Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Mmmarita ściskam Cię Kochana mocno
mmmarita lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
mmmarita wrote:Mam juz naprawde dosyc...
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
mmmarita - tak mi przykro kochana
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna2 IUI
3IUI grudzień 2016serduszko bije
pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
mmmarita wrote:Mam juz naprawde dosyc...
Wiem co czujesz ja też dzis powt. Bete tez negatywna, ehh. Miśkowa ma racje trzeba zrobic pozadnego drinka i dzis wypic( co ja aktualnie robie) moze problemu to nie rozwiąże ale przynajmniej zajmie dzis glowe na chwile. Teraz @ ma szybko przyjsc i dzialamy i nie poddajemy sie chociaz jest to takie trudne- Poddać sie nie możemy Bedziemy w końcu Mamami!!!mmmarita lubi tę wiadomość
Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Dziekuje dziewczyny, jestescie Kochane. Popludnie przeryczane, ale jutro wstana nowe nadzieje
kazda z Was to zna ... Calusy
Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
Starania od sierpnia 2014
Letrozol od kwietnia 2016
Hsg lipiec 2016 -
efta wrote:a znasz dokładne nazwy tych badań?
Przeciwciała blokujące ALLO MLR
Tworzą "parasol" ochronny nad zarodkiem jeżeli jest ich odpowiednia ilość czyli co najmniej 40% hamowania.
Po zapłodnieniu połowa Dzidziusia to materiał od taty a druga połowa to materiał od mamy.
Układ immunologiczny każdego człowieka zwalcza ciała obce w organizmie i w sytuacji kiedy dochodzi do zapłodnienia ta część od taty jest obca dla organizmu matki więc zostaje atakowana przez cały układ immunologiczny. Oczywiście nie zawsze sie tak dzieje, bo z chwilą zapłodnienia allo mlr rośnie i chroni zarodek przed atakiem układu immunologicznego matki, ale nie zawsze tak jest.
Są sytuacje kiedy allo mlr nie wzrasta po zapłodnieniu i dzieje sie tak wtedy gdy małżonkowie maja w materiale genetycznym coś wspólnego/podobnego i nie chodzi tu o pokrewieństwo. Wtedy układ immunologiczny po części rozpoznaje podobną/przyjazna część do własnego organizmu i nie wytwarza przeciwciał blokujących mających na celu ochraniać zarodek ale także układ immunologiczny "widzi" że to coś obcego bo jednak innego i następuje atak na Dzidziusia nie rzadko ten atak następuje zaraz po zapłodnieniu i kobieta nie jest w stanie stwierdzić czy doszło do zapłodnienia a czasem dzieje się to na późniejszym etapie ciąży.
Sa jakby 3 grupy kobiet:
1. Nieodpowiednie ALLO MLR powoduje poronienia na poszczególnych etapach ciąży.
2. Nieodpowiednie ALLO MLR powoduje brak możliwości zajścia w ciążę tzn. dochodzi do zapłodnienia ale zarodek jest usunięty przez układ immunologiczny zanim zdąży sie zagnieździć i tym samym dana kobieta nie była nigdy w ciąży o której by zdążyła sie dowiedzieć.
3. Nie ma znaczenia poziom ALLO MLR bo nawet niski poziom hamowania nie upośledza płodności i zachodzą w ciążę bez problemu, donosząc bez problemowo i rodzą dzieci.
Test cytotoksyczny robi sie po to aby wiedzieć czy w przypadku szczepień mąż może być dawcą limfocytów.
0% hamowania może utrudniać zajście w ciążę lub donoszenie ale nie znaczy że tak bedzie bo jak zwykle każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na poszczególne sytuacje.mmmarita, efta lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Efta to ze ma sie dziecko nie znaczy ze kariotyp jest ok.Jest na clo dziewczyna o niku Roma,ona ma syna i chyba 4-5 poronien.Badala kariotyp i okazalo sie ze ma zly,musi miec duzo szczescia by donosic ciaze.Teraz bedzie badac syna czy tez jsk ona ma zly kariotyp,jesli sie okaze ze tak to w przyszlosci moze miec problemy by zostac ojcem
-
Jagna 75 wrote:Efta to ze ma sie dziecko nie znaczy ze kariotyp jest ok.Jest na clo dziewczyna o niku Roma,ona ma syna i chyba 4-5 poronien.Badala kariotyp i okazalo sie ze ma zly,musi miec duzo szczescia by donosic ciaze.Teraz bedzie badac syna czy tez jsk ona ma zly kariotyp,jesli sie okaze ze tak to w przyszlosci moze miec problemy by zostac ojcem
a widzisz, to mi dałaś do myślenia. ale mysle że taki przypadek jak tej dziewczyny zdaża się bardzo rzadko dlatego moja gin tak mi powiedziała.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna2 IUI
3IUI grudzień 2016serduszko bije
pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Wiecie co dziewczyny widzę że my to na prawdę jesteśmy już prawie specjalistkami w dziedzinie niepłodności... choć życzę wszystkim nam żeby więcej już tej wiedzy nie zdobywać a zająć się czytaniem o przebiegu ciąży
U mnie dziś pierwszy dzień cyklu. W sumie dobrze, bo już za 30 dni zacznę znowu stymulacje i okaże się czy u męża się coś poprawiło. Pozytyw niby jest ale jakoś też mi już zaczyna brakować sił. Czyżby przesilenie jesienne działało?4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Jagna, jak po wizycie, jaki plan dzialania?Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Kasiak621 wrote:Jagna, jak po wizycie, jaki plan dzialania?
efta, Kasiak621, mmmarita, Miśkowa, Natuś lubią tę wiadomość
-
Jagna super! Jest plan i to konkretny. Ze stymulacją to chyba wystartujemy podobnie (będę miała oparcie w kimś kto też będzie się kłuł
). Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i od razu zaskoczycie:) Powodzenia! i oczywiście nie opuszczaj nas:)
Ja tez mam zly kariotyp + mutacje mthr. Leiden - ok. Musze do niej napisac na forum clo.
Wizyte oceniajaca endo mam 15.09 jak wszystko nedzie ok to wyznacza mi termin transferu.
Jagna bedzie dobrzew jakiej klinice podchodzisz do ivf?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 14:49
-
Mmmarita trzymaj się, będzie dobrze!!! Niedługo kolejny cykl i kolejna szansa, musimy być silne
Jagna super że idziecie do przodu, powodzenia! Moja bliska przyjaciółka również rozpoczyna pierwsze podejście do in vitro. Na pewno wszystkim nam się uda!
-
PragnącaDziecka wrote:Ja tez mam zly kariotyp + mutacje mthr. Leiden - ok. Musze do niej napisac na forum clo.
Wizyte oceniajaca endo mam 15.09 jak wszystko nedzie ok to wyznacza mi termin transferu.
Jagna bedzie dobrzew jakiej klinice podchodzisz do ivf?
Startujesz ze swoją komórkà czy dawcy?
Widzialam ze pisalas o kontskt do Romy,ona ma wiedze i fajna babka z niej.
Ja w klinice Macierzynstwo w Krakowie
Bede trzymac za ciebie kciuki,niech sie wreszcie uda
Boje sie tego wszystkiego ale do odwaznych swiat nalezy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 21:08
-
Mmarita wiem doskonale co czujesz, złość i bezradność.... poczucie niesprawiedliwości, przykre to, ale to nasze góry do przejścia, do celu coraz bliżej, damy radę kochana!! :*
Jagna dobra decyzja z ivf. Nie ma co zwlekac, dr wie co robi. Trzymam mocno kciuki za udaną stymulację. Dzięki że wrzucilas tu coś o tym all mlr coś mi się rozjaśniło w koncu.
Pragnąca dziecka a ty robisz ivf z pgd?? Jakoś to inaczej wygląda jak klasyczne ivf? Czekam na wyniki kariotypow i az się boję bo widzę że mutacje są częste -
Jagna maz ma wszystko ok, no troche obnizon eparametry nasienia ale przy icsi i tak wybieraja plemniki z dobra morfologia.
Falka nie robilam badania genetycznego zarodkow bo u mnie w klinice tego nie ma, a jak dowiedzialam sie o kariotypie to bylam juz w trakcie procedury. Zostala mi ostatnia blastka. Jak ze mna nie zostanie to sklaniam sie ku zmianie kliniki. Zobaczymy.