Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Na gorze opisałam wszystko. Świeżo jestem po tym zabiegu, robiłam na lwowskiej i 0 ich kompetencji. Lekarz nie wykonywał tego tylko rezydenci, którzy nawet nie byli pod opieką lekarza. Dostałam niejasny opis „ może sugerować niedrożność „ tyle stresu że dramat. Teraz będę robiła prywatnie SONO HSG w bocianie.Nadzieja25 wrote:Histeroskopia na NFZ.
Czy któraś z Was wykonywała w Rzeszowie?
Jeżeli tak to w jakim szpitalu? Byłyście zadowolone?
A w szpitalu 0 kontroli, nic nie mówili co robią teraz, osoba wprowadzająca kontrast nie miała nawet monitoru przed sobą żeby to jakoś kontrolować. Długi czas oczekiwania na wypis. 0 prywatności rozbierając sie nie było żadnego parawanu ani miejsca na zostawienie rzeczy. USG trwało minutę i od niechcenia zrobione. 3 próby cewnikowania nieudolne. Podając wenflon nie potrafiła się wbić i krwotok dostałam dopiero na drugi dzień przyszła inna pani dała inną igłę i poszło. 0 zaleceń po zabiegu.👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
W toku: badanie hormonów i witamin
HSG
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia -
kindzaaaa wrote:Na gorze opisałam wszystko. Świeżo jestem po tym zabiegu, robiłam na lwowskiej i 0 ich kompetencji. Lekarz nie wykonywał tego tylko rezydenci, którzy nawet nie byli pod opieką lekarza. Dostałam niejasny opis „ może sugerować niedrożność „ tyle stresu że dramat. Teraz będę robiła prywatnie SONO HSG w bocianie.
A w szpitalu 0 kontroli, nic nie mówili co robią teraz, osoba wprowadzająca kontrast nie miała nawet monitoru przed sobą żeby to jakoś kontrolować. Długi czas oczekiwania na wypis. 0 prywatności rozbierając sie nie było żadnego parawanu ani miejsca na zostawienie rzeczy. USG trwało minutę i od niechcenia zrobione. 3 próby cewnikowania nieudolne. Podając wenflon nie potrafiła się wbić i krwotok dostałam dopiero na drugi dzień przyszła inna pani dała inną igłę i poszło. 0 zaleceń po zabiegu.
O kurcze, przewine wątek w górę.
Przykro mi, zmarnowali Twój czas i dołożyli stresu 😡
A w pro familia takie zabiegi wykonują? Mam z nią love hate ale zastanawiam się czy tam nie ma takiej opcji -
Była u mnie na sali Pani co właśnie chciała zrobić drożność w pro familii i ponoć tam tego nie wykonująNadzieja25 wrote:O kurcze, przewine wątek w górę.
Przykro mi, zmarnowali Twój czas i dołożyli stresu 😡
A w pro familia takie zabiegi wykonują? Mam z nią love hate ale zastanawiam się czy tam nie ma takiej opcji👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
HSG
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
U Dr W, ale ja miałam z lipiodolemStrelicja wrote:u kogo drożność w humanicusie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 10:50
Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
🔜 immunologia -
Bardzo. Wiadomo, nie jest idealnie. Ale długo szukałam. Byłam pewnie u 8 ginekologów wcześniej i każdy jak zaklęty - duphaston na receptę. Żaden nie drążył, nie pytał 🤷♀️ no i pracuje w parensie, więc będzie nas prowadzić do ivf 😊Starania od 09/23
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
🔜 immunologia -
Możesz odezwać się odezwać do mnie w wiadomości prywatnej.Imazolka wrote:Bardzo. Wiadomo, nie jest idealnie. Ale długo szukałam. Byłam pewnie u 8 ginekologów wcześniej i każdy jak zaklęty - duphaston na receptę. Żaden nie drążył, nie pytał 🤷♀️ no i pracuje w parensie, więc będzie nas prowadzić do ivf 😊
-
Amelia96 wrote:Dziewczyny jest sens leczyć endometriozę w Rzeszowie?? Ktoś coś?

A u kogo diagnozowałaś endometriozę? Ja nie mam diagnozy, więc to tylko z tego co widziała w Rzeszowie warto albo do Macieja Pabisiaka albo do Barbary Wita-Popów. Na grupie na fb czytałam, że ona się konsultuje z Zaczykiem z Nowego Sącza, ale nie wiem ile w tym prawdy. Pabisiak już chyba nawet w ogóle przestał przyjmować w Rzeszowie. Sama myślę do kogo się wybrać i gdzie, ale raczej albo Kraków albo Lublin czy ten Nowy Sącz rozważam👩🏻96’ 🧔🏻♂️91’ + 🐈
Starania od 05.2025
Z pomocą medyczną 💉od 09.2025
🆘 IO, PCOS? -
Potwierdzam, Pabisiak już nie przyjmuje. Ja byłam u niego. O tej kobiecie znowu słyszałam dużo negatywnych opinii.
Pewnie polecałabym do Nowego Sącza na diagnostykęStarania od 09/23
Mąż ✅ FertileMe Complex
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
🔜 immunologia -
U Pabisiaka byłam raz jedyny i mam mieszane uczucia bo trochę mnie zbył i odesłał do Nowego Sącza, gdzie też kilka miesięcy po tym trafiłam na zabieg mini histeroskopii troszkę z własnego widzimisię a troszkę z zaleceń Pabisiaka.Imazolka wrote:Potwierdzam, Pabisiak już nie przyjmuje. Ja byłam u niego. O tej kobiecie znowu słyszałam dużo negatywnych opinii.
Pewnie polecałabym do Nowego Sącza na diagnostykę
Wszystkie badania i konsultacje przed ogarnialam mailowo i telefonicznie.
Na miejscu zajmował się mną dr Zaczyk. Udrożnil mi lewy jajowód i usunąl trochę zrostów. Pytał mnie o in vitro, ale że nie jestem na ten moment zainteresowana ucial temat zlecając dalsze starania z monitoringiem. Od zabiegu minęło już 3 miesiące. Co prawda nie chodzę na monitoringi bo na samą myśl o nich mnie mdli. Przez praktycznie cały 2024 byłam stymulowana i początkiem 2025 również kiedy przeszłam 3 procedury inseminacji. Jestem zniechęcona i szukam konkretnego planu a nie owijania w bawełnę i szukania okazji do zarobku jak odbywało się to do tej pory.
Co do endometriozy wiem o niej od 2023 kiedy poddałam się zabiegowi laparoskopii.
Niestety nic mi z nią nie zrobiono. A może stety bo nie wiadomo co by to ze mną było 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 22:51
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Olej z wiesiołka
Zioła Ojca Sroki 3 -
A możesz mi powiedzieć więcej o laparoskopii? Możliwe że czeka mnie to żeby udrożnić jajowody jeśli się okaże w 100%Amelia96 wrote:U Pabisiaka byłam raz jedyny i mam mieszane uczucia bo trochę mnie zbył i odesłał do Nowego Sącza, gdzie też kilka miesięcy po tym trafiłam na zabieg mini histeroskopii troszkę z własnego widzimisię a troszkę z zaleceń Pabisiaka.
Wszystkie badania i konsultacje przed ogarnialam mailowo i telefonicznie.
Na miejscu zajmował się mną dr Zaczyk. Udrożnil mi lewy jajowód i usunąl trochę zrostów. Pytał mnie o in vitro, ale że nie jestem na ten moment zainteresowana ucial temat zlecając dalsze starania z monitoringiem. Od zabiegu minęło już 3 miesiące. Co prawda nie chodzę na monitoringi bo na samą myśl o nich mnie mdli. Przez praktycznie cały 2024 byłam stymulowana i początkiem 2025 również kiedy przeszłam 3 procedury inseminacji. Jestem zniechęcona i szukam konkretnego planu a nie owijania w bawełnę i szukania okazji do zarobku jak odbywało się to do tej pory.
Co do endometriozy wiem o niej od 2023 kiedy poddałam się zabiegowi laparoskopii.
Niestety nic mi z nią nie zrobiono. A może stety bo nie wiadomo co by to ze mną było 🙄👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
HSG
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
Ja laparoskopię miałam wykonywaną w szpitalu miejskim w Rzeszowie, udało mi się wyciągnąć skierowanie od gin do którego wtedy chodziłam. Sam pobyt w szpitalu trwał 3 dni. Do operacji musiałam mieć ważną cytologię, wymazy bakteriologiczny i mykologiczny i grupę krwi.kindzaaaa wrote:A możesz mi powiedzieć więcej o laparoskopii? Możliwe że czeka mnie to żeby udrożnić jajowody jeśli się okaże w 100%
Dzień wcześniej zostałam przyjęta na oddział. Wtedy też miałam pobraną krew do badań oraz konsultację ginekologiczną i anestozjologiczną i z rana w dzień zabiegu jeszcze kwalifikacyjną. Oprócz tego miałam dwukrotnie podaną lewatywę i wieczorem i rano również. Od tego czasu nie mogłam nic jeść, a jedynie pić.
Z samego zabiegu wiem niewiele jedynie tyle ,że po wszystkim bardzo długo spałam i mogłam pić tylko wodę. Co do samopoczucia i wszelkich dolegliwości po zabiegu to podbrzusze czy miejsca ran nie bolały tak bardzo, ale najgorszym uczuciem był taki dziwny ucisk, ból pleców i ciężkość oddychania poprzez gaz, który był wpuszczony podczas operacji do stworzenia lepszego dostępu i widoczności operowanych narządów, a który dostał się prawdopodobnie do płuc, ale ponoć to normalne i większość pacjentów na to narzeka. Podczas zabiegu miałam sprawdzaną drożność i wynik tylko potwierdził to co miałam już stwierdzone kilka miesięcy przed laparo na HSG, że kontrast przeszedł prawidłowo co było równoznaczne z drożnością obustronną.
Po zabiegu trzeba było dbać o higienę tych ran, opatrywac je gazikami i naklejac plastry, nie stosować gorących kąpieli i nie przemęczac się. Tak więc ja miałam 2 tygodnie wolnego. Ale to wszystko podają w zaleceniach i też mówią na miejscu.
Co do opieki to było ok, nie mogę narzekać, jedynie szkoda mi tylko tego, że nie zajął się mną ktoś bardziej doświadczony, kto zrobiłby coś wiecej oprócz zwykłej diagnostyki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 23:45
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Olej z wiesiołka
Zioła Ojca Sroki 3 -