Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Prolaktyna, jak inne hormony kobiece, powinna byc wykonywana miedzy 3-5dc.
Witaj agape, powodzenia! Masz fajny podpis nawet wiem z jakiej piosenki to jest cytat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 02:53
-
witamy Agape;) Brałam bromergon i polecam go brać na noc, ponieważ często występują objawy niepożądane.
Efta możesz mieć tak jak ja... prolaktyna może Ci znacznie skakać w różnych momentach zaburzając właściwy cykl. Jako nastolatka miałam badanie i usłyszałam, że jestem "matką karmiącą" ->skierowali mnie na dokładniejsze badania i wyszło, że niby wszystko w porządku. Usłyszałam standardowe tzn " wcześniejszy wynik mógł być od stresu.." Po kilku latach znowu zrobiłam i znowu mi wyszła podwyższona a kilka miesięcy później po wizycie u endo już było znowu ok... Mogłabyś porozmawiać w takim razie z lekarzem o brobergonie 1/4 tabletki "zapobiegawczo"... -
bunia89 wrote:A czy są Panie, które właśnie rozpoczęły swoje leczenie i tak jak ja są w trakcie pierwszego stymulowanego cyklu?
Hej Dziewczyny! Trochę mnie nie było
czytałam dziś forum cały dzień. Gratulacje dla wszystkich wspaniałych jajec
Ja koło weekendu mam dostać @ i w drugim dc zaczynam brać letrozol. Stresuję się już bo to mój pierwszy cykl stymulowany. Rozmawiałam z moją gin o objawach psm, bo strasznie mnie piersi bolą i mam taką przeźroczystą wydzielinę po uciśnięciu brodawki (hormony w normie). Powiedziała mi, że to dlatego, że bardzo chcę być w ciąży i mam się zrelaksować
[/QUOTE]
Bunia co u Ciebie słychać? Jaki efekt pierwszego stymulowanego cyklu? Pamiętam, że przechodziłyśmy przez to w tym samym czasie. Planujesz betę? -
Zeby wyeliminowac skutki uboczne bromergonu to najlepiej przez pare dni brac po pól tabletki a jak juz organizm sie oswoi z nim wtedy juz po calej tabletce,to samo robi sie kiedy sie go odstawia,zmbiejsza sie dawki co kilka dniAuris88 wrote:witamy Agape;) Brałam bromergon i polecam go brać na noc, ponieważ często występują objawy niepożądane.
Efta możesz mieć tak jak ja... prolaktyna może Ci znacznie skakać w różnych momentach zaburzając właściwy cykl. Jako nastolatka miałam badanie i usłyszałam, że jestem "matką karmiącą" ->skierowali mnie na dokładniejsze badania i wyszło, że niby wszystko w porządku. Usłyszałam standardowe tzn " wcześniejszy wynik mógł być od stresu.." Po kilku latach znowu zrobiłam i znowu mi wyszła podwyższona a kilka miesięcy później po wizycie u endo już było znowu ok... Mogłabyś porozmawiać w takim razie z lekarzem o brobergonie 1/4 tabletki "zapobiegawczo"...Antoś IVF,Julisia natural

-
Mój mąż pomimo tego że bierze pół tabletki na noc to i tak czuje się fatalnie. Jeżeli na następnej wizycie okaże się, że dalej będzie musiał go brać to poprosimy o zmianę na inny lek.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
33 a norma zaczynala sie od 35. NIby prawie w normie ale podobno to slabo jak na starajaca sieJagna 75 wrote:Clo...juz zanim tęsknie

A jaki wynik mialas vit.d?Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
Starania od sierpnia 2014
Letrozol od kwietnia 2016
Hsg lipiec 2016 -
Ja pierwsze zbadalam poziom jomocysteiny okazalo sie ze mam wysoki, 13,11 norma przewaznie do 12 a pozniej okazalo soe ze mam mutacje mthfr. I utrudnione wchlanianie kwasu foliowego przez to. Ale jesli zastosujesz odpowiednia suplememtacje to homocysteina spada i moze byc w normieLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:( brak zarodków
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
3 IVF 2❄️❄️
8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
(Accofil,Acard, Prograf, Neoparin, Prolutex, Utragestan, Papaveryna, Atosiban) I duzooo pozytywnej emocji🤣
5dpt beta 10,4 progesteron 16....
7dpt beta 45 progesteron 27
9dpt beta 122.2 progesteron 66
11 dpt beta 288.8 progesteron 71.4
14 dpt beta 1086.7 progesteron 30
21 dpt beta 20268.9 progesteron 90.9
31.12 mamy ❤️
Cudzie trwaj ❤️ -
falka wrote:Dziewczyny, a jak to jest z ta mutacja mthfr jak sie maja do tego wyniki homocysteiny? Homocysteina jest ponad norme czy w normie?.
Tak jak napisała Kasiak często przy mutacji homocysteina jest podwyższona. Dlatego podwyższony jej poziom może być znakiem, że posiada sie mutacje MTHRF.
homocysteina przy staraniach nie powinna przekraczać 7-8 mimo tego , że norma jest do 12.
Obniża się ją acardem, zwiększoną dawką kwasu foliowego oraz kwasem foliowym w postaci zmetylowanej (metafolin). Aha i dobrze jest też barć wit B6 i B12 też w formie zmetylowanej.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014
mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna
2 IUI 
3IUI grudzień 2016
serduszko bije
pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga

-
Hej Kobitki, ja zaczynam 3 podejście z Letrozolem 2x1 tabl-> Do trzech razy sztuka!!!
efta, Onia, Miśkowa, mmmarita lubią tę wiadomość
Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:( brak zarodków
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
3 IVF 2❄️❄️
8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
(Accofil,Acard, Prograf, Neoparin, Prolutex, Utragestan, Papaveryna, Atosiban) I duzooo pozytywnej emocji🤣
5dpt beta 10,4 progesteron 16....
7dpt beta 45 progesteron 27
9dpt beta 122.2 progesteron 66
11 dpt beta 288.8 progesteron 71.4
14 dpt beta 1086.7 progesteron 30
21 dpt beta 20268.9 progesteron 90.9
31.12 mamy ❤️
Cudzie trwaj ❤️ -
Dla starajàcych sie to 40 ponoc.I tak nie masz zlego wyniku,ja mislam ponizej normy 16,8.Od trzech miesiecy suplementuje sie i teraz nie wiem jski wynik.Przydaloby sie sprawdzic..mmmarita wrote:33 a norma zaczynala sie od 35. NIby prawie w normie ale podobno to slabo jak na starajaca sie
mmmarita lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural

-
Ja mialam 8 i lekarz powiedzisl ze to i tsk jsk siè staram jest wysoko,potem troche opadla ale ona lubi skakac.falka wrote:Dziewczyny a jak to jest z ta mutacja mthfr jak sie maja do tego wyniki homocysteiny? Homocysteina jest ponad norme czy w normie?.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 21:35
Antoś IVF,Julisia natural

-
Hej Dziewczyny! Ja właśnie zaczynam dni płodne czyli czekają mnie same przyjemnosci. Czy któraś tak miała ze podczas cyklu z letrozolem, po stosunku bylo różowo na papierze? A później czuje takie pieczenie. Nigdy tak nie miałam...możliwe że jestem taka wrażliwa po lekach? Pozdrawiam Was wszystkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 00:39
kasia89 -
Ja prolaktyne badałam w 23dc. Narazie drugi dzień biorę bromergon pół tabletki na noc. Wczoraj bolała mnie głowa wieczorem, a dziś rano słabo się czuję. Mam nadzieję, że szybko to minie.
A czy przyjmowanie letrazolu którejś z Was wydłużyło miesiączkę? Ja przeważnie mam 4dni, a dzisiaj już 6, a dalej mam lekkie krwawienie :/to też mój pierwszy cykl po HSG, więc nie wiem co może być przyczyną
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
agape wrote:Ja prolaktyne badałam w 23dc. Narazie drugi dzień biorę bromergon pół tabletki na noc. Wczoraj bolała mnie głowa wieczorem, a dziś rano słabo się czuję. Mam nadzieję, że szybko to minie.
A czy przyjmowanie letrazolu którejś z Was wydłużyło miesiączkę? Ja przeważnie mam 4dni, a dzisiaj już 6, a dalej mam lekkie krwawienie :/to też mój pierwszy cykl po HSG, więc nie wiem co może być przyczyną
letrozolu u mnie nie wpływa na miesiączkę, za to po HSG miałam okropnie obfitą i dłuższą niż zwykle miesiączkę.
Jesli przyjmujesz leki typu acard to może on wpłynąć na długość i obfitość miesiączki.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014
2 IUI 
3IUI grudzień 2016
serduszko bije

-
bunia89 wrote:Hej Dziewczyny! Ja właśnie zaczynam dni płodne czyli czekają mnie same przyjemnosci. Czy któraś tak miała ze podczas cyklu z letrozolem, po stosunku bylo różowo na papierze? A później czuje takie pieczenie. Nigdy tak nie miałam...możliwe że jestem taka wrażliwa po lekach? Pozdrawiam Was wszystkie
a wiec owocnej owulacj życze. bawcie się dobrze
Różowo na papierze po stosunku może być z powodu jakiegoś mikro otarcia, nie sądze żeby to było przez lek.
Pieczenie za to , nie wróży nic dobrego. Może infekcja się zaczyna?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014
2 IUI 
3IUI grudzień 2016
serduszko bije

-
Bunia owocnych działań!bunia89 wrote:Hej Dziewczyny! Ja właśnie zaczynam dni płodne czyli czekają mnie same przyjemnosci. Czy któraś tak miała ze podczas cyklu z letrozolem, po stosunku bylo różowo na papierze? A później czuje takie pieczenie. Nigdy tak nie miałam...możliwe że jestem taka wrażliwa po lekach? Pozdrawiam Was wszystkie
a co różu to zgodzam się z Eftą, to może być wynik otarcia (nie czułaś np że jest Ci sucho? albo jakiś mały dyskomfort podczas stosunku?). Pieczenie może być skutkiem właśnie tego otarcia albo zaczątku stanu zapalnego.
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Dziewczyny coś tak kojarzę, że Wy właśnie będziecie zaczynały intensywne starania (bo wszystkie @ już chyba się skończyły) a nic nie piszecie o rosnących jajkach! Jestem ciekawa jak tam postępy prac:)4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Nie przyjmuję, więc pewno możliwe, że to po HSG. Efta a Ty w pierwszą ciążę zaszłaś po stymulacji,czy in vitro? Że aż 6 lat starańefta wrote:letrozolu u mnie nie wpływa na miesiączkę, za to po HSG miałam okropnie obfitą i dłuższą niż zwykle miesiączkę.
Jesli przyjmujesz leki typu acard to może on wpłynąć na długość i obfitość miesiączki.
Miśkowa, widzę, że u Was problem po obu stronach, Twój mąż jak na to reaguje?Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH