X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • falka Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna, jak inne hormony kobiece, powinna byc wykonywana miedzy 3-5dc.
    Witaj agape, powodzenia! Masz fajny podpis nawet wiem z jakiej piosenki to jest cytat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 02:53

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Auris88 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy Agape;) Brałam bromergon i polecam go brać na noc, ponieważ często występują objawy niepożądane.

Efta możesz mieć tak jak ja... prolaktyna może Ci znacznie skakać w różnych momentach zaburzając właściwy cykl. Jako nastolatka miałam badanie i usłyszałam, że jestem "matką karmiącą" ->skierowali mnie na dokładniejsze badania i wyszło, że niby wszystko w porządku. Usłyszałam standardowe tzn " wcześniejszy wynik mógł być od stresu.." Po kilku latach znowu zrobiłam i znowu mi wyszła podwyższona a kilka miesięcy później po wizycie u endo już było znowu ok... Mogłabyś porozmawiać w takim razie z lekarzem o brobergonie 1/4 tabletki "zapobiegawczo"...

• Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bunia89 wrote:
    A czy są Panie, które właśnie rozpoczęły swoje leczenie i tak jak ja są w trakcie pierwszego stymulowanego cyklu?

Hej Dziewczyny! Trochę mnie nie było :) czytałam dziś forum cały dzień. Gratulacje dla wszystkich wspaniałych jajec :D Ja koło weekendu mam dostać @ i w drugim dc zaczynam brać letrozol. Stresuję się już bo to mój pierwszy cykl stymulowany. Rozmawiałam z moją gin o objawach psm, bo strasznie mnie piersi bolą i mam taką przeźroczystą wydzielinę po uciśnięciu brodawki (hormony w normie). Powiedziała mi, że to dlatego, że bardzo chcę być w ciąży i mam się zrelaksować :)[/QUOTE]

Bunia co u Ciebie słychać? Jaki efekt pierwszego stymulowanego cyklu? Pamiętam, że przechodziłyśmy przez to w tym samym czasie. Planujesz betę?

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auris88 wrote:
    witamy Agape;) Brałam bromergon i polecam go brać na noc, ponieważ często występują objawy niepożądane.

Efta możesz mieć tak jak ja... prolaktyna może Ci znacznie skakać w różnych momentach zaburzając właściwy cykl. Jako nastolatka miałam badanie i usłyszałam, że jestem "matką karmiącą" ->skierowali mnie na dokładniejsze badania i wyszło, że niby wszystko w porządku. Usłyszałam standardowe tzn " wcześniejszy wynik mógł być od stresu.." Po kilku latach znowu zrobiłam i znowu mi wyszła podwyższona a kilka miesięcy później po wizycie u endo już było znowu ok... Mogłabyś porozmawiać w takim razie z lekarzem o brobergonie 1/4 tabletki "zapobiegawczo"...
    Zeby wyeliminowac skutki uboczne bromergonu to najlepiej przez pare dni brac po pól tabletki a jak juz organizm sie oswoi z nim wtedy juz po calej tabletce,to samo robi sie kiedy sie go odstawia,zmbiejsza sie dawki co kilka dni

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż pomimo tego że bierze pół tabletki na noc to i tak czuje się fatalnie. Jeżeli na następnej wizycie okaże się, że dalej będzie musiał go brać to poprosimy o zmianę na inny lek.

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • mmmarita Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Clo...juz zanim tęsknie :-)
    A jaki wynik mialas vit.d?
    33 a norma zaczynala sie od 35. NIby prawie w normie ale podobno to slabo jak na starajaca sie

Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
    Starania od sierpnia 2014
    Letrozol od kwietnia 2016
    Hsg lipiec 2016
  • falka Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z ta mutacja mthfr jak sie maja do tego wyniki homocysteiny? Homocysteina jest ponad norme czy w normie?.

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze zbadalam poziom jomocysteiny okazalo sie ze mam wysoki, 13,11 norma przewaznie do 12 a pozniej okazalo soe ze mam mutacje mthfr. I utrudnione wchlanianie kwasu foliowego przez to. Ale jesli zastosujesz odpowiednia suplememtacje to homocysteina spada i moze byc w normie

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • efta Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z ta mutacja mthfr jak sie maja do tego wyniki homocysteiny? Homocysteina jest ponad norme czy w normie?.

Tak jak napisała Kasiak często przy mutacji homocysteina jest podwyższona. Dlatego podwyższony jej poziom może być znakiem, że posiada sie mutacje MTHRF.
    homocysteina przy staraniach nie powinna przekraczać 7-8 mimo tego , że norma jest do 12.
    Obniża się ją acardem, zwiększoną dawką kwasu foliowego oraz kwasem foliowym w postaci zmetylowanej (metafolin). Aha i dobrze jest też barć wit B6 i B12 też w formie zmetylowanej.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki, ja zaczynam 3 podejście z Letrozolem 2x1 tabl-> Do trzech razy sztuka!!!

efta, Onia, Miśkowa, mmmarita lubią tę wiadomość

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmarita wrote:
    33 a norma zaczynala sie od 35. NIby prawie w normie ale podobno to slabo jak na starajaca sie
    Dla starajàcych sie to 40 ponoc.I tak nie masz zlego wyniku,ja mislam ponizej normy 16,8.Od trzech miesiecy suplementuje sie i teraz nie wiem jski wynik.Przydaloby sie sprawdzic..

mmmarita lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z ta mutacja mthfr jak sie maja do tego wyniki homocysteiny? Homocysteina jest ponad norme czy w normie?.
    Ja mialam 8 i lekarz powiedzisl ze to i tsk jsk siè staram jest wysoko,potem troche opadla ale ona lubi skakac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 21:35

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Hej Kobitki, ja zaczynam 3 podejście z Letrozolem 2x1 tabl-> Do trzech razy sztuka!!!
    Trzymam kciuki,powodzenia :-) &&&&

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • bunia89 Znajoma

Wysłany: 13 września 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Ja właśnie zaczynam dni płodne czyli czekają mnie same przyjemnosci. Czy któraś tak miała ze podczas cyklu z letrozolem, po stosunku bylo różowo na papierze? A później czuje takie pieczenie. Nigdy tak nie miałam...możliwe że jestem taka wrażliwa po lekach? Pozdrawiam Was wszystkie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 00:39

kasia89
  • agape Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prolaktyne badałam w 23dc. Narazie drugi dzień biorę bromergon pół tabletki na noc. Wczoraj bolała mnie głowa wieczorem, a dziś rano słabo się czuję. Mam nadzieję, że szybko to minie.
    A czy przyjmowanie letrazolu którejś z Was wydłużyło miesiączkę? Ja przeważnie mam 4dni, a dzisiaj już 6, a dalej mam lekkie krwawienie :/to też mój pierwszy cykl po HSG, więc nie wiem co może być przyczyną :/

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • efta Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Ja prolaktyne badałam w 23dc. Narazie drugi dzień biorę bromergon pół tabletki na noc. Wczoraj bolała mnie głowa wieczorem, a dziś rano słabo się czuję. Mam nadzieję, że szybko to minie.
    A czy przyjmowanie letrazolu którejś z Was wydłużyło miesiączkę? Ja przeważnie mam 4dni, a dzisiaj już 6, a dalej mam lekkie krwawienie :/to też mój pierwszy cykl po HSG, więc nie wiem co może być przyczyną :/

letrozolu u mnie nie wpływa na miesiączkę, za to po HSG miałam okropnie obfitą i dłuższą niż zwykle miesiączkę.
    Jesli przyjmujesz leki typu acard to może on wpłynąć na długość i obfitość miesiączki.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bunia89 wrote:
    Hej Dziewczyny! Ja właśnie zaczynam dni płodne czyli czekają mnie same przyjemnosci. Czy któraś tak miała ze podczas cyklu z letrozolem, po stosunku bylo różowo na papierze? A później czuje takie pieczenie. Nigdy tak nie miałam...możliwe że jestem taka wrażliwa po lekach? Pozdrawiam Was wszystkie

a wiec owocnej owulacj życze. bawcie się dobrze ;)
    Różowo na papierze po stosunku może być z powodu jakiegoś mikro otarcia, nie sądze żeby to było przez lek.
    Pieczenie za to , nie wróży nic dobrego. Może infekcja się zaczyna?

km5sio4phtw80xcg.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bunia89 wrote:
    Bunia owocnych działań! :) a co różu to zgodzam się z Eftą, to może być wynik otarcia (nie czułaś np że jest Ci sucho? albo jakiś mały dyskomfort podczas stosunku?). Pieczenie może być skutkiem właśnie tego otarcia albo zaczątku stanu zapalnego.

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś tak kojarzę, że Wy właśnie będziecie zaczynały intensywne starania (bo wszystkie @ już chyba się skończyły) a nic nie piszecie o rosnących jajkach! Jestem ciekawa jak tam postępy prac:)

• agape Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    letrozolu u mnie nie wpływa na miesiączkę, za to po HSG miałam okropnie obfitą i dłuższą niż zwykle miesiączkę.
    Jesli przyjmujesz leki typu acard to może on wpłynąć na długość i obfitość miesiączki.
    Nie przyjmuję, więc pewno możliwe, że to po HSG. Efta a Ty w pierwszą ciążę zaszłaś po stymulacji,czy in vitro? Że aż 6 lat starań :O

Miśkowa, widzę, że u Was problem po obu stronach, Twój mąż jak na to reaguje?

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ