Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaHD wrote:Mi jeden z lekarzy powiedział, że szansa na ciążę u ZDROWYCH par są 15% na cykl
A po co oni was stymulują skoro macie naturalne owu? Nie rozumiem...
zdrowa para ma 25% szans na cykl.
a lekarze stymulują dziewczyny, które mają naturalne owu, aby poprawić jakość komórek i zwiększyć ilość pęcherzyków - aby były wieksze szanse na ciąże.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
EFta czy Ty coś wiesz co np u Mmmarity albo Rocheery? Tak zamilkły dziewczyny i się zastanawiam... mam nadzieję, że hodują brzuszki w zaciszu i napiszą nam jak już będą czuły że jest "bezpiecznie"4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nie nic o nich nie wiem. pewnie odpoczywają. może nas podczytują. mam nadzieję, że się odezwą.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Bea_ wrote:Nie badałam. Chcę badać. Ale nie wiem, jak się nazywają te badania. I jak one wpływają na płodność te mutacje? Wiem, że np.na przyswajalność kwasu foliowego, więc z założenia biorę folian. Co jeszcze?
tu masz spis badań jakie miałam robione w kierunku krzepliwości:
homocysteina (HCY) w surowicy
detekcja mutacji leiden w genie proakceleryny - czynnik V
detekcja mutacji w genie MTHFR
detekcja mutacji G20210A w genie protrombiny - czynnik II
subpopulacje limfocytów
białko C
białko SBea_ lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
think_positive wrote:Hej dziewczyny, dawno mnie nie było, ale nie ma czym się chwalić. Dzisiaj rano zrobiłam test no i niestety bielutko. 3 stymulowany cykl i nadal nic.
Bea ja mam podobną sytuację do Twojej, u mnie owulacja występuje normalnie, a mimo to nie mogę zajść od ponad 1,5 roku. Już mi się nawet nie chce tych leków brać. Sama już nie mam pomysłu, co może być przyczyną. Niby chodzę do najlepszego specjalisty w mieście, a dalej nic.
No i taki mój wniosek, że lekarza trzeba inspirować. Mamy przecież swoją kobiecą intuicję, a przede wszystkim obserwujemy się. -
Bea trzeba czasem ojjjj trzeba. Ja raz lekarzowi powiedziałam, że chcę luteinę to mnie wyśmiał po co to mu mówię, że nie dostanę miesiączki jak nie wezmę. Pokiwał głową, że ja go będę medycyny uczyć ale przepisał. Na nast. dzień zrobiłam progesteron i wysłałam mu wynik to "uderzył się w pierś" bo miałam rację
ooolccciaaa, Bea_ lubią tę wiadomość
-
Ja już jestem po pierwszej stymulacji.Powiem szczerze że mój organizm bardzo ładnie zareagował na Lamette.Powiem wam szczerze pierwszy raz od wielu miesięcy miałam płodny śluz więc nie wiem ale u mnie bez leków albo pęcherzyk nie rośnie albo nie pęka.Po stymulacji i pięknie rosną a po niedzielnym zastrzyku pęknął.Dzisiaj jadę na usg ale jestem na 100% pewna że pęcherzyk pęknął.Pewnie w ciąży nie jestem bo za pierwszym razem to musiałby być cud ale teraz moja nadzieja odżyła
Któraś z was pytała się gdzie chodzę do invimedu,w Katowicach do dr.Sodowskiej bardzo fajna babkaMiśkowa lubi tę wiadomość
-
A ja czekam dalej na @...po ilu dniach powinnam iść do lekarza jeśli się nie pojawi? Czy to wina a tych pęcherzykow które nie pękły? Mialyscie taka sytuacje? Czym był wywoływany okres? Denerwuje mnie to już.. Zamiast zaczynać nowy cykl to marnuje czas :[19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Robiłam z krwi badanie w poniedziałek i negatywna.. Ostatni Dupchaston i luteine wzięłam w niedziele. Max po 3dniach dostawałam @ a tu nic.. Dlaczego nie masz miesiączki jeśli można zapytać?19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Natalia ja najdłużej czekałam 5-6 dni od momentu odstawienia lekówHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Cześć Wszystkim!
Miśkowa, Efta chyba mnie ściągnęłyście myślami....
Porzuciłam trochę forum, niestety w ciąży nie jestem. Lametta, ovitrelle działało jak trzeba a ciąży dalej nie było.
Lekarz wziął mnie na HSG dwa jajowody niedrożne ! jakies tam śladowe ilosci przepusciły załamka lek rozłożył ręce i zaproponował invitro.
Jestem po konsultacji z lekarzem któremu udało się m.im koleżance udrożnić jajowód i zaszła w ciążę.
5 grudnia mam laparoskopie, ostatnia deska ratunku.
Strasznie się denerwuje czy laparo potwierdzi HSG i nic prócz invitro nie będę mogła zarobić.
Ot taka moja historia po kilku miesiącach -
Rocheera wrote:Cześć Wszystkim!
Miśkowa, Efta chyba mnie ściągnęłyście myślami....
Porzuciłam trochę forum, niestety w ciąży nie jestem. Lametta, ovitrelle działało jak trzeba a ciąży dalej nie było.
Lekarz wziął mnie na HSG dwa jajowody niedrożne ! jakies tam śladowe ilosci przepusciły załamka lek rozłożył ręce i zaproponował invitro.
Jestem po konsultacji z lekarzem któremu udało się m.im koleżance udrożnić jajowód i zaszła w ciążę.
5 grudnia mam laparoskopie, ostatnia deska ratunku.
Strasznie się denerwuje czy laparo potwierdzi HSG i nic prócz invitro nie będę mogła zarobić.
Ot taka moja historia po kilku miesiącach
Widocznie Miśkowa ma zdolności telepatyczne;)
O ja pierdziele. no takich wiadomości sie nie spodziewałam. strasznie mi przykro.
Mam nadzieje, że uda się je udrożnic. 5 grudnia już nie długo. Bardzo mocno bedę trzymała za ciebie kciuki!Rocheera lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Wydaje mi się, że IVF to nie musi być taki najgorszy pomysł. Z Waszych postów odczytuję, że traktujecie to jak wyrok, a może właśnie to ma moc. Wiem, że jest drogie. Ale może gdybym rok temu zdecydowała się na IVF, to wyszłoby taniej niż te wszystkie stymulacje, monitoringi, leki, wizyty... No i o rok mniej rycia psychiki.
-
Mój organizm nie wytwarza żeńskich hormonów. Zachowuje się jakby był cały czas na antykoncepcji i nikt nie wie dlaczego
Bea dlatego ja zdecydowałam się od razu na IVF. Teraz testujemy dawki estrogenów jakich będę do tego potrzebować i po nowym roku jedziemy ze stymulacją Ja to się bardziej boje, że tu też odniosę porażkę i już w ogóle się załamię.
Dwie nieudane stymulacje, leki, wizyty, badania. Wyliczyłam, że wydałam prawie 4 tys! A nawet owulacji nie miałam, więc ja pie*** takie próby. Z tym, że ja byłam jednocześnie w 4 placówkach i tak biegałam od lekarza do lekarza jak głupkowata a tu 200, tu 200 i się uzbierało... -
Bea ja nie mam nic przeciwko INV jak 5go dowiem się że drożności nie dało się zrobić u mnie to oczywiści decydujemy się na inv.
Chodzi właśnie o ten czas, kasę która do tej pory poszła i lekarzy a których się trafia.
Staramy się ponad 2 lata, też dawno mogłam byc już mamą.
Zwyczajnie się boję tego co przede mną -
Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu. Myślę, że to czas na podjęcie konkretnych decyzji. Na pewno nie zgodzę się na kolejną serię stymulacji, bo to niczego nie zmienia. To może być tymczasowe jako zwiększenie prawdopodobieństwa dopóki nie zrobię wszystkich pozostałych badań znanych medycynie pod kątem niepłodności. Jeśli nadal nie znajdziemy nic, co moglibyśmy leczyć, to wiadomo, co pozostaje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 13:05
-
Rocheera fajnie że jesteś ale ja też się takich wieści nie spodziewałam przykro mi że tak wyszło, że Cię tyle męczyli bez tego badania i na koniec takie hocki mocno trzymam kciuki za tą laparoskopie, może to tylko jakiś śluz się nagromadził i uda się to odblokować...4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Czas pokaże, póki co cieszę się że ktoś dał mi cień nadziei, nie wymuszony, nie dał 100%, ale widzi sens laparo.
Muszę się jakoś na nowo w Was wkręcić, dużo nowych dziewczyn, też macie przejścia. Małymi krokami i każda w końcu mamuśką zostanieefta, Miśkowa lubią tę wiadomość