X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • falka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca dziecka bardzo mi przykro. Kurde jakie to nie fair :( pracuje w miejscu gdzie jest wysyp ciezarnych tak o na psgrykniecie palca chca i maja, a my robimy wszystko i ciągle po dupie dostajemy :(
    Zastanawiam sie czy wogole te pęcherzyki pekly bo nie mialam monitoringu po ovitrelle a widzialam ze chodzicie na monitoringi po owulacji?! A po co sa te preparaty fsh i e2 do letrozolu? Ponoc on tak nie psuje endo jak clo...chociaz i na clo mialam dosyc dobre endo ale sluzu nigdy nie umialam i nie umiem rozpoznac. Podobno tylko 15% kobiet ma typowy sluz owulacyjny ktory umieja rozpoznac :)
    Czy ktoras z was ma tylozgiecie macicy? :/
    (chyba za duzo pytan na raz ;))

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • efta Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Efta < 1.20 . Odstawilam leki, czekam na @ i transfer ostatniej blastki. Jak sie sie uda to pewnie sprobuje cykl z letrozolem.

tak mi przykro :(

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Pragnąca dziecka bardzo mi przykro. Kurde jakie to nie fair :( pracuje w miejscu gdzie jest wysyp ciezarnych tak o na psgrykniecie palca chca i maja, a my robimy wszystko i ciągle po dupie dostajemy :(
    Zastanawiam sie czy wogole te pęcherzyki pekly bo nie mialam monitoringu po ovitrelle a widzialam ze chodzicie na monitoringi po owulacji?! A po co sa te preparaty fsh i e2 do letrozolu? Ponoc on tak nie psuje endo jak clo...chociaz i na clo mialam dosyc dobre endo ale sluzu nigdy nie umialam i nie umiem rozpoznac. Podobno tylko 15% kobiet ma typowy sluz owulacyjny ktory umieja rozpoznac :)

Wiekszosc z nas chodzi na usg zeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł. warto to sprawdzać.
    te fsh o których piszesz , to zastrzyki które przyjmuje Miśkowa. Nie sa one dodatkiem do letrozolu po prostu ona potrzebuje mocniejszego leku i wiekszych dawek niż inne dziewczyny.
    Faktycznie podobno letrozol mniej "psuje" endometrium ale zdania są podzielone. Rózne pacjentki rózne odczucia i doświadczenia.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Na większość pytań odpowiedziała już Efta:) ja dodam tylko, że ostatnio pojawił mi się piękny śluz, tak jak to opisują wszędzie (białko jajka :D ) i nawet nie musiałam go szukać (jakkolwiek to brzmi). Jednak pojawiał on się "w kratkę" jeden dzień był a na drugi znikał, podobno to efekt jeszcze niedostatecznej stymulacji (wszystko się zgadza bo pęcherzyk nie urósł). Co do tyłozgięcia to nie pomogę choć mam znajome które mają tą przypadłość.

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • falka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta 0.96 :(

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
  • efta Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:

ojej. tak mi przykro :(
    ile dni po owu badałaś bete?

km5sio4phtw80xcg.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    O nieeee.... :(

c5c9c0e3f3.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka tule, wiem co czujesz :(

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Nie slyszalam o czyms takim jak nacinanie. Lekarz o niczym takim nie wspomnial. Zapytam na wizycie.

Efta nio brzusio musi teraz odpoczac.
    Nacinajà chyba przy inseminacji,zapytaj

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka,Pragnàca <3 <3 tule kochane,wiem jak smakuje porazka od wielu cykli.Jednak trzeba miec nadzieje ze moze nastepny cykl jest tym na który czekamy.
    Kiedy ja dostaje @ to normalnie ciesze sie ze kolejny cykl sie zacząl bo to kolejna szansa którà trzeba wykorzystac a mozliwe ze to wlasnie ta szansa.Trzeba miec nadzieje by przejsc przez kolejnà porazke,nadzieje która pomoze dotrwac do tego szczesliwego momentu

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    ojej. tak mi przykro :(
    ile dni po owu badałaś bete?
    Badam 13-14dni po podaniu zastrzyku.

Dzieki za wsparcie dziewczyny. Dzisiaj rozpacz a od jutra wstaje z kolan i walcze dalej!

mmmarita, efta, Miśkowa lubią tę wiadomość

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
  • mmmarita Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Efta < 1.20 . Odstawilam leki, czekam na @ i transfer ostatniej blastki. Jak sie sie uda to pewnie sprobuje cykl z letrozolem.
    Trzymaj się kochana! DUŻO SIŁ I WIARY! uda nam się w końcu :-)

Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
    Starania od sierpnia 2014
    Letrozol od kwietnia 2016
    Hsg lipiec 2016
  • mmmarita Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Przykro mi... Ale trzeba wierzyć, że w końcu się uda! Bo uda się !!!!

Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
    Starania od sierpnia 2014
    Letrozol od kwietnia 2016
    Hsg lipiec 2016
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Przykro mi bardzo :( tulę mocno <3 i wierzę że dziś jest już choć troszkę lepiej...

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka, PragnącaDziecka ściskam najmocniej jak się da <3 I trzymam kciuki za kolejne próby!

Bunia, Efta, Miśkowa miałyście rację, po wpisaniu dzisiejszej temperatury przerywana kreska na wykresie zmieniła się w ciągłe krechy wskazujące dokładnie ten dzień o którym mówiłam, a więc z czystym sumieniem mogę polecić obserwację własnego ciała. Efta dziękuję za inspirację do mierzenia temperatury, już się przyzwyczaiłam do nowego porannego rytuału i jestem zachwycona tym ze tak wiele można z wykresu wywnioskować i dowiedzieć się o własnym organizmie.

Jagna chciałam jechać na monitoring i sprawdzić czy pęcherzyk pękł ale nawał pracy, brak dni wolnych i ponad 80 km do kliniki nie pozwalają niestety... Pozostaje cierpliwie czekać na betę...

Falka ja mam tyłozgięcie, niby dodatkowa przeszkoda, ale tak jak już wcześniej pisałam, lekarz z kliniki machnął na to ręką wiec ostatecznie to nic takiego. W mojej rodzinie również mama i siostra mają tyłozgięcie, mama urodziła 5 dzieci, siostra 4 więc jak widzisz nie ma czym się przejmować :) Dodam, że w tym miesiącu w dzień płodny miałam książkowy śluz, prawdziwe białko jajka, zastanawiałam się czy uda się go zaobserwować i od razu polecam obserwację kilka razy na dobę, bez tego mogłabym nie zauważyć zmiany. Pojawił się dopiero późnym popołudniem i dopiero wieczorem był książkowy (30 min przed <3), rano nie było już po nim śladu, od razu przeszedł w suchy.

Onia mnie jajnik z pęcherzykiem bolał od dnia zakładanej owulacji i boli do dziś czyli już czwarty dzień. Siostra poradziła mi poczekać tydzień (jej bóle owulacyjne potrafiły trwać do tygodnia, więc może to być rodzinne) i za tydzień zrobić test. Moja siostra miała takie objawy przy trzeciej ciąży, moja kuzynka przy drugiej. I jednej i drugiej lekarz prowadzący tłumaczył to w ten sposób, że w momencie pęknięcia komórka jajowa była spora i jego wędrówka przez jajowód na miejsce przeznaczenia była odczuwana boleśnie.

Postanowiłam zaczekać tydzień, nawet jeżeli to torbiel to tydzień nie zrobi mi wielkiej różnicy. Poczytałam też troszkę o torbielach no i sprawiają ból dopiero kiedy są naprawdę duże, więc trzymam kciuki za wersję siostry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 10:16

Miśkowa lubi tę wiadomość

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Badam 13-14dni po podaniu zastrzyku.

Dzieki za wsparcie dziewczyny. Dzisiaj rozpacz a od jutra wstaje z kolan i walcze dalej!
    Przykro:( ja mam też zawsze to samo

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png

Wysłany: 2 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys nam sie uda, zobaczycie...

Natuś lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierze w to ze sie w koncu uda!! Ile cykli sie już staracie? Właśnie kupiłam zel conceive plus, moze troche pomoże.

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013

Wysłany: 3 września 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Wierze w to ze sie w koncu uda!! Ile cykli sie już staracie? Właśnie kupiłam zel conceive plus, moze troche pomoże.
    U,mnie w listopadzie 2 lata, zaraz 30-stka a ja bez dziecka. Ale tak wierze, ze sie uda. Wy macie jeszcze mozliwosc innych rozwiazan, ja jestem w trakcie II in vitro i nic innego mi nie zostalo.( tak jak pisalam wczesniej mi nie pekaja pecherzyki)

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnàcaDz. ja za miesiąc koncze 41 lat i tez walcze ponad 4 lata o swoje male szczęscie.Walcze i nie poddaje sie.U mnie zaczely sie plamienia i są coraz mocniejsze,odstawiam dupka by nie przedluzac.Czeka mnie ostatni cykl stymulacji ale nie wiem czy z niego nie zrezygnuje na rzecz czegos juz bardziej inwazyjnego.Musze porozmawiac z ginem co on mysli i co proponuje,jestem na wszystko na "tak".Nie wiem czy inseminacja czy od razu in vitro,czas ucieka wiec musimy z doktorkiem wszystko przemyslec.Powodzenia kochana,siły i wytrwałosci

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ