Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    jeden naukowiec utyskiwał że nie tworzy się zakresów referencyjnych dla poszczególnych dni cyklu, że ma to ogromne znaczenie bo uNK w cyklu są zmienne... wskazywał też że sama liczba komórek Nk macicznych na podstawie markera cd56 nie mówi nic o ich podtypach (dim i bright), i że samo ich zliczenie mikroskopowe jest bardzo subiektywnym wynikiem, i że przyjmuje się, że 90% tych uNK to komórki które odpowiadają za utrzymanie ciąży (uNKbright) a pozostałe to te uNKdim... i jest to odwrotnie niż NK z krwi obwodowej gdzie NKbright jest 10%, a dim 90%.... ale te CD56dim mogą mieć wpływ na te uNKbright i zaburzać stosunek ich występowania w macicy i że to ewentualnie można zaobserwować że może się tak właśnie dziać że nastąpiła zmiana środowiska immunologicznego w macicy jeśli NKdim (CD56dim) z krwi obwodowej są wysokie... że są tu korelacje na tej linii ale oczywiście nic na 100%...
    Te nk maciczne lepiej zrobić z krwi czy z macicy, bo jestem w temacie zielona? Chyba że i to, i to, żeby mieć pełniejszy obraz?

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • arzu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Te nk maciczne lepiej zrobić z krwi czy z macicy, bo jestem w temacie zielona? Chyba że i to, i to, żeby mieć pełniejszy obraz?

No z tego artykułu co czytałam i innych można by wywieść wniosek że to badanie nk macicznych no jest obarczone zarówno błędami jak i niemiarodajne, bo nie da się zrobić nk macicznych cd56 dim i bright i sam wynik nk macicznych niewiele powie bo też zależy od dnia cyklu a nie ma zakresów referencyjnych dla danego dnia... i że to nk z krwi obwodowej mogłoby dać szerszy obraz, a w zasadzie przypuszczenie, że w tej macicy się tam pomieszał ten stosunek dim i bright...
    mnie póki co wydaje się jakby to było wróżenie z fusów te nk bo wiele tu jest chyba niezbadane i nic nie jest na pewno... zwłaszcza że te nk w macicy są też potrzebne do rozwoju ciąży i pozbyć się ich jest chyba niemożliwe... 20 sierpnia mam wizytę u Sydora to go będę pytać, które badanie lepiej zrobić i o co tu chodzi... ale może Stokrotka23 coś wcześniej się od niego dowie...
    czekam też na próbkę z brudzowic to też ją wyślę do badania bo marker 50 zł to niedużo dla zaspokojenia ciekawości... i jakby był wysoki wynik to zrobię wtedy te z krwi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 09:04

• arzu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Arzu, jak się czujesz, jak ta Twoja infekcja?

Chyba lepiej, dziękuję... ginka kazała leki odstawić, mimo że płyn/ropa w macicy, że to ma się oczyścić wraz z miesiączką, infekcja grzybicza też się zaczęła to dostałam na to 2 tabletki fluxozal... a biorę 3 różne probiotyki, enterol, sanprobi i urolact... wydawało mi się że zaczęły boleć mnie jajniki, ale ginka mówi że to raczej jelita, że to pewnie od antybiotyków... i wczoraj w to nie mogłam uwierzyć że jelita w taki sposób mogą boleć... ale stopniowo się do tego przekonuję bo ten ból pojawił się od pierwszego dnia brania leków.... a jelita są zaraz jakoś obok jajników...
    tak czy siak 5 dni leczenia antybiotykami i odstawić, wydaje mi się to za krótko... w kolejnym cyklu planuję ivf...
    no i nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć i co z tym zrobić dalej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 09:16

• Limosa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    Chyba lepiej, dziękuję... ginka kazała leki odstawić, mimo że płyn/ropa w macicy, że to ma się oczyścić wraz z miesiączką, infekcja grzybicza też się zaczęła to dostałam na to 2 tabletki fluxozal... a biorę 3 różne probiotyki, enterol, sanprobi i urolact... wydawało mi się że zaczęły boleć mnie jajniki, ale ginka mówi że to raczej jelita, że to pewnie od antybiotyków... i wczoraj w to nie mogłam uwierzyć że jelita w taki sposób mogą boleć... ale stopniowo się do tego przekonuję bo ten ból pojawił się od pierwszego dnia brania leków.... a jelita są zaraz jakoś obok jajników...
    tak czy siak 5 dni leczenia antybiotykami i odstawić, wydaje mi się to za krótko... w kolejnym cyklu planuję ivf...
    no i nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć i co z tym zrobić dalej...
    To się porobiło, że jeszcze infekcja grzybicza się przyplątała ☹️ Dla mnie też dziwne, że tylko 5 dni leczenia, bo jak jest za krótko to to lubi wracać, no chyba że antybiotyk był z tych silnych.
    Będziesz jakieś wymazy czy inne badania robić przed ivf?
    Ja też mam bóle bodajże od listopada, z prawej strony w podbrzuszu. Najpierw podejrzewałam jajnik, ale lekarka wykluczyła a ból kilkaa mcy później zszedł niżej. Teraz i gin, i gastronolog zrzucają winę na jelita, ale jeśli jelita bolą, a ja nie mam takiego uchwytnegi powodu jak antybiotyk, to zaczynam myśleć o najgorszym.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Rocka_ Nowa

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie...
    W poniedziałek mam histeroskopię z biopsją. Moja klinika nie bada CD138, mogą natomiast zabezpieczyć mi materiał abym oddała go do badania gdzieś indziej. Dzwoniłam w kilka miejsc, ale albo nie robią tego badania w ogóle albo robią, ale nie przyjmują żadnych materiałów do badania z zewnątrz (musi pobierać ich lekarz).

Gdzie mogę wykonać to badanie CD138? Jestem ze Śląska, ale może być też Kraków byleby przyjęli.

• arzu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    To się porobiło, że jeszcze infekcja grzybicza się przyplątała ☹️ Dla mnie też dziwne, że tylko 5 dni leczenia, bo jak jest za krótko to to lubi wracać, no chyba że antybiotyk był z tych silnych.
    Będziesz jakieś wymazy czy inne badania robić przed ivf?
    Ja też mam bóle bodajże od listopada, z prawej strony w podbrzuszu. Najpierw podejrzewałam jajnik, ale lekarka wykluczyła a ból kilkaa mcy później zszedł niżej. Teraz i gin, i gastronolog zrzucają winę na jelita, ale jeśli jelita bolą, a ja nie mam takiego uchwytnegi powodu jak antybiotyk, to zaczynam myśleć o najgorszym.

zapomniałam dodać że tylko metronidazol mam brać jeszcze 6 dni, ale doxycykline i diclac kazała odstawić, a reszta odstawić, przed ivf robią stan czystości pochwy i jakieś inne badania... także jak coś to tam wyjdzie..
    ponoć w taki sposób jelita bolą przy celiakii... bo ponoć może być też nabyta... więc chyba zrobię badania na to... chociaż generalnie nie widzę u siebie jej objawów... ale siostra ma celiakię i jak z nią rozmawiałam o tej swojej sytuacji teraz to ona mówiła że ją tak bolały właśnie jelita i chodziła po ginach i też się okazało że to nie jajniki, i że jak przeszła na dietę bezglutenową to te kosmki na jelitach się odbudowały i ból ustał... ona ma straszne niedobory b12 bo się nie wchłania z jelit, u mnie jest ok... ale generalnie nie ma tu za bardzo metody leczenie tylko dieta... no chyba że te antybiotyki osłabiły tak kosmki jelitowe że to daje takie objawy i ciężko im się odbudować... nie mam pojęcia... ale przejdę teraz na bezgluten totalny, bo ograniczyłam już wcześniej bardzo, ale jednak się zdarzał, i zobaczę... potem zrobię przeciwciała na celiakie... i będę bawić się dalej w diagnostykę...

• Limosa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    zapomniałam dodać że tylko metronidazol mam brać jeszcze 6 dni, ale doxycykline i diclac kazała odstawić, a reszta odstawić, przed ivf robią stan czystości pochwy i jakieś inne badania... także jak coś to tam wyjdzie..
    ponoć w taki sposób jelita bolą przy celiakii... bo ponoć może być też nabyta... więc chyba zrobię badania na to... chociaż generalnie nie widzę u siebie jej objawów... ale siostra ma celiakię i jak z nią rozmawiałam o tej swojej sytuacji teraz to ona mówiła że ją tak bolały właśnie jelita i chodziła po ginach i też się okazało że to nie jajniki, i że jak przeszła na dietę bezglutenową to te kosmki na jelitach się odbudowały i ból ustał... ona ma straszne niedobory b12 bo się nie wchłania z jelit, u mnie jest ok... ale generalnie nie ma tu za bardzo metody leczenie tylko dieta... no chyba że te antybiotyki osłabiły tak kosmki jelitowe że to daje takie objawy i ciężko im się odbudować... nie mam pojęcia... ale przejdę teraz na bezgluten totalny, bo ograniczyłam już wcześniej bardzo, ale jednak się zdarzał, i zobaczę... potem zrobię przeciwciała na celiakie... i będę bawić się dalej w diagnostykę...
    Trzymam kciuki, żeby udało Ci się wyjść szybko na prostą z tą infekcją i badaniami.
    Dzięki za nakierowanie w stronę diagnostyki celiakii, może u mnie to ten trop...

arzu lubi tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocka_ wrote:
    Gdzie mogę wykonać to badanie CD138? Jestem ze Śląska, ale może być też Kraków byleby przyjęli.

W maju @Lisiunia pisała, że miała wynik z "NZOZ Zakład Patologii Sp. z o.o., Jagiellońska 70 Kielce" i rada, żeby tam spróbować się dogadać. @Stokrotka23 potem dopytywała ile te markery kosztują (chyba 50 zł / sztukę) i z tego, co czytam się udało (histero na NFZ i te markery w Kielcach).
    Płacisz za każdy marker który chcesz (warto zrobić CD138 i CD56, czyli 100zł) + koszty przesyłki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 13:55

• Rocka_ Nowa

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśliwa, dziękuję bardzo, spróbuję tam.

• Stokrotka23 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Napisałam do Sydora wczoraj, wysłałam wyniki i przelew. Kiedy mogę się spodziewać kontaktu z jego strony z propozycja terminu wizyty ?

Ona: AMH 11.2020 0,37, 02.2021 FSH 28
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    11.2020 Kriobank
    11.20 I procedura transfer 2-dniowych 2 fasolek, 10dpt :(
    02.21 II procedura - 4 pęcherzyki puste.
    03.21 III procedura nieudana.
    05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
    07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
    Kir AA
    On: asthenozoospermia
    8.09.21 - procedura z KD, 1 transfer
  • Lisiunia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:
    Też jestem ciekawa 🤔💪
    Asia, a Ty już spakowana? 😀

Mignelo mi o probiotykach, w czasie antybiotyków warto przyjmować osłony typu Enterol, tworzą 'przestrzenie' w jelitach i chronią część tego co trzeba, błonę sluzowa i mikroorganizmy. No i kiszonki/mleczne fermentowane też nie zaszkodzą, ale to wiadomo 🙂

Dziewczynki wybaczcie absencję ale mam straszny kołowrotek, wyjazd przełożony o tydzień i wizyta też będzie w przyszłą środę, dam znać na pewno. Ściskam wszystkie mocno ❤❤❤

MyŚliwa, aassiiaa, Sto_krotka lubią tę wiadomość

03.2017 początek starań
    09.2017 laparoskopia, endometrioza IV st.; lewy jajowód niedrożny
    11.2017-03.2018 stymulacja owulacji
    05.2018 podejrzenie wodniaka jajowodu lewego
    03.2019 IVF: 6 komórek, 4 zapłodnione, jedna nierokująca morula w 5 dobie - transfer nieudany.
    10.2019 IVF: 8 komórek, 2 zapłodnione prawidłowo (reszta niedojrzała), w 5 dobie została jedna ❄💗
    11.2019 laparoskopowe usunięcie wodniaka z jajowodem
    07.2020 - 09.2021 leczenie stanu zapalnego endometrium (3histero, 2 biopsje)
    04.2021-01.2022 Reseligo (menopauza)
    09.2021 odroczenie transferu - podostre zapalenie tarczycy 🤦‍♀️
    17.02.2022 wybudzanie do transferu (estrofem)
    08.03.2022 transfer
    Zostań z nami Cudaczku 💗💗💗
    7 dpt bHcg 41,17
    9 dpt bHcg 80,68
    13 dpt bHcg 340,61
    17 dpt bHcg 1530,00
    22 dpt mamy serduszko <3
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aassiiaa miałaś już transfer?

• aassiiaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Aassiiaa miałaś już transfer?

Czesc Dziewczyny ; siedze cicho bo nie chce zapeszac ale to i tak nic nie da 😌

Transfer w czwartek za tydzien; jeszcze w sob bedzie to potwierdzone czy napewno.

Mial byc transfer teraz we wtorek, ale skoczylo mi tsh po estrofemie. I trzeba obnizyc troche.
    Pon - 2.2
    Wtorek - 3.2
    Zaraz po oddanu krwi we wtorek, wzielam lek 37,5 mg.

Dzisiaj tsh - 1.88 (robilam badanie dla siebie bo jestem ciekawska)

Jutro musze badac tsh i ft4 dla doktorka.
    Robie jutro jeszcze usg, jak tam endo. We wtorek bylo 9,5 mm.

W sob rano ma dzownic lekarz zeby potwierdzic transfer w czwartek i start brania proga.

mt30, MyŚliwa, Limosa, Lisiunia, karolcia35, Berbeć.., Sto_krotka, Stokrotka23 lubią tę wiadomość

Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
    07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
    12.08 transfer 5.1.1 - cb
    09.09.20 - start leczenie - summamed 500 na 6 dni
    04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
    15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
    18.03.21 *3 Histero - brak mikropolipow (cykl na antkach) CD138 BRAK
    07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2

Immu - Il10: 151 Il2: 113 nk 22% uNk -100
    19.08 - drugi transfer - beta 0

03.20 icsi ,, 2 zarodki - oba ok ( pgs) - transfery nieudane
    09.21 imsi 2 zarodki - oba nieprawidlowe (pgs) - brak transferu
    11.21 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - 🙏
    01.22 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - nieudany
  • Stokrotka23 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aassiiaa wrote:
    Czesc Dziewczyny ; siedze cicho bo nie chce zapeszac ale to i tak nic nie da 😌

Transfer w czwartek za tydzien; jeszcze w sob bedzie to potwierdzone czy napewno.

Mial byc transfer teraz we wtorek, ale skoczylo mi tsh po estrofemie. I trzeba obnizyc troche.
    Pon - 2.2
    Wtorek - 3.2
    Zaraz po oddanu krwi we wtorek, wzielam lek 37,5 mg.

Dzisiaj tsh - 1.88 (robilam badanie dla siebie bo jestem ciekawska)

Jutro musze badac tsh i ft4 dla doktorka.
    Robie jutro jeszcze usg, jak tam endo. We wtorek bylo 9,5 mm.

W sob rano ma dzownic lekarz zeby potwierdzic transfer w czwartek i start brania proga.
    Tsh po estrofemie to lubi sobie skoczyć. Nie wiem na ile to jest taki rzeczywisty a nie sztuczny skok. Mi raz skoczyło na 5 po transferze i prof powiedział ze to sztuczny skok. Dostalas euthyrox na zbicie ?

Ona: AMH 11.2020 0,37, 02.2021 FSH 28
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    11.2020 Kriobank
    11.20 I procedura transfer 2-dniowych 2 fasolek, 10dpt :(
    02.21 II procedura - 4 pęcherzyki puste.
    03.21 III procedura nieudana.
    05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
    07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
    Kir AA
    On: asthenozoospermia
    8.09.21 - procedura z KD, 1 transfer
  • aassiiaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka23 wrote:
    Tsh po estrofemie to lubi sobie skoczyć. Nie wiem na ile to jest taki rzeczywisty a nie sztuczny skok. Mi raz skoczyło na 5 po transferze i prof powiedział ze to sztuczny skok. Dostalas euthyrox na zbicie ?

Tak dostalam. W sumie mialam w domu leki i we wtorek po badaniu odrazu wzielam dawke 37,5.
    Pozniej lekarz potwierdzil ze dobrze zrobilam.

Dzisiaj badalam jeszcze raz dla lekarza. Robilam badanie rano nadczczo (bez lekow) wyszlo 2 wiec spada w dol. Czekam jeszcze na wynik ft4
    Bede to kontrolowac .

Wiem ze to sztuczny skok, Twoj lekarz mowil zeby zbijac to lekami ??

Najlepsze ze jak bylam w pl kwiecien i maj bralam estrofem ; kontrolowalam czesto tsh i nic sie nie ruszalo . Stalo na 1.
    Nie bralam zadnych lekow bo ma codzien nie mam problemow z tsh; a tutaj znowu w gore 🤷‍♀️

Zrobilam przed transferem posiewy tlenowe i beztlenowe oraz biocenoze. Wszystko wyszlo ok ufff

Endo 9/10 mm.

Jutro rano ma dzwonic doktorekk i zaczynam proga w sobote.

Lisiunia, Lisiunia, karolcia35, MyŚliwa, Sto_krotka lubią tę wiadomość

07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
    04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
    15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
    07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2

• aassiiaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka jak u Ciebie. Kiedy konczysz antykoncepcje ?

• mt30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aassiiaa wrote:
    Tak dostalam. W sumie mialam w domu leki i we wtorek po badaniu odrazu wzielam dawke 37,5.
    Pozniej lekarz potwierdzil ze dobrze zrobilam.

Dzisiaj badalam jeszcze raz dla lekarza. Robilam badanie rano nadczczo (bez lekow) wyszlo 2 wiec spada w dol. Czekam jeszcze na wynik ft4
    Bede to kontrolowac .

Wiem ze to sztuczny skok, Twoj lekarz mowil zeby zbijac to lekami ??

Najlepsze ze jak bylam w pl kwiecien i maj bralam estrofem ; kontrolowalam czesto tsh i nic sie nie ruszalo . Stalo na 1.
    Nie bralam zadnych lekow bo ma codzien nie mam problemow z tsh; a tutaj znowu w gore 🤷‍♀️

Zrobilam przed transferem posiewy tlenowe i beztlenowe oraz biocenoze. Wszystko wyszlo ok ufff

Endo 9/10 mm.

Jutro rano ma dzwonic doktorekk i zaczynam proga w sobote.
    Mam pytanko odnośnie biocenozy. Jak teraz bierzesz priobiotyki to masz więcej lactobacilius niż we wczesniejszych wynikach?

• aassiiaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Mam pytanko odnośnie biocenozy. Jak teraz bierzesz priobiotyki to masz więcej lactobacilius niż we wczesniejszych wynikach?

Mt30 po pierwszych antybiotykach we wrzesniu (a drugich w zyciu) . Nic mi nie bylo i nawet nie oslonilam sie specjalnie wtedy porobitykami. Sex jak zawsze.

Przyznaje ze nie mialam wiedzy bo nigdy antybiotykow nie bralam (no moze raz pare lat temu)

Pozniej kolejna kuracja i juz zaczelo sie swedzenie itp, nie badalam wtedy biocenozy. Ale mialam infekcje bo byly objawy.

Nauczona tym kolejna kuracja i dbalam bardziej o wszystko, probiotyki i tu i tu.
    A mimo to cos mnie lekkiego dopadlo a biocenoza wyszla zle :

84dde21b379a.jpg

Dostalam fulomizin.

Pozniej kolejna kuracja i tym razem sie juz postaralam jeszcze bardziej ale nie ukrywam ze bralam te ginekologiczne proviotyki. Gynofor, pozniej zele z niskim ph, lackid intima i probityki doustne.
    Sex w tym czasie tez byl ale odrazu po zelik 🤷‍♀️😂 i probiotyki.

Jak wrocilam do Pl zrobiam biocenoze w invicta i nie bylam zadowolona . Wiec na drugi dzien zrobilam jeszcze raz biocenoze w invicta i rownoczesnie w diagnostyce biocenoze i posiewy.
    W ten sam dzien 😂😂 Wiem ze mam cos z glowa 😉

Wysle wam wyniki.

09.08 invicta
    c89c07771ab6.jpg

10.08 invicta + diagnostyka

61e37b95c921.jpg

adf8b270681d.jpg

+ posiewy na tlenowe i beztlenowe z szyjki wyszly ujemne.

Widac roznice w badaniach , sama nie wiem co o tym myslec 🤷‍♀️

Edit. Zle dalam link, teraz poprawilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 13:22

mt30 lubi tę wiadomość

• Molijka Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aassiiaa wrote:
    Mt30 po pierwszych antybiotykach we wrzesniu (a drugich w zyciu) . Nic mi nie bylo i nawet nie oslonilam sie specjalnie wtedy porobitykami. Sex jak zawsze.

Przyznaje ze nie mialam wiedzy bo nigdy antybiotykow nie bralam (no moze raz pare lat temu)

Pozniej kolejna kuracja i juz zaczelo sie swedzenie itp, nie badalam wtedy biocenozy. Ale mialam infekcje bo byly objawy.

Nauczona tym kolejna kuracja i dbalam bardziej o wszystko, probiotyki i tu i tu.
    A mimo to cos mnie lekkiego dopadlo a biocenoza wyszla zle :

84dde21b379a.jpg

Dostalam fulomizin.

Pozniej kolejna kuracja i tym razem sie juz postaralam jeszcze bardziej ale nie ukrywam ze bralam te ginekologiczne proviotyki. Gynofor, pozniej zele z niskim ph, lackid intima i probityki doustne.
    Sex w tym czasie tez byl ale odrazu po zelik 🤷‍♀️😂 i probiotyki.

Jak wrocilam do Pl zrobiam biocenoze w invicta i nie bylam zadowolona . Wiec na drugi dzien zrobilam jeszcze raz biocenoze w invicta i rownoczesnie w diagnostyce biocenoze i posiewy.
    W ten sam dzien 😂😂 Wiem ze mam cos z glowa 😉

Wysle wam wyniki.

09.08 invicta
    c89c07771ab6.jpg

10.08 invicta + diagnostyka

61e37b95c921.jpg

adf8b270681d.jpg

+ posiewy na tlenowe i beztlenowe z szyjki wyszly ujemne.

Widac roznice w badaniach , sama nie wiem co o tym myslec 🤷‍♀️

Edit. Zle dalam link, teraz poprawilam
    Ty transfer w czwartek ja w piatek🥰bardzo się cieszę bo od stycznia tylko czekanie:biopsja, wyniki, leczenie, biopsja i wyniki

aassiiaa lubi tę wiadomość

• aassiiaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molijka wrote:
    Ty transfer w czwartek ja w piatek🥰bardzo się cieszę bo od stycznia tylko czekanie:biopsja, wyniki, leczenie, biopsja i wyniki

O to super :)
    Ja tak samo w styczniu mialam miec transfer lecz jedak leczenie...

Napiszesz nam jak wygladalo Twoje leczenie.
    W invicta nie badaja markera cd138, jak stwierdzili zapalenie ??

My chyba transfer w tej samej klinice :) Gdansk ?

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ