X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • falka Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna, jak inne hormony kobiece, powinna byc wykonywana miedzy 3-5dc.
    Witaj agape, powodzenia! Masz fajny podpis nawet wiem z jakiej piosenki to jest cytat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 02:53

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Auris88 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy Agape;) Brałam bromergon i polecam go brać na noc, ponieważ często występują objawy niepożądane.

Efta możesz mieć tak jak ja... prolaktyna może Ci znacznie skakać w różnych momentach zaburzając właściwy cykl. Jako nastolatka miałam badanie i usłyszałam, że jestem "matką karmiącą" ->skierowali mnie na dokładniejsze badania i wyszło, że niby wszystko w porządku. Usłyszałam standardowe tzn " wcześniejszy wynik mógł być od stresu.." Po kilku latach znowu zrobiłam i znowu mi wyszła podwyższona a kilka miesięcy później po wizycie u endo już było znowu ok... Mogłabyś porozmawiać w takim razie z lekarzem o brobergonie 1/4 tabletki "zapobiegawczo"...

• Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bunia89 wrote:
    A czy są Panie, które właśnie rozpoczęły swoje leczenie i tak jak ja są w trakcie pierwszego stymulowanego cyklu?

Hej Dziewczyny! Trochę mnie nie było :) czytałam dziś forum cały dzień. Gratulacje dla wszystkich wspaniałych jajec :D Ja koło weekendu mam dostać @ i w drugim dc zaczynam brać letrozol. Stresuję się już bo to mój pierwszy cykl stymulowany. Rozmawiałam z moją gin o objawach psm, bo strasznie mnie piersi bolą i mam taką przeźroczystą wydzielinę po uciśnięciu brodawki (hormony w normie). Powiedziała mi, że to dlatego, że bardzo chcę być w ciąży i mam się zrelaksować :)[/QUOTE]

Bunia co u Ciebie słychać? Jaki efekt pierwszego stymulowanego cyklu? Pamiętam, że przechodziłyśmy przez to w tym samym czasie. Planujesz betę?

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auris88 wrote:
    witamy Agape;) Brałam bromergon i polecam go brać na noc, ponieważ często występują objawy niepożądane.

Efta możesz mieć tak jak ja... prolaktyna może Ci znacznie skakać w różnych momentach zaburzając właściwy cykl. Jako nastolatka miałam badanie i usłyszałam, że jestem "matką karmiącą" ->skierowali mnie na dokładniejsze badania i wyszło, że niby wszystko w porządku. Usłyszałam standardowe tzn " wcześniejszy wynik mógł być od stresu.." Po kilku latach znowu zrobiłam i znowu mi wyszła podwyższona a kilka miesięcy później po wizycie u endo już było znowu ok... Mogłabyś porozmawiać w takim razie z lekarzem o brobergonie 1/4 tabletki "zapobiegawczo"...
    Zeby wyeliminowac skutki uboczne bromergonu to najlepiej przez pare dni brac po pól tabletki a jak juz organizm sie oswoi z nim wtedy juz po calej tabletce,to samo robi sie kiedy sie go odstawia,zmbiejsza sie dawki co kilka dni

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż pomimo tego że bierze pół tabletki na noc to i tak czuje się fatalnie. Jeżeli na następnej wizycie okaże się, że dalej będzie musiał go brać to poprosimy o zmianę na inny lek.

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • mmmarita Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Clo...juz zanim tęsknie :-)
    A jaki wynik mialas vit.d?
    33 a norma zaczynala sie od 35. NIby prawie w normie ale podobno to slabo jak na starajaca sie

Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
    Starania od sierpnia 2014
    Letrozol od kwietnia 2016
    Hsg lipiec 2016
  • falka Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z ta mutacja mthfr jak sie maja do tego wyniki homocysteiny? Homocysteina jest ponad norme czy w normie?.

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze zbadalam poziom jomocysteiny okazalo sie ze mam wysoki, 13,11 norma przewaznie do 12 a pozniej okazalo soe ze mam mutacje mthfr. I utrudnione wchlanianie kwasu foliowego przez to. Ale jesli zastosujesz odpowiednia suplememtacje to homocysteina spada i moze byc w normie

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • efta Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z ta mutacja mthfr jak sie maja do tego wyniki homocysteiny? Homocysteina jest ponad norme czy w normie?.

Tak jak napisała Kasiak często przy mutacji homocysteina jest podwyższona. Dlatego podwyższony jej poziom może być znakiem, że posiada sie mutacje MTHRF.
    homocysteina przy staraniach nie powinna przekraczać 7-8 mimo tego , że norma jest do 12.
    Obniża się ją acardem, zwiększoną dawką kwasu foliowego oraz kwasem foliowym w postaci zmetylowanej (metafolin). Aha i dobrze jest też barć wit B6 i B12 też w formie zmetylowanej.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki, ja zaczynam 3 podejście z Letrozolem 2x1 tabl-> Do trzech razy sztuka!!!

efta, Onia, Miśkowa, mmmarita lubią tę wiadomość

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmarita wrote:
    33 a norma zaczynala sie od 35. NIby prawie w normie ale podobno to slabo jak na starajaca sie
    Dla starajàcych sie to 40 ponoc.I tak nie masz zlego wyniku,ja mislam ponizej normy 16,8.Od trzech miesiecy suplementuje sie i teraz nie wiem jski wynik.Przydaloby sie sprawdzic..

mmmarita lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z ta mutacja mthfr jak sie maja do tego wyniki homocysteiny? Homocysteina jest ponad norme czy w normie?.
    Ja mialam 8 i lekarz powiedzisl ze to i tsk jsk siè staram jest wysoko,potem troche opadla ale ona lubi skakac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 21:35

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Hej Kobitki, ja zaczynam 3 podejście z Letrozolem 2x1 tabl-> Do trzech razy sztuka!!!
    Trzymam kciuki,powodzenia :-) &&&&

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • bunia89 Znajoma

Wysłany: 13 września 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Ja właśnie zaczynam dni płodne czyli czekają mnie same przyjemnosci. Czy któraś tak miała ze podczas cyklu z letrozolem, po stosunku bylo różowo na papierze? A później czuje takie pieczenie. Nigdy tak nie miałam...możliwe że jestem taka wrażliwa po lekach? Pozdrawiam Was wszystkie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 00:39

kasia89
  • agape Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prolaktyne badałam w 23dc. Narazie drugi dzień biorę bromergon pół tabletki na noc. Wczoraj bolała mnie głowa wieczorem, a dziś rano słabo się czuję. Mam nadzieję, że szybko to minie.
    A czy przyjmowanie letrazolu którejś z Was wydłużyło miesiączkę? Ja przeważnie mam 4dni, a dzisiaj już 6, a dalej mam lekkie krwawienie :/to też mój pierwszy cykl po HSG, więc nie wiem co może być przyczyną :/

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • efta Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Ja prolaktyne badałam w 23dc. Narazie drugi dzień biorę bromergon pół tabletki na noc. Wczoraj bolała mnie głowa wieczorem, a dziś rano słabo się czuję. Mam nadzieję, że szybko to minie.
    A czy przyjmowanie letrazolu którejś z Was wydłużyło miesiączkę? Ja przeważnie mam 4dni, a dzisiaj już 6, a dalej mam lekkie krwawienie :/to też mój pierwszy cykl po HSG, więc nie wiem co może być przyczyną :/

letrozolu u mnie nie wpływa na miesiączkę, za to po HSG miałam okropnie obfitą i dłuższą niż zwykle miesiączkę.
    Jesli przyjmujesz leki typu acard to może on wpłynąć na długość i obfitość miesiączki.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bunia89 wrote:
    Hej Dziewczyny! Ja właśnie zaczynam dni płodne czyli czekają mnie same przyjemnosci. Czy któraś tak miała ze podczas cyklu z letrozolem, po stosunku bylo różowo na papierze? A później czuje takie pieczenie. Nigdy tak nie miałam...możliwe że jestem taka wrażliwa po lekach? Pozdrawiam Was wszystkie

a wiec owocnej owulacj życze. bawcie się dobrze ;)
    Różowo na papierze po stosunku może być z powodu jakiegoś mikro otarcia, nie sądze żeby to było przez lek.
    Pieczenie za to , nie wróży nic dobrego. Może infekcja się zaczyna?

km5sio4phtw80xcg.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bunia89 wrote:
    Bunia owocnych działań! :) a co różu to zgodzam się z Eftą, to może być wynik otarcia (nie czułaś np że jest Ci sucho? albo jakiś mały dyskomfort podczas stosunku?). Pieczenie może być skutkiem właśnie tego otarcia albo zaczątku stanu zapalnego.

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś tak kojarzę, że Wy właśnie będziecie zaczynały intensywne starania (bo wszystkie @ już chyba się skończyły) a nic nie piszecie o rosnących jajkach! Jestem ciekawa jak tam postępy prac:)

• agape Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    letrozolu u mnie nie wpływa na miesiączkę, za to po HSG miałam okropnie obfitą i dłuższą niż zwykle miesiączkę.
    Jesli przyjmujesz leki typu acard to może on wpłynąć na długość i obfitość miesiączki.
    Nie przyjmuję, więc pewno możliwe, że to po HSG. Efta a Ty w pierwszą ciążę zaszłaś po stymulacji,czy in vitro? Że aż 6 lat starań :O

Miśkowa, widzę, że u Was problem po obu stronach, Twój mąż jak na to reaguje?

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ