X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natus torbiel jesli sie zrobi to raczej w naszym przypadku w jednym cyklu da sie go pozbyc.Chodzimy na monitoringi wiec z poprzedniego cyklu gdyby został to bedzie nieunaczyniony wiec spokojna twoja rozczochrana.Ja mialam w jednym cyklu wiec dostalam leki na wyciszenie jajników i po jednym cyklu go nie bylo.Rzadko sie to zdarza ale zdarza,moze u ciebie zadnych torbieli nie bedzie,po stymulacji jajniki pracujà nawet po ovu i prawie do samej @ wiec bóle wcale nie oznaczają ze cod sie tam zlego dzieje

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna dzięki za wiadomość, już odpuściłam i uspokoiłam się, teraz boli dół brzucha jak na @ ale wierzę, że go nie będzie. Jestem dobrej myśli, co ma być to będzie, beta po powrocie z urlopu.

PragnącaDziecka ja również staram się 2 lata a na początku poprzedniego miesiąca skończyłam 30 lat. To mój pierwszy stymulowany i monitorowany cykl, wcześniej miałam clo ale nie nazwałabym tego stymulacją, lek brany bez @, brak owu, brak monitoringu, gin rozkładający ręce i czekający nie wiadomo na co i ja zielona jak szparagi... dopiero teraz czuję że coś się dzieje.

Jagna, PragnącaDziecka trzymam kciuki, powodzenia będzie dobrze! <3

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi 30stka strzeli za pół roku a Kropka ani widu ani słychu... ani światełka w tunelu. Właśnie zaczynamy 15 miesiąc starań. Już nie mogę się doczekać października żeby zobaczyć czy kuracja M przynosi skutki. Jakoś mi tak dziwnie w cyklach w których nie czekam na monit żeby zobaczyć czy w końcu będzie owu. Ciągle taka niepewność.

Jagna jak tam sytuacja? Plamienia się zmniejszają czy zwiększają? No i z innej beczki, też staracie się o Pierworodnego czy o rodzeństwo?

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o pierwsze dziecko

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również wraz z mężem czekamy na pierwszego dzidziusia ♡

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to widze ze jesteśmy wszystkie w podobnym wieku. Ja 30stke kończę za 2msc i tez staram sie o pierwsze dziecko. Czekamy na nie juz 3lata. W kwietniu zaszlam w ciaze po 1 ivf ale stracilam w 7tyg... Nie mieliśmy żadnych mrozakow. Po 2 cyklach zaczęliśmy znowu sie starać tym razem z letrozolem ale pierwszy cykl bez efektu. Jutro wizyta zobaczymy jaki jest dalszy plan działania. Na kolejne prywatne ivf narazie mnie nie stać :(

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Mi 30stka strzeli za pół roku a Kropka ani widu ani słychu... ani światełka w tunelu. Właśnie zaczynamy 15 miesiąc starań. Już nie mogę się doczekać października żeby zobaczyć czy kuracja M przynosi skutki. Jakoś mi tak dziwnie w cyklach w których nie czekam na monit żeby zobaczyć czy w końcu będzie owu. Ciągle taka niepewność.

Jagna jak tam sytuacja? Plamienia się zmniejszają czy zwiększają? No i z innej beczki, też staracie się o Pierworodnego czy o rodzeństwo?
    Plamienia są ale male,termin @ niby za dwa dni.Progesteron jeszcze nie spadł bo jestem dzien po odstawieniu wiec @ czeka.
    To walka o pierwsze :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Ooo to widze ze jesteśmy wszystkie w podobnym wieku. Ja 30stke kończę za 2msc i tez staram sie o pierwsze dziecko. Czekamy na nie juz 3lata. W kwietniu zaszlam w ciaze po 1 ivf ale stracilam w 7tyg... Nie mieliśmy żadnych mrozakow. Po 2 cyklach zaczęliśmy znowu sie starać tym razem z letrozolem ale pierwszy cykl bez efektu. Jutro wizyta zobaczymy jaki jest dalszy plan działania. Na kolejne prywatne ivf narazie mnie nie stać :(
    Ja za miesiàc 41 koncze :-) ale odejmują mi 10 lat wiec zle nie jest,rezerwy mam kobiety 35letniej wiec tez dobrze w mojej sytuacji.Niestety zycie tak sie ulozylo jak sie ulozylo ze kiedys bylam męzatkà ale niestety pan màz szukał dalej swojego ideału i rozeszlismy sie.Dlugo nie moglam znalezc odpowiedniego faceta,od 6 lat jestem w powaznym związku gdzie dziecko jest dla nas wazniejsze niz stan malzenski.Moze kiedy dziecko sie urodzi to bedzie slub,ale to tak by wszystko bylo dla niego formalnie.Od 4,5 roku sie staramy,od 11miesiecy w klinice,w grudniu byla ciąza którą stracilam w 7tc. Ot taka moja bajka

Czy mozesz mi powiedziec jaki koszt jest IVF,wiem ze rózne procedury są i nie wiem czym sie róznią,jskos sie tym na zapas nie interesowałsm a teraz powoli bede musiala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 21:40

km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 4 września 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podchodzilam z programu mz ktory wygasl z 06.2016. Mam ostatnia blastke. Ale na stronie mojej kliniki in vitro icsi poza badaniami ktore trzeba koniecznie zrobic przed to koszt ok. 7.000 + koszt transferu 1400zl. Masakra....

2nn3dqk38okw5rud.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna znam dziewczyny w Twoim wieku ktore tez sie dlugo staraly i sie udalo. Wiek to tylko cyferki w peselu, pewnie ze łatwiej zajsc i utrzymać ciaze u 20latki niz 40latki ale w tych czasach mozna wszystko :) co sie stalo ze dzidzius z wami nie zostal? Czy to ta mutacja tak blokuje zajscie?
    U mnie w klinice za sama procedure placilam 6300 w marcu, plus dodatkowe funkcje, leki, badania, wyszlo nam ok 10tys :( pragnaca dziecka gdzie sie leczysz?

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka z tego co lekarz mówił to prawdopodobnie winna ta mutacja,jednak tak do konca nikt nie ma pewnosci co dokladnie.Badania robilam po poronieniu wiec o niej nie mialam zielonego pojecia.
    Wiem ze teraz rodzic po 30-40tce to normalne,wiekiem sie nie przejmuje,jedynie tym ze im wiecej czasu ucieka na staraniach tym mniej bede miec czasu na bycie rodzicem dla mojego dziecka.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedz,jestesmy przygotowani ze koszt to od 8000 do 14000.Jesli bedzie trzeba wydamy te kase,mozliwe ze nie raz.Tymczasem zanim dojdziemy do IVF pewnie jeszcze lekarz spróbuje IUI moze jeszcze sie uda

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z kliniki. Torbiel 4cm i kolejny miesiac do tylu bo na antykach bede :((( jak nie urok to sraczka :(((
    Jagna tez czuje jak mi uciekaja miesiace... Pluje sobie w twarz ze nie zaczelam wczesniej sie starac wiedzac o chorobie, myslalam ze szybciej pójdzie, przeciez dziewczyny z pco zachodza naturalnie, a tu nic. Czarna dupa. Jeszcze teraz ta torbiel. Ręce mi opadly :(

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013

Wysłany: 5 września 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka mi tez robily sie torbiele z niepeknietych pecherzykow, ktore wchlanialy si epodczas @. Ja chodzilam w 2-3 dc na usg i nie bylo po nich sladu. Moze idz na usg podczas@ .

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Właśnie wróciłam z kliniki. Torbiel 4cm i kolejny miesiac do tylu bo na antykach bede :((( jak nie urok to sraczka :(((
    Jagna tez czuje jak mi uciekaja miesiace... Pluje sobie w twarz ze nie zaczelam wczesniej sie starac wiedzac o chorobie, myslalam ze szybciej pójdzie, przeciez dziewczyny z pco zachodza naturalnie, a tu nic. Czarna dupa. Jeszcze teraz ta torbiel. Ręce mi opadly :(
    Falka przykro mi, że tak się skończyła ta sytuacja... Ja też żałuję, że nie przekonałam męża żeby działać wcześniej - może te kilka lat do tyłu byłoby łatwiej. I wierz mi że dla mnie każdy miesiąc jest jak rok, a niestymulowany jak 5. Jednak nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Trzeba zacisnąć zęby i działać! Bo co nam zostaje?

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • falka Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy 4cm torbiel sie wchlonie w pare dni? :(
    Miskowa a dla Was jaki jest plan przy takich parametrach nasienia?
    Mi dzisiaj dr powiedzial zebysmy rozwazali kolejne ivf... :(

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013

Wysłany: 5 września 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Mi schodzily, jak uwazasz, ja poszlabym na usg. Podchodziliscie juz do ivf? Co Wam lekarz powiedzial tzn jak uargumentowal to ivf?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka, tak mi przykro, trzymaj sie kochoana!

U mnie dzis beta w 10 dp- 1,30.... eh

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY

Wysłany: 5 września 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak tule.... :(

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Falka póki co M bierze leki (bromergon, clostilbegyt i fertilman plus) i w październiku mamy powtórzyć badania. Nie wiem czy te leki coś dadzą, z opinii znalezionych na forach wiemy, że jednym osobom pomagała taka kuracja innym nie (nie robiliśmy żadnych badań hormonalnych M). Nie mieliśmy nic do stracenia, żpn mąż nie ma, ma jakiś problem z jednym jądrem ale nie wiemy co jest tego przyczyną (najprawdopodobniej jakieś zapalenie lub inna choroba w przeszłości). Przy takich parametrach nawet inseminacja odpada więc czekamy na ten październik. Oby szybko minęło, bo mąż nie zbyt dobrze toleruje bromergon pomimo brania na noc...

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ