Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Mujer wrote:Hej dziewczyny, chciałam tylko dać znać że wczoraj o 12.53 na świat przyszedł mój Synek Maksymilian 😊 każdej z Was życzę aby już niedługo podzieliła się taką samą informacją 🤞🤞🤞
Aleks2023, madziuuulkas lubią tę wiadomość
-
Mujer wrote:Hej dziewczyny, chciałam tylko dać znać że wczoraj o 12.53 na świat przyszedł mój Synek Maksymilian 😊 każdej z Was życzę aby już niedługo podzieliła się taką samą informacją 🤞🤞🤞
Jak się czujesz?Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Bardzo Wam dziękuję 😊 Czujemy się z dnia na dzień coraz lepiej, jesteśmy jeszcze w szpitalu, bo Mały ma zlecone usg główki, brzuszka i serca ze względu na moją cukrzycę a że jest weekend to niestety tych badań nie wykonują. Mam nadzieję, że jutro uda się wyjść bo w sumie tylko to nas trzyma. Sam poród był ciężki choć krótki, bo od skurczy partych 50 minut. Nie wspominam go dobrze, jeśli kiedykolwiek zdecydujemy się na 3 dziecko to nie wyobrażam sobie innej opcji niż cesarka. Najważniejsze że jesteśmy już razem i nie mogę się doczekać reakcji Córki po powrocie do domu, choć nie wiem czy 14-miesięczny bobas rozumie co oznacza nowy współlokator 😉
Helciu a co u Ciebie? Jak się rozwija ciąża? Wszystko ok?Helcia lubi tę wiadomość
-
Mujer wrote:Bardzo Wam dziękuję 😊 Czujemy się z dnia na dzień coraz lepiej, jesteśmy jeszcze w szpitalu, bo Mały ma zlecone usg główki, brzuszka i serca ze względu na moją cukrzycę a że jest weekend to niestety tych badań nie wykonują. Mam nadzieję, że jutro uda się wyjść bo w sumie tylko to nas trzyma. Sam poród był ciężki choć krótki, bo od skurczy partych 50 minut. Nie wspominam go dobrze, jeśli kiedykolwiek zdecydujemy się na 3 dziecko to nie wyobrażam sobie innej opcji niż cesarka. Najważniejsze że jesteśmy już razem i nie mogę się doczekać reakcji Córki po powrocie do domu, choć nie wiem czy 14-miesięczny bobas rozumie co oznacza nowy współlokator 😉
Helciu a co u Ciebie? Jak się rozwija ciąża? Wszystko ok?
Gratulacje ❤
Mogę sobie wyobrazić reakcję mojej córki jakbym wróciła do domu z takim malenstwem. Byłaby mega zazdrosna o nas.
Oczywiście jak wrócicie do domu i znajdziesz tą chwilę czasu a będzie to trudne na pewno daj znać jak tam dzieciaczki 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 12:13
Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Mujer- trzymajcie się ciepło, a jak wrócisz do domu to koniecznie napisz jaka była reakcja
U mnie póki co jest ok, pierwsze badania prenatalne wyszły bardzo dobrze. Za tydzień mam już połówkowe, zobaczymy. Mam ostatnio bardzo dużo stresu niestety, bo mam bardzo chorą osobę w najbliższej rodzinie. Mamy nadzieję, że wszystko będzie z nią dobrze, ale ja to bardzo przeżywam i nie moge dać sobie rady... choroba przyszła nagle i to jest najgorsze, że w tydzień zrobiła takie wyniszczenie organizmu...Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
Paulinaw wrote:Hej. Czy któraś z was miała po lameccie aż 5 pęcherzyków? Brałam ją raz dziennie w dniach 3-7.Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Ja też miałam teraz dwa pęcherzyki.
Pytanie z innej beczki. To jest mój pierwszy cykl z lametta. Od 3 dni mam plamienie dzisiaj trochę krwi. Czy mogę liczyć miesiączkę od dzisiaj?
W kolejnym cyklu mam lamette brać od 2dc... A ta @ taka nijaka. Pierwszy raz tak mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2023, 22:12
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
39t+4d synek ❤️ -
Tika wrote:Ja też miałam teraz dwa pęcherzyki.
Pytanie z innej beczki. To jest mój pierwszy cykl z lametta. Od 3 dni mam plamienie dzisiaj trochę krwi. Czy mogę liczyć miesiączkę od dzisiaj?
W kolejnym cyklu mam lamette brać od 2dc... A ta @ taka nijaka. Pierwszy raz tak mam.
Moja @ z lamettą jest bardziej skąpa. W zasadzie 2 pierwsze dni i później tylko brązowawe plamienia. Ale jak przychodzi to ze swoim standardowym hukiem więc nie miałam problemu stwierdzić czy to już @.Karmen lubi tę wiadomość
Starania od 2022, w klinice od 3.2023.
👩🏻33
🧑🏼32
🐶6
PCOS, IO, objawy niedoczynności tarczycy już przy TSH >2,
parametry nasienia w normie, kariotypy ✅
2023
AMH 3.23: 7,26
2.2023 - prawdopodobnie ciąża biochemiczna
7 cs (lametta 2 cs - brak owu, lametta + bemfola - owu wystąpiło ale brak ciąży)
koniec cs. robimy przerwę, szukamy innego lekarza i wracamy za kilka miesięcy. W między czasie suple, powrót własnych owulacji.
2024
Jajowody drożne
AMH 11.24 5,68
Grudzień: kwalifikacja i plan leczenia do IVF.
2025
Start stymulacji: styczeń (Rekovelle + Primolut + Gonapeptyl). 14 pobranych - 3 dojrzałe - ❄️❄️
Transfer: marzec ❌ cb -
Hej dziewczyny 😊 Jestem już w domu, powoli dochodzę do siebie i odnajdujemy się w nowej rzeczywistości. Synek jest na szczęście bardzo spokojny (przynajmniej na razie 😉). Pytacie o reakcję na bobasa, powiem Wam, że moja Córka bardzo mnie zaskoczyła. Spodziewałam się raczej obojętności a Ona jak zobaczyła Maksa to się cały czas uśmiechała, chciała Go głaskać, przytulać. Oczywiście trzeba bardzo uważać bo wyczucia u Niej jeszcze nie ma żadnego 🤣 ale jest do Niego naprawdę bardzo pozytywnie nastawiona. Jak trzymamy Go z Mężem na rękach to przychodzi i też się przytula ale nie widzę zazdrości. Ciągle zagląda do kołyski i chce Go głaskać więc naprawdę jestem mega zaskoczona. Zobaczymy jak to będzie się dalej rozwijało. Pozdrawiamy Was bardzo serdecznie i ośmioma piąstkami trzymamy za Was kciuki!
Helciu, wiedziałam że się uda!!😍 pisz tutaj na bieżąco co słychać! Znasz już płeć dzieciaczka? Warto czekać na te dwie kreski. Mimo, że czasem trzeba poczekać chwilę dłużej to naprawdę warto! -
Czesc dziewczyny!
Jestem tutaj nowa dostalam Lamette do stykulacje 3-7 cykl i szczerze mowiac szukam wsparcia bo troche boje sie ja wziac. Naczytalam sie skutkow ubocznych o hiperstymulacji, dodatkowo moj lekarz niewspominal nic o zastrzykach gdy jajeczko niepeknie. Jak to bylo u Was jakie moga byc skutki uboczne stosowania lamettt?
Starania od wrzesnia 23
1. Lametta + NAC+ Ovitrelle 1 pecherzyk dominujacy 24mm
2. Lametta + NAC+ Ovitrelle 2 pecherzyki 18mm, 23mm -
Aleks2023 wrote:Czesc dziewczyny!
Jestem tutaj nowa dostalam Lamette do stykulacje 3-7 cykl i szczerze mowiac szukam wsparcia bo troche boje sie ja wziac. Naczytalam sie skutkow ubocznych o hiperstymulacji, dodatkowo moj lekarz niewspominal nic o zastrzykach gdy jajeczko niepeknie. Jak to bylo u Was jakie moga byc skutki uboczne stosowania lamettt?
Hej, nie ma się czego bać ❤️
Ja właśnie jestem w trakcie 2cs lamettą i jedyny skutek uboczny u mnie, to ból głowy. W pierwszym cyklu był dość silny, ale w obecnym jest już lepiej 😊
Być może lekarz nic nie wspominał o zastrzyku, ponieważ chce zobaczyć, czy Twoje pęcherzyki same pęknąAleks2023 lubi tę wiadomość
👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
17.01 - 1650g 🥰
19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
Sono-hsg - Jajowody drożne ✅
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
Badanie USG jąder w porządku 💪🏻
-
tetyda wrote:Hej, nie ma się czego bać ❤️
Ja właśnie jestem w trakcie 2cs lamettą i jedyny skutek uboczny u mnie, to ból głowy. W pierwszym cyklu był dość silny, ale w obecnym jest już lepiej 😊
Być może lekarz nic nie wspominał o zastrzyku, ponieważ chce zobaczyć, czy Twoje pęcherzyki same pękną
Dziekuje bardzo za slowa wsparcia❤️ Ja zawsze mam tak ze czytam wszystkie skutki uboczne to jest moja duza wada😅 Sprobujemy i zobaczymy co wyjdzie, za Was wszystkie tez trzymam kciuki a szczesliwym Mamom gratuluje❤️❤️❤️Starania od wrzesnia 23
1. Lametta + NAC+ Ovitrelle 1 pecherzyk dominujacy 24mm
2. Lametta + NAC+ Ovitrelle 2 pecherzyki 18mm, 23mm -
Jestem tutaj nowa dostalam Lamette do stykulacje 3-7 cykl i szczerze mowiac szukam wsparcia bo troche boje sie ja wziac. Naczytalam sie skutkow ubocznych o hiperstymulacji, dodatkowo moj lekarz niewspominal nic o zastrzykach gdy jajeczko niepeknie. Jak to bylo u Was jakie moga byc skutki uboczne stosowania lamettt? -
Mujer wrote:Hej dziewczyny 😊 Jestem już w domu, powoli dochodzę do siebie i odnajdujemy się w nowej rzeczywistości. Synek jest na szczęście bardzo spokojny (przynajmniej na razie 😉). Pytacie o reakcję na bobasa, powiem Wam, że moja Córka bardzo mnie zaskoczyła. Spodziewałam się raczej obojętności a Ona jak zobaczyła Maksa to się cały czas uśmiechała, chciała Go głaskać, przytulać. Oczywiście trzeba bardzo uważać bo wyczucia u Niej jeszcze nie ma żadnego 🤣 ale jest do Niego naprawdę bardzo pozytywnie nastawiona. Jak trzymamy Go z Mężem na rękach to przychodzi i też się przytula ale nie widzę zazdrości. Ciągle zagląda do kołyski i chce Go głaskać więc naprawdę jestem mega zaskoczona. Zobaczymy jak to będzie się dalej rozwijało. Pozdrawiamy Was bardzo serdecznie i ośmioma piąstkami trzymamy za Was kciuki!
Helciu, wiedziałam że się uda!!😍 pisz tutaj na bieżąco co słychać! Znasz już płeć dzieciaczka? Warto czekać na te dwie kreski. Mimo, że czasem trzeba poczekać chwilę dłużej to naprawdę warto!
U mnie najprawdopodobniej będzie chłopak, w czwartek idę na połówkowe, będzie już 21 tydzień, więc dr mi potwierdzi.
Ehh, niestety niektórym przychodzi to wszystko trudniej, dłużej... szkoda mi dziewczyn, jestem na wątku z kilkoma, które ładnych parę lat próbują, poszerzają badania, i nic, a nie wiadomo co jest jie takrównież trzymam za wszystkich kciuki i na tym wątku i na innych. Jest to naprawdę coś cudownegoz w końcu ujrzeć te upragnione kreseczki... przede mną jeszcze kawał czasu do macierzyństwa, ale czas bardzo szybko ucieka. Ledwo się obejrzałam a już jestem w 20 tyg, już dostałam pierwsze ubranka, a za tydzień zrobię pewnie pierwsze zakupy dla dzidzi 🤩
kasia lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
14.11.2023r. synuś ♥
U mnie z szerokiej gamy skutków ubocznych lametty najbardziej uderzenia gorąca. W drugim cyklu też ból głowy. A zastrzyk ovitrelle dostałam w 3 cyklu z lamettą i bemfolą dopiero bo w końcu wychodowałam ładny pęcherzyk i miało co pękaćStarania od 2022, w klinice od 3.2023.
👩🏻33
🧑🏼32
🐶6
PCOS, IO, objawy niedoczynności tarczycy już przy TSH >2,
parametry nasienia w normie, kariotypy ✅
2023
AMH 3.23: 7,26
2.2023 - prawdopodobnie ciąża biochemiczna
7 cs (lametta 2 cs - brak owu, lametta + bemfola - owu wystąpiło ale brak ciąży)
koniec cs. robimy przerwę, szukamy innego lekarza i wracamy za kilka miesięcy. W między czasie suple, powrót własnych owulacji.
2024
Jajowody drożne
AMH 11.24 5,68
Grudzień: kwalifikacja i plan leczenia do IVF.
2025
Start stymulacji: styczeń (Rekovelle + Primolut + Gonapeptyl). 14 pobranych - 3 dojrzałe - ❄️❄️
Transfer: marzec ❌ cb -
Hej dziewczyny! Potrzebuje pocieszenia i wsparcia. Moi pierwszy cykl z aromkiem był taki ze urosl mi pecherzyk , dostałam Ovitrelle a mimo to nie pękł, bardzo mnie bolał jajnik po tym zastrzyku i okazało się ze to nie owulacja tylko właśnie to ze on dalej rósł i zmienił się w pecherzyk przetrwały. Teraz drugi cykl z aromkiem i tez dostałam w czwartek Ovitrelle i od wczoraj mnie bolą jajniki i martwię się ze to znowu dlatego ze przerastają a nie pękają
-
OlaOla90 wrote:Dziewczyny nie wierzę własnym oczom, czy to zwidy mam, nie chcę w to uwierzyć... Dzisiaj miałam odstawić progesteron w 25dc i dla picu zrobiłam test z moczu:
https://zapodaj.net/f274d6eb789c9.jpg.html
Owu miałam 12/13dc potwierdzoną, bez ovitrelle ale nie wiem jaki pęcherzyk... poleciałam na betę. Oczywiście nie wytrzymałam i z testem od razu pobiegłam do męża 😉 dam znać po becie czy jest jakaś nadzieja bo testy płytkowe wiecie jakie są...
Czy przy tym cyklu w którym zaszłaś w ciąże letrozol brałaś tylko kilka dni czy aż do owulacji i czy estrofem też?