Stymulacja Lamettą - opinie
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusia30 wrote:Dziewczyny a jak stosowałyście Lamettę to zażywałyście ją rano, po południu czy wieczorem ?
Ginekolog powiedział mi, że nie ma to szczególnego znaczenia. Z tego co wiem są dziewczyny, które wolą brać Lamettę na noc, żeby przespać ewentualne bóle. Ja brałam po pracy, żeby wyrobić sobie nawyk i nie zapominać. Efektem były 3 piękne pęcherzyki w tym cyklu
Powodzenia! -
Witajcie, mam pytanie o lamette, ginekolog mi ją przepisała z powodu jednorazowego ( akurat po badaniu histeroskopii ) problemu z owulacją - pęcherzyk w 15 dniu miał 12 mm . Wcześniej wszystko wydawało się funkcjonować prawidłowo. W ostatnim cyklu postanowilam to sprawdzić i poszłam do innego lekarza z uwagi na odległość, na monitoring po owulacji ( wszelkie symptomy wystąpiły ) i faktycznie okazało się ze owulacja się odbyła w 14 dniu. Mam spore wątpliwości czy należy przyjmować lamette jeśli owulacja odbywa się prawidłowo … proszę o wasze opinie i pomoc , pozdrawiam
-
hej, u mnie teoretycznie tez owulacja się odbywa prawidłowo, a praktycznie w ciążę nie mogę zajść - wg mnie lekarki Lametta może poprawić jakoś tych komórek - dlatego teraz cisne drugi cykl ze stymulacją lamettą. Mam dwa pęcherzyki (po jednym z każdej strony). Zwykle jest jeden, wiec zawsze to większa szansa...
jagoda93 lubi tę wiadomość
Ona: 33 lata
AMH 1.8
przeciwciała, hormony ok
jajowody drożne
krzywa cukrowa, insulinowa ok
On: 39 lat
wyniki nasienia ok poza morfologią (0%->4%->3%)
fragmentacja 14%
Starania od sierpnia 2022 r.
3 x IUI ❌❌❌
Październik 2024 - startujemy z IV
17.10.2024 punkcja - ❄️❄️❄️
06.01.2025 transfer, beta<0.2
luty 2025 - druga runda -
Miminikna wrote:hej, u mnie teoretycznie tez owulacja się odbywa prawidłowo, a praktycznie w ciążę nie mogę zajść - wg mnie lekarki Lametta może poprawić jakoś tych komórek - dlatego teraz cisne drugi cykl ze stymulacją lamettą. Mam dwa pęcherzyki (po jednym z każdej strony). Zwykle jest jeden, wiec zawsze to większa szansa...
A jak czasowo wychodzi Ci owulacja, przyspiesza po Lamette? Odczuwasz jakieś inne zmiany ?
Jeśli tylko jakość by się poprawiła to byłoby bardzo dobrze -
Hej dziewczyny!
23.09.2023 miałam swoją pierwszą IUI , która się udała, niestety w 3 miesiącu serduszko się zatrzymało…
Przy tej stymulacji brałam tylko lamette 1x1 od 3-7dc
Teraz od czterech cykli jest mi przepisywane clostilbegyt 2x1 i letrozole bluefish 2x1
Czy myślicie że sama lametta powinna być lepsza??… -
Hej,
Lametta i Letrozole Bluefish to ten sam lek, tylko pod inną nazwą. W obu przypadkach substancją czynną jest Letrozol.
Clostilbegyt to już coś innego, bo tam substancją czynną jest Klomifen.
Ja stosowałam do tej pory tylko Letrozol. Dwa cykle na Letrozole Bluefish i jeden Lamettą.
Co do tego drugiego leku to nie wypowiem się, bo nie stosowałam. -
Cześć ja biorę lamette rano i wieczorem. Ogólnie to rano nie mam żadnych objawów za to wieczorem dostaje takie dawki gorąca. To jest mój drugi cykl z lametta, czuję też kłucie w podbrzuszu. Jakie u was symptomy ?Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Hej, w poprzednim miesiącu nie miałam owulacji, pierwszy raz potwierdzony brak, jednak nie miałam wcześniej monitoringu, ale zawsze na wizytach były widoczne i również potwierdzone testem. Lamette dostałam od tego cyklu po któremu nie było owulacji. Zastanawiam sie czy jednorazowy brak owulacji jest wskazaniem do tego? Jednak po roku bezowocnych starań jeżeli jest cień szansy że to pomoże to oczywiście chciałam spróbować 😀 miałam brać 1x dziennie przez 5 dni. Dziś wzięłam ostatnia tabletkę. Zero skutków ubocznym jak narazie, w czwartek monitoring.Staranie od czerwiec 2023
Ona:
2.01.2024 FSH-6.14. LH-3,79
23.06.2024 AMH 0.29
15.06.2024 AMH 1.02 FSH 6.07
19.10.2024 AMH 0,85
19.06. 2024 - prawy jajowodów niedrożny
Lipiec Lamette plus Ovitrelle
Wrzesień Lamette
Październik Lametta
Listopad Lametta plus ovitrelle
On:
✅✅✅ -
Szabelka wrote:Hej, dostałam Lamette i dostinex - orientujecie się może czy przy tych lekach można normalnie współżyć? Teoretycznie po to stymulujemy żeby skończyło się bobasem ale w sumie z wrażenia na wizycie zapomnialam zapytać 😁Staranie od czerwiec 2023
Ona:
2.01.2024 FSH-6.14. LH-3,79
23.06.2024 AMH 0.29
15.06.2024 AMH 1.02 FSH 6.07
19.10.2024 AMH 0,85
19.06. 2024 - prawy jajowodów niedrożny
Lipiec Lamette plus Ovitrelle
Wrzesień Lamette
Październik Lametta
Listopad Lametta plus ovitrelle
On:
✅✅✅ -
Hej dziewczyny, odkupię Lamettę i Letrozole Bluefish, prosze o maila na [email protected]
-
Hej dziewczyny:)
Dziś byłam na wizycie u ginekologa. To jest mój drugi cykl, jestem po Ovitrelle i miałam się zgłosić na monitoring, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł.
No i pękły dwa pęcherzyki...
Wiem, że jest ryzyko ciążą bliźniaczą, ale moje pytanie do Was czy któraś z Was też miała 2 pęcherzyki i z tego coś było? Czy jednak ciąża pojedyncza?
Czy przy dwóch pęcherzykach pękniętych jest bardzo duża szansa, że ciąża w ogóle będzie? Jak u Was było? -
Izka568 wrote:Hej dziewczyny:)
Dziś byłam na wizycie u ginekologa. To jest mój drugi cykl, jestem po Ovitrelle i miałam się zgłosić na monitoring, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł.
No i pękły dwa pęcherzyki...
Wiem, że jest ryzyko ciążą bliźniaczą, ale moje pytanie do Was czy któraś z Was też miała 2 pęcherzyki i z tego coś było? Czy jednak ciąża pojedyncza?
Czy przy dwóch pęcherzykach pękniętych jest bardzo duża szansa, że ciąża w ogóle będzie? Jak u Was było?30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika Bocian, pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5🥚✖
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ✖ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ✖ ( 10d.c 💉ovirtelle) -