Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak wg dr U. Na warzywnej badanie nasienia jest wiarygodne a przy okazji tańsze ale na przykład posiew nasienia zaleca zrobić tylko w diagnostyce bo tam jest bardzo dokładny. Na Warzywnej badanie nasienia jest bardzo nie komfortowe dla mężczyzn bo trzeba chodzić z kubeczkiem przez pół przychodni no i nasienie oddaje się w zwykłym gabinecie lekarskim. Nie ma jakiejś intymności.Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
Sierpień 2021 IVF Macierzyństwo Kraków dr P.
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
JJ. wrote:Podczytuje Was od dawna , jednak zawsze mam zbyt mało czasu aby włączyć się w rozmowę. Obecnie leczę się u dr Ulmana.
ma.rysia jestem te pod opieką dr Wątora, który zawsze uwaza, że mam bardzo dobre badania i tsh nie gra roli w zajściu w ciążę ...dr Ulman ma inne zdanie w tej kwestii.
Super, że się odezwałaś 😊 ja niestety nie jestem przekonana do leczenia dr Wątora. Na pierwszej wizycie był bardzo niezadowolony, że przyszłam na wizytę gdy dowiedział się że nie staramy się pełnego roku o dziecko. Ok, jestem to po części zrozumieć ale skierowanie dostałam od mojego ginekologa, to nie był mój wymysł. Potem każda kolejna wizyta też była pełna wątpliwości z mojej strony. Niby zrobił jaką diagnostyke, ale tylko podstawy. Już pewnie więcej do dr nie wrócę... A JJ. Wy robiliście już badania nasienia na warzywnej? Jak długo leczycie się u dr Ulmana? -
Julka1825 wrote:Tak wg dr U. Na warzywnej badanie nasienia jest wiarygodne a przy okazji tańsze ale na przykład posiew nasienia zaleca zrobić tylko w diagnostyce bo tam jest bardzo dokładny. Na Warzywnej badanie nasienia jest bardzo nie komfortowe dla mężczyzn bo trzeba chodzić z kubeczkiem przez pół przychodni no i nasienie oddaje się w zwykłym gabinecie lekarskim. Nie ma jakiejś intymności.
Dzięki za info, my jeszcze nie zdecydowaliśmy gdzie zrobimy badania. Póki co robię swoje badania zlecone przez dr U. A Ty też jesteś pacjentką dr U? -
Robiliśmy badania na Warzywnej, dla mnie i męża nie było to jakoś za bardzo niekomfortowe - liczy się efekt badań a opinie innych nas nie wzruszały, dość mamy swoich zmartwień i problemów. Fakt faktem Parents ma lepsze warunki do badań nasienia aczkolwiek u nich jakieś zaburzone parametry wychodzą. U dr Ulmana leczymy się od 4 miesięcy, częściowo chodzę do niego prywatnie a częściowo do Pro Familii (mam pakiet z lux med), i w szpitalu wizyta szybka...co mnie nie zadawała. Ogólnie lekarz jest ok 💪 a dr Wątor....hmm... ostatnio mnie też irytuje, uważa, że się zna na wszystkim (a tak nie jest). Parę lat temu był to też mój lekarz ginekolog, który 2 razy mnie operował i było wszystko dobrze.JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
JJ. wrote:Robiliśmy badania na Warzywnej, dla mnie i męża nie było to jakoś za bardzo niekomfortowe - liczy się efekt badań a opinie innych nas nie wzruszały, dość mamy swoich zmartwień i problemów. Fakt faktem Parents ma lepsze warunki do badań nasienia aczkolwiek u nich jakieś zaburzone parametry wychodzą. U dr Ulmana leczymy się od 4 miesięcy, częściowo chodzę do niego prywatnie a częściowo do Pro Familii (mam pakiet z lux med), i w szpitalu wizyta szybka...co mnie nie zadawała. Ogólnie lekarz jest ok 💪 a dr Wątor....hmm... ostatnio mnie też irytuje, uważa, że się zna na wszystkim (a tak nie jest). Parę lat temu był to też mój lekarz ginekolog, który 2 razy mnie operował i było wszystko dobrze.
Masz rację, że warunki nie są najważniejsze. Ja decyzję o miejscu pewnie zostawię mężowi. A możesz mi powiedzieć, czy na Warzywnej można oddawać nasienie w każdy dzień bez wcześniejszej rejestracji? I w jakich godzinach?
Jeśli chodzi o dr U to pewnie w profamilia ma odgórny przydział czasu na pacjentkę więc już jest inna sytuacja niż w gabinecie prywatnym. Narazie jesteście na etapie diagnostyki czy zlecił już jakieś leki?
A dr W mnie bardzo irytował. Uregulował mi prolaktynę, ale jak o cokolwiek zapytałam o jakieś badania czy coś to zawsze odpowiadał że albo niepotrzebne albo z tym to do ginekologa. A jakby nie patrzeć to on też jest endo-gin więc też powinien temat ogarniać. Ja już więcej do dr po ostatniej wizycie się nie zapisuje. Jak będzie trzeba to poszukam innego. -
ma.rysia wrote:Jestes zadowolona z lekarza i leczenia? Jak długo już się leczysz u dr?
Na Warzywnej nasienie przyjmują we wtorki i pt. Chyba do 9.30. To trzeba sprawdzić na stronie internetowej.Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
Najlepiej zadzwoń na Warzywną i zapytaj w jakie dni oddaje się nasienie bowiem dobrze nie pamiętam jakie to były dni. Chyba poniedziałek, środa i piątek od godziny 08:00 do 10:00. Ale tak jak mówię, upewnij się 🙂 panie dają kluczyk i pojemnik, idzie się do pokoju i tam oddaje nasienie. Pojemnik jest mały to nie widać jak się go niesie.
Narazie robię u dr Ulmana badania i jestem stymulowana lekami. Badania hormonalne wyszły nienajgorzej , przeciwciała ANA - ujemne, badania nasienia - bardzo dobre....przy stymulacji cyklu badam cały czas progesteron i estradil. Przyjmuje witaminę D, bromergon, kwas foliowy, euthtrix.
Dr Wątor mnie leczył ginekologiczne i endokrynologiczne ale odkąd zmienilam ginekologa to chyba się na mnie zdenerwował. Zleca tylko badania tsh, ft3 i ft4. Leczył mi też prolaktynę ale jak wyszła mi razu pewnego powyżej 40 , powiedział, że jest okey to straciłam do niego serce. Wówczas dr Ulman zlecił mi prolaktynę z obciążeniem i kazał przyjmować bromergon. Jak dr Wątor zobaczył zdecydowaną poprawę w prolaktynie to poprostu olał to i widać było, że się zirytował. Kazał mi leczyć to u ginekologa, do które chodzę i nie zleca mi juz badań prolaktyny.
Bardzo dobra jest podobno dr Sztembis ale ciężko się do niej dostać. Będę chyba jednak próbować się z nią skontaktować.
JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Julka1825 wrote:Leczę się już rok. Wcześniej chodziłam do pro familii bo miałam pakiet medyczny a teraz wybieram się na Litewską, bo tam ma więcej czasu dla pacjentki. Czy jestem zadowolona? W sumie to nie wiem. Staramy się już 3 lata, a u dr Ulmana wszystko się tak jakoś ciągnie. W lutym idę na laparoskopię i później daje sobie kilka miesięcy... Jak nie zaskoczy to wybieram się do Krakowa.
Na Warzywnej nasienie przyjmują we wtorki i pt. Chyba do 9.30. To trzeba sprawdzić na stronie internetowej.
Na Litewskiej ma zdecydowanie więcej czasu dla pacjentki. W profamilii niestety czas go nagli... chociaż są osoby, które spędzają w gabinecie nawet 20 minut.
JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
JJ. wrote:Na Litewskiej ma zdecydowanie więcej czasu dla pacjentki. W profamilii niestety czas go nagli... chociaż są osoby, które spędzają w gabinecie nawet 20 minut.Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi 😊 Warzywną sobie jeszcze sprawdzę w takim razie. My u dr Ulmana dopiero zaczynamy. Zobaczymy po kilku wizytach, czy ma to sens czy nie. Niestety czasmi leczenie przeciąga się miesiącami a nawet latami i to jest w sumie przerażające. Mam znajomych którzy 16 lat starają się o dziecko. Przeszli pełną diagnostykę, inseminacje i nic... To trochę dobija.
Ja zrobiłam dopiero część badań od dr, jeszcze kilka zostało. Muszę je zrobić przed 22 stycznia, bo wtedy mam wizytę.
Dziewczyny a robiłyscie może badanie AMH na warzywnej? Zastanawiam się skąd taka różnica w cenie tego badania w alabie i na warzywnej. -
Ogólnie Warzywna jest znacznie tańsza w badaniach niż Alab... Alab to prywatne labolatorium.
Robiłam AMH na Warzywnej. Wynik niski (przez 2 laparoskopie) aczkolwiek dr Ulman uważa że wszystko do ogarnięcia.JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
Julka1825 wrote:Wiem. Ostatnio dr. pokazywał mi że w Pro familii ma w założeniu tylko 7.5 min na pacjentką. 😒 Czekam co wykaże laparoskopia, bo póki co to tak naprawdę nie wiadomo czemu nie ma dzidziusia.
Tak - maksymalnie 10 minut na pacjentkę aczkolwiek jest irytujące siedzieć i zawsze mieć mega duże opóźnienie. A na jedną godzinę jest zapisane 2-3 osoby.
Mam nadzieję, że laparoskopia coś wniesie dobrego.JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
ma.rysia wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi 😊 Warzywną sobie jeszcze sprawdzę w takim razie. My u dr Ulmana dopiero zaczynamy. Zobaczymy po kilku wizytach, czy ma to sens czy nie. Niestety czasmi leczenie przeciąga się miesiącami a nawet latami i to jest w sumie przerażające. Mam znajomych którzy 16 lat starają się o dziecko. Przeszli pełną diagnostykę, inseminacje i nic... To trochę dobija.
Ja zrobiłam dopiero część badań od dr, jeszcze kilka zostało. Muszę je zrobić przed 22 stycznia, bo wtedy mam wizytę.
Dziewczyny a robiłyscie może badanie AMH na warzywnej? Zastanawiam się skąd taka różnica w cenie tego badania w alabie i na warzywnej.ma.rysia lubi tę wiadomość
12.2017 poronienie
23.06.2020 Wiktorek ❤️ -
Warzywa i Diagnostyka robią na miejscu a pozostałe labolatoria wysyłają badania .
ma.rysia lubi tę wiadomość
JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
ma.rysia wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi 😊 Warzywną sobie jeszcze sprawdzę w takim razie. My u dr Ulmana dopiero zaczynamy. Zobaczymy po kilku wizytach, czy ma to sens czy nie. Niestety czasmi leczenie przeciąga się miesiącami a nawet latami i to jest w sumie przerażające. Mam znajomych którzy 16 lat starają się o dziecko. Przeszli pełną diagnostykę, inseminacje i nic... To trochę dobija..
A Ci Twoi znajomi rozpoczęli może procedurę adopcyjna w Rzeszowie ? Pytam bo moi znajomi czekają już ponad 3 lata w Krakowie i nic. Nie wiecie ma że jak to wygląda u nas w mieście ?
polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
sucharek85 wrote:A Ci Twoi znajomi rozpoczęli może procedurę adopcyjna w Rzeszowie ? Pytam bo moi znajomi czekają już ponad 3 lata w Krakowie i nic. Nie wiecie ma że jak to wygląda u nas w mieście ?
Nie, oni raczej na pewno nie zdecydują się na adopcję. Kilka lat temu brat znajomej czekał na dziecko chyba 2 lata w Rzeszowie. -
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn których mężowie robili badanie nasienia na warzywnej. Gdzie to trzeba najpierw podejść żeby dostać pojemniczek i zapłacić? To się wszystko załatwia na tym piętrze co są punkty poboru krwi? Korzystałyscie z opcji wyników online, bo widzę na stronie ze jest taka opcja.
-
Podchodzi się tam do tych drzwi co są na kod i dzwoni... wychodząc po schodach po prawej stronie na ścianie....wychodzi Pani - zaprasza do środka i tam się z nią wszystko załatwia. Daje kluczyk i pojemnik i idzie się do wyznaczonych drzwi. Można wyniki odebrać online - trzeba zgłosić tej Pani co się z nią załatwia.JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...