X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Staraczki i mamusie z Rzeszowa
Odpowiedz

Staraczki i mamusie z Rzeszowa

Oceń ten wątek:
  • Amelka0711 Debiutantka

Wysłany: 21 lutego 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza26 wrote:
    Na chwile obecną chodzę do Tarnowa. Doktor powiedział, że dajemy sobie pół roku na cykle stymulowane, bo jakieś szanse na naturalne zajście są. A jeśli się nie uda to będę podchodzić do procedury. Ale myśle, ze dam sobie trzy miesiące i będę nalegać na in vitro, bo szkoda mi czasu.. niestety moja rezerwa jest kiepska a wiek tez nie maleje..
    Napisałaś w poprzednim poście że można się do Tarnowa zarejestrować raz w miesiącu. Czyli terminy są bardzo odległe?
    Ja dopiero muszę sprawdzić swoją rezerwę jajnikową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 13:29

• kasza26 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się zapisywałam to były zapisy miesiąc do przodu. Trzeba by było zadzwonić na rejestracje do tego centrum diagnostycznego, panie z rejestracji powiedzą ci kiedy będą zapisy i jak to na chwile obecną wygląda🙂 ja jak pojechałam na pierwszą wizytę, to miałam już pobrane takie podstawowe badania. Zawsze to jedna wizyta do przodu a i koszta się trochę rozkładają.

👩‍⚕️26
    AMH 1,7
    Niedoczynność tarczycy
    Chlamydia, ureaplasma, mycoplasma 👍🏻
    Endometrioza
    Niedrożny jeden jajowód
    Kir Bx, brak ds
    Allo mlr 21%
    PAI heterozygota 👎🏼
    IVF długi protokół➡️ 04.2021
    ❄️ 5.1.1 ❄️5.1.1 oba zdrowe ♥️
    Transfer 03.08.2021
    10.08.2021 🤰🏼 Bhcg 40,7 ♥️
    👨🏼‍💻 29
    Morfologia plemników 1%➡️11%
  • Amelka0711 Debiutantka

Wysłany: 21 lutego 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza26 wrote:
    Jak ja się zapisywałam to były zapisy miesiąc do przodu. Trzeba by było zadzwonić na rejestracje do tego centrum diagnostycznego, panie z rejestracji powiedzą ci kiedy będą zapisy i jak to na chwile obecną wygląda🙂 ja jak pojechałam na pierwszą wizytę, to miałam już pobrane takie podstawowe badania. Zawsze to jedna wizyta do przodu a i koszta się trochę rozkładają.
    Dzięki za pomoc ☺️ podzwonie i popytam ☺️

• kasza26 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka0711 wrote:
    Dzięki za pomoc ☺️ podzwonie i popytam ☺️
    Proszę 🙂 i powodzenia 🤗

👩‍⚕️26
    AMH 1,7
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
    Niedrożny jeden jajowód
    Kir Bx, brak ds
    Allo mlr 21%
    PAI heterozygota 👎🏼
    Transfer 03.08.2021
    👨🏼‍💻 29
  • Amelka0711 Debiutantka

Wysłany: 21 lutego 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza26 wrote:
    Proszę 🙂 i powodzenia 🤗
    Tobie również powodzenia ☺️ a czy mogła byś mi powiedzieć kiedy i w jakich godzinach przyjmuje doktor w Tarnowie bo na internecie nie mogę tego znaleźć ☺️ i jakiś numer do rejestracji. Będę wdzięczna ☺️🤗

kasza26 lubi tę wiadomość

• kasza26 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka0711 wrote:
    Tobie również powodzenia ☺️ a czy mogła byś mi powiedzieć kiedy i w jakich godzinach przyjmuje doktor w Tarnowie bo na internecie nie mogę tego znaleźć ☺️ i jakiś numer do rejestracji. Będę wdzięczna ☺️🤗

Doktor przyjmuje chyba w każdy dzień nawet w weekendy 🙈 godziny są różne, bo jak nie ma go w Tarnowie to jest w Krakowie🙂 to jest nr do Tarnowa na rejestracje: 14 646 87 00 lub 14 646 87 01, jak zadzwonisz to panie Ci powiedzą w jaki dzień od której do której (bo jest podział na wizyty umówione na godziny i monitoringi- wtedy przychodzisz, siadasz i czekasz na swoją kolej🙈 czasami to trochę trwa niestety, ale warto . A rejestracja jest czynna od 7 do ostatniej pacjentki😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 19:02

👩‍⚕️26
    AMH 1,7
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
    Niedrożny jeden jajowód
    Kir Bx, brak ds
    Allo mlr 21%
    PAI heterozygota 👎🏼
    Transfer 03.08.2021
    👨🏼‍💻 29
  • Amelka0711 Debiutantka

Wysłany: 21 lutego 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza26 wrote:
    Doktor przyjmuje chyba w każdy dzień nawet w weekendy 🙈 godziny są różne, bo jak nie ma go w Tarnowie to jest w Krakowie🙂 to jest nr do Tarnowa na rejestracje: 14 646 87 00 lub 14 646 87 01, jak zadzwonisz to panie Ci powiedzą w jaki dzień od której do której (bo jest podział na wizyty umówione na godziny i monitoringi- wtedy przychodzisz, siadasz i czekasz na swoją kolej🙈 czasami to trochę trwa niestety, ale warto . A rejestracja jest czynna od 7 do ostatniej pacjentki😅
    O jejku to ciekawie 😅 już poczytałam że niektórzy rejestrują się stojąc od 5 rano w kolejce ☺️

• kasza26 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszą wizytę umówiłam się po dwóch miesiącach, ale na szczęście udało się telefonicznie (dzwoniłam z mężem na dwa telefony). Później jak pojechałam na pierwszy monitoring to siedziałam 6 godzin w poczekalni, bo nie wiedziałam że tam są takie kosmiczne kolejki, a dziewczyny często przyjeżdzają z samego rana zająć kolejkę 🙈 nie mogę tego pojąć dlaczego nie ma rejestracji na monitoringi 🤷🏼‍♀️ Na wizażu jest wątek poświęcony staraniom z pomocą doktora, możesz sobie tam poczytać co i jak🙂 wiadomo opinie są tez podzielone, ale to chyba u każdego lekarza można się z tym spotkać i jednak w większości przypadków pomaga 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 20:58

👩‍⚕️26
    AMH 1,7
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
    Niedrożny jeden jajowód
    Kir Bx, brak ds
    Allo mlr 21%
    PAI heterozygota 👎🏼
    Transfer 03.08.2021
    👨🏼‍💻 29
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)

Możecie mi doradzić, bo jestem w kropce.

Byłam na wizycie w Pro-Familii jestem po dwóch cesarkach i raz miałam usuwany torbiel więc 3 operacje już miałam.
    Dr powiedział żebym przyszła do Parents i tam zrobi mi posiew a później HSG. Zapytałam czy tego badania nie można zrobić w szpitalu w pro-familii to powiedział, że można, ale laparoskopowo a to kolejny zabieg w znieczuleniu ogólnym więc w moim przypadku trochę kiepsko. Czytałam, że dziewczyny robiły HSG w profamili nie wiem czy teraz już tego nie robią?
    Jak myślicie czy badanie HSG można zrobić na fundusz?
    Mam mieszane uczucia co do wizyty, bo poszłam na wizytę do pro-familii zapłaciłam 200 zł i się dowiedziałam, że mam przyjść do Parents.

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Pola84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 ciążą wrote:
    Cześć dziewczyny :-)

Możecie mi doradzić, bo jestem w kropce.

Byłam na wizycie w Pro-Familii jestem po dwóch cesarkach i raz miałam usuwany torbiel więc 3 operacje już miałam.
    Dr powiedział żebym przyszła do Parents i tam zrobi mi posiew a później HSG. Zapytałam czy tego badania nie można zrobić w szpitalu w pro-familii to powiedział, że można, ale laparoskopowo a to kolejny zabieg w znieczuleniu ogólnym więc w moim przypadku trochę kiepsko. Czytałam, że dziewczyny robiły HSG w profamili nie wiem czy teraz już tego nie robią?
    Jak myślicie czy badanie HSG można zrobić na fundusz?
    Mam mieszane uczucia co do wizyty, bo poszłam na wizytę do pro-familii zapłaciłam 200 zł i się dowiedziałam, że mam przyjść do Parents.
    Hsg miałam robione na fundusz. Skierowanie dostałam od ginekologa który w Parensie nie pracuje.

url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]202011121762.png[/url]

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
    19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
    16 lipca połówkowe - syn ❤
    12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞
  • Amelka0711 Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza26 wrote:
    Ja na pierwszą wizytę umówiłam się po dwóch miesiącach, ale na szczęście udało się telefonicznie (dzwoniłam z mężem na dwa telefony). Później jak pojechałam na pierwszy monitoring to siedziałam 6 godzin w poczekalni, bo nie wiedziałam że tam są takie kosmiczne kolejki, a dziewczyny często przyjeżdzają z samego rana zająć kolejkę 🙈 nie mogę tego pojąć dlaczego nie ma rejestracji na monitoringi 🤷🏼‍♀️ Na wizażu jest wątek poświęcony staraniom z pomocą doktora, możesz sobie tam poczytać co i jak🙂 wiadomo opinie są tez podzielone, ale to chyba u każdego lekarza można się z tym spotkać i jednak w większości przypadków pomaga 😊
    Właśnie wczoraj znalazłam taki wątek i tam Panie pisały że czasami jak przyjechały na monitoring to Pan doktor wyszedł i powiedział że przyjmie jeszcze 3 osoby i tyle...

• 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola84 a gdzie miałaś robione HSG w Profamili ?

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Amelka0711 Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza26 wrote:
    A czy mogła byś mi powiedzieć jakie badania miałaś zrobiona na pierwszą wizytę? Mam kawałek drogi do Tarnowa i chciała bym się dobrze przygotować i nie jeździć co chwilę z wynikami😂

• Pola84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 ciążą wrote:
    Pola84 a gdzie miałaś robione HSG w Profamili ?
    Jestem spoza Rzeszowa i u siebie w mieście miałam robione. Lekarz też był miejscowy i nie robił problemów.

url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]202011121762.png[/url]

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
    19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
    16 lipca połówkowe - syn ❤
    12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞
  • kasza26 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka0711 wrote:
    A czy mogła byś mi powiedzieć jakie badania miałaś zrobiona na pierwszą wizytę? Mam kawałek drogi do Tarnowa i chciała bym się dobrze przygotować i nie jeździć co chwilę z wynikami😂

-Biocenoza pochwy, mycoplasma, chlamydia, ureaplazma, cytologia
    - usg piersi
    -estradiol, fsh, lh (1-3 dzień cyklu)
    -progesteron i prolaktyna (19-21 dc)
    - cały panel tarczycowy (tsh, ft3,ft4, atpo, atg)
    -amh
    -witamina d, kwas foliowy, homocysteina, shbg
    -ca125 (z tym ze podobno dobrze jest pobierać to 1-3dc)
    -p/c. p. Antygenom jajnika
    -p/c. p. plemnikom
    Później na kolejnej wizycie miałam jeszcze zlecone ddimery, prolaktyne po obciążeniu, toxo igg igm, różyczka igg, cmv igg igm, insulina, ana3 i mutacja mthfr; plus immunologia (allo-mlr, hla c, test cytotoksyczny, kir)- ja robiłam w Katowicach bo był najszybszy termin, natomiast można też w Krakowie 🙂

👩‍⚕️26
    AMH 1,7
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
    Niedrożny jeden jajowód
    Kir Bx, brak ds
    Allo mlr 21%
    PAI heterozygota 👎🏼
    Transfer 03.08.2021
    👨🏼‍💻 29
  • Amelka0711 Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza26 wrote:
    -Biocenoza pochwy, mycoplasma, chlamydia, ureaplazma, cytologia
    - usg piersi
    -estradiol, fsh, lh (1-3 dzień cyklu)
    -progesteron i prolaktyna (19-21 dc)
    - cały panel tarczycowy (tsh, ft3,ft4, atpo, atg)
    -amh
    -witamina d, kwas foliowy, homocysteina, shbg
    -ca125 (z tym ze podobno dobrze jest pobierać to 1-3dc)
    -p/c. p. Antygenom jajnika
    -p/c. p. plemnikom
    Później na kolejnej wizycie miałam jeszcze zlecone ddimery, prolaktyne po obciążeniu, toxo igg igm, różyczka igg, cmv igg igm, insulina, ana3 i mutacja mthfr; plus immunologia (allo-mlr, hla c, test cytotoksyczny, kir)- ja robiłam w Katowicach bo był najszybszy termin, natomiast można też w Krakowie 🙂
    Dziękuję za pomoc 🤗☺️

• Palomka Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza26 miałaś ostatnio laparo? Jesteśmy na tym samym etapie chyba u tego samego lekarz 😉

• kasza26 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palomka wrote:
    Kasza26 miałaś ostatnio laparo? Jesteśmy na tym samym etapie chyba u tego samego lekarz 😉
    Tak, miałam- początkiem lutego 🙂

👩‍⚕️26
    AMH 1,7
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
    Niedrożny jeden jajowód
    Kir Bx, brak ds
    Allo mlr 21%
    PAI heterozygota 👎🏼
    Transfer 03.08.2021
    👨🏼‍💻 29
  • Palomka Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam zaproszenie 😉

• Karolina1993 Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy wie któraś z wam gdzie przeprowadza dr.Marek węklar inseminacje i in vitro ?

‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ