Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo mi przykro Natus.. Jutro na pewno poczujesz sie juz lepuej a pojutrze jeszcze lepiej i znow bedziesz gotowa do walki!!! SCISKAM MOCNO!!!
Natuś lubi tę wiadomość
Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
Starania od sierpnia 2014
Letrozol od kwietnia 2016
Hsg lipiec 2016 -
Natuś - bardzo mi przykro kochana.
A ja dziś miałam jechać do kliniki. Ale zadzwoniła do mnie p. doktor chcąc przełożyć wizytę na inną godzinę. Powiedziałam jej , że byłam na usg u miejscowego gin. i ile ma mój pęcherzyk. Zgodziła się ze mną, że mam nie przyjeżdżać i sama podac sobie zastrzyk. Czekam na mejla i dokładne instrukcje co do godziny podania zastrzyku i czas serduszkowania. Mam przyjechac w poniedziałek na sprawdzenie czy pekło i test po stosunku.
Ale się cieszę. Nie muszę dziś jechać 300zł w kieszeniNatuś, Miśkowa, mmmarita lubią tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Dziękuję Kochane :* Już jest ok, mąż nie odstepowal mnie wczoraj na krok i jakoś przeszliśmy przez to razem. Teraz myślę juz o tym ze wroce do domu akurat na czas i nie stracimy tego cyklu. No i cieszę się że cykl się wyregulowal, szukam pozytywów całej sytuacji.
Miśkowa mój mąż jest zdrowy, badania robił jeszcze u endokrynologa, w klinice powiedzieli ze wszystko ok i nie ma potrzeby powtarzać badań.
Efta super się udało możesz przybliżyć mi to badanie "po" na które się wybierasz? Ja na wizytę wybieram się 11-13 dc ale chcę tym razem również sprawdzić czy jajeczko pękło. I co to za test po stosunku? -
Natuś wrote:Efta super się udało możesz przybliżyć mi to badanie "po" na które się wybierasz? Ja na wizytę wybieram się 11-13 dc ale chcę tym razem również sprawdzić czy jajeczko pękło. I co to za test po stosunku?
test polega na pobraniu wymazu nie mniej niż 8 godzin po stosunku. Powinno się to odbyć w dzień płodny, najlepiej tuż po pęknięciu pęcherzyka - kiedy śluz jest odpowiedni.
Po stosunku nalezy długo poleżeć aby plemniki ładni się "rozeszły" potem 8 godzin po lekarz robi wymaz z pochwy i sprawdza ile plemników znajduje się na próbce. normy wyniku to minimum 10 plemników w polu widzenia mikroskopu , nie mniej niz 30% plemników ruchliwych i nie wiecej niż 30% plemników nieruchliwych.
Moj wynik z przed 3 lat. 16 plemników w polu widzenia, 90% ruchliwych i 10% nieruchliwych i to był świetny wynik. Zobaczymy jak bedzie teraz...
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
bunia89 wrote:To raczej nie jest otarcie...czytałam ulotkę i tam pisze, ze częstymi objawami ubocznym są krwawienie z macicy i uderzenia gorąca, które też miałam, z powodu wysokiej ilości estrogenów. No mam nadzieję,że to w niczym nie przeszkodzi Efta strzykawka poszła w ruch wiec mam nadzieję, ze będą bliźniaki hehe z dwóch macic.
Życzę wszystkim owocnych i upojnych starań
A wiec to pewnie efekt uboczny choć mi kojarzył by się z długotrwałym przyjmowaniem.
Fajnie że dostałaś porcję plemników do obydwu jajników. Oby się udało!!!6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Natuś wrote:Efta dzięki za informacje, będę musiała zrobić żeby wiedzieć co tam się dzieje.
popieram, to taki najprostszy spobób żeby sprawdzić czy plemniki mają sie u nas dobrze, czy ich nie zabijamy.
ja już dostałam maila od swojej gin. mam się serduszkować o 4 rano żeby o 12 zrobić wymaz. wizyta o 13:20 i wynik juz powinien być.Natuś lubi tę wiadomość
-
Natuś wrote:
Miśkowa mój mąż jest zdrowy, badania robił jeszcze u endokrynologa, w klinice powiedzieli ze wszystko ok i nie ma potrzeby powtarzać badań.Natuś lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Własnie wróciłam z wizyty u hematologa.
Nie dowiedziałam się nic nowego czego bym już nie wiedziała.
Lekarz powiedział, że MTHRF hetero jest łagodną wersją. I doszukiwać się u mnie trombofilii nie bedziemy. kwas foliowy, Clexane od owulacji, acard, wit, B i B12. to wszytko. Acha zwiększył mi tylko dawkę kwasu foliowego z 2 na 5mg. Powiedział, że ginekolog dobrze mnie prowadzi i on nie ma do czego się przyczepić. Tyle, że suplementację wit. B i B12 wprowadziłam sobie sama gin o tym nie wspomniała.
Dał mi namiary na lekarza hematologa specjalizującego się w ciążach. Ale powiedział, że nie widzi sensu abym do niego jechała. wyniki oprócz mutacji mam dobre.Miśkowa lubi tę wiadomość
-
Efta widzę, że zabiegany dzień dziś miałaś. W sumie dobrze, że nie doszukali się innych rzeczy - wystarczy już tego. Teraz działajcie żeby za dwa tygodnie były dwie kreseczki:)4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
lucjanka1986 wrote:Efta- a jednak! Brawo!!
Ja dzisiaj zrobiłam test owu i wyszły 2 kreseczki! Jejkuś, tak się cieszę jakbym była już w ciąży. Pierwszy raz w życiu widzę na teście 2 kreseczki
Moja gin mi powiedziała, że mam przyjśc do niej w przyszłym tyg. aby zobaczyc czy mój pęcherzyk pękł. Dzisiaj dzwoniłam się rejestrowac i mogę dopiero przyjść 26.09-brak wolnych terminów . Czy to nie bedzie za późno?? Aż mi wstyd , że jestem taka ciemna ;/Antoś IVF,Julisia natural
-
Natalia01 wrote:Hej, ja już po zabiegu, dobrze się czuje jajowody drozne także nadal jestem w punkcie wyjścia i trzeba szukać przyczyny dalej:(Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:zawsze to zabieg inwazyjny który co nieco poruszy,przepcha..no i ponoc zwieksza szanse,wiec powodzenia,bo dwa trzy cykle po zabiegu mogą dac efekt
Miałam większe nadzieję co do tego zabiegu liczyłam bardziej że powiedzą tak były zrosty po cc albo niedrozne jajowody teraz proszę działać i będzie piękny brzuszek a tu kicha dość konkretnie zruszali mi tam wszystko, dostałam obfite plamienia chyba że to @ przyszła tydzień wcześniej, do lekarza idę wtorek /środa. Pytałam dziewczyn na innym wątku ale tam mała aktywnośc19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Natalia01 wrote:Miałam większe nadzieję co do tego zabiegu liczyłam bardziej że powiedzą tak były zrosty po cc albo niedrozne jajowody teraz proszę działać i będzie piękny brzuszek a tu kicha dość konkretnie zruszali mi tam wszystko, dostałam obfite plamienia chyba że to @ przyszła tydzień wcześniej, do lekarza idę wtorek /środa. Pytałam dziewczyn na innym wątku ale tam mała aktywnośc4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
nick nieaktualnyMogę dołączyć do Was ?
Od jutra (3dc) zaczynam swoją pierwszą przygodę z Lamettą - do 7dc/1x dziennie. Monitoring 9/10 dc.
Cykle:-26-27 dni.
Cóż... ot tak w poprzednim cyklu (10 dc) poszłam sobie do gina zobaczyć jak tam owulka i dupa... brak owulki... brak pęcherzyka dominującego.
I mój gin zdecydował o włączeniu Lametty.
Nie mam pojęcia czy wcześniej miewałam cykle bezowulacyjne bo nigdy nie chodziłam na monitoring.
Aczkolwiek od 3-4 dni cykli moje miesiączki trwają góra 3 dni, skąpe dość.
Więc jednak może to świadczyć o cyklach bezowulacyjnych.
Szykuję się również na przyszły cykl na Sono Hsg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 19:56
-
witamy cię Alisa.
trzymam kciuki za udany cykl. od dawna się starasz o kolejnego bobasa? w jakim wieku masz dzieci i w którym tyg. poroniłaś?Alisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyefta wrote:witamy cię Alisa.
trzymam kciuki za udany cykl. od dawna się starasz o kolejnego bobasa? w jakim wieku masz dzieci i w którym tyg. poroniłaś?
w styczniu br. miałam usuniętą przegrodę macicy. I zielone światło dostaliśmy w czerwcu. Ale zaczęliśmy starać się od lipca - tutaj przypuszczam była cb.
Sierpień - klótnia z M i starań nie było. Wrzesień - cykl bezowulacyjny.
Więc słowo starania u nas jest za duże
Poronienia: 6,7 i 8 tc (wrzesień 2015)
Dzieci: 12 lat i 9 lat.
Mam 37 lat, M: 43.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 21:28