Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiak tak mi przykro... to nie tak miało być... miała być przecież zbiorowa ciąża!4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Mmmarita jak dobrze kojarzę to miałaś dziś robić betę?4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
PragnącaDziecka wrote:Mi schodzily, jak uwazasz, ja poszlabym na usg. Podchodziliscie juz do ivf? Co Wam lekarz powiedzial tzn jak uargumentowal to ivf?
-
falka wrote:Właśnie wróciłam z kliniki. Torbiel 4cm i kolejny miesiac do tylu bo na antykach bede (( jak nie urok to sraczka ((
Jagna tez czuje jak mi uciekaja miesiace... Pluje sobie w twarz ze nie zaczelam wczesniej sie starac wiedzac o chorobie, myslalam ze szybciej pójdzie, przeciez dziewczyny z pco zachodza naturalnie, a tu nic. Czarna dupa. Jeszcze teraz ta torbiel. Ręce mi opadlyAntoś IVF,Julisia natural
-
Falka jeszcze nie. Jak ja zobaczyłam te wyniki to byłam 100% pewna że to już koniec i wyślą nas na IVF... ale lekarz zobaczył je, powiedział że nie jest dobrze ale że przepisze leki i zobaczymy. Czekamy jeden cykl do października, potem ja zaczynam stymulację większymi dawkami gonadotropin i letrozolu, a mąż robi powtórkę swojego badania. Zobaczymy.
Co do letrozolu to trochę nie rozumiem skąd bierze się taka panika. W stanach jest to normalny lek stosowany do indukowania owulacji. Tutaj też są dziewczyny na forum które zaszły w ciążę i mają zdrowe dzieci (albo za chwile je urodzą). Sama nie wgłębiałam się w tematykę wad u dzieci, ale wydaje mi się że gdyby takie sytuacje były częste to ten lek został by wycofany z leczenia niepłodności (szczególnie w stanach). A z innej beczki, to Falka problem jest z Twoją owulacją? w sensie z pękaniem pęcherzyków? Robiliście test po stosunku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 09:29
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Tak, przy pco moje jajeczka nie chca pekac. Nie robilismy takiego testu nawet nie wiem jak sie go robi, nikt nam w klinice nie proponował. Opowiedz mi prosze. U nas nasienie jest ok, nawet mielismy jedna IUI niepotrzebnie ale nic z tego. Tylko po ivf zaskoczyłam z ciaza ale krótka była moja radość. Czekam jeszcze na @ i przylezc nie chce i coraz bardziej mnie to dobija
-
Falka spokojnie... stres w niczym nie pomaga - przecież wiesz. A miałaś zastrzyki na pękanie? Zazwyczaj to pomaga z tego co czytałam ( ja nigdy nie miałam). Wydaje mi się że lekarze powinni dążyć do wywołania owulacji u Ciebie, skoro pęcherzyki rosną to należy znaleźć przyczynę ich niepękania! Co do poronienia to też można by było coś pokminić, bo... nie ukrywajmy że przy IVF organizm musi się mocno napracować żeby udawać naturalny cykl i wystarczy żeby jedna rzecz nie zagrała i już może się zdarzyć niepowodzenie. Natomiast jest Efta i Jagna są przykładami że najprawdopodobniej ich mutacje się do tego przyczyniają. Masz pełne zaufanie do swojego lekarza? Jeśli tak to jeżeli Was stać na kolejne IFV (materialnie i psychicznie) to żeby nie tracić czasu możecie próbować podejść kolejny raz ale może warto pójść jeszcze do jednego, drugiego czy trzeciego lekarza i rzeczywiście sprawdzić czy oprócz IVF nie da się już nic zrobić? Co do tego testu... to tzw test postkoidalny czyli po stosunku. Chodzi o to żeby sprawdzić czy Twój śluz nie jest "groźny" dla plemników Twojego męża (czy ich nie niszczy). Żeby go zrobić trzeba współżyć w dni płodne kiedy masz już ładny śluz, a następnie po 8 godzinach (czas zależy od lekarza) idziesz na wizytę, lekarz bierze wymaz i obserwuje jak plemniki zachowują się w śluzie. Chyba Efta miała robiony ten test więc może opisać Ci szczegóły u mnie się obyło, bo jeszcze nie potrafią wywołać mi owulacji.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Że co???? Jangna serio???? Gratuluję Ci z całego serca!!!!! i mocno mocno mocno trzymam kciuki za szczęśliwy finał! Żeby teraz już wszystko było dobrze!!!! Kurdę wiedziałam że jednak nadzieja w jesieni!!! No to teraz reszta musi ruszyć kaskadowo.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Jagna, sama nie wiem co myslec moj M stwierdzil zeby na razie zrobic przerwe zbic Homocysteine i dalej za 2 miesiace dzialac. A mi szkoda troche tego czasu, u mnie na stymulacji letrozolem przynajmniej jajeczka rosna w wiekszej ilosci, z prkaniem nievmam raczej problemu. Kubus ostatnio mowil ze po 3 stymulacjach letrozolem, chcialby Hsg zrobic. Sama juz nie wiem pojde jeszcze raz jutro na bete no zobaczymy, wole sie upewnic, chociaz pierai narazie nie bola wiec czarno to widze.Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Miśkowa wrote:Mmmarita jak dobrze kojarzę to miałaś dziś robić betę?Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
Starania od sierpnia 2014
Letrozol od kwietnia 2016
Hsg lipiec 2016 -
Miśkowa wrote:Że co???? Jangna serio???? Gratuluję Ci z całego serca!!!!! i mocno mocno mocno trzymam kciuki za szczęśliwy finał! Żeby teraz już wszystko było dobrze!!!! Kurdę wiedziałam że jednak nadzieja w jesieni!!! No to teraz reszta musi ruszyć kaskadowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 15:51
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna, czyli postanowione w tym cyklu masz byc w ciazy!!!Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Kasiak621 wrote:Jagna, sama nie wiem co myslec moj M stwierdzil zeby na razie zrobic przerwe zbic Homocysteine i dalej za 2 miesiace dzialac. A mi szkoda troche tego czasu, u mnie na stymulacji letrozolem przynajmniej jajeczka rosna w wiekszej ilosci, z prkaniem nievmam raczej problemu. Kubus ostatnio mowil ze po 3 stymulacjach letrozolem, chcialby Hsg zrobic. Sama juz nie wiem pojde jeszcze raz jutro na bete no zobaczymy, wole sie upewnic, chociaz pierai narazie nie bola wiec czarno to widze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 15:59
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Ha ha,chyba zle odczytalas mój wpis 1dzien ciązy to 1 dzien cyklu ha ha ha4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
mmmarita wrote:Zrobilam dopiero dzis... wynik jutro o 11. Ale rano zrobilam test z moczu i negatyw..4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)