X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • falka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca dziecka bardzo mi przykro. Kurde jakie to nie fair :( pracuje w miejscu gdzie jest wysyp ciezarnych tak o na psgrykniecie palca chca i maja, a my robimy wszystko i ciągle po dupie dostajemy :(
    Zastanawiam sie czy wogole te pęcherzyki pekly bo nie mialam monitoringu po ovitrelle a widzialam ze chodzicie na monitoringi po owulacji?! A po co sa te preparaty fsh i e2 do letrozolu? Ponoc on tak nie psuje endo jak clo...chociaz i na clo mialam dosyc dobre endo ale sluzu nigdy nie umialam i nie umiem rozpoznac. Podobno tylko 15% kobiet ma typowy sluz owulacyjny ktory umieja rozpoznac :)
    Czy ktoras z was ma tylozgiecie macicy? :/
    (chyba za duzo pytan na raz ;))

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • efta Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Efta < 1.20 . Odstawilam leki, czekam na @ i transfer ostatniej blastki. Jak sie sie uda to pewnie sprobuje cykl z letrozolem.

tak mi przykro :(

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Pragnąca dziecka bardzo mi przykro. Kurde jakie to nie fair :( pracuje w miejscu gdzie jest wysyp ciezarnych tak o na psgrykniecie palca chca i maja, a my robimy wszystko i ciągle po dupie dostajemy :(
    Zastanawiam sie czy wogole te pęcherzyki pekly bo nie mialam monitoringu po ovitrelle a widzialam ze chodzicie na monitoringi po owulacji?! A po co sa te preparaty fsh i e2 do letrozolu? Ponoc on tak nie psuje endo jak clo...chociaz i na clo mialam dosyc dobre endo ale sluzu nigdy nie umialam i nie umiem rozpoznac. Podobno tylko 15% kobiet ma typowy sluz owulacyjny ktory umieja rozpoznac :)

Wiekszosc z nas chodzi na usg zeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł. warto to sprawdzać.
    te fsh o których piszesz , to zastrzyki które przyjmuje Miśkowa. Nie sa one dodatkiem do letrozolu po prostu ona potrzebuje mocniejszego leku i wiekszych dawek niż inne dziewczyny.
    Faktycznie podobno letrozol mniej "psuje" endometrium ale zdania są podzielone. Rózne pacjentki rózne odczucia i doświadczenia.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Na większość pytań odpowiedziała już Efta:) ja dodam tylko, że ostatnio pojawił mi się piękny śluz, tak jak to opisują wszędzie (białko jajka :D ) i nawet nie musiałam go szukać (jakkolwiek to brzmi). Jednak pojawiał on się "w kratkę" jeden dzień był a na drugi znikał, podobno to efekt jeszcze niedostatecznej stymulacji (wszystko się zgadza bo pęcherzyk nie urósł). Co do tyłozgięcia to nie pomogę choć mam znajome które mają tą przypadłość.

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • falka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta 0.96 :(

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
  • efta Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:

ojej. tak mi przykro :(
    ile dni po owu badałaś bete?

km5sio4phtw80xcg.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    O nieeee.... :(

c5c9c0e3f3.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka tule, wiem co czujesz :(

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Nie slyszalam o czyms takim jak nacinanie. Lekarz o niczym takim nie wspomnial. Zapytam na wizycie.

Efta nio brzusio musi teraz odpoczac.
    Nacinajà chyba przy inseminacji,zapytaj

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka,Pragnàca <3 <3 tule kochane,wiem jak smakuje porazka od wielu cykli.Jednak trzeba miec nadzieje ze moze nastepny cykl jest tym na który czekamy.
    Kiedy ja dostaje @ to normalnie ciesze sie ze kolejny cykl sie zacząl bo to kolejna szansa którà trzeba wykorzystac a mozliwe ze to wlasnie ta szansa.Trzeba miec nadzieje by przejsc przez kolejnà porazke,nadzieje która pomoze dotrwac do tego szczesliwego momentu

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    ojej. tak mi przykro :(
    ile dni po owu badałaś bete?
    Badam 13-14dni po podaniu zastrzyku.

Dzieki za wsparcie dziewczyny. Dzisiaj rozpacz a od jutra wstaje z kolan i walcze dalej!

mmmarita, efta, Miśkowa lubią tę wiadomość

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
  • mmmarita Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Efta < 1.20 . Odstawilam leki, czekam na @ i transfer ostatniej blastki. Jak sie sie uda to pewnie sprobuje cykl z letrozolem.
    Trzymaj się kochana! DUŻO SIŁ I WIARY! uda nam się w końcu :-)

Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
    Starania od sierpnia 2014
    Letrozol od kwietnia 2016
    Hsg lipiec 2016
  • mmmarita Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Przykro mi... Ale trzeba wierzyć, że w końcu się uda! Bo uda się !!!!

Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
    Starania od sierpnia 2014
    Letrozol od kwietnia 2016
    Hsg lipiec 2016
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Przykro mi bardzo :( tulę mocno <3 i wierzę że dziś jest już choć troszkę lepiej...

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka, PragnącaDziecka ściskam najmocniej jak się da <3 I trzymam kciuki za kolejne próby!

Bunia, Efta, Miśkowa miałyście rację, po wpisaniu dzisiejszej temperatury przerywana kreska na wykresie zmieniła się w ciągłe krechy wskazujące dokładnie ten dzień o którym mówiłam, a więc z czystym sumieniem mogę polecić obserwację własnego ciała. Efta dziękuję za inspirację do mierzenia temperatury, już się przyzwyczaiłam do nowego porannego rytuału i jestem zachwycona tym ze tak wiele można z wykresu wywnioskować i dowiedzieć się o własnym organizmie.

Jagna chciałam jechać na monitoring i sprawdzić czy pęcherzyk pękł ale nawał pracy, brak dni wolnych i ponad 80 km do kliniki nie pozwalają niestety... Pozostaje cierpliwie czekać na betę...

Falka ja mam tyłozgięcie, niby dodatkowa przeszkoda, ale tak jak już wcześniej pisałam, lekarz z kliniki machnął na to ręką wiec ostatecznie to nic takiego. W mojej rodzinie również mama i siostra mają tyłozgięcie, mama urodziła 5 dzieci, siostra 4 więc jak widzisz nie ma czym się przejmować :) Dodam, że w tym miesiącu w dzień płodny miałam książkowy śluz, prawdziwe białko jajka, zastanawiałam się czy uda się go zaobserwować i od razu polecam obserwację kilka razy na dobę, bez tego mogłabym nie zauważyć zmiany. Pojawił się dopiero późnym popołudniem i dopiero wieczorem był książkowy (30 min przed <3), rano nie było już po nim śladu, od razu przeszedł w suchy.

Onia mnie jajnik z pęcherzykiem bolał od dnia zakładanej owulacji i boli do dziś czyli już czwarty dzień. Siostra poradziła mi poczekać tydzień (jej bóle owulacyjne potrafiły trwać do tygodnia, więc może to być rodzinne) i za tydzień zrobić test. Moja siostra miała takie objawy przy trzeciej ciąży, moja kuzynka przy drugiej. I jednej i drugiej lekarz prowadzący tłumaczył to w ten sposób, że w momencie pęknięcia komórka jajowa była spora i jego wędrówka przez jajowód na miejsce przeznaczenia była odczuwana boleśnie.

Postanowiłam zaczekać tydzień, nawet jeżeli to torbiel to tydzień nie zrobi mi wielkiej różnicy. Poczytałam też troszkę o torbielach no i sprawiają ból dopiero kiedy są naprawdę duże, więc trzymam kciuki za wersję siostry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 10:16

Miśkowa lubi tę wiadomość

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Badam 13-14dni po podaniu zastrzyku.

Dzieki za wsparcie dziewczyny. Dzisiaj rozpacz a od jutra wstaje z kolan i walcze dalej!
    Przykro:( ja mam też zawsze to samo

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png

Wysłany: 2 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys nam sie uda, zobaczycie...

Natuś lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierze w to ze sie w koncu uda!! Ile cykli sie już staracie? Właśnie kupiłam zel conceive plus, moze troche pomoże.

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013

Wysłany: 3 września 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Wierze w to ze sie w koncu uda!! Ile cykli sie już staracie? Właśnie kupiłam zel conceive plus, moze troche pomoże.
    U,mnie w listopadzie 2 lata, zaraz 30-stka a ja bez dziecka. Ale tak wierze, ze sie uda. Wy macie jeszcze mozliwosc innych rozwiazan, ja jestem w trakcie II in vitro i nic innego mi nie zostalo.( tak jak pisalam wczesniej mi nie pekaja pecherzyki)

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnàcaDz. ja za miesiąc koncze 41 lat i tez walcze ponad 4 lata o swoje male szczęscie.Walcze i nie poddaje sie.U mnie zaczely sie plamienia i są coraz mocniejsze,odstawiam dupka by nie przedluzac.Czeka mnie ostatni cykl stymulacji ale nie wiem czy z niego nie zrezygnuje na rzecz czegos juz bardziej inwazyjnego.Musze porozmawiac z ginem co on mysli i co proponuje,jestem na wszystko na "tak".Nie wiem czy inseminacja czy od razu in vitro,czas ucieka wiec musimy z doktorkiem wszystko przemyslec.Powodzenia kochana,siły i wytrwałosci

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ