Forum Starając się z pomocą medyczną Staraczki i mamusie z Rzeszowa
Odpowiedz

Staraczki i mamusie z Rzeszowa

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet
    Postów: 2971 2685

    Wysłany: 15 maja 2019, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda814 wrote:
    Dziewczyny gdzie w Rzeszowie zrobimy badanie nasienia rozszerzone? Oraz gdzie uderzyć (jaki endokrynolog) przy tarczycy 2.21? Chciałabym zbić ja trochę (1-1.5)?
    Czy Dr Ulman robi monitoringi owulacji ? I czy tyle samo kosztują co wizyta ?
    polecam Joannę Sztembis z lux medu. Młoda fajna kobietka, która bardzo przejmowała się moimi problemami z zajściem w ciążę, nie poprzestawała tylko na wypisaniu recepty na euthyrox. Dzięki niej wiem, że mam hashimoto.
    Chociaż Twój wynik jest przecież bardzo dobry...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 09:40

    r9x9d6w.png
    8ms0gsj.png
  • Magda814 Przyjaciółka
    Postów: 199 44

    Wysłany: 15 maja 2019, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się dodzwonić do parens ? Kiedyś próbowałam kilka razy nikt nie odbierał tam 😏 masz jakiś namiar na ta przychodnie ?? Telefon albo coś ?
    wszamanka wrote:
    Rozszerzone badania nasienia w Parensie, jak chcesz endokrynologa na nfz, to w przychodni przy szpitalu MSW kiedyś były terminy całkiem szybkie, ale konkretnego lekarza nie potrafię polecić, byłam tylko na jednokrotnej konsultacji u jakiegoś przypadkowego.

  • Magda814 Przyjaciółka
    Postów: 199 44

    Wysłany: 15 maja 2019, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani doktor przyjmuje prywatnie czy NFZ ? Niby ok ale wszędzie czytam ze dla starających powinna wynosić od 1-1.5 ..
    W październiku miałam 2.11 w lutym 2.21.. w piątek mam wizytę u Ulmana to zapytam jeszcze czy mam coś z tym robić.. bo staramy się już ponad rok.
    lipa wrote:
    polecam Joannę Sztembis z lux medu. Młoda fajna kobietka, która bardzo przejmowała się moimi problemami z zajściem w ciążę, nie poprzestawała tylko na wypisaniu recepty na euthyrox. Dzięki niej wiem, że mam hashimoto.
    Chociaż Twój wynik jest przecież bardzo dobry...

  • wszamanka Autorytet
    Postów: 1741 684

    Wysłany: 15 maja 2019, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda814 wrote:
    A jak się dodzwonić do parens ? Kiedyś próbowałam kilka razy nikt nie odbierał tam 😏 masz jakiś namiar na ta przychodnie ?? Telefon albo coś ?
    Kontakt z parensem dawno zerwałam, teraz tylko mój mąż się z nimi kontaktuje jak potrzebuje zrobić jakieś badanie, dzwoni do nich na ten numer z Internetu

    d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

    jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 maja 2019, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda814 wrote:
    Dziewczyny gdzie w Rzeszowie zrobimy badanie nasienia rozszerzone? Oraz gdzie uderzyć (jaki endokrynolog) przy tarczycy 2.21? Chciałabym zbić ja trochę (1-1.5)?
    Czy Dr Ulman robi monitoringi owulacji ? I czy tyle samo kosztują co wizyta ?
    Robi a koszt monitoringu to 60zl

  • BezchmurneNiebo Autorytet
    Postów: 1201 259

    Wysłany: 16 maja 2019, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny badalyscie fsh, lh i prolaktyne po lekach jakie dał wam obrzut. ?

    145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
    * Nieprawidłowa mutacja MTHFR
    * Nieprawidłowy czynnik V Leiden
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * AntyTG i antyTPO w normie
    * 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
    * 20.06.18-laparo
    * 24.03.18 poronienie 6t ;(
    * nasienie po zabiegu ok
    * 08.2017-I IVF :(
    * kariotypy ok
  • Lucy2323 Autorytet
    Postów: 1212 613

    Wysłany: 16 maja 2019, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój endo mi stwierdził hashimoto tylko na podstawie anty Tpo - przeciwciała podwyższone wielokrotnie, ale ponieważ tsh w listopadzie miałam ok bo 1,77 to powiedział że moje hashimoto to zapalenie tarczycy genetyczne i nie ma na to leków. Czy to prawda?
    Przepisal mi tylko jod.

    Oboje 36 lat
    2014 - cudowny skarb-synek ♥️
    2017 - córeczka w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    2018 - 2 x biochemiczna
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

    in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja Gonal, Orgalutran, Gonapeptyl
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 6 pięknych ❄️
    5x❄️5.1.1, 1x❄️4.1.1
    26.10.2020 - transfer FET 5.1.1
  • pesymistyczna Ekspertka
    Postów: 192 69

    Wysłany: 16 maja 2019, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2323 wrote:
    Dziewczyny mój endo mi stwierdził hashimoto tylko na podstawie anty Tpo - przeciwciała podwyższone wielokrotnie, ale ponieważ tsh w listopadzie miałam ok bo 1,77 to powiedział że moje hashimoto to zapalenie tarczycy genetyczne i nie ma na to leków. Czy to prawda?
    Przepisal mi tylko jod.
    Napisz dokładnie jakie masz wyniki, robiłaś TSH, Ft3, Ft4, Anty tg, anty TP?
    Ja mam hashimoto, wszystkie wyniki ładne, oprócz Anty TP i po nim też mi powiedziała że mam hashimoto. Biorę euthyrox
    TSH mam teraz 1.53

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 16:20

    12.2017 poronienie

    23.06.2020 Wiktorek ❤️
  • BezchmurneNiebo Autorytet
    Postów: 1201 259

    Wysłany: 16 maja 2019, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pesymistyczna wrote:
    Napisz dokładnie jakie masz wyniki, robiłaś TSH, Ft3, Ft4, Anty tg, anty TP?
    Ja mam hashimoto, wszystkie wyniki ładne, oprócz Anty TP i po nim też mi powiedziała że mam hashimoto. Biorę euthyrox
    TSH mam teraz 1.53

    Tsh - 3msc temu 2.4 teraz 1.9
    Ft3,ft4 i ta reszta była ok
    Prolaktyna 3 msc temu było 14 teraz aż 30
    Daj i lh bylo w stosunku do siebie około 1.5
    Teraz fsh prawie 7 A lh aż 19

    145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
    * Nieprawidłowa mutacja MTHFR
    * Nieprawidłowy czynnik V Leiden
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * AntyTG i antyTPO w normie
    * 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
    * 20.06.18-laparo
    * 24.03.18 poronienie 6t ;(
    * nasienie po zabiegu ok
    * 08.2017-I IVF :(
    * kariotypy ok
  • Lucy2323 Autorytet
    Postów: 1212 613

    Wysłany: 16 maja 2019, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pesymistyczna wrote:
    Napisz dokładnie jakie masz wyniki, robiłaś TSH, Ft3, Ft4, Anty tg, anty TP?
    Ja mam hashimoto, wszystkie wyniki ładne, oprócz Anty TP i po nim też mi powiedziała że mam hashimoto. Biorę euthyrox
    TSH mam teraz 1.53
    Narazie mam wyniki sprzed pół roku tsh 1,77 a anty-hTG 488 norma 0-40.

    Dziś zlecił mi tsh, Ft3 ft4 i jeszcse coś nieczytelnego to mam nadzieję za tydzień poznam wyniki.
    Póki co zalecił mi jod gdy na forum o hashimoto dziewczyny piszą że jodu nie wolno brać.
    A i powiedział że tsh można by obniżyć nieco by poprawić płodność.

    Oboje 36 lat
    2014 - cudowny skarb-synek ♥️
    2017 - córeczka w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    2018 - 2 x biochemiczna
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

    in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja Gonal, Orgalutran, Gonapeptyl
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 6 pięknych ❄️
    5x❄️5.1.1, 1x❄️4.1.1
    26.10.2020 - transfer FET 5.1.1
  • rosamare Koleżanka
    Postów: 42 14

    Wysłany: 16 maja 2019, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Czy możecie mi polecić kogoś z Rzeszowa kto dobrze prowadzi stymulację? (W większości moje cykle są niestety bezowulacyjne)
    Dodatkowo myślę o sprawdzeniu drożności przed stymulacją. Więc jeśli sono-hsg, to gdzie się udać? Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
    Będę wdzięczna za odpowiedzi i wszystkie rady.
    Przepraszam jeżeli taki temat już się tu wcześniej pojawiał

    👰🔹Brak owulacji🔹Hiperprolaktynemia
    🤵 ✔️
    VpdKp1.png
  • pesymistyczna Ekspertka
    Postów: 192 69

    Wysłany: 16 maja 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2323 wrote:
    Narazie mam wyniki sprzed pół roku tsh 1,77 a anty-hTG 488 norma 0-40.

    Dziś zlecił mi tsh, Ft3 ft4 i jeszcse coś nieczytelnego to mam nadzieję za tydzień poznam wyniki.
    Póki co zalecił mi jod gdy na forum o hashimoto dziewczyny piszą że jodu nie wolno brać.
    A i powiedział że tsh można by obniżyć nieco by poprawić płodność.
    To wysokie masz te Anty, ja miałam ponad 100.
    Ponoc dieta ma duże znaczenie przy hashimoto, ale każdy mówi inaczej. A do jakiego endo chodzisz?

    Lucy2323 lubi tę wiadomość

    12.2017 poronienie

    23.06.2020 Wiktorek ❤️
  • pesymistyczna Ekspertka
    Postów: 192 69

    Wysłany: 16 maja 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BezchmurneNiebo wrote:
    Tsh - 3msc temu 2.4 teraz 1.9
    Ft3,ft4 i ta reszta była ok
    Prolaktyna 3 msc temu było 14 teraz aż 30
    Daj i lh bylo w stosunku do siebie około 1.5
    Teraz fsh prawie 7 A lh aż 19
    Bierzesz cos na prolaktynę?

    12.2017 poronienie

    23.06.2020 Wiktorek ❤️
  • Wilga Autorytet
    Postów: 314 349

    Wysłany: 16 maja 2019, 23:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BezchmurneNiebo wrote:
    Dziewczyny badalyscie fsh, lh i prolaktyne po lekach jakie dał wam obrzut. ?

    Ja miałam FSH i LH w normie, badałam tylko to co wychodziło źle żeby sprawdzić czy leki działają. Prolaktyna mi spadła po dostinexie już w następnym badaniu czyli za jakieś 2 miesiące. Generalnie Obrzut nie kazał mi robić zbyt dużo badań, raczej robiłam na własną rękę. Ale minęło parę miesięcy i wszystko się ustawiło w hormonach - ostatnio miałam wszystko w normie.

    Starania od 4.2016
    Endometrioza i zrosty w jamie brzusznej
    Jajowody drożne (laparo 2017)
    1. IUI 07.2019 👎
    2. IUI 09.2019 👎
    1. IVF 11.2019
    4.1.1 ❄️❄️❄️5.3.3❄️3.3.3❄️
    1. FET 18.01.2020. ❄️👉🤰🏻
    9dpt 244, 11dpt 728, 27dpt 💓👉🤱🏻
    12.10.2020 Helenka
  • Lucy2323 Autorytet
    Postów: 1212 613

    Wysłany: 17 maja 2019, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endo Wis na szopena w medyku. Trochę mruk, nierozmowny, ale chyba swoje wie. Chodzę do niego szukając już nowego :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 09:30

    pesymistyczna lubi tę wiadomość

    Oboje 36 lat
    2014 - cudowny skarb-synek ♥️
    2017 - córeczka w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    2018 - 2 x biochemiczna
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

    in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja Gonal, Orgalutran, Gonapeptyl
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 6 pięknych ❄️
    5x❄️5.1.1, 1x❄️4.1.1
    26.10.2020 - transfer FET 5.1.1
  • katson Autorytet
    Postów: 484 293

    Wysłany: 17 maja 2019, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja endokrynolog również polecam dr Sztembis przyjmuje tez w medyku ale do czerwca nienma terminów a później idzie na 3 miesięczny urlop. Dowiedz się czy lux medzie będzie pracować w tym czasie.

    Lucy2323 lubi tę wiadomość

    mhsv9vvjik6eumb7.png

    endometrioza, plamienia, AHM 0,5, FSH 29
    Laparoskopia 02/2015
    Laparoskopia 10/2017, usunięcie ognisk endo, udrożnienie jajowodów
  • BezchmurneNiebo Autorytet
    Postów: 1201 259

    Wysłany: 18 maja 2019, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pesymistyczna wrote:
    Bierzesz cos na prolaktynę?

    Nie. Zbadam rano w pon raz jeszxze. Ale jak taka będzie to pewnie da mi bromegon

    pesymistyczna lubi tę wiadomość

    145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
    * Nieprawidłowa mutacja MTHFR
    * Nieprawidłowy czynnik V Leiden
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * AntyTG i antyTPO w normie
    * 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
    * 20.06.18-laparo
    * 24.03.18 poronienie 6t ;(
    * nasienie po zabiegu ok
    * 08.2017-I IVF :(
    * kariotypy ok
  • pesymistyczna Ekspertka
    Postów: 192 69

    Wysłany: 18 maja 2019, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BezchmurneNiebo wrote:
    Nie. Zbadam rano w pon raz jeszxze. Ale jak taka będzie to pewnie da mi bromegon
    Ja biorę dostinex cały czas na prolaktynę

    12.2017 poronienie

    23.06.2020 Wiktorek ❤️
  • pesymistyczna Ekspertka
    Postów: 192 69

    Wysłany: 18 maja 2019, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2323 wrote:
    Endo Wis na szopena w medyku. Trochę mruk, nierozmowny, ale chyba swoje wie. Chodzę do niego szukając już nowego :)
    Niestety nie znam

    12.2017 poronienie

    23.06.2020 Wiktorek ❤️
  • Palomka Przyjaciółka
    Postów: 249 47

    Wysłany: 18 maja 2019, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie. Brała któraś z Was Progestetone Besins po inseminacji? Jak tak to od którego dnia? Miałam dzisiaj zabieg i lekarz kazał brać od jutra. Problem w tym, że w żadnej otwartej aptece dzisiaj tego nie kupiłam, dopiero w poniedziałek będzie. Myślicie, że bez problemu mogę poczekać?

‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego