X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:
    Oo dziękuję, że się tym podzieliłaś. A ile mniej więcej czasu Ci to zajęło?
    Rok temu mialam stan zapalny leczony innymi antybiotykami. Transfer udany ale ciaza stracona. Potem przerwe mialam z pol roku i kolejny transfer nieudany. Dietowo moze pol roku ograniczalam rozne produkty potem miałam polipa do wycięcia i się okazało, że mam znowu stan zapalny, miesiąc antybiotyku i dodałam ten olej oregano i po miesiącu byłam w ciąży cudem. Aż nie wierzę do tej pory.

U mnie było niefajnie ze sprawdzaniem tego bo stan zapalny tylko z obrazu a wycinki byly czyste. Więc nie sprawdzałam po antybiotykach czy jest czysto bo to tylko histeroskopia pokazuje a robilam prywatnie. Więc kasa.

Ola8999, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Mel85 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Drugie leczenie unidoxem pomogło, do tego wykluczyłam mleko (na ślepo) zacz3lam brac kapsułki oleju oregano i lykałam wyciskany sok z imbiru i kurkumy i dlugo bralam lactovaginal.

Słyszałam, że warto cukier także ograniczyć ...
    Polip miałam usunięty w 2017 r. A teraz polipowatość endometrium to dużo małych.
    Dlatego lekarz powiedział że raczej wyjdzie po tym obrazie stan zapalny. Zobaczymy czekam jeszcze na wyniki.
    Ja łykami olej liponowy. Ale poczytam o Twoich propozycjach. Może coś już wdroze. Pewnie za zaszkodzi ...
    U mnie jedna beta rok temu była początkowo niska ale przyrosty ładne natomiast nie wykryto serduszka. Możliwe że wtedy zarodek był wadliwy.
    Mamy jeszcze jeden prawidłowy zarodek i chce być przygotowana na jego transfer więc czekam co biopsja endometrium przyniesie.

Dziękujemy za wsparcie ❤️

A w jakiej formie przyjmowałas olej z oregano?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 12:41

Ja 39 l.
    Mąż 41 l.
    Czynnik męski
    Niskie amh
    Kariotypy ☑️
    Ivf I - 04.23 jedna blastocysta z 5 doby poronienie samoistne 5/6tc 💔
    Ivf II - 09.23
    brak zarodków do transferu 💔
    Zmiana kliniki
    Ivf III - 11.23
    Trzy ❄️❄️❄️
    Transfer I 01.24- 8 tc 💔
    Transfer II 05.24 - beta 0
    Tranafer III 06.24 - beta 0

Ivf IV - 09.2024
    Jeden ❄️ 4.1.1 nieprawidłowy genetycznie

Ivf V - 11.2024
    ❄️❄️ 5.1.1. materiał gen. pobrany prawidłowy ✔️
    Transfer nr 5 15.01.25 ...?
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel85 wrote:
    Słyszałam, że warto cukier także ograniczyć ...
    Polip miałam usunięty w 2017 r. A teraz polipowatość endometrium to dużo małych.
    Dlatego lekarz powiedział że raczej wyjdzie po tym obrazie stan zapalny. Zobaczymy czekam jeszcze na wyniki.
    Ja łykami olej liponowy. Ale poczytam o Twoich propozycjach. Może coś już wdroze. Pewnie za zaszkodzi ...
    U mnie jedna beta rok temu była początkowo niska ale przyrosty ładne natomiast nie wykryto serduszka. Możliwe że wtedy zarodek był wadliwy.
    Mamy jeszcze jeden prawidłowy zarodek i chce być przygotowana na jego transfer więc czekam co biopsja endometrium przyniesie.

Dziękujemy za wsparcie ❤️

A w jakiej formie przyjmowałas olej z oregano?
    Kapsułki solgar olej z dzikiego oregano.
    Jak kiedyś kupilam super olej z czarnuszki na alergie to cały do śmietnika poszedł bo nie przełknę tak z łyżeczki fuj.
    Nie wiem czy to coś serio pomogło bo krótko bralam ten jeden miesiąc z antybiotykiem.

Cukier tez probowalam ograniczyć ale przyznaje się ze mi nie wychodziło. Jak alkoholu mogę cały rok nie pic tak cukier to porazka uzależnienie jak nic. Ale nie słodzę juz kawy ani herbaty to zawsze dziennie mniej cukru. Ale slodycze to moje przeklenstwo.
    Mleko sojowe do kawy i owsianki. Chciałam tez gluten ograniczyć ale to już mega ciężko bo kanapka w pracy to must. Nie umiem się zmusić do gotowania lunchy.

Mel85, Ola8999, rozia lubią tę wiadomość

Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • rozia Koleżanka

Wysłany: 28 lutego, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Kapsułki solgar olej z dzikiego oregano.
    Jak kiedyś kupilam super olej z czarnuszki na alergie to cały do śmietnika poszedł bo nie przełknę tak z łyżeczki fuj.
    Nie wiem czy to coś serio pomogło bo krótko bralam ten jeden miesiąc z antybiotykiem.

Cukier tez probowalam ograniczyć ale przyznaje się ze mi nie wychodziło. Jak alkoholu mogę cały rok nie pic tak cukier to porazka uzależnienie jak nic. Ale nie słodzę juz kawy ani herbaty to zawsze dziennie mniej cukru. Ale slodycze to moje przeklenstwo.
    Mleko sojowe do kawy i owsianki. Chciałam tez gluten ograniczyć ale to już mega ciężko bo kanapka w pracy to must. Nie umiem się zmusić do gotowania lunchy.
    A przyjmowałaś go cały cykl? Czy w jakieś określone dni?

👩🏻 33 👱🏼‍♂️ 33
    starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
    💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0

🔬 histeroskopia 10.2024 (CD138+) 💊 12.2024
    🔬 wymaz z szyjki 01.2025 (2 bakterie) 💊 02.2025

✅👩🏻 owulacja, AMH (4,22), jajowody drożne (03.2025)
    ✅👱🏼‍♂️ seminogram, test MAR, fragmentacja

👀👩🏻 tarczyca, ANA 1:320
    👀👱🏼‍♂️ HBA 79%
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozia wrote:
    A przyjmowałaś go cały cykl? Czy w jakieś określone dni?
    Cały.

rozia lubi tę wiadomość

Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • LivingDrems Nowa

Wysłany: 2 marca, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

mam pytanie do was po nieudanym transferze.
    I biopsja endometrium (+2 stan zapalny)
    II biopsja endometrium (+2 stan zapalny)
    III biopsja endometrium (+1 , 3/10)

Lekarz prowadzący zaproponował transfer gdyż mamy 4 zarodki i argumentował, że kolejne antybiotyki mogłyby tylko więciej krzywdy zrobić, zgodziliśy się z jego podejściem, cały czas koontynuowalismy probiotyki, ale niestety pierwszy transfer nieudany.

Beta zaczęła późno rosnąć i przyrosty drastycznie spowopniły po 11dpt.
    beta 9dtp - 60, 11dpt- 120, 13dpt-190-14dpt-210. Jeszcze dla kliniki mamy zrobić 16dpt (oczekiwanie na wynik).

Oczywiście będziemy konsultować z ginem, ale jak wy to widzicie tutaj, czy gdzieś możemy szukać zależnosci z tym stanem zapalnym?

Trochę się też zastanawiamy co dalej, bo jednak 2 z 3 zarodków, które mamy to są jednak gorzej rokujace 6dniowe blastki 6aa (ok po PGT-A)

Pozdrawiam :)

• Valletta Autorytet

Wysłany: 2 marca, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LivingDrems wrote:
    Cześć,

mam pytanie do was po nieudanym transferze.
    I biopsja endometrium (+2 stan zapalny)
    II biopsja endometrium (+2 stan zapalny)
    III biopsja endometrium (+1 , 3/10)

Lekarz prowadzący zaproponował transfer gdyż mamy 4 zarodki i argumentował, że kolejne antybiotyki mogłyby tylko więciej krzywdy zrobić, zgodziliśy się z jego podejściem, cały czas koontynuowalismy probiotyki, ale niestety pierwszy transfer nieudany.

Beta zaczęła późno rosnąć i przyrosty drastycznie spowopniły po 11dpt.
    beta 9dtp - 60, 11dpt- 120, 13dpt-190-14dpt-210. Jeszcze dla kliniki mamy zrobić 16dpt (oczekiwanie na wynik).

Oczywiście będziemy konsultować z ginem, ale jak wy to widzicie tutaj, czy gdzieś możemy szukać zależnosci z tym stanem zapalnym?

Trochę się też zastanawiamy co dalej, bo jednak 2 z 3 zarodków, które mamy to są jednak gorzej rokujace 6dniowe blastki 6aa (ok po PGT-A)

Pozdrawiam :)

A jaki probiotyk stosowałaś ?

👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔‍♂️ 90'zdrowy jak 🐟
    ☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
    🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
    18.02 transfer
  • LivingDrems Nowa

Wysłany: 2 marca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    A jaki probiotyk stosowałaś ?
    Do tej pory cały czas stosuje
    - Sanprobi 2x1
    - Provag 1x1
    - Invag 1x dziennie na zmiane z lakcid

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 2 marca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy po przeleczeniu stanu zapalnego antybiotykami, zauważyłyście jakieś zmiany w długości trwania miesiączki i koloru krwi/plamień? Do tej pory myślałam, że miałam "bezobjawowy" stan zapalny endo, a po antybiotykach okres skrócił mi się do 3 dni i ograniczył do żywszej krwi, a wcześniej trwał 6 i w dn 4-6 miałam już brązowo-ciemne plamienie. Może to był właśnie objaw.. Próbuje się pocieszyć, że antybiotyki dały radę, bo nie będę miała biopsji kontrolnej.

_Qlka_, rozia lubią tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • _Qlka_ Znajoma

Wysłany: 2 marca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Cześć dziewczyny, czy po przeleczeniu stanu zapalnego antybiotykami, zauważyłyście jakieś zmiany w długości trwania miesiączki i koloru krwi/plamień? Do tej pory myślałam, że miałam "bezobjawowy" stan zapalny endo, a po antybiotykach okres skrócił mi się do 3 dni i ograniczył do żywszej krwi, a wcześniej trwał 6 i w dn 4-6 miałam już brązowo-ciemne plamienie. Może to był właśnie objaw.. Próbuje się pocieszyć, że antybiotyki dały radę, bo nie będę miała biopsji kontrolnej.
    Cześć,
    Własnie dopiero co skończyłam 1szą miesiączkę po przeleczeniu stanu zapalnego endometrium i moje obserwacje są podobne do Twoich. Miesiączka skróciła się z 8 dni do 5-6 dni z czego ten ostatni do delikatne brazowe plamienie. Wcześniej miesiaczka trwała 7-8 dni i często po były 2-3 dni dodatkowo takiego brązowego plamienia, więc coś tu musi być na rzeczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 18:58

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 2 marca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Qlka_ wrote:
    Cześć,
    Własnie dopiero co skończyłam 1szą miesiączkę po przeleczeniu stanu zapalnego endometrium i moje obserwacje są podobne do Twoich. Miesiączka skróciła się z 8 dni do 5-6 dni z czego ten ostatni do delikatne brazowe plamienie. Wcześniej miesiaczka trwała 7-8 dni i często po były 2-3 dni dodatkowo takiego brązowego plamienia, więc coś tu musi być na rzeczy :)

Super, że podzieliłaś się swoimi obserwacjami. Dzięki :) nie wiem czy to ma znaczenie, ale w tym cyklu podchodzę do transferu i od 2dc jestem na estrofemie. Być może i on coś zmienił.

_Qlka_ lubi tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • rozia Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    U mnie było podobnie, okres mniej obfity, kolor żywoczerwony a nie brązowy, znacznie mniejszy ból.

Aksandra lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👱🏼‍♂️ 33
    starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
    💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0

🔬 histeroskopia 10.2024 (CD138+) 💊 12.2024
    🔬 wymaz z szyjki 01.2025 (2 bakterie) 💊 02.2025

✅👩🏻 owulacja, AMH (4,22), jajowody drożne (03.2025)
    ✅👱🏼‍♂️ seminogram, test MAR, fragmentacja

👀👩🏻 tarczyca, ANA 1:320
    👀👱🏼‍♂️ HBA 79%
  • Iskiereczka00 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz po antybiotykach miesiaczka trwała dwa dni, więc też się zastanawiam czy to dobry znak czy zły :( krew bardziej czerwona

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza

04.24 metformina
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid

04.25 immunolog?

🧔🏻‍♂️ 36
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam wątku o histeroskopii więc piszę tutaj :) czy miała któraś taki problem że po histeroskopii spóźnia się miesiączka ? Dziś 40 dzień cyklu po histeroskopii a miesiączki nadal nie mam :/ zazwyczaj moje cykle to 27-30 dni , 5 lutego miałam histero , pobrali mi tylko wycinek na cd138 , w ten dzień krwawiłam a potem już nic, dostałam lekkich plamienia 13,14 i 15 lutego i od tej pory nic, okres to to na pewno nie był, robiłam test wczoraj negatywny więc ciąża też nie .. miała tak któraś ?

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.

In vitro- 03.25 ?

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
‹‹ 280 281 282 283 284
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ