X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    jeden naukowiec utyskiwał że nie tworzy się zakresów referencyjnych dla poszczególnych dni cyklu, że ma to ogromne znaczenie bo uNK w cyklu są zmienne... wskazywał też że sama liczba komórek Nk macicznych na podstawie markera cd56 nie mówi nic o ich podtypach (dim i bright), i że samo ich zliczenie mikroskopowe jest bardzo subiektywnym wynikiem, i że przyjmuje się, że 90% tych uNK to komórki które odpowiadają za utrzymanie ciąży (uNKbright) a pozostałe to te uNKdim... i jest to odwrotnie niż NK z krwi obwodowej gdzie NKbright jest 10%, a dim 90%.... ale te CD56dim mogą mieć wpływ na te uNKbright i zaburzać stosunek ich występowania w macicy i że to ewentualnie można zaobserwować że może się tak właśnie dziać że nastąpiła zmiana środowiska immunologicznego w macicy jeśli NKdim (CD56dim) z krwi obwodowej są wysokie... że są tu korelacje na tej linii ale oczywiście nic na 100%...
    Te nk maciczne lepiej zrobić z krwi czy z macicy, bo jestem w temacie zielona? Chyba że i to, i to, żeby mieć pełniejszy obraz?

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • arzu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Te nk maciczne lepiej zrobić z krwi czy z macicy, bo jestem w temacie zielona? Chyba że i to, i to, żeby mieć pełniejszy obraz?

No z tego artykułu co czytałam i innych można by wywieść wniosek że to badanie nk macicznych no jest obarczone zarówno błędami jak i niemiarodajne, bo nie da się zrobić nk macicznych cd56 dim i bright i sam wynik nk macicznych niewiele powie bo też zależy od dnia cyklu a nie ma zakresów referencyjnych dla danego dnia... i że to nk z krwi obwodowej mogłoby dać szerszy obraz, a w zasadzie przypuszczenie, że w tej macicy się tam pomieszał ten stosunek dim i bright...
    mnie póki co wydaje się jakby to było wróżenie z fusów te nk bo wiele tu jest chyba niezbadane i nic nie jest na pewno... zwłaszcza że te nk w macicy są też potrzebne do rozwoju ciąży i pozbyć się ich jest chyba niemożliwe... 20 sierpnia mam wizytę u Sydora to go będę pytać, które badanie lepiej zrobić i o co tu chodzi... ale może Stokrotka23 coś wcześniej się od niego dowie...
    czekam też na próbkę z brudzowic to też ją wyślę do badania bo marker 50 zł to niedużo dla zaspokojenia ciekawości... i jakby był wysoki wynik to zrobię wtedy te z krwi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 09:04

• arzu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Arzu, jak się czujesz, jak ta Twoja infekcja?

Chyba lepiej, dziękuję... ginka kazała leki odstawić, mimo że płyn/ropa w macicy, że to ma się oczyścić wraz z miesiączką, infekcja grzybicza też się zaczęła to dostałam na to 2 tabletki fluxozal... a biorę 3 różne probiotyki, enterol, sanprobi i urolact... wydawało mi się że zaczęły boleć mnie jajniki, ale ginka mówi że to raczej jelita, że to pewnie od antybiotyków... i wczoraj w to nie mogłam uwierzyć że jelita w taki sposób mogą boleć... ale stopniowo się do tego przekonuję bo ten ból pojawił się od pierwszego dnia brania leków.... a jelita są zaraz jakoś obok jajników...
    tak czy siak 5 dni leczenia antybiotykami i odstawić, wydaje mi się to za krótko... w kolejnym cyklu planuję ivf...
    no i nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć i co z tym zrobić dalej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 09:16

• Limosa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    Chyba lepiej, dziękuję... ginka kazała leki odstawić, mimo że płyn/ropa w macicy, że to ma się oczyścić wraz z miesiączką, infekcja grzybicza też się zaczęła to dostałam na to 2 tabletki fluxozal... a biorę 3 różne probiotyki, enterol, sanprobi i urolact... wydawało mi się że zaczęły boleć mnie jajniki, ale ginka mówi że to raczej jelita, że to pewnie od antybiotyków... i wczoraj w to nie mogłam uwierzyć że jelita w taki sposób mogą boleć... ale stopniowo się do tego przekonuję bo ten ból pojawił się od pierwszego dnia brania leków.... a jelita są zaraz jakoś obok jajników...
    tak czy siak 5 dni leczenia antybiotykami i odstawić, wydaje mi się to za krótko... w kolejnym cyklu planuję ivf...
    no i nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć i co z tym zrobić dalej...
    To się porobiło, że jeszcze infekcja grzybicza się przyplątała ☹️ Dla mnie też dziwne, że tylko 5 dni leczenia, bo jak jest za krótko to to lubi wracać, no chyba że antybiotyk był z tych silnych.
    Będziesz jakieś wymazy czy inne badania robić przed ivf?
    Ja też mam bóle bodajże od listopada, z prawej strony w podbrzuszu. Najpierw podejrzewałam jajnik, ale lekarka wykluczyła a ból kilkaa mcy później zszedł niżej. Teraz i gin, i gastronolog zrzucają winę na jelita, ale jeśli jelita bolą, a ja nie mam takiego uchwytnegi powodu jak antybiotyk, to zaczynam myśleć o najgorszym.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Rocka_ Nowa

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie...
    W poniedziałek mam histeroskopię z biopsją. Moja klinika nie bada CD138, mogą natomiast zabezpieczyć mi materiał abym oddała go do badania gdzieś indziej. Dzwoniłam w kilka miejsc, ale albo nie robią tego badania w ogóle albo robią, ale nie przyjmują żadnych materiałów do badania z zewnątrz (musi pobierać ich lekarz).

Gdzie mogę wykonać to badanie CD138? Jestem ze Śląska, ale może być też Kraków byleby przyjęli.

• arzu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    To się porobiło, że jeszcze infekcja grzybicza się przyplątała ☹️ Dla mnie też dziwne, że tylko 5 dni leczenia, bo jak jest za krótko to to lubi wracać, no chyba że antybiotyk był z tych silnych.
    Będziesz jakieś wymazy czy inne badania robić przed ivf?
    Ja też mam bóle bodajże od listopada, z prawej strony w podbrzuszu. Najpierw podejrzewałam jajnik, ale lekarka wykluczyła a ból kilkaa mcy później zszedł niżej. Teraz i gin, i gastronolog zrzucają winę na jelita, ale jeśli jelita bolą, a ja nie mam takiego uchwytnegi powodu jak antybiotyk, to zaczynam myśleć o najgorszym.

zapomniałam dodać że tylko metronidazol mam brać jeszcze 6 dni, ale doxycykline i diclac kazała odstawić, a reszta odstawić, przed ivf robią stan czystości pochwy i jakieś inne badania... także jak coś to tam wyjdzie..
    ponoć w taki sposób jelita bolą przy celiakii... bo ponoć może być też nabyta... więc chyba zrobię badania na to... chociaż generalnie nie widzę u siebie jej objawów... ale siostra ma celiakię i jak z nią rozmawiałam o tej swojej sytuacji teraz to ona mówiła że ją tak bolały właśnie jelita i chodziła po ginach i też się okazało że to nie jajniki, i że jak przeszła na dietę bezglutenową to te kosmki na jelitach się odbudowały i ból ustał... ona ma straszne niedobory b12 bo się nie wchłania z jelit, u mnie jest ok... ale generalnie nie ma tu za bardzo metody leczenie tylko dieta... no chyba że te antybiotyki osłabiły tak kosmki jelitowe że to daje takie objawy i ciężko im się odbudować... nie mam pojęcia... ale przejdę teraz na bezgluten totalny, bo ograniczyłam już wcześniej bardzo, ale jednak się zdarzał, i zobaczę... potem zrobię przeciwciała na celiakie... i będę bawić się dalej w diagnostykę...

• Limosa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arzu wrote:
    zapomniałam dodać że tylko metronidazol mam brać jeszcze 6 dni, ale doxycykline i diclac kazała odstawić, a reszta odstawić, przed ivf robią stan czystości pochwy i jakieś inne badania... także jak coś to tam wyjdzie..
    ponoć w taki sposób jelita bolą przy celiakii... bo ponoć może być też nabyta... więc chyba zrobię badania na to... chociaż generalnie nie widzę u siebie jej objawów... ale siostra ma celiakię i jak z nią rozmawiałam o tej swojej sytuacji teraz to ona mówiła że ją tak bolały właśnie jelita i chodziła po ginach i też się okazało że to nie jajniki, i że jak przeszła na dietę bezglutenową to te kosmki na jelitach się odbudowały i ból ustał... ona ma straszne niedobory b12 bo się nie wchłania z jelit, u mnie jest ok... ale generalnie nie ma tu za bardzo metody leczenie tylko dieta... no chyba że te antybiotyki osłabiły tak kosmki jelitowe że to daje takie objawy i ciężko im się odbudować... nie mam pojęcia... ale przejdę teraz na bezgluten totalny, bo ograniczyłam już wcześniej bardzo, ale jednak się zdarzał, i zobaczę... potem zrobię przeciwciała na celiakie... i będę bawić się dalej w diagnostykę...
    Trzymam kciuki, żeby udało Ci się wyjść szybko na prostą z tą infekcją i badaniami.
    Dzięki za nakierowanie w stronę diagnostyki celiakii, może u mnie to ten trop...

arzu lubi tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocka_ wrote:
    Gdzie mogę wykonać to badanie CD138? Jestem ze Śląska, ale może być też Kraków byleby przyjęli.

W maju @Lisiunia pisała, że miała wynik z "NZOZ Zakład Patologii Sp. z o.o., Jagiellońska 70 Kielce" i rada, żeby tam spróbować się dogadać. @Stokrotka23 potem dopytywała ile te markery kosztują (chyba 50 zł / sztukę) i z tego, co czytam się udało (histero na NFZ i te markery w Kielcach).
    Płacisz za każdy marker który chcesz (warto zrobić CD138 i CD56, czyli 100zł) + koszty przesyłki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2021, 13:55

• Rocka_ Nowa

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśliwa, dziękuję bardzo, spróbuję tam.

• Stokrotka23 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Napisałam do Sydora wczoraj, wysłałam wyniki i przelew. Kiedy mogę się spodziewać kontaktu z jego strony z propozycja terminu wizyty ?

Ona: AMH 11.2020 0,37, 02.2021 FSH 28
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    11.2020 Kriobank
    11.20 I procedura transfer 2-dniowych 2 fasolek, 10dpt :(
    02.21 II procedura - 4 pęcherzyki puste.
    03.21 III procedura nieudana.
    05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
    07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
    Kir AA
    On: asthenozoospermia
    8.09.21 - procedura z KD, 1 transfer
  • Lisiunia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:
    Też jestem ciekawa 🤔💪
    Asia, a Ty już spakowana? 😀

Mignelo mi o probiotykach, w czasie antybiotyków warto przyjmować osłony typu Enterol, tworzą 'przestrzenie' w jelitach i chronią część tego co trzeba, błonę sluzowa i mikroorganizmy. No i kiszonki/mleczne fermentowane też nie zaszkodzą, ale to wiadomo 🙂

Dziewczynki wybaczcie absencję ale mam straszny kołowrotek, wyjazd przełożony o tydzień i wizyta też będzie w przyszłą środę, dam znać na pewno. Ściskam wszystkie mocno ❤❤❤

MyŚliwa, aassiiaa, Sto_krotka lubią tę wiadomość

03.2017 początek starań
    09.2017 laparoskopia, endometrioza IV st.; lewy jajowód niedrożny
    11.2017-03.2018 stymulacja owulacji
    05.2018 podejrzenie wodniaka jajowodu lewego
    03.2019 IVF: 6 komórek, 4 zapłodnione, jedna nierokująca morula w 5 dobie - transfer nieudany.
    10.2019 IVF: 8 komórek, 2 zapłodnione prawidłowo (reszta niedojrzała), w 5 dobie została jedna ❄💗
    11.2019 laparoskopowe usunięcie wodniaka z jajowodem
    07.2020 - 09.2021 leczenie stanu zapalnego endometrium (3histero, 2 biopsje)
    04.2021-01.2022 Reseligo (menopauza)
    09.2021 odroczenie transferu - podostre zapalenie tarczycy 🤦‍♀️
    17.02.2022 wybudzanie do transferu (estrofem)
    08.03.2022 transfer
    Zostań z nami Cudaczku 💗💗💗
    7 dpt bHcg 41,17
    9 dpt bHcg 80,68
    13 dpt bHcg 340,61
    17 dpt bHcg 1530,00
    22 dpt mamy serduszko <3
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aassiiaa miałaś już transfer?

• aassiiaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Aassiiaa miałaś już transfer?

Czesc Dziewczyny ; siedze cicho bo nie chce zapeszac ale to i tak nic nie da 😌

Transfer w czwartek za tydzien; jeszcze w sob bedzie to potwierdzone czy napewno.

Mial byc transfer teraz we wtorek, ale skoczylo mi tsh po estrofemie. I trzeba obnizyc troche.
    Pon - 2.2
    Wtorek - 3.2
    Zaraz po oddanu krwi we wtorek, wzielam lek 37,5 mg.

Dzisiaj tsh - 1.88 (robilam badanie dla siebie bo jestem ciekawska)

Jutro musze badac tsh i ft4 dla doktorka.
    Robie jutro jeszcze usg, jak tam endo. We wtorek bylo 9,5 mm.

W sob rano ma dzownic lekarz zeby potwierdzic transfer w czwartek i start brania proga.

mt30, MyŚliwa, Limosa, Lisiunia, karolcia35, Berbeć.., Sto_krotka, Stokrotka23 lubią tę wiadomość

Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
    07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
    12.08 transfer 5.1.1 - cb
    09.09.20 - start leczenie - summamed 500 na 6 dni
    04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
    15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
    18.03.21 *3 Histero - brak mikropolipow (cykl na antkach) CD138 BRAK
    07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2

Immu - Il10: 151 Il2: 113 nk 22% uNk -100
    19.08 - drugi transfer - beta 0

03.20 icsi ,, 2 zarodki - oba ok ( pgs) - transfery nieudane
    09.21 imsi 2 zarodki - oba nieprawidlowe (pgs) - brak transferu
    11.21 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - 🙏
    01.22 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - nieudany
  • Stokrotka23 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aassiiaa wrote:
    Czesc Dziewczyny ; siedze cicho bo nie chce zapeszac ale to i tak nic nie da 😌

Transfer w czwartek za tydzien; jeszcze w sob bedzie to potwierdzone czy napewno.

Mial byc transfer teraz we wtorek, ale skoczylo mi tsh po estrofemie. I trzeba obnizyc troche.
    Pon - 2.2
    Wtorek - 3.2
    Zaraz po oddanu krwi we wtorek, wzielam lek 37,5 mg.

Dzisiaj tsh - 1.88 (robilam badanie dla siebie bo jestem ciekawska)

Jutro musze badac tsh i ft4 dla doktorka.
    Robie jutro jeszcze usg, jak tam endo. We wtorek bylo 9,5 mm.

W sob rano ma dzownic lekarz zeby potwierdzic transfer w czwartek i start brania proga.
    Tsh po estrofemie to lubi sobie skoczyć. Nie wiem na ile to jest taki rzeczywisty a nie sztuczny skok. Mi raz skoczyło na 5 po transferze i prof powiedział ze to sztuczny skok. Dostalas euthyrox na zbicie ?

Ona: AMH 11.2020 0,37, 02.2021 FSH 28
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    11.2020 Kriobank
    11.20 I procedura transfer 2-dniowych 2 fasolek, 10dpt :(
    02.21 II procedura - 4 pęcherzyki puste.
    03.21 III procedura nieudana.
    05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
    07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
    Kir AA
    On: asthenozoospermia
    8.09.21 - procedura z KD, 1 transfer
  • aassiiaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka23 wrote:
    Tsh po estrofemie to lubi sobie skoczyć. Nie wiem na ile to jest taki rzeczywisty a nie sztuczny skok. Mi raz skoczyło na 5 po transferze i prof powiedział ze to sztuczny skok. Dostalas euthyrox na zbicie ?

Tak dostalam. W sumie mialam w domu leki i we wtorek po badaniu odrazu wzielam dawke 37,5.
    Pozniej lekarz potwierdzil ze dobrze zrobilam.

Dzisiaj badalam jeszcze raz dla lekarza. Robilam badanie rano nadczczo (bez lekow) wyszlo 2 wiec spada w dol. Czekam jeszcze na wynik ft4
    Bede to kontrolowac .

Wiem ze to sztuczny skok, Twoj lekarz mowil zeby zbijac to lekami ??

Najlepsze ze jak bylam w pl kwiecien i maj bralam estrofem ; kontrolowalam czesto tsh i nic sie nie ruszalo . Stalo na 1.
    Nie bralam zadnych lekow bo ma codzien nie mam problemow z tsh; a tutaj znowu w gore 🤷‍♀️

Zrobilam przed transferem posiewy tlenowe i beztlenowe oraz biocenoze. Wszystko wyszlo ok ufff

Endo 9/10 mm.

Jutro rano ma dzwonic doktorekk i zaczynam proga w sobote.

Lisiunia, Lisiunia, karolcia35, MyŚliwa, Sto_krotka lubią tę wiadomość

07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
    04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
    15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
    07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2

• aassiiaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka jak u Ciebie. Kiedy konczysz antykoncepcje ?

• mt30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aassiiaa wrote:
    Tak dostalam. W sumie mialam w domu leki i we wtorek po badaniu odrazu wzielam dawke 37,5.
    Pozniej lekarz potwierdzil ze dobrze zrobilam.

Dzisiaj badalam jeszcze raz dla lekarza. Robilam badanie rano nadczczo (bez lekow) wyszlo 2 wiec spada w dol. Czekam jeszcze na wynik ft4
    Bede to kontrolowac .

Wiem ze to sztuczny skok, Twoj lekarz mowil zeby zbijac to lekami ??

Najlepsze ze jak bylam w pl kwiecien i maj bralam estrofem ; kontrolowalam czesto tsh i nic sie nie ruszalo . Stalo na 1.
    Nie bralam zadnych lekow bo ma codzien nie mam problemow z tsh; a tutaj znowu w gore 🤷‍♀️

Zrobilam przed transferem posiewy tlenowe i beztlenowe oraz biocenoze. Wszystko wyszlo ok ufff

Endo 9/10 mm.

Jutro rano ma dzwonic doktorekk i zaczynam proga w sobote.
    Mam pytanko odnośnie biocenozy. Jak teraz bierzesz priobiotyki to masz więcej lactobacilius niż we wczesniejszych wynikach?

• aassiiaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    Mam pytanko odnośnie biocenozy. Jak teraz bierzesz priobiotyki to masz więcej lactobacilius niż we wczesniejszych wynikach?

Mt30 po pierwszych antybiotykach we wrzesniu (a drugich w zyciu) . Nic mi nie bylo i nawet nie oslonilam sie specjalnie wtedy porobitykami. Sex jak zawsze.

Przyznaje ze nie mialam wiedzy bo nigdy antybiotykow nie bralam (no moze raz pare lat temu)

Pozniej kolejna kuracja i juz zaczelo sie swedzenie itp, nie badalam wtedy biocenozy. Ale mialam infekcje bo byly objawy.

Nauczona tym kolejna kuracja i dbalam bardziej o wszystko, probiotyki i tu i tu.
    A mimo to cos mnie lekkiego dopadlo a biocenoza wyszla zle :

84dde21b379a.jpg

Dostalam fulomizin.

Pozniej kolejna kuracja i tym razem sie juz postaralam jeszcze bardziej ale nie ukrywam ze bralam te ginekologiczne proviotyki. Gynofor, pozniej zele z niskim ph, lackid intima i probityki doustne.
    Sex w tym czasie tez byl ale odrazu po zelik 🤷‍♀️😂 i probiotyki.

Jak wrocilam do Pl zrobiam biocenoze w invicta i nie bylam zadowolona . Wiec na drugi dzien zrobilam jeszcze raz biocenoze w invicta i rownoczesnie w diagnostyce biocenoze i posiewy.
    W ten sam dzien 😂😂 Wiem ze mam cos z glowa 😉

Wysle wam wyniki.

09.08 invicta
    c89c07771ab6.jpg

10.08 invicta + diagnostyka

61e37b95c921.jpg

adf8b270681d.jpg

+ posiewy na tlenowe i beztlenowe z szyjki wyszly ujemne.

Widac roznice w badaniach , sama nie wiem co o tym myslec 🤷‍♀️

Edit. Zle dalam link, teraz poprawilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 13:22

mt30 lubi tę wiadomość

• Molijka Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aassiiaa wrote:
    Mt30 po pierwszych antybiotykach we wrzesniu (a drugich w zyciu) . Nic mi nie bylo i nawet nie oslonilam sie specjalnie wtedy porobitykami. Sex jak zawsze.

Przyznaje ze nie mialam wiedzy bo nigdy antybiotykow nie bralam (no moze raz pare lat temu)

Pozniej kolejna kuracja i juz zaczelo sie swedzenie itp, nie badalam wtedy biocenozy. Ale mialam infekcje bo byly objawy.

Nauczona tym kolejna kuracja i dbalam bardziej o wszystko, probiotyki i tu i tu.
    A mimo to cos mnie lekkiego dopadlo a biocenoza wyszla zle :

84dde21b379a.jpg

Dostalam fulomizin.

Pozniej kolejna kuracja i tym razem sie juz postaralam jeszcze bardziej ale nie ukrywam ze bralam te ginekologiczne proviotyki. Gynofor, pozniej zele z niskim ph, lackid intima i probityki doustne.
    Sex w tym czasie tez byl ale odrazu po zelik 🤷‍♀️😂 i probiotyki.

Jak wrocilam do Pl zrobiam biocenoze w invicta i nie bylam zadowolona . Wiec na drugi dzien zrobilam jeszcze raz biocenoze w invicta i rownoczesnie w diagnostyce biocenoze i posiewy.
    W ten sam dzien 😂😂 Wiem ze mam cos z glowa 😉

Wysle wam wyniki.

09.08 invicta
    c89c07771ab6.jpg

10.08 invicta + diagnostyka

61e37b95c921.jpg

adf8b270681d.jpg

+ posiewy na tlenowe i beztlenowe z szyjki wyszly ujemne.

Widac roznice w badaniach , sama nie wiem co o tym myslec 🤷‍♀️

Edit. Zle dalam link, teraz poprawilam
    Ty transfer w czwartek ja w piatek🥰bardzo się cieszę bo od stycznia tylko czekanie:biopsja, wyniki, leczenie, biopsja i wyniki

aassiiaa lubi tę wiadomość

• aassiiaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molijka wrote:
    Ty transfer w czwartek ja w piatek🥰bardzo się cieszę bo od stycznia tylko czekanie:biopsja, wyniki, leczenie, biopsja i wyniki

O to super :)
    Ja tak samo w styczniu mialam miec transfer lecz jedak leczenie...

Napiszesz nam jak wygladalo Twoje leczenie.
    W invicta nie badaja markera cd138, jak stwierdzili zapalenie ??

My chyba transfer w tej samej klinice :) Gdansk ?

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ