STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskiereczka00 wrote:Oo dziękuję, że się tym podzieliłaś. A ile mniej więcej czasu Ci to zajęło?
U mnie było niefajnie ze sprawdzaniem tego bo stan zapalny tylko z obrazu a wycinki byly czyste. Więc nie sprawdzałam po antybiotykach czy jest czysto bo to tylko histeroskopia pokazuje a robilam prywatnie. Więc kasa.Ola8999, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
-
Katikat wrote:Drugie leczenie unidoxem pomogło, do tego wykluczyłam mleko (na ślepo) zacz3lam brac kapsułki oleju oregano i lykałam wyciskany sok z imbiru i kurkumy i dlugo bralam lactovaginal.
Słyszałam, że warto cukier także ograniczyć ...
Polip miałam usunięty w 2017 r. A teraz polipowatość endometrium to dużo małych.
Dlatego lekarz powiedział że raczej wyjdzie po tym obrazie stan zapalny. Zobaczymy czekam jeszcze na wyniki.
Ja łykami olej liponowy. Ale poczytam o Twoich propozycjach. Może coś już wdroze. Pewnie za zaszkodzi ...
U mnie jedna beta rok temu była początkowo niska ale przyrosty ładne natomiast nie wykryto serduszka. Możliwe że wtedy zarodek był wadliwy.
Mamy jeszcze jeden prawidłowy zarodek i chce być przygotowana na jego transfer więc czekam co biopsja endometrium przyniesie.
Dziękujemy za wsparcie ❤️
A w jakiej formie przyjmowałas olej z oregano?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 12:41
Ja 39 l.
Mąż 41 l.
Czynnik męski
Niskie amh
Kariotypy ☑️
Ivf I - 04.23 jedna blastocysta z 5 doby poronienie samoistne 5/6tc 💔
Ivf II - 09.23
brak zarodków do transferu 💔
Zmiana kliniki
Ivf III - 11.23
Trzy ❄️❄️❄️
Transfer I 01.24- 8 tc 💔
Transfer II 05.24 - beta 0
Tranafer III 06.24 - beta 0
Ivf IV - 09.2024
Jeden ❄️ 4.1.1 nieprawidłowy genetycznie
Ivf V - 11.2024
❄️❄️ 5.1.1. materiał gen. pobrany prawidłowy ✔️
Transfer nr 5 15.01.25 ...? -
Mel85 wrote:Słyszałam, że warto cukier także ograniczyć ...
Polip miałam usunięty w 2017 r. A teraz polipowatość endometrium to dużo małych.
Dlatego lekarz powiedział że raczej wyjdzie po tym obrazie stan zapalny. Zobaczymy czekam jeszcze na wyniki.
Ja łykami olej liponowy. Ale poczytam o Twoich propozycjach. Może coś już wdroze. Pewnie za zaszkodzi ...
U mnie jedna beta rok temu była początkowo niska ale przyrosty ładne natomiast nie wykryto serduszka. Możliwe że wtedy zarodek był wadliwy.
Mamy jeszcze jeden prawidłowy zarodek i chce być przygotowana na jego transfer więc czekam co biopsja endometrium przyniesie.
Dziękujemy za wsparcie ❤️
A w jakiej formie przyjmowałas olej z oregano?
Jak kiedyś kupilam super olej z czarnuszki na alergie to cały do śmietnika poszedł bo nie przełknę tak z łyżeczki fuj.
Nie wiem czy to coś serio pomogło bo krótko bralam ten jeden miesiąc z antybiotykiem.
Cukier tez probowalam ograniczyć ale przyznaje się ze mi nie wychodziło. Jak alkoholu mogę cały rok nie pic tak cukier to porazka uzależnienie jak nic. Ale nie słodzę juz kawy ani herbaty to zawsze dziennie mniej cukru. Ale slodycze to moje przeklenstwo.
Mleko sojowe do kawy i owsianki. Chciałam tez gluten ograniczyć ale to już mega ciężko bo kanapka w pracy to must. Nie umiem się zmusić do gotowania lunchy.Mel85, Ola8999, rozia lubią tę wiadomość
-
Katikat wrote:Kapsułki solgar olej z dzikiego oregano.
Jak kiedyś kupilam super olej z czarnuszki na alergie to cały do śmietnika poszedł bo nie przełknę tak z łyżeczki fuj.
Nie wiem czy to coś serio pomogło bo krótko bralam ten jeden miesiąc z antybiotykiem.
Cukier tez probowalam ograniczyć ale przyznaje się ze mi nie wychodziło. Jak alkoholu mogę cały rok nie pic tak cukier to porazka uzależnienie jak nic. Ale nie słodzę juz kawy ani herbaty to zawsze dziennie mniej cukru. Ale slodycze to moje przeklenstwo.
Mleko sojowe do kawy i owsianki. Chciałam tez gluten ograniczyć ale to już mega ciężko bo kanapka w pracy to must. Nie umiem się zmusić do gotowania lunchy.👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
🔬 histeroskopia 10.2024 (CD138+) 💊 12.2024
🔬 wymaz z szyjki 01.2025 (2 bakterie) 💊 02.2025
✅👩🏻 owulacja, AMH (4,22), jajowody drożne (03.2025)
✅👱🏼♂️ seminogram, test MAR, fragmentacja
👀👩🏻 tarczyca, ANA 1:320
👀👱🏼♂️ HBA 79% -
Cześć,
mam pytanie do was po nieudanym transferze.
I biopsja endometrium (+2 stan zapalny)
II biopsja endometrium (+2 stan zapalny)
III biopsja endometrium (+1 , 3/10)
Lekarz prowadzący zaproponował transfer gdyż mamy 4 zarodki i argumentował, że kolejne antybiotyki mogłyby tylko więciej krzywdy zrobić, zgodziliśy się z jego podejściem, cały czas koontynuowalismy probiotyki, ale niestety pierwszy transfer nieudany.
Beta zaczęła późno rosnąć i przyrosty drastycznie spowopniły po 11dpt.
beta 9dtp - 60, 11dpt- 120, 13dpt-190-14dpt-210. Jeszcze dla kliniki mamy zrobić 16dpt (oczekiwanie na wynik).
Oczywiście będziemy konsultować z ginem, ale jak wy to widzicie tutaj, czy gdzieś możemy szukać zależnosci z tym stanem zapalnym?
Trochę się też zastanawiamy co dalej, bo jednak 2 z 3 zarodków, które mamy to są jednak gorzej rokujace 6dniowe blastki 6aa (ok po PGT-A)
Pozdrawiam -
LivingDrems wrote:Cześć,
mam pytanie do was po nieudanym transferze.
I biopsja endometrium (+2 stan zapalny)
II biopsja endometrium (+2 stan zapalny)
III biopsja endometrium (+1 , 3/10)
Lekarz prowadzący zaproponował transfer gdyż mamy 4 zarodki i argumentował, że kolejne antybiotyki mogłyby tylko więciej krzywdy zrobić, zgodziliśy się z jego podejściem, cały czas koontynuowalismy probiotyki, ale niestety pierwszy transfer nieudany.
Beta zaczęła późno rosnąć i przyrosty drastycznie spowopniły po 11dpt.
beta 9dtp - 60, 11dpt- 120, 13dpt-190-14dpt-210. Jeszcze dla kliniki mamy zrobić 16dpt (oczekiwanie na wynik).
Oczywiście będziemy konsultować z ginem, ale jak wy to widzicie tutaj, czy gdzieś możemy szukać zależnosci z tym stanem zapalnym?
Trochę się też zastanawiamy co dalej, bo jednak 2 z 3 zarodków, które mamy to są jednak gorzej rokujace 6dniowe blastki 6aa (ok po PGT-A)
Pozdrawiam
A jaki probiotyk stosowałaś ?
👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔♂️ 90'zdrowy jak 🐟
☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
18.02 transfer -
Cześć dziewczyny, czy po przeleczeniu stanu zapalnego antybiotykami, zauważyłyście jakieś zmiany w długości trwania miesiączki i koloru krwi/plamień? Do tej pory myślałam, że miałam "bezobjawowy" stan zapalny endo, a po antybiotykach okres skrócił mi się do 3 dni i ograniczył do żywszej krwi, a wcześniej trwał 6 i w dn 4-6 miałam już brązowo-ciemne plamienie. Może to był właśnie objaw.. Próbuje się pocieszyć, że antybiotyki dały radę, bo nie będę miała biopsji kontrolnej.
_Qlka_, rozia lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Aksandra wrote:Cześć dziewczyny, czy po przeleczeniu stanu zapalnego antybiotykami, zauważyłyście jakieś zmiany w długości trwania miesiączki i koloru krwi/plamień? Do tej pory myślałam, że miałam "bezobjawowy" stan zapalny endo, a po antybiotykach okres skrócił mi się do 3 dni i ograniczył do żywszej krwi, a wcześniej trwał 6 i w dn 4-6 miałam już brązowo-ciemne plamienie. Może to był właśnie objaw.. Próbuje się pocieszyć, że antybiotyki dały radę, bo nie będę miała biopsji kontrolnej.
Własnie dopiero co skończyłam 1szą miesiączkę po przeleczeniu stanu zapalnego endometrium i moje obserwacje są podobne do Twoich. Miesiączka skróciła się z 8 dni do 5-6 dni z czego ten ostatni do delikatne brazowe plamienie. Wcześniej miesiaczka trwała 7-8 dni i często po były 2-3 dni dodatkowo takiego brązowego plamienia, więc coś tu musi być na rzeczyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 18:58
-
_Qlka_ wrote:Cześć,
Własnie dopiero co skończyłam 1szą miesiączkę po przeleczeniu stanu zapalnego endometrium i moje obserwacje są podobne do Twoich. Miesiączka skróciła się z 8 dni do 5-6 dni z czego ten ostatni do delikatne brazowe plamienie. Wcześniej miesiaczka trwała 7-8 dni i często po były 2-3 dni dodatkowo takiego brązowego plamienia, więc coś tu musi być na rzeczy
Super, że podzieliłaś się swoimi obserwacjami. Dziękinie wiem czy to ma znaczenie, ale w tym cyklu podchodzę do transferu i od 2dc jestem na estrofemie. Być może i on coś zmienił.
_Qlka_ lubi tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Aksandra wrote:Cześć dziewczyny, czy po przeleczeniu stanu zapalnego antybiotykami, zauważyłyście jakieś zmiany w długości trwania miesiączki i koloru krwi/plamień? Do tej pory myślałam, że miałam "bezobjawowy" stan zapalny endo, a po antybiotykach okres skrócił mi się do 3 dni i ograniczył do żywszej krwi, a wcześniej trwał 6 i w dn 4-6 miałam już brązowo-ciemne plamienie. Może to był właśnie objaw.. Próbuje się pocieszyć, że antybiotyki dały radę, bo nie będę miała biopsji kontrolnej.
Aksandra lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
🔬 histeroskopia 10.2024 (CD138+) 💊 12.2024
🔬 wymaz z szyjki 01.2025 (2 bakterie) 💊 02.2025
✅👩🏻 owulacja, AMH (4,22), jajowody drożne (03.2025)
✅👱🏼♂️ seminogram, test MAR, fragmentacja
👀👩🏻 tarczyca, ANA 1:320
👀👱🏼♂️ HBA 79% -
U mnie teraz po antybiotykach miesiaczka trwała dwa dni, więc też się zastanawiam czy to dobry znak czy zły
krew bardziej czerwona
Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
04.24 metformina
08.24 leczenie doksycyklina
01.25 leczenie metronidazol + tarivid
04.25 immunolog?
🧔🏻♂️ 36 -
Nie znalazłam wątku o histeroskopii więc piszę tutaj
czy miała któraś taki problem że po histeroskopii spóźnia się miesiączka ? Dziś 40 dzień cyklu po histeroskopii a miesiączki nadal nie mam
zazwyczaj moje cykle to 27-30 dni , 5 lutego miałam histero , pobrali mi tylko wycinek na cd138 , w ten dzień krwawiłam a potem już nic, dostałam lekkich plamienia 13,14 i 15 lutego i od tej pory nic, okres to to na pewno nie był, robiłam test wczoraj negatywny więc ciąża też nie .. miała tak któraś ?
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.
In vitro- 03.25 ?
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -