Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
kasza26 wrote:Na chwile obecną chodzę do Tarnowa. Doktor powiedział, że dajemy sobie pół roku na cykle stymulowane, bo jakieś szanse na naturalne zajście są. A jeśli się nie uda to będę podchodzić do procedury. Ale myśle, ze dam sobie trzy miesiące i będę nalegać na in vitro, bo szkoda mi czasu.. niestety moja rezerwa jest kiepska a wiek tez nie maleje..
Ja dopiero muszę sprawdzić swoją rezerwę jajnikową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 13:29
-
Jak ja się zapisywałam to były zapisy miesiąc do przodu. Trzeba by było zadzwonić na rejestracje do tego centrum diagnostycznego, panie z rejestracji powiedzą ci kiedy będą zapisy i jak to na chwile obecną wygląda🙂 ja jak pojechałam na pierwszą wizytę, to miałam już pobrane takie podstawowe badania. Zawsze to jedna wizyta do przodu a i koszta się trochę rozkładają.👩⚕️26
AMH 1,7
Niedoczynność tarczycy
Chlamydia, ureaplasma, mycoplasma 👍🏻
Endometrioza
Niedrożny jeden jajowód
Kir Bx, brak ds
Allo mlr 21%
PAI heterozygota 👎🏼
IVF długi protokół➡️ 04.2021
❄️ 5.1.1 ❄️5.1.1 oba zdrowe ♥️
Transfer 03.08.2021
10.08.2021 🤰🏼 Bhcg 40,7 ♥️
👨🏼💻 29
Morfologia plemników 1%➡️11% -
kasza26 wrote:Jak ja się zapisywałam to były zapisy miesiąc do przodu. Trzeba by było zadzwonić na rejestracje do tego centrum diagnostycznego, panie z rejestracji powiedzą ci kiedy będą zapisy i jak to na chwile obecną wygląda🙂 ja jak pojechałam na pierwszą wizytę, to miałam już pobrane takie podstawowe badania. Zawsze to jedna wizyta do przodu a i koszta się trochę rozkładają.
-
Amelka0711 wrote:Dzięki za pomoc ☺️ podzwonie i popytam ☺️👩⚕️26
AMH 1,7
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza
Niedrożny jeden jajowód
Kir Bx, brak ds
Allo mlr 21%
PAI heterozygota 👎🏼
Transfer 03.08.2021
👨🏼💻 29
kasza26 wrote:Proszę 🙂 i powodzenia 🤗
kasza26 lubi tę wiadomość
-
Amelka0711 wrote:Tobie również powodzenia ☺️ a czy mogła byś mi powiedzieć kiedy i w jakich godzinach przyjmuje doktor w Tarnowie bo na internecie nie mogę tego znaleźć ☺️ i jakiś numer do rejestracji. Będę wdzięczna ☺️🤗
Doktor przyjmuje chyba w każdy dzień nawet w weekendy 🙈 godziny są różne, bo jak nie ma go w Tarnowie to jest w Krakowie🙂 to jest nr do Tarnowa na rejestracje: 14 646 87 00 lub 14 646 87 01, jak zadzwonisz to panie Ci powiedzą w jaki dzień od której do której (bo jest podział na wizyty umówione na godziny i monitoringi- wtedy przychodzisz, siadasz i czekasz na swoją kolej🙈 czasami to trochę trwa niestety, ale warto . A rejestracja jest czynna od 7 do ostatniej pacjentki😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 19:02
👩⚕️26
AMH 1,7
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza
Niedrożny jeden jajowód
Kir Bx, brak ds
Allo mlr 21%
PAI heterozygota 👎🏼
Transfer 03.08.2021
👨🏼💻 29
kasza26 wrote:Doktor przyjmuje chyba w każdy dzień nawet w weekendy 🙈 godziny są różne, bo jak nie ma go w Tarnowie to jest w Krakowie🙂 to jest nr do Tarnowa na rejestracje: 14 646 87 00 lub 14 646 87 01, jak zadzwonisz to panie Ci powiedzą w jaki dzień od której do której (bo jest podział na wizyty umówione na godziny i monitoringi- wtedy przychodzisz, siadasz i czekasz na swoją kolej🙈 czasami to trochę trwa niestety, ale warto . A rejestracja jest czynna od 7 do ostatniej pacjentki😅
-
Ja na pierwszą wizytę umówiłam się po dwóch miesiącach, ale na szczęście udało się telefonicznie (dzwoniłam z mężem na dwa telefony). Później jak pojechałam na pierwszy monitoring to siedziałam 6 godzin w poczekalni, bo nie wiedziałam że tam są takie kosmiczne kolejki, a dziewczyny często przyjeżdzają z samego rana zająć kolejkę 🙈 nie mogę tego pojąć dlaczego nie ma rejestracji na monitoringi 🤷🏼♀️ Na wizażu jest wątek poświęcony staraniom z pomocą doktora, możesz sobie tam poczytać co i jak🙂 wiadomo opinie są tez podzielone, ale to chyba u każdego lekarza można się z tym spotkać i jednak w większości przypadków pomaga 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 20:58
👩⚕️26
AMH 1,7
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza
Niedrożny jeden jajowód
Kir Bx, brak ds
Allo mlr 21%
PAI heterozygota 👎🏼
Transfer 03.08.2021
👨🏼💻 29
Cześć dziewczyny
Możecie mi doradzić, bo jestem w kropce.
Byłam na wizycie w Pro-Familii jestem po dwóch cesarkach i raz miałam usuwany torbiel więc 3 operacje już miałam.
Dr powiedział żebym przyszła do Parents i tam zrobi mi posiew a później HSG. Zapytałam czy tego badania nie można zrobić w szpitalu w pro-familii to powiedział, że można, ale laparoskopowo a to kolejny zabieg w znieczuleniu ogólnym więc w moim przypadku trochę kiepsko. Czytałam, że dziewczyny robiły HSG w profamili nie wiem czy teraz już tego nie robią?
Jak myślicie czy badanie HSG można zrobić na fundusz?
Mam mieszane uczucia co do wizyty, bo poszłam na wizytę do pro-familii zapłaciłam 200 zł i się dowiedziałam, że mam przyjść do Parents.
-
3 ciążą wrote:Cześć dziewczyny
Możecie mi doradzić, bo jestem w kropce.
Byłam na wizycie w Pro-Familii jestem po dwóch cesarkach i raz miałam usuwany torbiel więc 3 operacje już miałam.
Dr powiedział żebym przyszła do Parents i tam zrobi mi posiew a później HSG. Zapytałam czy tego badania nie można zrobić w szpitalu w pro-familii to powiedział, że można, ale laparoskopowo a to kolejny zabieg w znieczuleniu ogólnym więc w moim przypadku trochę kiepsko. Czytałam, że dziewczyny robiły HSG w profamili nie wiem czy teraz już tego nie robią?
Jak myślicie czy badanie HSG można zrobić na fundusz?
Mam mieszane uczucia co do wizyty, bo poszłam na wizytę do pro-familii zapłaciłam 200 zł i się dowiedziałam, że mam przyjść do Parents.url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
kasza26 wrote:Ja na pierwszą wizytę umówiłam się po dwóch miesiącach, ale na szczęście udało się telefonicznie (dzwoniłam z mężem na dwa telefony). Później jak pojechałam na pierwszy monitoring to siedziałam 6 godzin w poczekalni, bo nie wiedziałam że tam są takie kosmiczne kolejki, a dziewczyny często przyjeżdzają z samego rana zająć kolejkę 🙈 nie mogę tego pojąć dlaczego nie ma rejestracji na monitoringi 🤷🏼♀️ Na wizażu jest wątek poświęcony staraniom z pomocą doktora, możesz sobie tam poczytać co i jak🙂 wiadomo opinie są tez podzielone, ale to chyba u każdego lekarza można się z tym spotkać i jednak w większości przypadków pomaga 😊
-
kasza26 wrote:Ja na pierwszą wizytę umówiłam się po dwóch miesiącach, ale na szczęście udało się telefonicznie (dzwoniłam z mężem na dwa telefony). Później jak pojechałam na pierwszy monitoring to siedziałam 6 godzin w poczekalni, bo nie wiedziałam że tam są takie kosmiczne kolejki, a dziewczyny często przyjeżdzają z samego rana zająć kolejkę 🙈 nie mogę tego pojąć dlaczego nie ma rejestracji na monitoringi 🤷🏼♀️ Na wizażu jest wątek poświęcony staraniom z pomocą doktora, możesz sobie tam poczytać co i jak🙂 wiadomo opinie są tez podzielone, ale to chyba u każdego lekarza można się z tym spotkać i jednak w większości przypadków pomaga 😊
-
3 ciążą wrote:Pola84 a gdzie miałaś robione HSG w Profamili ?url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
Amelka0711 wrote:A czy mogła byś mi powiedzieć jakie badania miałaś zrobiona na pierwszą wizytę? Mam kawałek drogi do Tarnowa i chciała bym się dobrze przygotować i nie jeździć co chwilę z wynikami😂
-Biocenoza pochwy, mycoplasma, chlamydia, ureaplazma, cytologia
- usg piersi
-estradiol, fsh, lh (1-3 dzień cyklu)
-progesteron i prolaktyna (19-21 dc)
- cały panel tarczycowy (tsh, ft3,ft4, atpo, atg)
-amh
-witamina d, kwas foliowy, homocysteina, shbg
-ca125 (z tym ze podobno dobrze jest pobierać to 1-3dc)
-p/c. p. Antygenom jajnika
-p/c. p. plemnikom
Później na kolejnej wizycie miałam jeszcze zlecone ddimery, prolaktyne po obciążeniu, toxo igg igm, różyczka igg, cmv igg igm, insulina, ana3 i mutacja mthfr; plus immunologia (allo-mlr, hla c, test cytotoksyczny, kir)- ja robiłam w Katowicach bo był najszybszy termin, natomiast można też w Krakowie 🙂👩⚕️26
AMH 1,7
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza
Niedrożny jeden jajowód
Kir Bx, brak ds
Allo mlr 21%
PAI heterozygota 👎🏼
Transfer 03.08.2021
👨🏼💻 29
kasza26 wrote:-Biocenoza pochwy, mycoplasma, chlamydia, ureaplazma, cytologia
- usg piersi
-estradiol, fsh, lh (1-3 dzień cyklu)
-progesteron i prolaktyna (19-21 dc)
- cały panel tarczycowy (tsh, ft3,ft4, atpo, atg)
-amh
-witamina d, kwas foliowy, homocysteina, shbg
-ca125 (z tym ze podobno dobrze jest pobierać to 1-3dc)
-p/c. p. Antygenom jajnika
-p/c. p. plemnikom
Później na kolejnej wizycie miałam jeszcze zlecone ddimery, prolaktyne po obciążeniu, toxo igg igm, różyczka igg, cmv igg igm, insulina, ana3 i mutacja mthfr; plus immunologia (allo-mlr, hla c, test cytotoksyczny, kir)- ja robiłam w Katowicach bo był najszybszy termin, natomiast można też w Krakowie 🙂kasza26 lubi tę wiadomość
-
Palomka wrote:Kasza26 miałaś ostatnio laparo? Jesteśmy na tym samym etapie chyba u tego samego lekarz 😉👩⚕️26
AMH 1,7
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza
Niedrożny jeden jajowód
Kir Bx, brak ds
Allo mlr 21%
PAI heterozygota 👎🏼
Transfer 03.08.2021