X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Marta13 Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, postanowiłam udzielić się na forum, bo mam obawy co do leku. Otóż u mnie również zdiagnozowano lekki stan zapalny endometrium i lekarz przepisał Metronidazol 2x1 + Tarivid 2x1. Mam bardzo duże obawy co do leku Tarivid. Zauważyłam, że dużo dziewczyn z tego forum brało taki zestaw leków. Czy miałyście jakieś skutki uboczne przy stosowaniu tego antybiotyku? Jest to bardzo silny antybiotyk, z grupy fluorochinolonów, gdzie jak się wgłębiłam w temat, jest to bardzo niebezpieczny lek, który może powodować nieodwracalne skutki uboczne (nieodwracalne zapalenie stawów, kalectwo, depresję, zaburzenia snu). Rozumiem, że w ulotce jest zawsze wypisane dużo skutków ubocznych, ale w tym przypadku nawet FDA ostrzea przed działaniem niepożądanym leku z grupy fluorochinolonów (m.in. Tarivid), z tej grupy wycofano również inne leki, bo ludzie zgłaszali że zostali okaleczeni na całe życie, a skutki uboczne pojawiały się nawet kilka miesięcy po odstawieniu leku. Proszę o opinie dziewczyny, które stosowały Tarivid i w jakiej dawce oraz czy ten lek wpłynął na Wasze zdrowie?

• Kluska Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta13 wrote:
    Cześć, postanowiłam udzielić się na forum, bo mam obawy co do leku. Otóż u mnie również zdiagnozowano lekki stan zapalny endometrium i lekarz przepisał Metronidazol 2x1 + Tarivid 2x1. Mam bardzo duże obawy co do leku Tarivid. Zauważyłam, że dużo dziewczyn z tego forum brało taki zestaw leków. Czy miałyście jakieś skutki uboczne przy stosowaniu tego antybiotyku? Jest to bardzo silny antybiotyk, z grupy fluorochinolonów, gdzie jak się wgłębiłam w temat, jest to bardzo niebezpieczny lek, który może powodować nieodwracalne skutki uboczne (nieodwracalne zapalenie stawów, kalectwo, depresję, zaburzenia snu). Rozumiem, że w ulotce jest zawsze wypisane dużo skutków ubocznych, ale w tym przypadku nawet FDA ostrzea przed działaniem niepożądanym leku z grupy fluorochinolonów (m.in. Tarivid), z tej grupy wycofano również inne leki, bo ludzie zgłaszali że zostali okaleczeni na całe życie, a skutki uboczne pojawiały się nawet kilka miesięcy po odstawieniu leku. Proszę o opinie dziewczyny, które stosowały Tarivid i w jakiej dawce oraz czy ten lek wpłynął na Wasze zdrowie?
    Ja brałam w takiej samej dawce przez 10 dni na początku czerwca. Jedyne co odczuwałam to dolegliwości żołądkowe przez pierwszy tydzień (ale mam wątpliwości czy to tarivid czy metronidazol bo on "lubi" podobno powodować mdłości).
    Na chwilę obecną nie odczuwam żadnych odroczonych skutków ubocznych.
    Pytałam lekarza (innego niż zlecający, konkretnie immunologa) to powiedział że to standardowe połączenie na zapalenia narządów miednicy mniejszej i że często stosuje się nawet podwójne dawki.
    Mimo że u mnie zajście w ciążę naturalnie jest praktycznie wykluczone czekałam do okresu z przyjmowaniem bo uznałam że sobie nie wybaczę jeśli jednak będę w ciąży i zaszkodzę.
    Jeśli masz wątpliwości to poproś o zmianę leczenia ale mój immunolog powiedział że to kombinacja skuteczna w ok 85-90 przypadków i on też zawsze od niej zaczyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 09:29

age.png

Artvimed Kraków

5 dpt 🍀 12.42
    7 dpt 🍀 44.73
    9 dpt 🍀 100.2
    12 dpt 🍀 351.0
    14 dpt 🍀 630.3
    16 dpt 🍀1402.0
    19 dpt 💚 3088.0
    27 dpt mamy bijące ❤️

30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡
    10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
    💊Wysokie NK maciczne- encorton
    💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Marta13 Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    Ja brałam w takiej samej dawce przez 10 dni na początku czerwca. Jedyne co odczuwałam to dolegliwości żołądkowe przez pierwszy tydzień (ale mam wątpliwości czy to tarivid czy metronidazol bo on "lubi" podobno powodować mdłości).
    Na chwilę obecną nie odczuwam żadnych odroczonych skutków ubocznych.
    Pytałam lekarza (innego niż zlecający, konkretnie immunologa) to powiedział że to standardowe połączenie na zapalenia narządów miednicy mniejszej i że często stosuje się nawet podwójne dawki.
    Mimo że u mnie zajście w ciążę naturalnie jest praktycznie wykluczone czekałam do okresu z przyjmowaniem bo uznałam że sobie nie wybaczę jeśli jednak będę w ciąży i zaszkodzę.
    Jeśli masz wątpliwości to poproś o zmianę leczenia ale mój immunolog powiedział że to kombinacja skuteczna w ok 85-90 przypadków i on też zawsze od niej zaczyna.

Dziękuję za odpowiedź. Najgorsze jest to, że każdy organizm jest inny, a ja po prostu się boję, czytając opinie innych ludzi. Czy Tobie Tarivid i Metronidazol pomógł? Widziałam też inne połączenia leku u dziewczyn, np. Metronidazol + Amotax lub Metronidazol + Augmentin, a lekarz upiera się i nie chce zamienić leczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 11:05

• Kluska Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta13 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. Najgorsze jest to, że każdy organizm jest inny, a ja po prostu się boję, czytając opinie innych ludzi. Czy Tobie Tarivid i Metronidazol pomógł? Widziałam też inne połączenia leku u dziewczyn, np. Metronidazol + Amotax lub Metronidazol + Augmentin, a lekarz upiera się i nie chce zamienić leczenia.
    Nie robiłam powtórnej biopsji. Jestem umówiona z immunologiem że będziemy sprawdzać jeśli transfer się nie powiedzie.
    U mnie zapalenie nie było na wysokich poziomach, równolegle doleczyłam zęby i się upewniłam że laryngologiczne jest OK żeby nic się nie siało w organizmie.

age.png

Artvimed Kraków

5 dpt 🍀 12.42
    7 dpt 🍀 44.73
    9 dpt 🍀 100.2
    12 dpt 🍀 351.0
    14 dpt 🍀 630.3
    16 dpt 🍀1402.0
    19 dpt 💚 3088.0
    27 dpt mamy bijące ❤️

30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡
    10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
    💊Wysokie NK maciczne- encorton
    💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • aassiiaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny

Dawno mnie tu nie bylo 🫣 a jestem ciekawe co u was.
    Iza zaczelas dzialac ??
    Lisiunia jak sie czujesz i kiedy tp ??
    Karolcia szykujesz sie na transfer ??

Paula 😍💪 swietnie ze sie udalo .

Izabell2016, Paula24, Lisiunia lubią tę wiadomość

Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
    07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
    12.08 transfer 5.1.1 - cb
    09.09.20 - start leczenie - summamed 500 na 6 dni
    04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
    15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
    18.03.21 *3 Histero - brak mikropolipow (cykl na antkach) CD138 BRAK
    07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2

Immu - Il10: 151 Il2: 113 nk 22% uNk -100
    19.08 - drugi transfer - beta 0

03.20 icsi ,, 2 zarodki - oba ok ( pgs) - transfery nieudane
    09.21 imsi 2 zarodki - oba nieprawidlowe (pgs) - brak transferu
    11.21 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - 🙏
    01.22 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - nieudany
  • Nan93 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta13 wrote:

Ja miałam taką kombinację leków i bardzo dużą dawkę, będę miała biopsję kontrolną to dam znać czy zadziałało.
    Czytałam, że każdy lekarz zaczyna od tych leków, czytałam zagraniczne artykuły o badaniach i to zestawienie jest najbardziej skuteczne (ponad 80%), potem w razie potrzeby wdraża się kolejne kombinacje.

Wszystko zależy co jest dla Ciebie priorytetem, czytałam te wszystkie skutki uboczne ale mam jasno określony cel więc się na wszystko godzę :D

Ja 28, on 28
    Starania od marzec 2020

Cykle 26-28 dni,
    TSH 1,67 --> 2,15
    Progesteron w 20dc 9,79
    Chlamydii, Mycoplasmy brak
    Sporadycznie torbiele na jajnikach (prawy jajnik)
    Owulacja potwierdzona monitoringiem (lewy jajnik)
    AMH 2,15 --> 3,6
    Oba jajowody drożne

Nasienie ok, morfologia 6%

Diagnoza z 30.11.21: Niepłodność idiopatyczna
    Diagnoza z 8.03.22: Mikropolipowate endometrium i stan zapalny
  • Pusiek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wyszedł mi stan zapalny endometrium. Został zlecony antybiotyk Sumamed. Miałam mieć transfer w tym miesiącu, ale ze względu na wynik nie miałam. Aby wydłużyć cykl do 28 dni muszę przez kilka dni brać estrofem i progesteron. Czy orientujecie się czy te leki mogą jakoś na siebie wpływać?

❤️ Zosia 21.12.2023, 3020 gr, 50 cm

age.png
  • Pinko Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta13 wrote:
    Ja miałam ten zestaw lekow na 20 dni. Mam zniszczony bark i kolano które były leczone około 7 lat lat temu, po 7 dniach od brania lekow miałam potworny bol tego kolana i barku oraz tragiczny bol sciegien ,mięśni i kości całego ciała, bylam jak babcia 85 letnia nie mogłam się przekręcić jak się budziłam w nocy. Kilka dni po skończonej terapii skutki uboczne całe szczęście ustąpiły.

• Marta13 Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinko wrote:
    Ja miałam ten zestaw lekow na 20 dni. Mam zniszczony bark i kolano które były leczone około 7 lat lat temu, po 7 dniach od brania lekow miałam potworny bol tego kolana i barku oraz tragiczny bol sciegien ,mięśni i kości całego ciała, bylam jak babcia 85 letnia nie mogłam się przekręcić jak się budziłam w nocy. Kilka dni po skończonej terapii skutki uboczne całe szczęście ustąpiły.

To dobrze, że skutki uboczne ustąpiły. Ale po wystąpieniu takich dolegliwości nie bałaś się i nie myślałaś o odstawieniu leków?
    Muszę się zgodzić również z powyższymi wypowiedziami, bo ja również wyczytałam, że połączenie Metronidazolu z Taravidem daje największą skuteczność i z tego co wyczytałam, praktycznie każda dziewczyna, która miała zapalenie endometrium przyjmowała taką kombinację. Najważniejsze, aby stan zapalny zniknął, a tak się dzieje u wielu kobiet, co daje nadzieje innym, które trafią na to forum.

• Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aassiiaa wrote:
    Czesc Dziewczyny

Dawno mnie tu nie bylo 🫣 a jestem ciekawe co u was.
    Iza zaczelas dzialac ??
    Lisiunia jak sie czujesz i kiedy tp ??
    Karolcia szykujesz sie na transfer ??

Paula 😍💪 swietnie ze sie udalo .

Cześć Asiu !!

A co tam dobrego u Ciebie ? ♥️
    Przyznam się że co jakiś czas podczytywałam forum, ale musiałam sobie troszkę od tego wszystkiego odpocząć 😊
    Zaczęłam…. dostałam 1-go dnia cyklu zastrzyk zoladex i po dwóch tygodniach mam zgłosić się z badaniem hormonów
    i mam zacząć stymulację. Protokół długi z fazy folikularnej 🧐 trochę dziwne… w środę się dowiem jakie leki co i jak dalej 🙈
    Fajnie że się odezwałaś 🥰 Opowiadaj jak się czujesz ♥️

Lisiunia lubi tę wiadomość

Mika
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta13 wrote:

Hej! Ja brałam Tarivid i Metronidazol również po dwie dziennie w zeszłym roku w lipcu. Skutkiem ubocznym który odczuwam do dziś jest dzwonienie szczególnie w jednym uchu i pogorszenie słuchu. Minął rok a mi nie przechodzi i jest coraz gorzej. Jestem po wizytach u laryngologów, neurologów, rezonansie i lekarze rozkładają ręce. I nie jest to po covidzie, bo na covid zachorowałam dopiero w listopadzie.
    Tarivid i Metronidazol nie pomogły na zapalenie a wręcz kolejna biopsja wykazała jeszcze większe zapalenie.
    Pomogły Doxyclinum i Amotax.

Ps. Biorąc Tarivid i Metronidazol wewnętrznie czułam że mi to nie służy. Pierwsze dni bolała mnie głowa.
    Trzeba uważać z lekami, to nie cukierki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2022, 00:33

Mika
  • Pinko Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta13 wrote:
    To dobrze, że skutki uboczne ustąpiły. Ale po wystąpieniu takich dolegliwości nie bałaś się i nie myślałaś o odstawieniu leków?
    Muszę się zgodzić również z powyższymi wypowiedziami, bo ja również wyczytałam, że połączenie Metronidazolu z Taravidem daje największą skuteczność i z tego co wyczytałam, praktycznie każda dziewczyna, która miała zapalenie endometrium przyjmowała taką kombinację. Najważniejsze, aby stan zapalny zniknął, a tak się dzieje u wielu kobiet, co daje nadzieje innym, które trafią na to forum.
    Nie , na początku nie skojarzyłam tego z braniem leków . Dopiero w 2 tygodniu brania zaczęłam buszować po necie w poszukiwaniu informacji czy związek antybiotyków może tak wpływać na bóle sciegien i stawów, czulam się fatalnie, ale alentyviotyki powinno wybrać się do końca jak zaczęło sie brac ,bo bakterie się uodparniają na nie ... jade dopiero za tydzień do ginekologa na kontrolna biopsje endometrium ,powiem mu o tym , jestem ciekawa co odpowie... oraz co wykaże kolejna biopsja ...

• monkasprow Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta13 wrote:
    Jw brałam 21dni w takiej dawce jak Ty. Miałam bardzo duży stan zapalny endometrium który objawiał się ogromnymi nawrotowymi polipami endometrialnymi ( w ciągu jednego roku przeszlam 3 histeroskopie operacyjne i z każdą było gorzej) u mnie ten stan zapalny przeszedł już na więzadła i przydatki i chodziłam po ścianach z bólu. Mnie te leki pomogły. Miałam mocne dolegliwości ze strony żołądka alr robiłam wszystko by nie doprowadzić do wymiotow. Pomogło mi wzięcie najpierw tarividu a potem po 2h Metronidazol. Potem we krwi sie wymieszalo ale nie miałam takiej dawki uderzeniowej. Stan zapalny opanowany i cykl po wyleczeniu i kontrolnej biopsji zaszłam w ciążę. Aktualnie skończony 22tc która przebiega książkowo :)

• Madżka89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta13 wrote:
    Ja stosowałam lek levoxa i tinidazolum.
    Miałam powtórna biopsje i stan zapalny został wyleczony😊

202301121765.png
    🙍🏻‍♀️
    Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
    🙎🏻‍♂️
    Teratozoospermia, fragmentacja39%
    08.2017 poronienie 9 tc 👼
    10.20-04.21 3x IUI 🐒
    10.2021-przygotowanie IVF🍀
    01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
    02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
    21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
    10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
    17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
    7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
    14.06- USG- CRL 1,42cm
    28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
    18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
    28.08. USG- CRL 9cm
    18.08. USG- 185g
    2.09. USG- 308g
    20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
    30.09. USG- 612g
    21.10. USG- 970g
    10.11. USG - 1588g
    25.11. USG III TRYM.- 1650g
    01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗
  • aassiiaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Cześć Asiu !!

A co tam dobrego u Ciebie ? ♥️
    Przyznam się że co jakiś czas podczytywałam forum, ale musiałam sobie troszkę od tego wszystkiego odpocząć 😊
    Zaczęłam…. dostałam 1-go dnia cyklu zastrzyk zoladex i po dwóch tygodniach mam zgłosić się z badaniem hormonów
    i mam zacząć stymulację. Protokół długi z fazy folikularnej 🧐 trochę dziwne… w środę się dowiem jakie leki co i jak dalej 🙈
    Fajnie że się odezwałaś 🥰 Opowiadaj jak się czujesz ♥️

To tak jak ja dalam sobie spokoj juz z forum ale jestem bardzo ciekawa co u was dziewczyny.

Fajnie ze zaczynasz moze teraz lepiej pojdzie 🙏😊

U mnie jakos leci, narazie jeszcze pracuje, troche wiecej zmeczona jestem i wiecej spie…
    Mysle ze opadlam z sil bo cala energie ktora mialam wlozylam pod koniec leczenia… bylo to niezle tempo i nie wiem skad wzielam sile 🤷‍♀️
    Wstawanie o 4:00 rano , loty do Pl itp itd…

Czekam na wiesci od Ciebie jak poszla stymulacja 😘

Ps Karolcia , Lisiunia, Paula, zagladacie tu jeszcze ??

Izabell2016, Lisiunia lubią tę wiadomość

Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
    07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
    12.08 transfer 5.1.1 - cb
    09.09.20 - start leczenie - summamed 500 na 6 dni
    04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
    15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
    18.03.21 *3 Histero - brak mikropolipow (cykl na antkach) CD138 BRAK
    07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2

Immu - Il10: 151 Il2: 113 nk 22% uNk -100
    19.08 - drugi transfer - beta 0

03.20 icsi ,, 2 zarodki - oba ok ( pgs) - transfery nieudane
    09.21 imsi 2 zarodki - oba nieprawidlowe (pgs) - brak transferu
    11.21 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - 🙏
    01.22 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - nieudany
  • Kamisza Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie do Was dziewczyny, 3 tygodnie temu miałam robiona powtórna biopsje endometrium, wyniku jeszcze nie mam niestety ale okres po niej spóźnia mi się 10 dni czy to normalne? Testu nie robiłam bo cały czas czuje ze za chwilę dostanę ale nie pojawia się 🙈

Ona 34l.
    On 32l
    Starania od 2018r
    MedArt 2021r
    05.2022 punkcja
    18 komórek-6 zarodków-6 blastocyst-2 zarodki zbadane zdrowe genetycznie :)
    05.2022 biopsja endometrium
    06.2022 stan zapalny endometrium :(
    08.2022 brak stanu zapalnego :)
    28.09.2022 transfer ❄(5.1.1) 🙏
    Beta 7dpt 69, Prog 40
    Beta 11dpt 493, Prog 75
    Beta 15dpt 2538, Prog 92
    02.12 (12tc) usg prenatalne CRL 53,8mm
    Dziewczynka :)
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aassiiaa wrote:
    To tak jak ja dalam sobie spokoj juz z forum ale jestem bardzo ciekawa co u was dziewczyny.

U mnie jakos leci, narazie jeszcze pracuje, troche wiecej zmeczona jestem i wiecej spie…
    Mysle ze opadlam z sil bo cala energie ktora mialam wlozylam pod koniec leczenia… bylo to niezle tempo i nie wiem skad wzielam sile 🤷‍♀️

Hejka 😍
    Czasem zaglądam sprawdzić czy coś napisałaś 🤣🤣🤣 który tc już u Ciebie?
    U mnie jak zwykle ciekawie. 2 kreski na teście z tymże chodzi o covid i znów przestój.

aassiiaa lubi tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Paula24 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aassiiaa wrote:

Cześć kochana ❤️ czasem zaglądam żeby zobaczyć co u was.. który to tydzień u Ciebie ?
    Lisunia jesteś?
    U mnie wszystkie informacje w stopce ❤️

Lisiunia, aassiiaa lubią tę wiadomość

age.png
    28.06.2022 FET 4BA 🙏 Accofil, encorton, neoparin, embrioglue
    👶4dpt ⏸️ beta 11.50mlU
    prog. 28.39ng
    👶6dpt 45.19mlU prog. 30.61ng
    👶7dpt 80.08 mlU
    👶8dpt 128.67mlU
    👶10dpt 424.01mlU prog. 24.42 ng
    👶13dpt 2550mlU prog.31.41ng
    👶15dpt 7519mlU prog.43.67ng
    👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
    👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
    👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm
    Mamy ❤️
    👶24dpt CRL 0.33cm FHR 120bpm
    👶7w1d CRL 1.21cm FHR 144 bpm
    👶8w4d CRL 2.02cm FHR 163 bpm
    👶9w0d CRL 2.35cm FHR 173 bpm
    👶11w1d CRL 4.76cm FHR 173 bpm
    👶 12w0d prenatalne + pappa- ok
    👶16+4 158g szczęścia
    👶20+0 połówkowe 347g szczęścia FHR150
    👶29+0 prenatalne 1280g
    👶33+4 2076g
    👶37+4 3000g
    👶38+4 3230g
    CC 39+1 3760g 57cm ❤️
    ❄️4BB
    Syn 11.09.2012 ❤️
    Syn 10.03.2023 ❤️
  • Paula24 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisza wrote:
    Hej, mam pytanie do Was dziewczyny, 3 tygodnie temu miałam robiona powtórna biopsje endometrium, wyniku jeszcze nie mam niestety ale okres po niej spóźnia mi się 10 dni czy to normalne? Testu nie robiłam bo cały czas czuje ze za chwilę dostanę ale nie pojawia się 🙈
    Tak mi tez się spóźniał.

age.png
    28.06.2022 FET 4BA 🙏 Accofil, encorton, neoparin, embrioglue
    👶4dpt ⏸️ beta 11.50mlU
    prog. 28.39ng
    👶6dpt 45.19mlU prog. 30.61ng
    👶7dpt 80.08 mlU
    👶8dpt 128.67mlU
    👶10dpt 424.01mlU prog. 24.42 ng
    👶13dpt 2550mlU prog.31.41ng
    👶15dpt 7519mlU prog.43.67ng
    👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
    👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
    👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm
    Mamy ❤️
    👶24dpt CRL 0.33cm FHR 120bpm
    👶7w1d CRL 1.21cm FHR 144 bpm
    👶8w4d CRL 2.02cm FHR 163 bpm
    👶9w0d CRL 2.35cm FHR 173 bpm
    👶11w1d CRL 4.76cm FHR 173 bpm
    👶 12w0d prenatalne + pappa- ok
    👶16+4 158g szczęścia
    👶20+0 połówkowe 347g szczęścia FHR150
    👶29+0 prenatalne 1280g
    👶33+4 2076g
    👶37+4 3000g
    👶38+4 3230g
    CC 39+1 3760g 57cm ❤️
    ❄️4BB
    Syn 11.09.2012 ❤️
    Syn 10.03.2023 ❤️
  • Pinko Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Czy któraś która miała stan zapalny endometrium , brala antybiotyk I miala ponowna biopsje po leczeniu zaczęła starać się o dziecko przed wynikiem kolejnej biopsji czy czekała na wynik kontrolnej biopsji endometrium ?

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ