Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Pala34 wrote:I kiedy najlepiej zrobić test ciążowy?
Który masz dzień cyklu?
Najlepiej w dniu spodziewanej @. Plamienie przed okresem czasami występuje przez niski progesteron lub może być efektem zagnieżdżaniaPala34 lubi tę wiadomość
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Instynktowna29 wrote:Cześć dziewczyny 🌷
Można powiedzieć ,że jestem nowa na forum. Kiedyś czesciej śledziłam wpisy , ale postanowiłam znowu wrócić . Podoba mi się to ,że tak się bardzo wspieracie ♥️ Jestem właśnie w trakcie przyjmowania letrozolu ( 5 - 9dc - 3x1 tabletka ) dziś ostatni dzień i bardzo się cieszę ,ponieważ mam okropne skutki uboczne uderzenia gorąca , zmienne nastroje , płaczliwość a na początku silny ból głowy . Dodatkowo ciężko to określić ,ale czuje się jakaś taka nieobecna , a więc i psychicznie źle to znoszę ( mam strasznie obniżony nastrój ) W sumie od niedawna się lecze w Lublinie i wlasciwie trafiłam na pierwszego lekarza ,który stwierdził ,że mam PCOS . Poprzedni lekarze twierdzili ,że byłoby to widać na USG , a obecny twierdzi że niekoniecznie . Owulację również mam swoje ,a stymulację dostałam na podkręcenie . Jednak towarzyszą mi inne objawy tj. Trądzik , wysokie androgeny , AMH 11,38 . Z mężem o maleństwo staramy się 3,5 roku . Zastanawiam się czy któraś z Was stymulowała się mimo własnych owulacji ? I skończyło to się pozytywnie ? Ja już tracę nadzieję na to wszystko ,czuje że opadam z sił . Powiedzcie mi dziewczyny jaką dawkę letrozolu przyjmujecie ? Zazwyczaj czytam ,że przyjmuje się 1x1 albo 2x1 a ja dostałam aż 3x1 przy własnych owulacjach plus zastrzyk ovitrelle . Może to ma tak być ,ale nie wiem może z powodu tak dużej dawki źle się czuje . Lekarz kazał mi się zgłosić w 13 DC na monitoring - mam nadzieję że to nie za późno bo słyszałam że letrozol przyspiesza owulację 🫢Dziewczyny trzymam za Was wszystkie bardzo mocno kciuki , niech i los do nas się uśmiechnie ♥️
Spora dawka ale może chodzi o to by przy takim AMH stworzyć pęcherzyk dominujący. Jednak najpierw zaczyna się od niższych dawek aby nie prze stymulować. Ja miałam najpierw 2x1 przez 5dni a potem 2x1 przez 8dni. Daj znać po lekarzy ile pęcherzykówOna: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
5t+6d mamy ❤
-
Właśnie mnie zaskoczyła bardzo tak duża dawka,ale pewnie to ma jakiś swój cel . Zaufam lekarzowi i zobaczymy co z tego będzie . W piątek monitoring , więc dam znać co tam się wytworzyło u mnie 🫢
Tika, Morena lubią tę wiadomość
👩❤️💋👨 Starania od 04.2020r.
... Maleństwo (*) 03.2021
🙋Ona 91'
* Hiperprolaktynemia
* Mutacja MTHFR
* PCOS
* endometrioza I stopień
🧔On 90'
* Teratozospermia -
* Morfologia 2%
- suplementacja -
10.2021:
Poznań
Nareszcie ktoś się nami zajął ( naprorechnologia )
Leczymy się i czekamy cierpliwie na efekty...
- Nici z efektów : intralipid,encorton ❌
12.2022r.:
Nowy lekarz - Lublin 🔥
Laparoskopia ✅
Jajowody drożne ✅
08.2023r:
Zaczynam stymulację -
letrozol
Ovitrelle
Dieta z niskim IG
✊✊✊ -
Tika wrote:Który masz dzień cyklu?
Najlepiej w dniu spodziewanej @. Plamienie przed okresem czasami występuje przez niski progesteron lub może być efektem zagnieżdżania
26 dzień cyklu. Ovitrelle brałam 17 sierpnia. Nigdy nie miałam plamienia przed okresem. Teraz byłam w toalecie i już nie mam śluzu z domieszką krwi,ale dziwnie mnie ciągnie podbrzusze od czasu do czasu. A typowych objawów które zawsze mam przed okresem to znaczy ból nóg nie mam teraz. -
Pala34 wrote:26 dzień cyklu. Ovitrelle brałam 17 sierpnia. Nigdy nie miałam plamienia przed okresem. Teraz byłam w toalecie i już nie mam śluzu z domieszką krwi,ale dziwnie mnie ciągnie podbrzusze od czasu do czasu. A typowych objawów które zawsze mam przed okresem to znaczy ból nóg nie mam teraz.
-
Morena wrote:Objawy wyglądają bardzo obiecująco. 🥰 Ja bym nie wytrzymała i zatestowała jutro lub w środę. Jak długo w poprzednich cyklach utrzymywało Ci się Ovitrelle?
To jest mój pierwszy cykl z bemfola i Ovitrelle,przed ten miałam sama stymulację lametta przez 4 miesiące. Dwa miesiące przerwy i teraz od nowa lametta, bemfola i Ovitrelle. Tak mi się wydaje że jutro lub w środę zrobię test . W środę powinnam dostać okres to jakoś te dwa dni wytrzymamMorena lubi tę wiadomość
-
Pala34 wrote:To jest mój pierwszy cykl z bemfola i Ovitrelle,przed ten miałam sama stymulację lametta przez 4 miesiące. Dwa miesiące przerwy i teraz od nowa lametta, bemfola i Ovitrelle. Tak mi się wydaje że jutro lub w środę zrobię test . W środę powinnam dostać okres to jakoś te dwa dni wytrzymam
-
Pala34 wrote:A Ty jak miałaś po Ovitrelle? Kiedy ci miesiączka przychodziła?
-
Morena wrote:Ja dopiero mam drugi raz Ovitrelle, a za pierwszym nie pękł mi pęcherzyk i była torbiel, więc to średnio wiarygodne ile wtedy trwała faza lutealna. Ostatni cykl miał 29 dni. Lekarka kazała mi zrobić betę w piątek/sobotę, ale pewnie szybciej mnie @ odwiedzi. Póki co czekam, może pod koniec tygodnia coś wysikam.
Trzymam kciuki za Ciebie 🤞. Dam znać co u mnie wyszło.
Ale też nie chce się zabardzo nastawiać bo później trudno się sportem wbić w cykl leczenia i starań -
Morena wrote:Ja dopiero mam drugi raz Ovitrelle, a za pierwszym nie pękł mi pęcherzyk i była torbiel, więc to średnio wiarygodne ile wtedy trwała faza lutealna. Ostatni cykl miał 29 dni. Lekarka kazała mi zrobić betę w piątek/sobotę, ale pewnie szybciej mnie @ odwiedzi. Póki co czekam, może pod koniec tygodnia coś wysikam.
Przyszła w nocy @. Zaczynamy od nowa 💪🫶. Czekam na informację od Ciebie 🤞 -
Pala34 wrote:Przyszła w nocy @. Zaczynamy od nowa 💪🫶. Czekam na informację od Ciebie 🤞
Ja póki co czekam... W przyszłym tygodniu wyjeżdżamy z mężem i prawdopodobnie będę miała miesiąc przerwy w stymulacji, chociaż jeszcze spróbuję zorganizować monitoring i zastrzyk u innego lekarza. Trochę się obawiam, że bez stymulacji mój cykl będzie strasznie długi i bez owulacji. Przed letrozolem miewałam cykle nawet 50 dni. Teraz biorę metforminę, suplementy i trzymam dietę, więc powinno być lepiej, ale kto wie jak będzie. -
Morena wrote:Przytulam za @! Oby to była ostatnia na długo.
Ja póki co czekam... W przyszłym tygodniu wyjeżdżamy z mężem i prawdopodobnie będę miała miesiąc przerwy w stymulacji, chociaż jeszcze spróbuję zorganizować monitoring i zastrzyk u innego lekarza. Trochę się obawiam, że bez stymulacji mój cykl będzie strasznie długi i bez owulacji. Przed letrozolem miewałam cykle nawet 50 dni. Teraz biorę metforminę, suplementy i trzymam dietę, więc powinno być lepiej, ale kto wie jak będzie.
Mój doktor też na urlopie jest i musiałam kombinować receptę na Ovitrelle u innego ,bo wizytę u swojego mam 13 września a to będzie już 17 dzień cyklu i było by zapozno na Ovitrelle. -
Kika1543 wrote:Dziewczyny w poniedziałek ovitrelle,ale do dzisiaj brak śluzu. Wogole nic. Czy to normalne?
Cześć w tym cyklu miałam identycznie. Pęcherzyki były jednak brak śluzu. Zobaczymy na koniec cyklu czy coś z, tego będzie.Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
5t+6d mamy ❤
-
Właśnie wróciłam z monitoringu. Pęcherzyk ten 23 mm pękł i pojawił się drugi 18 mm, mam się przytulać jutro.
Dostałam duphaston 2x1 .
Zobaczymy...
Powiedzcie mi proszę po co przepisywany jest duphaston?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 11:05
-
Kika1543 wrote:Właśnie wróciłam z monitoringu. Pęcherzyk ten 23 mm pękł i pojawił się drugi 18 mm, mam się przytulać jutro.
Dostałam duphaston 2x1 .
Zobaczymy...
Powiedzcie mi proszę po co przepisywany jest duphaston?Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Kika1543 wrote:Właśnie wróciłam z monitoringu. Pęcherzyk ten 23 mm pękł i pojawił się drugi 18 mm, mam się przytulać jutro.
Dostałam duphaston 2x1 .
Zobaczymy...
Powiedzcie mi proszę po co przepisywany jest duphaston?
Najlepiej zbadac kilka razy progesteron w 7 dniu po owulacji i jak jest ok to nie ma sensu brac duphastonu.
A jak nie ma owulacji to duphaston sie bierze na wywolanie miesiaczki.Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%