Forum Starając się z pomocą medyczną Staraczki i mamusie z Rzeszowa
Odpowiedz

Staraczki i mamusie z Rzeszowa

Oceń ten wątek:
  • Pola84 Autorytet
    Postów: 464 619

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. Gratuluję wszystkim które noszą cud pod sercem ...
    Mam pytanie... Nie wiecie ile czeka się na wynik AMH na Warzywnej...

    relghdge8g4mzzc4.png

    cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
    19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
    16 lipca połówkowe - syn ❤
    12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞
  • Magda814 Ekspertka
    Postów: 204 54

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze Przybycien tez dobry ale ponoć on pracuje w Krakowie w Macierzyństwie a mało
    Osób poleca ta klinikę 😔a w Tarnowie niestety nie robi on vitro. I nie wiadomo gdzie się zaczepić 🤦🏽‍♀️🤷🏻‍♀️
    sucharek85 wrote:
    Magda,
    Teraz rzuciło mi się w oczy, że masz niskie amh.
    To na Twoim miejscu nastawiłabym sie bardziej na leczenie u Przybycienia, jesli oczywiście bedziesz myśleć o ivf. On potrafi doskonale przeprowadzić stymulacje, właśnie przy niskim amh. Moje 2 koleżanki przy 4-5 dojrzałych komórkach, miały 3 ładne zarodki.
    Oczywiscie dr Chr też jest ok, bo wsumie na tym forum sa 3 osoby z ciaza od niego 😉
    Ale jak dla mnie Przybycień jest mistrzem w temacie niskiego amh.

  • wszamanka Autorytet
    Postów: 1750 686

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola84 wrote:
    cześć dziewczyny. Gratuluję wszystkim które noszą cud pod sercem ...
    Mam pytanie... Nie wiecie ile czeka się na wynik AMH na Warzywnej...
    Z pół roku temu robiłam, nie pamiętam dobrze ale chyba bardzo szybko był, możliwe że tego samego dnia? Jak włączę kompa to sprawdzę datę zlecenia i datę wyniku

    d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

    jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola84 wrote:
    cześć dziewczyny. Gratuluję wszystkim które noszą cud pod sercem ...
    Mam pytanie... Nie wiecie ile czeka się na wynik AMH na Warzywnej...
    Wydaje mnie się że w ten sam dzień miałam

  • elamela Przyjaciółka
    Postów: 141 39

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba od jutra ruszają zapisy do dr Przybycień w Tarnowie, czy już dzisiaj dzwoniłyście? :)

    Starania od 2017. Z pomocą lekarzy od 2018.

    11.2018 - HSG z kontrastem, histeroskopia - niedrożność lewego jajowodu.
    04.2019 - AMH 4,52
    05.2019 - 1 IUI X :(
    07.2019 - 2 IUI X :(
    09.2019 - zmiana lekarza
    09.2019 - Mutacja genu MTHFR C677T - w układzie heterozygotycznym.
    01.2020 - laparoskopia - ogniska endometriozy w więzadłach krzyżowych i lewym jajniku - 1 st. endometriozy, oba jajowody drożne :O
    03.2020 - pierwszy cykl po laparoskopii z pozytywną betą - niestety ciąża biochemiczna
  • Palomka Przyjaciółka
    Postów: 252 49

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro podobno mają być tylko nie wiem od której.

  • elamela Przyjaciółka
    Postów: 141 39

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę od rana atakować :P a Ty też próbujesz czy zostajesz na razie w Parensie? :)

    Starania od 2017. Z pomocą lekarzy od 2018.

    11.2018 - HSG z kontrastem, histeroskopia - niedrożność lewego jajowodu.
    04.2019 - AMH 4,52
    05.2019 - 1 IUI X :(
    07.2019 - 2 IUI X :(
    09.2019 - zmiana lekarza
    09.2019 - Mutacja genu MTHFR C677T - w układzie heterozygotycznym.
    01.2020 - laparoskopia - ogniska endometriozy w więzadłach krzyżowych i lewym jajniku - 1 st. endometriozy, oba jajowody drożne :O
    03.2020 - pierwszy cykl po laparoskopii z pozytywną betą - niestety ciąża biochemiczna
  • Palomka Przyjaciółka
    Postów: 252 49

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w planach umówić się tylko nie na wrzesień tylko październik najwcześniej. Do tego czasu chcę zobaczyć tą babeczkę w Parens i podejść u niej do trzeciej inseminacji. Najwyżej odwołam wizytę.

  • elamela Przyjaciółka
    Postów: 141 39

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palomka wrote:
    Mam w planach umówić się tylko nie na wrzesień tylko październik najwcześniej. Do tego czasu chcę zobaczyć tą babeczkę w Parens i podejść u niej do trzeciej inseminacji. Najwyżej odwołam wizytę.

    To będziemy jutro próbować :)

    Palomka lubi tę wiadomość

    Starania od 2017. Z pomocą lekarzy od 2018.

    11.2018 - HSG z kontrastem, histeroskopia - niedrożność lewego jajowodu.
    04.2019 - AMH 4,52
    05.2019 - 1 IUI X :(
    07.2019 - 2 IUI X :(
    09.2019 - zmiana lekarza
    09.2019 - Mutacja genu MTHFR C677T - w układzie heterozygotycznym.
    01.2020 - laparoskopia - ogniska endometriozy w więzadłach krzyżowych i lewym jajniku - 1 st. endometriozy, oba jajowody drożne :O
    03.2020 - pierwszy cykl po laparoskopii z pozytywną betą - niestety ciąża biochemiczna
  • Magda814 Ekspertka
    Postów: 204 54

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta nowa lekarkę w parensie ? Faktycznie lepsza ?
    Palomka wrote:
    Mam w planach umówić się tylko nie na wrzesień tylko październik najwcześniej. Do tego czasu chcę zobaczyć tą babeczkę w Parens i podejść u niej do trzeciej inseminacji. Najwyżej odwołam wizytę.

  • Palomka Przyjaciółka
    Postów: 252 49

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda814 wrote:
    Ta nowa lekarkę w parensie ? Faktycznie lepsza ?
    Trudno mi coś więcej o niej powiedzieć bo byłam przez przypadek na monitoringu u niej. Była bardzo zainteresowana i pytała o moje i męża wyniki. Nie spotkałam tam aż tak zaangażowanego lekarza tam. Zobaczę jaka jest faktycznie. Idę za tydzień i poproszę żeby zobaczyła moje wyniki. Zawsze to inne spojrzenie 😉

  • wszamanka Autorytet
    Postów: 1750 686

    Wysłany: 20 sierpnia 2019, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Z pół roku temu robiłam, nie pamiętam dobrze ale chyba bardzo szybko był, możliwe że tego samego dnia? Jak włączę kompa to sprawdzę datę zlecenia i datę wyniku
    Tak, wynik tego samego dnia.

    d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

    jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • elamela Przyjaciółka
    Postów: 141 39

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam od rana do Tarnowa i mnie zapisali na 23 września :) także będę dwa cykle bez stymulacji i monitoringów :)

    wszamanka, sucharek85, Lucy2323 lubią tę wiadomość

    Starania od 2017. Z pomocą lekarzy od 2018.

    11.2018 - HSG z kontrastem, histeroskopia - niedrożność lewego jajowodu.
    04.2019 - AMH 4,52
    05.2019 - 1 IUI X :(
    07.2019 - 2 IUI X :(
    09.2019 - zmiana lekarza
    09.2019 - Mutacja genu MTHFR C677T - w układzie heterozygotycznym.
    01.2020 - laparoskopia - ogniska endometriozy w więzadłach krzyżowych i lewym jajniku - 1 st. endometriozy, oba jajowody drożne :O
    03.2020 - pierwszy cykl po laparoskopii z pozytywną betą - niestety ciąża biochemiczna
  • Palomka Przyjaciółka
    Postów: 252 49

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    elamela wrote:
    Dzwoniłam od rana do Tarnowa i mnie zapisali na 23 września :) także będę dwa cykle bez stymulacji i monitoringów :)
    To dasz znać jak było 😉 ja we wrześniu będę dzwonić i umawiać się na październik.

  • Lucy2323 Autorytet
    Postów: 1354 1028

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny ale się złamałam. Nosz kurde miałam półtora roku temu TSH 1,76 no a 3 miesiace temu 2,2. No i Endokrynolog powiedział żeby go eutyroksem 25 trochę obniżyć by poprawić płodność a tu dziś wynik tsh 0,705! - norma 0,35-4,9.
    Ft4 12,9 norma 9-19.
    Chyba ja nigdy nie zajde już w ciążę :(
    Powiedzcie mi czy ten miesiąc na straty mimo że lamette brałam to przy takim wyniku nie ma szans na powodzenie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 14:27

    34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

    in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • Wilga Autorytet
    Postów: 317 359

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2323 wrote:
    Kurde dziewczyny ale się złamałam. Nosz kurde miałam półtora roku temu TSH 1,76 no a 3 miesiace temu 2,2. No i Endokrynolog powiedział żeby go eutyroksem 25 trochę obniżyć by poprawić płodność a tu dziś wynik tsh 0,705! - norma 0,35-4,9.
    Ft4 12,9 norma 9-19.
    Chyba ja nigdy nie zajde już w ciążę :(
    Powiedzcie mi czy ten miesiąc na straty mimo że lamette brałam to przy takim wyniku nie ma szans na powodzenie?

    Kochana, moja kuzynka zaszła w ciążę przy tsh = 5.7. Z tego co wiem (chociaż nie jestem ekspertem) to wysokie TSH nie przeszkadza bardzo w zajściu w ciążę tylko jest niebezpieczne już w trakcie ciąży. Tsh 2,2 nie jest jakieś szaleńczo wysokie.
    Teraz obydwa Twoje wyniki są w normie :) być może lekarz zaleci branie euthyroxu 25 co drugi dzień i ponowną kontrolę za 3 miesiące.
    Ja bym się w tej tarczycy nie dopatrywała przyczyny niepłodności.

    Lucy2323 lubi tę wiadomość

    Starania od 4.2016
    Endometrioza i zrosty w jamie brzusznej
    Jajowody drożne (laparo 2017)
    1. IUI 07.2019 👎
    2. IUI 09.2019 👎
    1. IVF 11.2019
    4.1.1 ❄️❄️❄️5.3.3❄️3.3.3❄️
    1. FET 18.01.2020. ❄️👉🤰🏻
    9dpt 244, 11dpt 728, 27dpt 💓👉🤱🏻
    12.10.2020 Helenka
  • lipa Autorytet
    Postów: 2971 2685

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2323 wrote:
    Kurde dziewczyny ale się złamałam. Nosz kurde miałam półtora roku temu TSH 1,76 no a 3 miesiace temu 2,2. No i Endokrynolog powiedział żeby go eutyroksem 25 trochę obniżyć by poprawić płodność a tu dziś wynik tsh 0,705! - norma 0,35-4,9.
    Ft4 12,9 norma 9-19.
    Chyba ja nigdy nie zajde już w ciążę :(
    Powiedzcie mi czy ten miesiąc na straty mimo że lamette brałam to przy takim wyniku nie ma szans na powodzenie?
    ja się staram utrzymywać TSH na takim poziomie, bo wtedy najlepiej się czuję :) moja endo mi kazała utrzymywać wynik w okolic 1. Twój wynik jest w porządku!

    Lucy2323 lubi tę wiadomość

    r9x9d6w.png
    8ms0gsj.png
  • lipa Autorytet
    Postów: 2971 2685

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Tak, histeroskopia. Jutro mam konsultację tel z doktor to ustalimy dalsze działania. Będę robić jednak u nich w klinice a nie na nzf, ze względu na to badanie histochemiczne. No i podobno mają świetnego człowieka od histero, a szpitalu to kto wie na kogo się trafi... A jak po transferze po histero dalej nic nie zaskoczy, to pewnie przed kolejnym będę chciała zrobić badanie KIR, NK, i sama nie wiem co jeszcze z immunologii, tylko że to dla mnie czarna magia póki co.... Ale teraz po dwóch transferach zarodki były piękne, dobrze rokujące, a beta nawet nie drgnęła.
    Mamy jeszcze trzy śnieżynki, niby nie mało, ale z drugiej strony wiem, że ciąża będzie albo z tych trzech albo wcale, na następną procedurę nie mamy kasy i prędko nie uzbieramy, a jeśli jakimś cudem by się udało, to już nie pozwolę sobie na novum, następne podejście byłoby w krk. Ale myślę że jak nie uda się z tymi trzema to będzie już to koniec starań

    3 szanse to bardzo dużo. Jestem pewna, że się uda. Trzymam kciuki :*

    r9x9d6w.png
    8ms0gsj.png
  • lipa Autorytet
    Postów: 2971 2685

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Lipa,
    A badanie usg połowkowe sa też na nfz ? Dostawałaś na to jakieś skierowanie ?
    Czy robi sie je prywatnie ?
    nie, połówkowe już będę robić prywatnie, ale to w ramach zwykłej wizyty u mojego ginekologa.
    On się tym zajmuje. Ale chyba nie każdy ginekolog ma certyfikat.

    r9x9d6w.png
    8ms0gsj.png
  • Lucy2323 Autorytet
    Postów: 1354 1028

    Wysłany: 21 sierpnia 2019, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz trochę czytałam że dobry wynik przy staraniach jest w okolicach 1 bardziej w stronę 1,5.
    No zobaczymy lekarz co powie za tydzień.
    Dzięki wam za odpowiedzi :)

    34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

    in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ