X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • lucjanka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta - to ja też będę trzymać za Ciebie kciuki :)

efta lubi tę wiadomość

• mmmarita Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucjanka brawo!!! Owocnych staran :-)
    EFTA trzymam kciuki. Odezwij sie po wizycie!! Ja mam usg dopiero w poniedzialek...

efta, Miśkowa lubią tę wiadomość

Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
    Starania od sierpnia 2014
    Letrozol od kwietnia 2016
    Hsg lipiec 2016
  • efta Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    jestem po wizycie u miejscowego gina. Na prawym jajniku ładny pęcherzyk 19mm. Na sobotę czyli na wyjazd do kliniki bedzie już tłuściutki i gotowy do pęknęcia ;)
    Mam wszytkie potrzebne leki i recepty. Jeszcze przedyskutuje z męzem czy jechać do kliniki czy sama zdecydowac kiedy podac zastrzyk.

mmmarita, Kasiak621, Miśkowa lubią tę wiadomość

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super! Trzymam kciukasy! :)

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • mmmarita Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Efta :-)

Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
    Starania od sierpnia 2014
    Letrozol od kwietnia 2016
    Hsg lipiec 2016

Wysłany: 15 września 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta- a jednak! Brawo!!
    Ja dzisiaj zrobiłam test owu i wyszły 2 kreseczki! Jejkuś, tak się cieszę jakbym była już w ciąży. Pierwszy raz w życiu widzę na teście 2 kreseczki :):)

Moja gin mi powiedziała, że mam przyjśc do niej w przyszłym tyg. aby zobaczyc czy mój pęcherzyk pękł. Dzisiaj dzwoniłam się rejestrowac i mogę dopiero przyjść 26.09-brak wolnych terminów :(. Czy to nie bedzie za późno?? Aż mi wstyd , że jestem taka ciemna ;/

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane widzę, że w reszcie coś ruszyło! Szaleństwo owulacji już niedługo się zacznie:)

Lucjanka jeśli się nie mylę to powinno być widać ciałko żółte ale czy warto po takim czasie robić usg? jeśli Cię to uspokoi to tak. A może jakbyś powiedziała, ze to szybka wizyta kontrolna to może jakoś wcisną Cię między pacjentami na wcześniejszy termin?

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • efta Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucjanka - nie chcę ci psuć humoru ale 2 kreski na teście owulacyjnym są z powodu pregnylu. Zawsze po zastrzyku wychodzą dodatnie testy. W tym momencie test ciazowy też by wyszedł pozytywny.
    26.09 to już bedzie prawie termin miesiączki. Chyba nie ma co wtedy robić usg. Miśkowa dobrze radzi przedzwoń może jeszcze raz i zapytaj czy jest możliwość szybkiej wizyty na sprawdzenie czy pęcherzyk pękł. Ewentualnie poszukaj terminów u innego lekarza.
    Ale nie martw się kochana. Gdybyś nie dostała zastrzyku to można by było się martwić pęknie czy nie... a tak dzięki zastrzykowi są ogromne szanse , że owulacja wystąpi. Bedzie to prawdopodobnie 36 godzin po zastrzyku. Pamiętaj, po serduszkach długie leżenie.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png

Wysłany: 15 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze.....a ja się cieszyłam jak głupia z powodu tych 2 kresek (serio nigdy się takiego widoku nie doczekałam). Ale ze mnie głupol.......jej.....a już miałam taką nadzieję, że coś porządnie faktycznie ruszyło.
    Jesli chodzi o szybszy termin to być może w pon.mnie wcisną ale jutro się dowiem, bo dzwoniłam wcześniej i prosiłam o szybką wizytę. Jeśli się nie uda to faktycznie odpuszczę i pójdę dopiero w 11 dniu kolejnego cyklu. Tak to nie będzie sensu- macie rację. Dobrze, że się mogę Was poradzić :*
    W ogóle jakie Wy mądre jesteście :) ja sama nigdy dokładnie nie wiem kiedy będę miała @- u mnie każdy cykl jest inny.....jeden trwa 35 dni, a potem ponad 50.....musze się przyzwyczaić do tak krótkich @, bo wcześniej to miałam min. 14 dni a mój rekord to 36 dni

• Natalia01 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po zabiegu, dobrze się czuje :) jajowody drozne także nadal jestem w punkcie wyjścia i trzeba szukać przyczyny dalej:(

mmmarita lubi tę wiadomość

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • efta Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucjanka - nie mów, że głupol jesteś. Ja też dopiero kilka miesiecy temu dowiedziałam się o tych przekłamanych wynikach i wczesniej też sprawdzałam owu po zastrzyku testem ;)
    A powiedz lekarz znalazł powód tak długich miesiączek? czy tak nie objawia sie endometrioza? Pamiętam, że moja mama miewała takie długie miesiączki, a miała endometriozę (ale to tylko takie stwierdzenie nie wiem czy te dwie rzeczy się łączą)

Natalia - szkoda że operacja nic nie wniosła ale super , że jajowody drożne!!!

km5sio4phtw80xcg.png
  • bunia89 Znajoma

Wysłany: 15 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    a wiec owocnej owulacj życze. bawcie się dobrze ;)
    Różowo na papierze po stosunku może być z powodu jakiegoś mikro otarcia, nie sądze żeby to było przez lek.
    Pieczenie za to , nie wróży nic dobrego. Może infekcja się zaczyna?

To raczej nie jest otarcie...czytałam ulotkę i tam pisze, ze częstymi objawami ubocznym są krwawienie z macicy i uderzenia gorąca, które też miałam, z powodu wysokiej ilości estrogenów. No mam nadzieję,że to w niczym nie przeszkodzi :-) Efta strzykawka poszła w ruch wiec mam nadzieję, ze będą bliźniaki hehe z dwóch macic.

Życzę wszystkim owocnych i upojnych starań :-)

kasia89
  • Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Dziewczyny coś tak kojarzę, że Wy właśnie będziecie zaczynały intensywne starania (bo wszystkie @ już chyba się skończyły) a nic nie piszecie o rosnących jajkach! Jestem ciekawa jak tam postępy prac:)

Witam wszystkie koleżanki i gratuluję udanych stymulacji! Ja jestem właśnie z mężem na długo przekładanej podróży poślubnej ;) 4 tygodnie temu była @, 2 tygodnie temu przypuszczalnie była owulacja no i nie zapeszając @ jeszcze się nie pojawiła i mam nadzieję nie pojawi się przez najbliższe miesiące :) Zaraz po powrocie do domu w poniedziałek robię betę a póki co nastawiam się pozytywnie :)

Pozdrawiam wszystkie koleżanki!

mmmarita, Miśkowa lubią tę wiadomość

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png

Wysłany: 15 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta. Ja mam pcos, hashimoto....slowo endometrioza z ust mojej gin nie padlo ale wiele razy mowila ze endometrium mam bardzo grube, nawet za bardzo.....
    Jesli chodzi o testy owu to rozumiem ze nie mam juz robic bo wynik i tak nic nie wniesie?

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś no to pięknie:) trzymamy kciuki żeby @ się nie pojawił i żebyś zaczęła ten jesienny wysyp ciąż (ja dalej w to wierzę)

Lucjanka jeśli był zastrzyk to działajcie w terminach kiedy trzeba, a potem kiedy chcecie:) szkoda kasy na testy skoro jesteś po zastrzyku. No i nie życzę sobie żebyś nazywała się głupolem! :) każda z nas zaczynała od zera :) to przychodzi z czasem :)

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety rano pojawiła się @ i czar prysl... Ranek przeryczany, dobrze że mąż był cały czas obok... Pociesza mnie, że przynajmniej cykl się wyregulowal, trwał 30 dni a nie 118 jak poprzedni. W niedzielę wracamy z urlopu, będzie to akurat 3dc wiec letrozol 1x1 od 3 do 7dc jak ostatnio i walczymy dalej...

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś przykro mi... ściskam Cię mocno <3 odpocznij jeszcze te kilka dni, "powakacjuj się" a potem nowy cykl i kolejna walka! a badałaś męża? (przepraszam jeśli pytam któryś raz ale nie pamiętam, a przyznam szczerze, że nie chce mi się klikać wstecz:) )

Natuś lubi tę wiadomość

• Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś wrote:
    U mnie niestety rano pojawiła się @ i czar prysl... Ranek przeryczany, dobrze że mąż był cały czas obok... Pociesza mnie, że przynajmniej cykl się wyregulowal, trwał 30 dni a nie 118 jak poprzedni. W niedzielę wracamy z urlopu, będzie to akurat 3dc wiec letrozol 1x1 od 3 do 7dc jak ostatnio i walczymy dalej...

Natuś, Tule mocno:*, Nowy cykl nowa szansa, Wszystko wkońcu sie ułoży !!

Natuś lubi tę wiadomość

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY

Wysłany: 16 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś tak mi przykro :( wiem co czujesz....trzymaj się mocno :*

Natuś lubi tę wiadomość

• bunia89 Znajoma

Wysłany: 16 września 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Natuś...trzymaj się mocno i zaczynaj nowy cykl z pozytywnym nastawieniem, wypoczęta po wakacjach.

Natuś lubi tę wiadomość

kasia89
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ