Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Natus torbiel jesli sie zrobi to raczej w naszym przypadku w jednym cyklu da sie go pozbyc.Chodzimy na monitoringi wiec z poprzedniego cyklu gdyby został to bedzie nieunaczyniony wiec spokojna twoja rozczochrana.Ja mialam w jednym cyklu wiec dostalam leki na wyciszenie jajników i po jednym cyklu go nie bylo.Rzadko sie to zdarza ale zdarza,moze u ciebie zadnych torbieli nie bedzie,po stymulacji jajniki pracujà nawet po ovu i prawie do samej @ wiec bóle wcale nie oznaczają ze cod sie tam zlego dziejeAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna dzięki za wiadomość, już odpuściłam i uspokoiłam się, teraz boli dół brzucha jak na @ ale wierzę, że go nie będzie. Jestem dobrej myśli, co ma być to będzie, beta po powrocie z urlopu.
PragnącaDziecka ja również staram się 2 lata a na początku poprzedniego miesiąca skończyłam 30 lat. To mój pierwszy stymulowany i monitorowany cykl, wcześniej miałam clo ale nie nazwałabym tego stymulacją, lek brany bez @, brak owu, brak monitoringu, gin rozkładający ręce i czekający nie wiadomo na co i ja zielona jak szparagi... dopiero teraz czuję że coś się dzieje.
Jagna, PragnącaDziecka trzymam kciuki, powodzenia będzie dobrze! -
Mi 30stka strzeli za pół roku a Kropka ani widu ani słychu... ani światełka w tunelu. Właśnie zaczynamy 15 miesiąc starań. Już nie mogę się doczekać października żeby zobaczyć czy kuracja M przynosi skutki. Jakoś mi tak dziwnie w cyklach w których nie czekam na monit żeby zobaczyć czy w końcu będzie owu. Ciągle taka niepewność.
Jagna jak tam sytuacja? Plamienia się zmniejszają czy zwiększają? No i z innej beczki, też staracie się o Pierworodnego czy o rodzeństwo?4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Ooo to widze ze jesteśmy wszystkie w podobnym wieku. Ja 30stke kończę za 2msc i tez staram sie o pierwsze dziecko. Czekamy na nie juz 3lata. W kwietniu zaszlam w ciaze po 1 ivf ale stracilam w 7tyg... Nie mieliśmy żadnych mrozakow. Po 2 cyklach zaczęliśmy znowu sie starać tym razem z letrozolem ale pierwszy cykl bez efektu. Jutro wizyta zobaczymy jaki jest dalszy plan działania. Na kolejne prywatne ivf narazie mnie nie stać
-
Miśkowa wrote:Mi 30stka strzeli za pół roku a Kropka ani widu ani słychu... ani światełka w tunelu. Właśnie zaczynamy 15 miesiąc starań. Już nie mogę się doczekać października żeby zobaczyć czy kuracja M przynosi skutki. Jakoś mi tak dziwnie w cyklach w których nie czekam na monit żeby zobaczyć czy w końcu będzie owu. Ciągle taka niepewność.
Jagna jak tam sytuacja? Plamienia się zmniejszają czy zwiększają? No i z innej beczki, też staracie się o Pierworodnego czy o rodzeństwo?
To walka o pierwszeAntoś IVF,Julisia natural
-
falka wrote:Ooo to widze ze jesteśmy wszystkie w podobnym wieku. Ja 30stke kończę za 2msc i tez staram sie o pierwsze dziecko. Czekamy na nie juz 3lata. W kwietniu zaszlam w ciaze po 1 ivf ale stracilam w 7tyg... Nie mieliśmy żadnych mrozakow. Po 2 cyklach zaczęliśmy znowu sie starać tym razem z letrozolem ale pierwszy cykl bez efektu. Jutro wizyta zobaczymy jaki jest dalszy plan działania. Na kolejne prywatne ivf narazie mnie nie stać
Czy mozesz mi powiedziec jaki koszt jest IVF,wiem ze rózne procedury są i nie wiem czym sie róznią,jskos sie tym na zapas nie interesowałsm a teraz powoli bede musialaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 21:40
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna znam dziewczyny w Twoim wieku ktore tez sie dlugo staraly i sie udalo. Wiek to tylko cyferki w peselu, pewnie ze łatwiej zajsc i utrzymać ciaze u 20latki niz 40latki ale w tych czasach mozna wszystko co sie stalo ze dzidzius z wami nie zostal? Czy to ta mutacja tak blokuje zajscie?
U mnie w klinice za sama procedure placilam 6300 w marcu, plus dodatkowe funkcje, leki, badania, wyszlo nam ok 10tys pragnaca dziecka gdzie sie leczysz? -
Falka z tego co lekarz mówił to prawdopodobnie winna ta mutacja,jednak tak do konca nikt nie ma pewnosci co dokladnie.Badania robilam po poronieniu wiec o niej nie mialam zielonego pojecia.
Wiem ze teraz rodzic po 30-40tce to normalne,wiekiem sie nie przejmuje,jedynie tym ze im wiecej czasu ucieka na staraniach tym mniej bede miec czasu na bycie rodzicem dla mojego dziecka.Antoś IVF,Julisia natural
-
Dzieki dziewczyny za odpowiedz,jestesmy przygotowani ze koszt to od 8000 do 14000.Jesli bedzie trzeba wydamy te kase,mozliwe ze nie raz.Tymczasem zanim dojdziemy do IVF pewnie jeszcze lekarz spróbuje IUI moze jeszcze sie udaAntoś IVF,Julisia natural
-
Właśnie wróciłam z kliniki. Torbiel 4cm i kolejny miesiac do tylu bo na antykach bede (( jak nie urok to sraczka ((
Jagna tez czuje jak mi uciekaja miesiace... Pluje sobie w twarz ze nie zaczelam wczesniej sie starac wiedzac o chorobie, myslalam ze szybciej pójdzie, przeciez dziewczyny z pco zachodza naturalnie, a tu nic. Czarna dupa. Jeszcze teraz ta torbiel. Ręce mi opadly -
falka wrote:Właśnie wróciłam z kliniki. Torbiel 4cm i kolejny miesiac do tylu bo na antykach bede (( jak nie urok to sraczka ((
Jagna tez czuje jak mi uciekaja miesiace... Pluje sobie w twarz ze nie zaczelam wczesniej sie starac wiedzac o chorobie, myslalam ze szybciej pójdzie, przeciez dziewczyny z pco zachodza naturalnie, a tu nic. Czarna dupa. Jeszcze teraz ta torbiel. Ręce mi opadly4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
falka wrote:Nie wiem czy 4cm torbiel sie wchlonie w pare dni?
Miskowa a dla Was jaki jest plan przy takich parametrach nasienia?
Mi dzisiaj dr powiedzial zebysmy rozwazali kolejne ivf... -
Falka, tak mi przykro, trzymaj sie kochoana!
U mnie dzis beta w 10 dp- 1,30.... ehLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
falka wrote:Nie wiem czy 4cm torbiel sie wchlonie w pare dni?
Miskowa a dla Was jaki jest plan przy takich parametrach nasienia?
Mi dzisiaj dr powiedzial zebysmy rozwazali kolejne ivf...4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)