Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Prolaktyna, jak inne hormony kobiece, powinna byc wykonywana miedzy 3-5dc.
Witaj agape, powodzenia! Masz fajny podpis nawet wiem z jakiej piosenki to jest cytatWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 02:53
-
witamy Agape;) Brałam bromergon i polecam go brać na noc, ponieważ często występują objawy niepożądane.
Efta możesz mieć tak jak ja... prolaktyna może Ci znacznie skakać w różnych momentach zaburzając właściwy cykl. Jako nastolatka miałam badanie i usłyszałam, że jestem "matką karmiącą" ->skierowali mnie na dokładniejsze badania i wyszło, że niby wszystko w porządku. Usłyszałam standardowe tzn " wcześniejszy wynik mógł być od stresu.." Po kilku latach znowu zrobiłam i znowu mi wyszła podwyższona a kilka miesięcy później po wizycie u endo już było znowu ok... Mogłabyś porozmawiać w takim razie z lekarzem o brobergonie 1/4 tabletki "zapobiegawczo"... -
bunia89 wrote:A czy są Panie, które właśnie rozpoczęły swoje leczenie i tak jak ja są w trakcie pierwszego stymulowanego cyklu?
Hej Dziewczyny! Trochę mnie nie było czytałam dziś forum cały dzień. Gratulacje dla wszystkich wspaniałych jajec Ja koło weekendu mam dostać @ i w drugim dc zaczynam brać letrozol. Stresuję się już bo to mój pierwszy cykl stymulowany. Rozmawiałam z moją gin o objawach psm, bo strasznie mnie piersi bolą i mam taką przeźroczystą wydzielinę po uciśnięciu brodawki (hormony w normie). Powiedziała mi, że to dlatego, że bardzo chcę być w ciąży i mam się zrelaksować [/QUOTE]
Bunia co u Ciebie słychać? Jaki efekt pierwszego stymulowanego cyklu? Pamiętam, że przechodziłyśmy przez to w tym samym czasie. Planujesz betę? -
Auris88 wrote:witamy Agape;) Brałam bromergon i polecam go brać na noc, ponieważ często występują objawy niepożądane.
Efta możesz mieć tak jak ja... prolaktyna może Ci znacznie skakać w różnych momentach zaburzając właściwy cykl. Jako nastolatka miałam badanie i usłyszałam, że jestem "matką karmiącą" ->skierowali mnie na dokładniejsze badania i wyszło, że niby wszystko w porządku. Usłyszałam standardowe tzn " wcześniejszy wynik mógł być od stresu.." Po kilku latach znowu zrobiłam i znowu mi wyszła podwyższona a kilka miesięcy później po wizycie u endo już było znowu ok... Mogłabyś porozmawiać w takim razie z lekarzem o brobergonie 1/4 tabletki "zapobiegawczo"...Antoś IVF,Julisia natural
-
Mój mąż pomimo tego że bierze pół tabletki na noc to i tak czuje się fatalnie. Jeżeli na następnej wizycie okaże się, że dalej będzie musiał go brać to poprosimy o zmianę na inny lek.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Jagna 75 wrote:Clo...juz zanim tęsknie
A jaki wynik mialas vit.d?Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
Starania od sierpnia 2014
Letrozol od kwietnia 2016
Hsg lipiec 2016 -
Ja pierwsze zbadalam poziom jomocysteiny okazalo sie ze mam wysoki, 13,11 norma przewaznie do 12 a pozniej okazalo soe ze mam mutacje mthfr. I utrudnione wchlanianie kwasu foliowego przez to. Ale jesli zastosujesz odpowiednia suplememtacje to homocysteina spada i moze byc w normieLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
falka wrote:Dziewczyny, a jak to jest z ta mutacja mthfr jak sie maja do tego wyniki homocysteiny? Homocysteina jest ponad norme czy w normie?.
Tak jak napisała Kasiak często przy mutacji homocysteina jest podwyższona. Dlatego podwyższony jej poziom może być znakiem, że posiada sie mutacje MTHRF.
homocysteina przy staraniach nie powinna przekraczać 7-8 mimo tego , że norma jest do 12.
Obniża się ją acardem, zwiększoną dawką kwasu foliowego oraz kwasem foliowym w postaci zmetylowanej (metafolin). Aha i dobrze jest też barć wit B6 i B12 też w formie zmetylowanej.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Hej Kobitki, ja zaczynam 3 podejście z Letrozolem 2x1 tabl-> Do trzech razy sztuka!!!
efta, Onia, Miśkowa, mmmarita lubią tę wiadomość
Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
mmmarita wrote:33 a norma zaczynala sie od 35. NIby prawie w normie ale podobno to slabo jak na starajaca sie
mmmarita lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
falka wrote:Dziewczyny a jak to jest z ta mutacja mthfr jak sie maja do tego wyniki homocysteiny? Homocysteina jest ponad norme czy w normie?.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 21:35
Antoś IVF,Julisia natural
-
Hej Dziewczyny! Ja właśnie zaczynam dni płodne czyli czekają mnie same przyjemnosci. Czy któraś tak miała ze podczas cyklu z letrozolem, po stosunku bylo różowo na papierze? A później czuje takie pieczenie. Nigdy tak nie miałam...możliwe że jestem taka wrażliwa po lekach? Pozdrawiam Was wszystkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 00:39
kasia89 -
Ja prolaktyne badałam w 23dc. Narazie drugi dzień biorę bromergon pół tabletki na noc. Wczoraj bolała mnie głowa wieczorem, a dziś rano słabo się czuję. Mam nadzieję, że szybko to minie.
A czy przyjmowanie letrazolu którejś z Was wydłużyło miesiączkę? Ja przeważnie mam 4dni, a dzisiaj już 6, a dalej mam lekkie krwawienie :/to też mój pierwszy cykl po HSG, więc nie wiem co może być przyczynąPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
agape wrote:Ja prolaktyne badałam w 23dc. Narazie drugi dzień biorę bromergon pół tabletki na noc. Wczoraj bolała mnie głowa wieczorem, a dziś rano słabo się czuję. Mam nadzieję, że szybko to minie.
A czy przyjmowanie letrazolu którejś z Was wydłużyło miesiączkę? Ja przeważnie mam 4dni, a dzisiaj już 6, a dalej mam lekkie krwawienie :/to też mój pierwszy cykl po HSG, więc nie wiem co może być przyczyną
letrozolu u mnie nie wpływa na miesiączkę, za to po HSG miałam okropnie obfitą i dłuższą niż zwykle miesiączkę.
Jesli przyjmujesz leki typu acard to może on wpłynąć na długość i obfitość miesiączki.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
bunia89 wrote:Hej Dziewczyny! Ja właśnie zaczynam dni płodne czyli czekają mnie same przyjemnosci. Czy któraś tak miała ze podczas cyklu z letrozolem, po stosunku bylo różowo na papierze? A później czuje takie pieczenie. Nigdy tak nie miałam...możliwe że jestem taka wrażliwa po lekach? Pozdrawiam Was wszystkie
a wiec owocnej owulacj życze. bawcie się dobrze
Różowo na papierze po stosunku może być z powodu jakiegoś mikro otarcia, nie sądze żeby to było przez lek.
Pieczenie za to , nie wróży nic dobrego. Może infekcja się zaczyna?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
bunia89 wrote:Hej Dziewczyny! Ja właśnie zaczynam dni płodne czyli czekają mnie same przyjemnosci. Czy któraś tak miała ze podczas cyklu z letrozolem, po stosunku bylo różowo na papierze? A później czuje takie pieczenie. Nigdy tak nie miałam...możliwe że jestem taka wrażliwa po lekach? Pozdrawiam Was wszystkie4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Dziewczyny coś tak kojarzę, że Wy właśnie będziecie zaczynały intensywne starania (bo wszystkie @ już chyba się skończyły) a nic nie piszecie o rosnących jajkach! Jestem ciekawa jak tam postępy prac:)4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
efta wrote:letrozolu u mnie nie wpływa na miesiączkę, za to po HSG miałam okropnie obfitą i dłuższą niż zwykle miesiączkę.
Jesli przyjmujesz leki typu acard to może on wpłynąć na długość i obfitość miesiączki.
Miśkowa, widzę, że u Was problem po obu stronach, Twój mąż jak na to reaguje?Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie