Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Staraczki i mamusie z Rzeszowa
Odpowiedz

Staraczki i mamusie z Rzeszowa

Oceń ten wątek:
  • kindzaaaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja25 wrote:
    Histeroskopia na NFZ.
    Czy któraś z Was wykonywała w Rzeszowie?
    Jeżeli tak to w jakim szpitalu? Byłyście zadowolone?
    Na gorze opisałam wszystko. Świeżo jestem po tym zabiegu, robiłam na lwowskiej i 0 ich kompetencji. Lekarz nie wykonywał tego tylko rezydenci, którzy nawet nie byli pod opieką lekarza. Dostałam niejasny opis „ może sugerować niedrożność „ tyle stresu że dramat. Teraz będę robiła prywatnie SONO HSG w bocianie.
    A w szpitalu 0 kontroli, nic nie mówili co robią teraz, osoba wprowadzająca kontrast nie miała nawet monitoru przed sobą żeby to jakoś kontrolować. Długi czas oczekiwania na wypis. 0 prywatności rozbierając sie nie było żadnego parawanu ani miejsca na zostawienie rzeczy. USG trwało minutę i od niechcenia zrobione. 3 próby cewnikowania nieudolne. Podając wenflon nie potrafiła się wbić i krwotok dostałam dopiero na drugi dzień przyszła inna pani dała inną igłę i poszło. 0 zaleceń po zabiegu.

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️

Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
    W toku: badanie hormonów i witamin
    HSG

On:
    Badanie nasienia:
    Słaba ruchliwość ‼️
    Nieruchome 60% ❗️
    W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia
  • Nadzieja25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kindzaaaa wrote:
    Na gorze opisałam wszystko. Świeżo jestem po tym zabiegu, robiłam na lwowskiej i 0 ich kompetencji. Lekarz nie wykonywał tego tylko rezydenci, którzy nawet nie byli pod opieką lekarza. Dostałam niejasny opis „ może sugerować niedrożność „ tyle stresu że dramat. Teraz będę robiła prywatnie SONO HSG w bocianie.
    A w szpitalu 0 kontroli, nic nie mówili co robią teraz, osoba wprowadzająca kontrast nie miała nawet monitoru przed sobą żeby to jakoś kontrolować. Długi czas oczekiwania na wypis. 0 prywatności rozbierając sie nie było żadnego parawanu ani miejsca na zostawienie rzeczy. USG trwało minutę i od niechcenia zrobione. 3 próby cewnikowania nieudolne. Podając wenflon nie potrafiła się wbić i krwotok dostałam dopiero na drugi dzień przyszła inna pani dała inną igłę i poszło. 0 zaleceń po zabiegu.

O kurcze, przewine wątek w górę.
    Przykro mi, zmarnowali Twój czas i dołożyli stresu 😡

A w pro familia takie zabiegi wykonują? Mam z nią love hate ale zastanawiam się czy tam nie ma takiej opcji

KrakOvi
    Punkcja 20 x 🥚
    5x ❄️
    I FET 02.12.2023
    7dpt 4.9
    9dpt 14.6
    11 dpt 2.8 💔

II FET 13.07.2024
    5dpt 10 (II)
    7dpt 65
    9dpt 130
    11dpt 233
    13dpt 490
    15dpt 1291
    20dpt 10976
    23dpt 💙

Zostały 3x ❄️
    age.png
  • kindzaaaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja25 wrote:
    O kurcze, przewine wątek w górę.
    Przykro mi, zmarnowali Twój czas i dołożyli stresu 😡

A w pro familia takie zabiegi wykonują? Mam z nią love hate ale zastanawiam się czy tam nie ma takiej opcji
    Była u mnie na sali Pani co właśnie chciała zrobić drożność w pro familii i ponoć tam tego nie wykonują

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️

Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
    W toku: badanie hormonów i witamin
    HSG

On:
    Badanie nasienia:
    Słaba ruchliwość ‼️
    Nieruchome 60% ❗️
    W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strelicja wrote:
    u kogo drożność w humanicusie ?
    U Dr Wojtowicz, ale ja miałam z lipiodolem

Starania od 09/23
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌

🔜 immunologia
‹‹ 595 596 597 598 599
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ