X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • lucjanka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta - to ja też będę trzymać za Ciebie kciuki :)

efta lubi tę wiadomość

• mmmarita Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucjanka brawo!!! Owocnych staran :-)
    EFTA trzymam kciuki. Odezwij sie po wizycie!! Ja mam usg dopiero w poniedzialek...

efta, Miśkowa lubią tę wiadomość

Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
    Starania od sierpnia 2014
    Letrozol od kwietnia 2016
    Hsg lipiec 2016
  • efta Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    jestem po wizycie u miejscowego gina. Na prawym jajniku ładny pęcherzyk 19mm. Na sobotę czyli na wyjazd do kliniki bedzie już tłuściutki i gotowy do pęknęcia ;)
    Mam wszytkie potrzebne leki i recepty. Jeszcze przedyskutuje z męzem czy jechać do kliniki czy sama zdecydowac kiedy podac zastrzyk.

mmmarita, Kasiak621, Miśkowa lubią tę wiadomość

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super! Trzymam kciukasy! :)

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • mmmarita Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Efta :-)

Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
    Starania od sierpnia 2014
    Letrozol od kwietnia 2016
    Hsg lipiec 2016

Wysłany: 15 września 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta- a jednak! Brawo!!
    Ja dzisiaj zrobiłam test owu i wyszły 2 kreseczki! Jejkuś, tak się cieszę jakbym była już w ciąży. Pierwszy raz w życiu widzę na teście 2 kreseczki :):)

Moja gin mi powiedziała, że mam przyjśc do niej w przyszłym tyg. aby zobaczyc czy mój pęcherzyk pękł. Dzisiaj dzwoniłam się rejestrowac i mogę dopiero przyjść 26.09-brak wolnych terminów :(. Czy to nie bedzie za późno?? Aż mi wstyd , że jestem taka ciemna ;/

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane widzę, że w reszcie coś ruszyło! Szaleństwo owulacji już niedługo się zacznie:)

Lucjanka jeśli się nie mylę to powinno być widać ciałko żółte ale czy warto po takim czasie robić usg? jeśli Cię to uspokoi to tak. A może jakbyś powiedziała, ze to szybka wizyta kontrolna to może jakoś wcisną Cię między pacjentami na wcześniejszy termin?

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • efta Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucjanka - nie chcę ci psuć humoru ale 2 kreski na teście owulacyjnym są z powodu pregnylu. Zawsze po zastrzyku wychodzą dodatnie testy. W tym momencie test ciazowy też by wyszedł pozytywny.
    26.09 to już bedzie prawie termin miesiączki. Chyba nie ma co wtedy robić usg. Miśkowa dobrze radzi przedzwoń może jeszcze raz i zapytaj czy jest możliwość szybkiej wizyty na sprawdzenie czy pęcherzyk pękł. Ewentualnie poszukaj terminów u innego lekarza.
    Ale nie martw się kochana. Gdybyś nie dostała zastrzyku to można by było się martwić pęknie czy nie... a tak dzięki zastrzykowi są ogromne szanse , że owulacja wystąpi. Bedzie to prawdopodobnie 36 godzin po zastrzyku. Pamiętaj, po serduszkach długie leżenie.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png

Wysłany: 15 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze.....a ja się cieszyłam jak głupia z powodu tych 2 kresek (serio nigdy się takiego widoku nie doczekałam). Ale ze mnie głupol.......jej.....a już miałam taką nadzieję, że coś porządnie faktycznie ruszyło.
    Jesli chodzi o szybszy termin to być może w pon.mnie wcisną ale jutro się dowiem, bo dzwoniłam wcześniej i prosiłam o szybką wizytę. Jeśli się nie uda to faktycznie odpuszczę i pójdę dopiero w 11 dniu kolejnego cyklu. Tak to nie będzie sensu- macie rację. Dobrze, że się mogę Was poradzić :*
    W ogóle jakie Wy mądre jesteście :) ja sama nigdy dokładnie nie wiem kiedy będę miała @- u mnie każdy cykl jest inny.....jeden trwa 35 dni, a potem ponad 50.....musze się przyzwyczaić do tak krótkich @, bo wcześniej to miałam min. 14 dni a mój rekord to 36 dni

• Natalia01 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po zabiegu, dobrze się czuje :) jajowody drozne także nadal jestem w punkcie wyjścia i trzeba szukać przyczyny dalej:(

mmmarita lubi tę wiadomość

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • efta Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucjanka - nie mów, że głupol jesteś. Ja też dopiero kilka miesiecy temu dowiedziałam się o tych przekłamanych wynikach i wczesniej też sprawdzałam owu po zastrzyku testem ;)
    A powiedz lekarz znalazł powód tak długich miesiączek? czy tak nie objawia sie endometrioza? Pamiętam, że moja mama miewała takie długie miesiączki, a miała endometriozę (ale to tylko takie stwierdzenie nie wiem czy te dwie rzeczy się łączą)

Natalia - szkoda że operacja nic nie wniosła ale super , że jajowody drożne!!!

km5sio4phtw80xcg.png
  • bunia89 Znajoma

Wysłany: 15 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    a wiec owocnej owulacj życze. bawcie się dobrze ;)
    Różowo na papierze po stosunku może być z powodu jakiegoś mikro otarcia, nie sądze żeby to było przez lek.
    Pieczenie za to , nie wróży nic dobrego. Może infekcja się zaczyna?

To raczej nie jest otarcie...czytałam ulotkę i tam pisze, ze częstymi objawami ubocznym są krwawienie z macicy i uderzenia gorąca, które też miałam, z powodu wysokiej ilości estrogenów. No mam nadzieję,że to w niczym nie przeszkodzi :-) Efta strzykawka poszła w ruch wiec mam nadzieję, ze będą bliźniaki hehe z dwóch macic.

Życzę wszystkim owocnych i upojnych starań :-)

kasia89
  • Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Dziewczyny coś tak kojarzę, że Wy właśnie będziecie zaczynały intensywne starania (bo wszystkie @ już chyba się skończyły) a nic nie piszecie o rosnących jajkach! Jestem ciekawa jak tam postępy prac:)

Witam wszystkie koleżanki i gratuluję udanych stymulacji! Ja jestem właśnie z mężem na długo przekładanej podróży poślubnej ;) 4 tygodnie temu była @, 2 tygodnie temu przypuszczalnie była owulacja no i nie zapeszając @ jeszcze się nie pojawiła i mam nadzieję nie pojawi się przez najbliższe miesiące :) Zaraz po powrocie do domu w poniedziałek robię betę a póki co nastawiam się pozytywnie :)

Pozdrawiam wszystkie koleżanki!

mmmarita, Miśkowa lubią tę wiadomość

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png

Wysłany: 15 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta. Ja mam pcos, hashimoto....slowo endometrioza z ust mojej gin nie padlo ale wiele razy mowila ze endometrium mam bardzo grube, nawet za bardzo.....
    Jesli chodzi o testy owu to rozumiem ze nie mam juz robic bo wynik i tak nic nie wniesie?

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś no to pięknie:) trzymamy kciuki żeby @ się nie pojawił i żebyś zaczęła ten jesienny wysyp ciąż (ja dalej w to wierzę)

Lucjanka jeśli był zastrzyk to działajcie w terminach kiedy trzeba, a potem kiedy chcecie:) szkoda kasy na testy skoro jesteś po zastrzyku. No i nie życzę sobie żebyś nazywała się głupolem! :) każda z nas zaczynała od zera :) to przychodzi z czasem :)

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety rano pojawiła się @ i czar prysl... Ranek przeryczany, dobrze że mąż był cały czas obok... Pociesza mnie, że przynajmniej cykl się wyregulowal, trwał 30 dni a nie 118 jak poprzedni. W niedzielę wracamy z urlopu, będzie to akurat 3dc wiec letrozol 1x1 od 3 do 7dc jak ostatnio i walczymy dalej...

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś przykro mi... ściskam Cię mocno <3 odpocznij jeszcze te kilka dni, "powakacjuj się" a potem nowy cykl i kolejna walka! a badałaś męża? (przepraszam jeśli pytam któryś raz ale nie pamiętam, a przyznam szczerze, że nie chce mi się klikać wstecz:) )

Natuś lubi tę wiadomość

• Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś wrote:
    U mnie niestety rano pojawiła się @ i czar prysl... Ranek przeryczany, dobrze że mąż był cały czas obok... Pociesza mnie, że przynajmniej cykl się wyregulowal, trwał 30 dni a nie 118 jak poprzedni. W niedzielę wracamy z urlopu, będzie to akurat 3dc wiec letrozol 1x1 od 3 do 7dc jak ostatnio i walczymy dalej...

Natuś, Tule mocno:*, Nowy cykl nowa szansa, Wszystko wkońcu sie ułoży !!

Natuś lubi tę wiadomość

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY

Wysłany: 16 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś tak mi przykro :( wiem co czujesz....trzymaj się mocno :*

Natuś lubi tę wiadomość

• bunia89 Znajoma

Wysłany: 16 września 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Natuś...trzymaj się mocno i zaczynaj nowy cykl z pozytywnym nastawieniem, wypoczęta po wakacjach.

Natuś lubi tę wiadomość

kasia89
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ