stosunek LH do FSH
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć dziewczyny robiłam badanie w 2dc
FSH- 6,0
LH- 4,1
progesteron-0,64
testoeteron- 0,244
estriadol- 45,86
PRL- 266,30
TSH-2,51
na AMH muszę czekać niestety 21 dni
FSH do LH ponoć powinien mieć 1 a u mnie więcej czy to dobrze? może ktoś pomoże bo się martwięciąża 2012rok-5tydzień poronienie
Październik 2013 endometrioza I stopnia
kwiecień 2014 po visanne uśpiona endometrioza i drożność-jajowody drożne
i do tej pory cisza -
nick nieaktualny
-
Beti1982 chyba TSH i prolaktyna za wysokie. Pozostałe nie wiem.* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
cześć dziewczyny czy możecie mi napisać czy moje wyniki są ok i czy ten stosunek fSH do LH jest dobry FSH 6,31 mIU/ml LH 2,08 mIU/ml Testosteron 32,50 ng/dl norma testosteron od 10,83 do 56,94 ng/dl
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam,
Bardzo chciałabym prosić o Waszą pomoc, a mianowicie o interpretację wyników, gdyz kolejna wizyta u ginekologa wypada na koniec stycznia.
Pani ginekolog zleciła mi badanie FSH I LH w 11dc, a wyniki są następujące:
FSH: 6,83
LH: 27,84
Moje pytanie brzmi czy zasada stosunku 1:1 (FSH:LH) obowiązuje także w 11dc ? Bo jeśli tak, to
Bardzo Was proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam,
Karolina
karolina k. -
AgnieszkaH wrote:Z kolei stosunek LH/FSH poniżej 0,6 wskazuje na niewydolność przysadki mózgowej, co też utrudnia zajście w ciążę. Tak źle i tak niedobrze. U mnie taka odwrotność, to pewnie efekt brania sterydów. LH wtedy się obniża.
Czy leki na astme moga obnizac LH?Lipcowa lubi tę wiadomość
08.09 - transfer
-
AgnieszkaH wrote:W piątek mam usg ale gin na ostatniej wizycie powiedzial ze z taka prolakytyną to nie ma mowy o owu bylam w 11dc wiec nie robil usg teraz bedzie robil w 16dc zobaczymy dam znac a co do Ciebie to najwazniejsze aby owu byla potwierdzona na usg bo jedne dziewcZuny przy gorszch wynikach maja owu a inne przy zdaloby sie idealnych pewnie nie
Moja ginekolog twierdzi że przy takim stosunku fsh-LH jak ja mam nie ma szans na PCOS... a z kolei ginekolog ktory robil mi usg stwierdzil pcos.... tylko wtedy mialam 2 miesieczny cykl wiec moze po prostu owulacji wtedy nie bylo, a pcos nie mam... moje wyniki; FSH - 5,23 mIU/ml norma przy fazie folikularnej (3,5-12,5), LH - 5,41 norma I fazy (2.4-12,6). i to daje stosunek 1,3, Prolaktyna - 8.55 ng/ml (4,79-23,3), tylko prolaktyna byla robiona 15 dc, ktory trwal 56 dni takze moze bede musiala potworzyc jesli jednak mi sie skrocily i jesli to ma znaczenie. ZObaczymy co mi powie nowa ginekolog we wtorek...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 20:23
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dziewczyny to jak to jest w końcu z tym stosunkiem LH do FSH? No bo niby teraz się już na to nie patrzy... Ale kiedyś się patrzyło, chyba nie bez powodu, no to jest to ważne, czy nie? Ma się mieścić w normach, czy trzymać odpowiedni stosunek? No bo jeśli brać pod uwagę stosunek, to u mnie wychodzi nie za dobrze
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGirl25 wrote:A jaki masz wynik prolaktyny?
Moja ginekolog twierdzi że przy takim stosunku fsh-LH jak ja mam nie ma szans na PCOS... a z kolei ginekolog ktory robil mi usg stwierdzil pcos.... tylko wtedy mialam 2 miesieczny cykl wiec moze po prostu owulacji wtedy nie bylo, a pcos nie mam... moje wyniki; FSH - 5,23 mIU/ml norma przy fazie folikularnej (3,5-12,5), LH - 5,41 norma I fazy (2.4-12,6). i to daje stosunek 1,3, Prolaktyna - 8.55 ng/ml (4,79-23,3), tylko prolaktyna byla robiona 15 dc, ktory trwal 56 dni takze moze bede musiala potworzyc jesli jednak mi sie skrocily i jesli to ma znaczenie. ZObaczymy co mi powie nowa ginekolog we wtorek...
Wcześniej miałam prolaktynę coś koło 30ng/ml czyli nie za ciekawie, ale teraz na lekach już wynosi 7ng/ml ale torbiele dalej mi się robią, bo pęcherzyki i tak nie pękają. Teraz jestem po HSG i pewnie czekać mnie będzie stymulacja owulacji. Twoje wyniki rzeczywiście wydają się być bardzo dobre, dlatego nie wiem skąd pomysł z PCOS u jednego z lekarzy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny