WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • misska Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie piękne Panie 🙂 jestem tu nowa i pomyślałam że raźniej mi bedzie jeśli podzielę się z Wami moja historia i zobaczę jak to u Was wygląda 🙂 troche się stresuje bo wiem że teraz mam ostatni cykl przed zrobieniem sobie przerwy od leków. Staramy się od roku, 3 cykle z clo nic nie rosło, 3 cykle z letrozolem za każdym razem pecherzyk rósł i pekal ale nic nie było, dwa ostatnie cykle z letrozolem i ovitrelle na wszelki wypadek do tego po owulacji utrogestan przez 10dni (dzisiaj pierwsza tabletka). Robie przerwę od leków ponieważ czuje ze moj organizm coraz gorzej znosi leki, samopoczucie psychiczne spada z cyklu na cykl, mam pcos i bez leków nie mam owulacji. Jeśli teraz się nie uda to będę robić badania krwi zeby sprawdzić czy może coś się pogorszyło (ostatnie robiłam ponad rok temu) i drożność jajowodow. Staram się wyluzowac ale chwilami jest ciężko. Nie raz czytałam to forum i od razu lzej się robilo na sercu widząc jak się tutaj wspieracie 🙂

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28
    PCOS, hormony w normie, jajowody drożne, 3 cykle Clo, 3 cykle Letrozole, suple

👨🏻‍🦲31
    Morfologia 0%, suple, antydepresanty, leki na nadciśnienie

IVF 🤞
    ° Listopad'22 start stymulacji
    ° 16/11/22 punkcja, 6 śnieżynek ❄️
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą!" 🏅

"Pozwól, aby w Twoim życiu zdarzały się cuda" 💫
  • Agusia94 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misska wrote:
    Witam wszystkie piękne Panie 🙂 jestem tu nowa i pomyślałam że raźniej mi bedzie jeśli podzielę się z Wami moja historia i zobaczę jak to u Was wygląda 🙂 troche się stresuje bo wiem że teraz mam ostatni cykl przed zrobieniem sobie przerwy od leków. Staramy się od roku, 3 cykle z clo nic nie rosło, 3 cykle z letrozolem za każdym razem pecherzyk rósł i pekal ale nic nie było, dwa ostatnie cykle z letrozolem i ovitrelle na wszelki wypadek do tego po owulacji utrogestan przez 10dni (dzisiaj pierwsza tabletka). Robie przerwę od leków ponieważ czuje ze moj organizm coraz gorzej znosi leki, samopoczucie psychiczne spada z cyklu na cykl, mam pcos i bez leków nie mam owulacji. Jeśli teraz się nie uda to będę robić badania krwi zeby sprawdzić czy może coś się pogorszyło (ostatnie robiłam ponad rok temu) i drożność jajowodow. Staram się wyluzowac ale chwilami jest ciężko. Nie raz czytałam to forum i od razu lzej się robilo na sercu widząc jak się tutaj wspieracie 🙂

Hej. Pieresze pytanie podstawowe czy partner był badany?

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
  • Mujer Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misska wrote:

Witaj 😊 jak każda z nas masz gorsze i lepsze chwile, jeżeli potrzebujesz zrobić przerwę to ją zrób dla własnego zdrowia psychicznego. Jeśli chodzi o teki stymulujące to one działają nawet po odstawieniu więc może akurat wtedy zaskoczy kiedy najmniej się tego spodziewasz 😁

• Helcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mujer wrote:
    Bardzo mi szkoda ale nie wiem jak się będę czuła w ciąży, nie chciałabym wesela spędzić w toalecie. O ile w ogóle będę w stanie wstać z łóżka. Nie chcę też przekładać wesela. W sumie zeszły cykl miał być ostatni ale wynegocjowałam jeszcze jeden :D Jeśli teraz się nie uda to może będzie to czas na sprawdzenie drożności. Zobaczymy
    Rozumiem. Z samopoczuciem w ciąży bywa różnie. Też byłam na weselu gdzie panna młoda prawie wcale nie tańczył bo pilnowała łazienki. Nic przyjemnego. Zaciskam mocno kciuki za ten cykl ✊✊

Starania naturalne od 2019r.
    Ona, on- badania ok
    Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie

8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • misska Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia94 wrote:
    Hej. Pieresze pytanie podstawowe czy partner był badany?
    Tak , w lutym badanie nasienia wszystko było ok, profilaktycznie zażywa selen i cynk

Agusia94 lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28

👨🏻‍🦲31

IVF 🤞
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

• Helcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misska wrote:
    Cześć Agusia !
    Forum dużo pomaga 😊 ehh no czasami te starania są męczące i się trochę wydłużają. Również uważam, że jeśli czujesz potrzebę przerwy to powinnaś dać sobie chwilę czasu.

Ona, on- badania ok
    Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie

8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥

• misska Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mujer wrote:
    Witaj 😊 jak każda z nas masz gorsze i lepsze chwile, jeżeli potrzebujesz zrobić przerwę to ją zrób dla własnego zdrowia psychicznego. Jeśli chodzi o teki stymulujące to one działają nawet po odstawieniu więc może akurat wtedy zaskoczy kiedy najmniej się tego spodziewasz 😁
    Wlasnie slyszalam o tym że one dalej działają i wtedy czesto dziewczyny sa zaskoczone ze sie udalo ale jak juz to wiem to pewnie automatycznie będę sie nastawiać ze moze w moim przypadku tez tak będzie a tez po to chce zrobić przerwę zeby o tym w ogole nie myśleć 😅 myślę że jak odstawie na jakiś czas leki to moja głowa tez wroci do normy bo nerwy to mam zszargane przez to wszystko

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28

👨🏻‍🦲31

IVF 🤞
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

• misska Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Cześć Agusia !
    Forum dużo pomaga 😊 ehh no czasami te starania są męczące i się trochę wydłużają. Również uważam, że jeśli czujesz potrzebę przerwy to powinnaś dać sobie chwilę czasu.
    Magda 😉 Liczę na to ze dzięki forum i tej przerwie poczuje się lepiej 🙂 ale żeby poczuć się calkiem dobrze pasowałoby nie mieć obok siebie tyle ciężarnych i świeżo upieczonych mam 😅

Malinka2021 lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28

👨🏻‍🦲31

IVF 🤞
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

• Helcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misska wrote:
    Magda 😉 Liczę na to ze dzięki forum i tej przerwie poczuje się lepiej 🙂 ale żeby poczuć się calkiem dobrze pasowałoby nie mieć obok siebie tyle ciężarnych i świeżo upieczonych mam 😅
    Haha, sorki 😁 Agusia cytowała Cię wyżej i stąd moja wpadka 😘
    Znam ten ból. Wśród bliskich mi osób też sporo ciąż i dzieciaków... musimy dać radę

misska lubi tę wiadomość

Ona, on- badania ok

14.11.2023r. synuś ♥

• Mujer Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misska wrote:
    Tak , w lutym badanie nasienia wszystko było ok, profilaktycznie zażywa selen i cynk
    To ja polecam jeszcze L-carnitine i Acetyl L-Carnityne. Po 2 miesiącach ruchliwość plemników zwiększyła się 2-krotnie 😁

misska, Helcia lubią tę wiadomość

• misska Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Haha, sorki 😁 Agusia cytowała Cię wyżej i stąd moja wpadka 😘
    Znam ten ból. Wśród bliskich mi osób też sporo ciąż i dzieciaków... musimy dać radę
    "Dopóki walczysz jestes zwycięzca" dlatego nie możemy się poddawać. Myślę że każda staraczka powinna o tym pamiętać ! A co do letrozolu to wiem że nie można polegać tylko na leku bo dużo zależy od głowy ale mam nadzieję że dzięki niemu w koncu się uda

Helcia lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28

👨🏻‍🦲31

IVF 🤞
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

• misska Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mujer wrote:
    To ja polecam jeszcze L-carnitine i Acetyl L-Carnityne. Po 2 miesiącach ruchliwość plemników zwiększyła się 2-krotnie 😁
    Nie slyszalam o tym, zaraz poczytam i zobaczę jak z dostępnością w uk bo aktualnie nie przebywam w Polsce. Czy to jakiś latwo dostępny suplement ?

preg.png

Starania od Sierpień'20

👩🏻28

👨🏻‍🦲31

IVF 🤞
    ° 04/04/23 transfer 5aa
    ° 5dpt - ⏸️
    ° 7dpt - beta 121
    ° 29dpt - ❤️
    ° 20w6d - 360g 28cm💙
    ° 27w2d - 1100g
    ° 33w5d - 2200g

• facebook Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mujer wrote:
    Ale na betę to jeszcze chyba za wcześnie, może jeszcze być pozostałością po zastrzyku
    Na bete wiem ciekawa jestem ile zastrzyk się trzyma i w jakim stężeniu :)

♣️ 2020
    💔 w 6tc krwiak podkosmowkowy
    * V leiden, mthfr c677T,mthfr a1298C, pai-1
    *Kir bx (brak -2ds3,2ds4norm,3ds1)
    *01-04/21 - clo + duphaston
    ♦️ 2022 -iui na 7 pęcherzykach- nieudane, laparoskopia doagnostyczna
    ♦️2023
    *histeroskopia z biopsja cd138
    💔 biochem
    ♠️ 2024
    5 ❄️ prawidłowych
    1) FET 05.10 - 😔
    2) FET 05.12
    5dpt i 6dpt test pozytywny
    7 dpt. 12.12- beta - 79, prog - 30
    9 dpt. 14.12 - beta 209, prog - 63
    11 dpt. 16.12 - beta 487, prog 70
    13 dpt. 18.12- beta 1182, prog 81
    22 dpt 27.12 ❤️

Accofil, prolutex, magne b6, letrox, devikap, encorton, prograf, bryophyllum, aspirin cardio, neoparin, cyclogest, no spa doraznie
  • Mujer Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misska wrote:
    Nie slyszalam o tym, zaraz poczytam i zobaczę jak z dostępnością w uk bo aktualnie nie przebywam w Polsce. Czy to jakiś latwo dostępny suplement ?

My kupiliśmy przez allegro więc nie powinnaś mieć problemu 😊

misska lubi tę wiadomość

• Helcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mujer wrote:
    Czy to są suplementy?

Ona, on- badania ok

14.11.2023r. synuś ♥

• Agusia94 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facebook wrote:
    Na bete wiem ciekawa jestem ile zastrzyk się trzyma i w jakim stężeniu :)

Kiedy będziesz miała wyniki? 😁 mam nadzieję że to jednak owulacja. Ale z tego co pisałaś wcześniej że z ciałka żółtego zrobiła się torbiel to wtedy ten progesteron też wyjdzie jak przy owualcji?

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
  • facebook Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia94 wrote:
    Kiedy będziesz miała wyniki? 😁 mam nadzieję że to jednak owulacja. Ale z tego co pisałaś wcześniej że z ciałka żółtego zrobiła się torbiel to wtedy ten progesteron też wyjdzie jak przy owualcji?
    Dziś po 15 moze wcześniej:)

3 lekarzy to potwierdzilo ze to ciałko zolte z którego zrobila się torbiel i w momencie pęknięcia pecherzyka się utworzyła.

Ciekawa jestem tylko że to może być wynikiem stymulacji lametta. Bo wcześniej nie miałam takich przebojów 😅

♣️ 2020
    💔 w 6tc krwiak podkosmowkowy
    * V leiden, mthfr c677T,mthfr a1298C, pai-1
    *Kir bx (brak -2ds3,2ds4norm,3ds1)
    *01-04/21 - clo + duphaston
    ♦️ 2022 -iui na 7 pęcherzykach- nieudane, laparoskopia doagnostyczna
    ♦️2023
    *histeroskopia z biopsja cd138
    💔 biochem
    ♠️ 2024
    5 ❄️ prawidłowych
    1) FET 05.10 - 😔
    2) FET 05.12
    5dpt i 6dpt test pozytywny
    7 dpt. 12.12- beta - 79, prog - 30
    9 dpt. 14.12 - beta 209, prog - 63
    11 dpt. 16.12 - beta 487, prog 70
    13 dpt. 18.12- beta 1182, prog 81
    22 dpt 27.12 ❤️

Accofil, prolutex, magne b6, letrox, devikap, encorton, prograf, bryophyllum, aspirin cardio, neoparin, cyclogest, no spa doraznie
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facebook wrote:

3 lekarzy to potwierdzilo ze to ciałko zolte z którego zrobila się torbiel i w momencie pęknięcia pecherzyka się utworzyła.

Ciekawa jestem tylko że to może być wynikiem stymulacji lametta. Bo wcześniej nie miałam takich przebojów 😅
    Ja ten cykl mam stymulowany lametta...

Ona, on- badania ok

14.11.2023r. synuś ♥

• Mujer Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facebook wrote:

A pytałaś czy może to wpłynąć jakkolwiek na proces zapłodnienia i zagnieżdżenia zarodka?

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj mam 6dc wczoraj skończyła się @ wiec działaliśmy sobie z mężem i dzisiaj rano się budzę i mam mnóstwo płodnego śluzu. To nie pozostałości po wczoraj bo stan się utrzymuje. Czyżby to już owu na dniach? Tylko tak jestem w stanie rozpoznać po sobie. Testy owu u mnie nie działają . Jest to możliwe ? Będę się obserwować i chyba będziemy działać dalej bo monitoring dopiero w środę.

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ