ciążę i zdrowe dziecko :)

jaina_proudmoore, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 stycznia 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka wrote:
    Dziękuje :)
    Mam jeszcze dwa, ale podobno gorszej klasy... Jak się nie uda to zastanawiam się czy nie wsiąść dwóch od razu.. Pytanie jak p M się na to zgodzi.. ale na razie nie myśle o tym, choć plan musi być :P
    Transferowany był 4 AA, jak i przy pierwszym transferze.. ale czy to ma jakieś znaczenie.. los jest przewrotny, jak sama wiesz :) Lepszy czy gorszy, ważne żeby dał upragnioną ciążę i zdrowe dziecko :)

Nie wiem, czy się zgodzi... mi dopiero przy 3 IN VITRO pozwoliła... ewidentnie jest bardzo mocno nastawiona na 1 zarodek... a ja marzyłam o bliźniakach, więc pragnęłam od początku 2 <3 <3

Mama 2 aniołków
    IV IVF:
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo
    V IVF:
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)
    Ukochana córeczka ❤️

❄️ 3BB ❄️ 5AB
  • Tosiek Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mały niedobór Wit D3 i po pierwszych badaniach dr S. Kazał brać 2x 2000. Tak brałam przed i całą ciąże prawie. Całą ciąże nie byłam chora może raz lekko przeziębiona także jakiś skutek myślę tego był. Pod koniec ciąży jak zbadałam to miałam wysoki stopień więc też w trakcie chociażby po 4 miesiącach warto zbadać poziom jak przyrasta ale człowiek po fakcie mądry a dr K w ogóle się nie pytał o jej poziom choć ta suplementacja zaczęła się od nich.

• Tosiek Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie uważam, że suplementacja to nie wszystko ale dawka witamin razowa myślę, że nie zaszkodzi tak jak pisałam będę brać pierwszy raz maca, Ashwagandha, SHATAVARI w jednym, myofolic, tran z Wiesiołkiem i D3 z cynkiem oraz selenem, magnez. Narazie zobaczę jak będę się czuć po i czy dam radę systematycznie je stosować. Wydam pieniądze na suplementy drogie, a nie będę zażywać zresztą już się nauczyłam że cena jakości nie zawsze odpowiada.
    W pierwszej ciąży brałam tylko D3 i zwykły kwas foliowy dr K nie zalecał żadnej suplementacji, bo na jakiś badaniach się opierał. Teraz przy wizytach zalecał prenatal uno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 15:06

I am waiting for a miracle, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Tosiek Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za te po transferze🤛😊
    Mam nadzieję, że i mój luby zmieni zdanie i zobaczymy co z tymi naszymi komórkami.
    Zapisałam się już na kolejną wizytę i zobaczymy czy jest ok, bo po zabiegu miałam torbiele krwotoczne i jeszcze jakąś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 15:12

• Tosiek Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie powiedzcie mi jak to jest z tymi 2 zarodkami, kiedy niby można? Rozumiem że 3 podejście ale czy nie jest bardziej istotny wiek kobiety, jej przypadłości ( problemy pary) i ile się starają ? Można to negocjować wyłącznie z panią M. rozumiem?

‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ