Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Mujer wrote:Hej dziewczyny, chciałam tylko dać znać że wczoraj o 12.53 na świat przyszedł mój Synek Maksymilian 😊 każdej z Was życzę aby już niedługo podzieliła się taką samą informacją 🤞🤞🤞
Aleks2023, madziuuulkas lubią tę wiadomość
-
Mujer wrote:Hej dziewczyny, chciałam tylko dać znać że wczoraj o 12.53 na świat przyszedł mój Synek Maksymilian 😊 każdej z Was życzę aby już niedługo podzieliła się taką samą informacją 🤞🤞🤞
Jak się czujesz?Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Bardzo Wam dziękuję 😊 Czujemy się z dnia na dzień coraz lepiej, jesteśmy jeszcze w szpitalu, bo Mały ma zlecone usg główki, brzuszka i serca ze względu na moją cukrzycę a że jest weekend to niestety tych badań nie wykonują. Mam nadzieję, że jutro uda się wyjść bo w sumie tylko to nas trzyma. Sam poród był ciężki choć krótki, bo od skurczy partych 50 minut. Nie wspominam go dobrze, jeśli kiedykolwiek zdecydujemy się na 3 dziecko to nie wyobrażam sobie innej opcji niż cesarka. Najważniejsze że jesteśmy już razem i nie mogę się doczekać reakcji Córki po powrocie do domu, choć nie wiem czy 14-miesięczny bobas rozumie co oznacza nowy współlokator 😉
Helciu a co u Ciebie? Jak się rozwija ciąża? Wszystko ok?Helcia lubi tę wiadomość
-
Mujer wrote:Bardzo Wam dziękuję 😊 Czujemy się z dnia na dzień coraz lepiej, jesteśmy jeszcze w szpitalu, bo Mały ma zlecone usg główki, brzuszka i serca ze względu na moją cukrzycę a że jest weekend to niestety tych badań nie wykonują. Mam nadzieję, że jutro uda się wyjść bo w sumie tylko to nas trzyma. Sam poród był ciężki choć krótki, bo od skurczy partych 50 minut. Nie wspominam go dobrze, jeśli kiedykolwiek zdecydujemy się na 3 dziecko to nie wyobrażam sobie innej opcji niż cesarka. Najważniejsze że jesteśmy już razem i nie mogę się doczekać reakcji Córki po powrocie do domu, choć nie wiem czy 14-miesięczny bobas rozumie co oznacza nowy współlokator 😉
Helciu a co u Ciebie? Jak się rozwija ciąża? Wszystko ok?
Gratulacje ❤
Mogę sobie wyobrazić reakcję mojej córki jakbym wróciła do domu z takim malenstwem. Byłaby mega zazdrosna o nas.
Oczywiście jak wrócicie do domu i znajdziesz tą chwilę czasu a będzie to trudne na pewno daj znać jak tam dzieciaczki 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 12:13
Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Mujer- trzymajcie się ciepło, a jak wrócisz do domu to koniecznie napisz jaka była reakcja
U mnie póki co jest ok, pierwsze badania prenatalne wyszły bardzo dobrze. Za tydzień mam już połówkowe, zobaczymy. Mam ostatnio bardzo dużo stresu niestety, bo mam bardzo chorą osobę w najbliższej rodzinie. Mamy nadzieję, że wszystko będzie z nią dobrze, ale ja to bardzo przeżywam i nie moge dać sobie rady... choroba przyszła nagle i to jest najgorsze, że w tydzień zrobiła takie wyniszczenie organizmu...Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Paulinaw wrote:Hej. Czy któraś z was miała po lameccie aż 5 pęcherzyków? Brałam ją raz dziennie w dniach 3-7.Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Ja też miałam teraz dwa pęcherzyki.
Pytanie z innej beczki. To jest mój pierwszy cykl z lametta. Od 3 dni mam plamienie dzisiaj trochę krwi. Czy mogę liczyć miesiączkę od dzisiaj?
W kolejnym cyklu mam lamette brać od 2dc... A ta @ taka nijaka. Pierwszy raz tak mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2023, 22:12
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Tika wrote:Ja też miałam teraz dwa pęcherzyki.
Pytanie z innej beczki. To jest mój pierwszy cykl z lametta. Od 3 dni mam plamienie dzisiaj trochę krwi. Czy mogę liczyć miesiączkę od dzisiaj?
W kolejnym cyklu mam lamette brać od 2dc... A ta @ taka nijaka. Pierwszy raz tak mam.
Moja @ z lamettą jest bardziej skąpa. W zasadzie 2 pierwsze dni i później tylko brązowawe plamienia. Ale jak przychodzi to ze swoim standardowym hukiem więc nie miałam problemu stwierdzić czy to już @.Karmen lubi tę wiadomość
Starania od 2022, w klinice od 3.2023.
AMH 7,26, PCOS, IO
2.2023 - prawdopodobnie ciąża biochemiczna
1 cs Lametta
2 cs Lametta (większa dawka)
3 cs Lametta + Bemfola (13dc-pęcherzyk 24mm, endometrium 10mm), Ovitrelle
cykl przerwy 'wakacyjnej' od cs
4 cs Lametta + Bemfola, metformina i euthyrox (12dc-2 pęcherzyki 21mm, endometrium 8,5), Ovitrelle
5 cs Lametta + Bemfola, metformina i euthyrox (1 pęcherzyk z lewego, 2 z prawego, endo 7mm)
6 cs Lametta + Bemfola (zwiększona dawka), metformina, euthyrox, miovelia pcos (dużo małych pęcherzyków do max 14 mm, endometrium
7 cs Lametta + Bemfola (powrót do mniejszej dawki), metformina, euthyrox, fertistim (jeden pęcherzyk na lewym jajniku 19mm, endo 9mm)
koniec cs. robimy przerwę, szukamy innego lekarza i wracamy za kilka miesięcy. -
Hej dziewczyny 😊 Jestem już w domu, powoli dochodzę do siebie i odnajdujemy się w nowej rzeczywistości. Synek jest na szczęście bardzo spokojny (przynajmniej na razie 😉). Pytacie o reakcję na bobasa, powiem Wam, że moja Córka bardzo mnie zaskoczyła. Spodziewałam się raczej obojętności a Ona jak zobaczyła Maksa to się cały czas uśmiechała, chciała Go głaskać, przytulać. Oczywiście trzeba bardzo uważać bo wyczucia u Niej jeszcze nie ma żadnego 🤣 ale jest do Niego naprawdę bardzo pozytywnie nastawiona. Jak trzymamy Go z Mężem na rękach to przychodzi i też się przytula ale nie widzę zazdrości. Ciągle zagląda do kołyski i chce Go głaskać więc naprawdę jestem mega zaskoczona. Zobaczymy jak to będzie się dalej rozwijało. Pozdrawiamy Was bardzo serdecznie i ośmioma piąstkami trzymamy za Was kciuki!
Helciu, wiedziałam że się uda!!😍 pisz tutaj na bieżąco co słychać! Znasz już płeć dzieciaczka? Warto czekać na te dwie kreski. Mimo, że czasem trzeba poczekać chwilę dłużej to naprawdę warto! -
Czesc dziewczyny!
Jestem tutaj nowa dostalam Lamette do stykulacje 3-7 cykl i szczerze mowiac szukam wsparcia bo troche boje sie ja wziac. Naczytalam sie skutkow ubocznych o hiperstymulacji, dodatkowo moj lekarz niewspominal nic o zastrzykach gdy jajeczko niepeknie. Jak to bylo u Was jakie moga byc skutki uboczne stosowania lamettt?
Starania od wrzesnia 23
1. Lametta + NAC+ Ovitrelle 1 pecherzyk dominujacy 24mm
2. Lametta + NAC+ Ovitrelle 2 pecherzyki 18mm, 23mm -
Aleks2023 wrote:Czesc dziewczyny!
Jestem tutaj nowa dostalam Lamette do stykulacje 3-7 cykl i szczerze mowiac szukam wsparcia bo troche boje sie ja wziac. Naczytalam sie skutkow ubocznych o hiperstymulacji, dodatkowo moj lekarz niewspominal nic o zastrzykach gdy jajeczko niepeknie. Jak to bylo u Was jakie moga byc skutki uboczne stosowania lamettt?
Hej, nie ma się czego bać ❤️
Ja właśnie jestem w trakcie 2cs lamettą i jedyny skutek uboczny u mnie, to ból głowy. W pierwszym cyklu był dość silny, ale w obecnym jest już lepiej 😊
Być może lekarz nic nie wspominał o zastrzyku, ponieważ chce zobaczyć, czy Twoje pęcherzyki same pęknąAleks2023 lubi tę wiadomość
👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
17.01 - 1650g 🥰
19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
Sono-hsg - Jajowody drożne ✅
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
Badanie USG jąder w porządku 💪🏻
-
tetyda wrote:Hej, nie ma się czego bać ❤️
Ja właśnie jestem w trakcie 2cs lamettą i jedyny skutek uboczny u mnie, to ból głowy. W pierwszym cyklu był dość silny, ale w obecnym jest już lepiej 😊
Być może lekarz nic nie wspominał o zastrzyku, ponieważ chce zobaczyć, czy Twoje pęcherzyki same pękną
Dziekuje bardzo za slowa wsparcia❤️ Ja zawsze mam tak ze czytam wszystkie skutki uboczne to jest moja duza wada😅 Sprobujemy i zobaczymy co wyjdzie, za Was wszystkie tez trzymam kciuki a szczesliwym Mamom gratuluje❤️❤️❤️Starania od wrzesnia 23
1. Lametta + NAC+ Ovitrelle 1 pecherzyk dominujacy 24mm
2. Lametta + NAC+ Ovitrelle 2 pecherzyki 18mm, 23mm -
Jestem tutaj nowa dostalam Lamette do stykulacje 3-7 cykl i szczerze mowiac szukam wsparcia bo troche boje sie ja wziac. Naczytalam sie skutkow ubocznych o hiperstymulacji, dodatkowo moj lekarz niewspominal nic o zastrzykach gdy jajeczko niepeknie. Jak to bylo u Was jakie moga byc skutki uboczne stosowania lamettt? -
Mujer wrote:Hej dziewczyny 😊 Jestem już w domu, powoli dochodzę do siebie i odnajdujemy się w nowej rzeczywistości. Synek jest na szczęście bardzo spokojny (przynajmniej na razie 😉). Pytacie o reakcję na bobasa, powiem Wam, że moja Córka bardzo mnie zaskoczyła. Spodziewałam się raczej obojętności a Ona jak zobaczyła Maksa to się cały czas uśmiechała, chciała Go głaskać, przytulać. Oczywiście trzeba bardzo uważać bo wyczucia u Niej jeszcze nie ma żadnego 🤣 ale jest do Niego naprawdę bardzo pozytywnie nastawiona. Jak trzymamy Go z Mężem na rękach to przychodzi i też się przytula ale nie widzę zazdrości. Ciągle zagląda do kołyski i chce Go głaskać więc naprawdę jestem mega zaskoczona. Zobaczymy jak to będzie się dalej rozwijało. Pozdrawiamy Was bardzo serdecznie i ośmioma piąstkami trzymamy za Was kciuki!
Helciu, wiedziałam że się uda!!😍 pisz tutaj na bieżąco co słychać! Znasz już płeć dzieciaczka? Warto czekać na te dwie kreski. Mimo, że czasem trzeba poczekać chwilę dłużej to naprawdę warto!
U mnie najprawdopodobniej będzie chłopak, w czwartek idę na połówkowe, będzie już 21 tydzień, więc dr mi potwierdzi.
Ehh, niestety niektórym przychodzi to wszystko trudniej, dłużej... szkoda mi dziewczyn, jestem na wątku z kilkoma, które ładnych parę lat próbują, poszerzają badania, i nic, a nie wiadomo co jest jie tak również trzymam za wszystkich kciuki i na tym wątku i na innych. Jest to naprawdę coś cudownegoz w końcu ujrzeć te upragnione kreseczki... przede mną jeszcze kawał czasu do macierzyństwa, ale czas bardzo szybko ucieka. Ledwo się obejrzałam a już jestem w 20 tyg, już dostałam pierwsze ubranka, a za tydzień zrobię pewnie pierwsze zakupy dla dzidzi 🤩kasia lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
U mnie z szerokiej gamy skutków ubocznych lametty najbardziej uderzenia gorąca. W drugim cyklu też ból głowy. A zastrzyk ovitrelle dostałam w 3 cyklu z lamettą i bemfolą dopiero bo w końcu wychodowałam ładny pęcherzyk i miało co pękaćStarania od 2022, w klinice od 3.2023.
AMH 7,26, PCOS, IO
2.2023 - prawdopodobnie ciąża biochemiczna
1 cs Lametta
2 cs Lametta (większa dawka)
3 cs Lametta + Bemfola (13dc-pęcherzyk 24mm, endometrium 10mm), Ovitrelle
cykl przerwy 'wakacyjnej' od cs
4 cs Lametta + Bemfola, metformina i euthyrox (12dc-2 pęcherzyki 21mm, endometrium 8,5), Ovitrelle
5 cs Lametta + Bemfola, metformina i euthyrox (1 pęcherzyk z lewego, 2 z prawego, endo 7mm)
6 cs Lametta + Bemfola (zwiększona dawka), metformina, euthyrox, miovelia pcos (dużo małych pęcherzyków do max 14 mm, endometrium
7 cs Lametta + Bemfola (powrót do mniejszej dawki), metformina, euthyrox, fertistim (jeden pęcherzyk na lewym jajniku 19mm, endo 9mm)
koniec cs. robimy przerwę, szukamy innego lekarza i wracamy za kilka miesięcy. -
Hej dziewczyny! Potrzebuje pocieszenia i wsparcia. Moi pierwszy cykl z aromkiem był taki ze urosl mi pecherzyk , dostałam Ovitrelle a mimo to nie pękł, bardzo mnie bolał jajnik po tym zastrzyku i okazało się ze to nie owulacja tylko właśnie to ze on dalej rósł i zmienił się w pecherzyk przetrwały. Teraz drugi cykl z aromkiem i tez dostałam w czwartek Ovitrelle i od wczoraj mnie bolą jajniki i martwię się ze to znowu dlatego ze przerastają a nie pękają
-
OlaOla90 wrote:Dziewczyny nie wierzę własnym oczom, czy to zwidy mam, nie chcę w to uwierzyć... Dzisiaj miałam odstawić progesteron w 25dc i dla picu zrobiłam test z moczu:
https://zapodaj.net/f274d6eb789c9.jpg.html
Owu miałam 12/13dc potwierdzoną, bez ovitrelle ale nie wiem jaki pęcherzyk... poleciałam na betę. Oczywiście nie wytrzymałam i z testem od razu pobiegłam do męża 😉 dam znać po becie czy jest jakaś nadzieja bo testy płytkowe wiecie jakie są...
Czy przy tym cyklu w którym zaszłaś w ciąże letrozol brałaś tylko kilka dni czy aż do owulacji i czy estrofem też?