X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak tak mi przykro... to nie tak miało być... miała być przecież zbiorowa ciąża!

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmarita jak dobrze kojarzę to miałaś dziś robić betę?

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • falka Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Mi schodzily, jak uwazasz, ja poszlabym na usg. Podchodziliscie juz do ivf? Co Wam lekarz powiedzial tzn jak uargumentowal to ivf?
    Tak już podchodzilismy w marcu... mówi że nie ma co się cofać i próbować naturalnie bo to już przerabialiśmy, wogóle bpi się tego letrozolu i straszyl mnie jakie to wady po nim sa:( letrozol przepisal mi jego kolega z kliniki, bardziej doświadczony prof, prosiłam go o konsultację po poronieniu i dal nam szansę naturalnie...sama już nie wiem co myśleć o tym letrozolu, boje się :(

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • falka Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak przykro mi również z Twojej bety. To nie nasz miesiąc :( miskowa trzymam kciuki za powodzenie tej terapii męża. Czyli ile pauzujecie? Proponowali wam już ivf?

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Właśnie wróciłam z kliniki. Torbiel 4cm i kolejny miesiac do tylu bo na antykach bede :((( jak nie urok to sraczka :(((
    Jagna tez czuje jak mi uciekaja miesiace... Pluje sobie w twarz ze nie zaczelam wczesniej sie starac wiedzac o chorobie, myslalam ze szybciej pójdzie, przeciez dziewczyny z pco zachodza naturalnie, a tu nic. Czarna dupa. Jeszcze teraz ta torbiel. Ręce mi opadly :(
    Ja mialam cyste 4,5cm po 1 cyklu sie wchlonęla.Dostalam progesteron od 4dc do 24dc 3×1 tak wiec mam nadzieje ze u ciebie bedzie podobnie.Lepiej jedeTrzeba tlumaczyc sobie ze inni mają gorzej,czasem 3 do 6 miesiecy zawieszone cykle.Bedzie dobrze,im wièksze góry do pokonania znakiem tego ze juz blizej celu

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Falka, tak mi przykro, trzymaj sie kochoana!

U mnie dzis beta w 10 dp- 1,30.... eh
    Moze za wczesnie....

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak co dalej myslicie,dalej stymulacja?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka jeszcze nie. Jak ja zobaczyłam te wyniki to byłam 100% pewna że to już koniec i wyślą nas na IVF... ale lekarz zobaczył je, powiedział że nie jest dobrze ale że przepisze leki i zobaczymy. Czekamy jeden cykl do października, potem ja zaczynam stymulację większymi dawkami gonadotropin i letrozolu, a mąż robi powtórkę swojego badania. Zobaczymy.

Co do letrozolu to trochę nie rozumiem skąd bierze się taka panika. W stanach jest to normalny lek stosowany do indukowania owulacji. Tutaj też są dziewczyny na forum które zaszły w ciążę i mają zdrowe dzieci (albo za chwile je urodzą). Sama nie wgłębiałam się w tematykę wad u dzieci, ale wydaje mi się że gdyby takie sytuacje były częste to ten lek został by wycofany z leczenia niepłodności (szczególnie w stanach). A z innej beczki, to Falka problem jest z Twoją owulacją? w sensie z pękaniem pęcherzyków? Robiliście test po stosunku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 09:29

• falka Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, przy pco moje jajeczka nie chca pekac. Nie robilismy takiego testu nawet nie wiem jak sie go robi, nikt nam w klinice nie proponował. Opowiedz mi prosze. U nas nasienie jest ok, nawet mielismy jedna IUI niepotrzebnie ale nic z tego. Tylko po ivf zaskoczyłam z ciaza ale krótka była moja radość. :( Czekam jeszcze na @ i przylezc nie chce i coraz bardziej mnie to dobija :(

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka spokojnie... stres w niczym nie pomaga - przecież wiesz. A miałaś zastrzyki na pękanie? Zazwyczaj to pomaga z tego co czytałam ( ja nigdy nie miałam). Wydaje mi się że lekarze powinni dążyć do wywołania owulacji u Ciebie, skoro pęcherzyki rosną to należy znaleźć przyczynę ich niepękania! Co do poronienia to też można by było coś pokminić, bo... nie ukrywajmy że przy IVF organizm musi się mocno napracować żeby udawać naturalny cykl i wystarczy żeby jedna rzecz nie zagrała i już może się zdarzyć niepowodzenie. Natomiast jest Efta i Jagna są przykładami że najprawdopodobniej ich mutacje się do tego przyczyniają. Masz pełne zaufanie do swojego lekarza? Jeśli tak to jeżeli Was stać na kolejne IFV (materialnie i psychicznie) to żeby nie tracić czasu możecie próbować podejść kolejny raz ale może warto pójść jeszcze do jednego, drugiego czy trzeciego lekarza i rzeczywiście sprawdzić czy oprócz IVF nie da się już nic zrobić? Co do tego testu... to tzw test postkoidalny czyli po stosunku. Chodzi o to żeby sprawdzić czy Twój śluz nie jest "groźny" dla plemników Twojego męża (czy ich nie niszczy). Żeby go zrobić trzeba współżyć w dni płodne kiedy masz już ładny śluz, a następnie po 8 godzinach (czas zależy od lekarza) idziesz na wizytę, lekarz bierze wymaz i obserwuje jak plemniki zachowują się w śluzie. Chyba Efta miała robiony ten test więc może opisać Ci szczegóły :) u mnie się obyło, bo jeszcze nie potrafią wywołać mi owulacji.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 1 dniu ciàzy :-) zwarta i gotowa do kolejnych działan.Wizyta we czwartek o 10:45,bedzie troche do pogadania z doktorkiem.Miłego dnia
    ciaza-ruchomy-obrazek-0054.gif

Miśkowa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Witam sie w 1 dniu ciàzy :-) zwarta i gotowa do kolejnych działan.Wizyta we czwartek o 10:45,bedzie troche do pogadania z doktorkiem.Miłego dnia
    ciaza-ruchomy-obrazek-0054.gif
    Że co???? Jangna serio???? Gratuluję Ci z całego serca!!!!! i mocno mocno mocno trzymam kciuki za szczęśliwy finał! Żeby teraz już wszystko było dobrze!!!! Kurdę wiedziałam że jednak nadzieja w jesieni!!! :) No to teraz reszta musi ruszyć kaskadowo. :)

• Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, sama nie wiem co myslec moj M stwierdzil zeby na razie zrobic przerwe zbic Homocysteine i dalej za 2 miesiace dzialac. A mi szkoda troche tego czasu, u mnie na stymulacji letrozolem przynajmniej jajeczka rosna w wiekszej ilosci, z prkaniem nievmam raczej problemu. Kubus ostatnio mowil ze po 3 stymulacjach letrozolem, chcialby Hsg zrobic. Sama juz nie wiem pojde jeszcze raz jutro na bete no zobaczymy, wole sie upewnic, chociaz pierai narazie nie bola wiec czarno to widze.

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • mmmarita Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Mmmarita jak dobrze kojarzę to miałaś dziś robić betę?
    Zrobilam dopiero dzis... wynik jutro o 11. Ale rano zrobilam test z moczu i negatyw..

Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
    Starania od sierpnia 2014
    Letrozol od kwietnia 2016
    Hsg lipiec 2016
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Że co???? Jangna serio???? Gratuluję Ci z całego serca!!!!! i mocno mocno mocno trzymam kciuki za szczęśliwy finał! Żeby teraz już wszystko było dobrze!!!! Kurdę wiedziałam że jednak nadzieja w jesieni!!! :) No to teraz reszta musi ruszyć kaskadowo. :)
    Ha ha,chyba zle odczytalas mój wpis 1dzien ciązy to 1 dzien cyklu ha ha ha :-) :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 15:51

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, czyli postanowione w tym cyklu masz byc w ciazy!!! :-)

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Jagna, sama nie wiem co myslec moj M stwierdzil zeby na razie zrobic przerwe zbic Homocysteine i dalej za 2 miesiace dzialac. A mi szkoda troche tego czasu, u mnie na stymulacji letrozolem przynajmniej jajeczka rosna w wiekszej ilosci, z prkaniem nievmam raczej problemu. Kubus ostatnio mowil ze po 3 stymulacjach letrozolem, chcialby Hsg zrobic. Sama juz nie wiem pojde jeszcze raz jutro na bete no zobaczymy, wole sie upewnic, chociaz pierai narazie nie bola wiec czarno to widze.
    Skoro byla ciàza to raczej droznosc jest.Kiedy ja chciałam po 4 cyklach zrobic droznosc to powiedzial ze nie widzi na raznie potrzeby bo ciąza byla a na takie inwazyjne zabiegi przyjdzie jeszcze pora.Tak wiec koncze 5-6 cykl stymulacji i zobaczymy co teraz.We czwartek pogadamam z Kubusiem o badaniu nasienia,o hgs albo laparoskopi no i czy IUI czy cos innego.Niby mam jeszcze miec jeden cykl stymulacji ale chce go odpuscic na rzecz juz kolejnego kroku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 15:59

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ha ha,chyba zle odczytalas mój wpis 1dzien ciązy to 1 dzien cyklu ha ha ha :-) :-) :-)
    Jagna Ty chyba chcesz żebym zawału dostała! Tak się podjarałam:) W takim razie ten cykl musi być owocny:)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Jagna, czyli postanowione w tym cyklu masz byc w ciazy!!! :-)
    Teraz nie mam wyjscia ha ha

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmarita wrote:
    Zrobilam dopiero dzis... wynik jutro o 11. Ale rano zrobilam test z moczu i negatyw..
    No to czekam na wynik. Wiadomo że z moczu nie zawsze od razu wychodzą więc kciukam mocno:)

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ