Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkie piękne Panie 🙂 jestem tu nowa i pomyślałam że raźniej mi bedzie jeśli podzielę się z Wami moja historia i zobaczę jak to u Was wygląda 🙂 troche się stresuje bo wiem że teraz mam ostatni cykl przed zrobieniem sobie przerwy od leków. Staramy się od roku, 3 cykle z clo nic nie rosło, 3 cykle z letrozolem za każdym razem pecherzyk rósł i pekal ale nic nie było, dwa ostatnie cykle z letrozolem i ovitrelle na wszelki wypadek do tego po owulacji utrogestan przez 10dni (dzisiaj pierwsza tabletka). Robie przerwę od leków ponieważ czuje ze moj organizm coraz gorzej znosi leki, samopoczucie psychiczne spada z cyklu na cykl, mam pcos i bez leków nie mam owulacji. Jeśli teraz się nie uda to będę robić badania krwi zeby sprawdzić czy może coś się pogorszyło (ostatnie robiłam ponad rok temu) i drożność jajowodow. Staram się wyluzowac ale chwilami jest ciężko. Nie raz czytałam to forum i od razu lzej się robilo na sercu widząc jak się tutaj wspieracie 🙂
Starania od Sierpień'20
👩🏻28
PCOS, hormony w normie, jajowody drożne, 3 cykle Clo, 3 cykle Letrozole, suple
👨🏻🦲31
Morfologia 0%, suple, antydepresanty, leki na nadciśnienie
IVF 🤞
° Listopad'22 start stymulacji
° 16/11/22 punkcja, 6 śnieżynek ❄️
° 04/04/23 transfer 5aa
° 5dpt - ⏸️
° 7dpt - beta 121
° 29dpt - ❤️
° 20w6d - 360g 28cm💙
° 27w2d - 1100g
° 33w5d - 2200g
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą!" 🏅
"Pozwól, aby w Twoim życiu zdarzały się cuda" 💫 -
misska wrote:Witam wszystkie piękne Panie 🙂 jestem tu nowa i pomyślałam że raźniej mi bedzie jeśli podzielę się z Wami moja historia i zobaczę jak to u Was wygląda 🙂 troche się stresuje bo wiem że teraz mam ostatni cykl przed zrobieniem sobie przerwy od leków. Staramy się od roku, 3 cykle z clo nic nie rosło, 3 cykle z letrozolem za każdym razem pecherzyk rósł i pekal ale nic nie było, dwa ostatnie cykle z letrozolem i ovitrelle na wszelki wypadek do tego po owulacji utrogestan przez 10dni (dzisiaj pierwsza tabletka). Robie przerwę od leków ponieważ czuje ze moj organizm coraz gorzej znosi leki, samopoczucie psychiczne spada z cyklu na cykl, mam pcos i bez leków nie mam owulacji. Jeśli teraz się nie uda to będę robić badania krwi zeby sprawdzić czy może coś się pogorszyło (ostatnie robiłam ponad rok temu) i drożność jajowodow. Staram się wyluzowac ale chwilami jest ciężko. Nie raz czytałam to forum i od razu lzej się robilo na sercu widząc jak się tutaj wspieracie 🙂
Hej. Pieresze pytanie podstawowe czy partner był badany?
Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
misska wrote:Witam wszystkie piękne Panie 🙂 jestem tu nowa i pomyślałam że raźniej mi bedzie jeśli podzielę się z Wami moja historia i zobaczę jak to u Was wygląda 🙂 troche się stresuje bo wiem że teraz mam ostatni cykl przed zrobieniem sobie przerwy od leków. Staramy się od roku, 3 cykle z clo nic nie rosło, 3 cykle z letrozolem za każdym razem pecherzyk rósł i pekal ale nic nie było, dwa ostatnie cykle z letrozolem i ovitrelle na wszelki wypadek do tego po owulacji utrogestan przez 10dni (dzisiaj pierwsza tabletka). Robie przerwę od leków ponieważ czuje ze moj organizm coraz gorzej znosi leki, samopoczucie psychiczne spada z cyklu na cykl, mam pcos i bez leków nie mam owulacji. Jeśli teraz się nie uda to będę robić badania krwi zeby sprawdzić czy może coś się pogorszyło (ostatnie robiłam ponad rok temu) i drożność jajowodow. Staram się wyluzowac ale chwilami jest ciężko. Nie raz czytałam to forum i od razu lzej się robilo na sercu widząc jak się tutaj wspieracie 🙂
Witaj 😊 jak każda z nas masz gorsze i lepsze chwile, jeżeli potrzebujesz zrobić przerwę to ją zrób dla własnego zdrowia psychicznego. Jeśli chodzi o teki stymulujące to one działają nawet po odstawieniu więc może akurat wtedy zaskoczy kiedy najmniej się tego spodziewasz 😁 -
Mujer wrote:Bardzo mi szkoda ale nie wiem jak się będę czuła w ciąży, nie chciałabym wesela spędzić w toalecie. O ile w ogóle będę w stanie wstać z łóżka. Nie chcę też przekładać wesela. W sumie zeszły cykl miał być ostatni ale wynegocjowałam jeszcze jeden Jeśli teraz się nie uda to może będzie to czas na sprawdzenie drożności. ZobaczymyStarania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Agusia94 wrote:Hej. Pieresze pytanie podstawowe czy partner był badany?
Agusia94 lubi tę wiadomość
Starania od Sierpień'20
👩🏻28
👨🏻🦲31
IVF 🤞
° 04/04/23 transfer 5aa
° 5dpt - ⏸️
° 7dpt - beta 121
° 29dpt - ❤️
° 20w6d - 360g 28cm💙
° 27w2d - 1100g
° 33w5d - 2200g
Forum dużo pomaga 😊 ehh no czasami te starania są męczące i się trochę wydłużają. Również uważam, że jeśli czujesz potrzebę przerwy to powinnaś dać sobie chwilę czasu.Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
Mujer wrote:Witaj 😊 jak każda z nas masz gorsze i lepsze chwile, jeżeli potrzebujesz zrobić przerwę to ją zrób dla własnego zdrowia psychicznego. Jeśli chodzi o teki stymulujące to one działają nawet po odstawieniu więc może akurat wtedy zaskoczy kiedy najmniej się tego spodziewasz 😁
Starania od Sierpień'20
👩🏻28
👨🏻🦲31
IVF 🤞
° 04/04/23 transfer 5aa
° 5dpt - ⏸️
° 7dpt - beta 121
° 29dpt - ❤️
° 20w6d - 360g 28cm💙
° 27w2d - 1100g
° 33w5d - 2200g
Helcia wrote:Cześć Agusia !
Forum dużo pomaga 😊 ehh no czasami te starania są męczące i się trochę wydłużają. Również uważam, że jeśli czujesz potrzebę przerwy to powinnaś dać sobie chwilę czasu.Malinka2021 lubi tę wiadomość
Starania od Sierpień'20
👩🏻28
👨🏻🦲31
IVF 🤞
° 04/04/23 transfer 5aa
° 5dpt - ⏸️
° 7dpt - beta 121
° 29dpt - ❤️
° 20w6d - 360g 28cm💙
° 27w2d - 1100g
° 33w5d - 2200g
misska wrote:Magda 😉 Liczę na to ze dzięki forum i tej przerwie poczuje się lepiej 🙂 ale żeby poczuć się calkiem dobrze pasowałoby nie mieć obok siebie tyle ciężarnych i świeżo upieczonych mam 😅
Znam ten ból. Wśród bliskich mi osób też sporo ciąż i dzieciaków... musimy dać radęmisska lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
misska wrote:Tak , w lutym badanie nasienia wszystko było ok, profilaktycznie zażywa selen i cynk
misska, Helcia lubią tę wiadomość
-
Helcia wrote:Haha, sorki 😁 Agusia cytowała Cię wyżej i stąd moja wpadka 😘
Znam ten ból. Wśród bliskich mi osób też sporo ciąż i dzieciaków... musimy dać radęHelcia lubi tę wiadomość
Starania od Sierpień'20
👩🏻28
👨🏻🦲31
IVF 🤞
° 04/04/23 transfer 5aa
° 5dpt - ⏸️
° 7dpt - beta 121
° 29dpt - ❤️
° 20w6d - 360g 28cm💙
° 27w2d - 1100g
° 33w5d - 2200g
Mujer wrote:To ja polecam jeszcze L-carnitine i Acetyl L-Carnityne. Po 2 miesiącach ruchliwość plemników zwiększyła się 2-krotnie 😁
Starania od Sierpień'20
👩🏻28
👨🏻🦲31
IVF 🤞
° 04/04/23 transfer 5aa
° 5dpt - ⏸️
° 7dpt - beta 121
° 29dpt - ❤️
° 20w6d - 360g 28cm💙
° 27w2d - 1100g
° 33w5d - 2200g
Mujer wrote:Ale na betę to jeszcze chyba za wcześnie, może jeszcze być pozostałością po zastrzyku♣️ 2020
💔 w 6tc krwiak podkosmowkowy
* V leiden, mthfr c677T,mthfr a1298C, pai-1
*Kir bx (brak -2ds3,2ds4norm,3ds1)
*01-04/21 - clo + duphaston
♦️ 2022 -iui na 7 pęcherzykach- nieudane, laparoskopia doagnostyczna
♦️2023
*histeroskopia z biopsja cd138
💔 biochem
♠️ 2024
5 ❄️ prawidłowych
1) FET 05.10 - 😔
2) FET 05.12
5dpt i 6dpt test pozytywny
7 dpt. 12.12- beta - 79, prog - 30
9 dpt. 14.12 - beta 209, prog - 63
11 dpt. 16.12 - beta 487, prog 70
13 dpt. 18.12- beta 1182, prog 81
22 dpt 27.12 ❤️
Accofil, prolutex, magne b6, letrox, devikap, encorton, prograf, bryophyllum, aspirin cardio, neoparin, cyclogest, no spa doraznie -
Mujer wrote:To ja polecam jeszcze L-carnitine i Acetyl L-Carnityne. Po 2 miesiącach ruchliwość plemników zwiększyła się 2-krotnie 😁Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
facebook wrote:Na bete wiem ciekawa jestem ile zastrzyk się trzyma i w jakim stężeniu
Kiedy będziesz miała wyniki? 😁 mam nadzieję że to jednak owulacja. Ale z tego co pisałaś wcześniej że z ciałka żółtego zrobiła się torbiel to wtedy ten progesteron też wyjdzie jak przy owualcji?Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Agusia94 wrote:Kiedy będziesz miała wyniki? 😁 mam nadzieję że to jednak owulacja. Ale z tego co pisałaś wcześniej że z ciałka żółtego zrobiła się torbiel to wtedy ten progesteron też wyjdzie jak przy owualcji?
3 lekarzy to potwierdzilo ze to ciałko zolte z którego zrobila się torbiel i w momencie pęknięcia pecherzyka się utworzyła.
Ciekawa jestem tylko że to może być wynikiem stymulacji lametta. Bo wcześniej nie miałam takich przebojów 😅♣️ 2020
💔 w 6tc krwiak podkosmowkowy
* V leiden, mthfr c677T,mthfr a1298C, pai-1
*Kir bx (brak -2ds3,2ds4norm,3ds1)
*01-04/21 - clo + duphaston
♦️ 2022 -iui na 7 pęcherzykach- nieudane, laparoskopia doagnostyczna
♦️2023
*histeroskopia z biopsja cd138
💔 biochem
♠️ 2024
5 ❄️ prawidłowych
1) FET 05.10 - 😔
2) FET 05.12
5dpt i 6dpt test pozytywny
7 dpt. 12.12- beta - 79, prog - 30
9 dpt. 14.12 - beta 209, prog - 63
11 dpt. 16.12 - beta 487, prog 70
13 dpt. 18.12- beta 1182, prog 81
22 dpt 27.12 ❤️
Accofil, prolutex, magne b6, letrox, devikap, encorton, prograf, bryophyllum, aspirin cardio, neoparin, cyclogest, no spa doraznie -
facebook wrote:Dziś po 15 moze wcześniej:)
3 lekarzy to potwierdzilo ze to ciałko zolte z którego zrobila się torbiel i w momencie pęknięcia pecherzyka się utworzyła.
Ciekawa jestem tylko że to może być wynikiem stymulacji lametta. Bo wcześniej nie miałam takich przebojów 😅Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
facebook wrote:Dziś po 15 moze wcześniej:)
Ciekawa jestem tylko że to może być wynikiem stymulacji lametta. Bo wcześniej nie miałam takich przebojów 😅
A pytałaś czy może to wpłynąć jakkolwiek na proces zapłodnienia i zagnieżdżenia zarodka? -
Dziewczyny dzisiaj mam 6dc wczoraj skończyła się @ wiec działaliśmy sobie z mężem i dzisiaj rano się budzę i mam mnóstwo płodnego śluzu. To nie pozostałości po wczoraj bo stan się utrzymuje. Czyżby to już owu na dniach? Tylko tak jestem w stanie rozpoznać po sobie. Testy owu u mnie nie działają . Jest to możliwe ? Będę się obserwować i chyba będziemy działać dalej bo monitoring dopiero w środę.
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta