Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamma-mia wrote:Asik aaaa gratulacje!!
Na razie zrobiłam test 5 dni przed planowana @. Jeszcze wszystko może sie wydarzyć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 19:28
-
Asik no rewelacja. tak się cieszę
jutro pewnie beta?
ile dpo testowałaś?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
efta wrote:Asik no rewelacja. tak się cieszę
jutro pewnie beta?
ile dpo testowałaś?
12dpo to jeszcze bardzo wcześnie, chciałabym juz usłyszeć jak bije serduszko - dopiero wtedy bede pewna. Zazdroszczę ci tej wiedzy elfa -
Mamma-mia wrote:Tak,dziś poszło do gory,aczkolwiek jeszcze bez szału.
Efta - moze masz inną jednostkę?
faktycznie nie napisałaś jednostek. moj prog to: 126 nmol/l czyli 39,5 ng/ml przy luteinie 3x200mg , a wcześniej miałam 102 nmol/l czyli 32 ng/ml przy luteinie 3x100mg.
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Natalia01 wrote:Nie stresuj się Ja w każdym cyklu mam 2-4 pęcherzyki, zawsze wszystkie pękają mój rekord to 5 pęcherzyków i 4 pękły. Będzie dobrze
Natalia dziękuję za wsparcie :* Już się trochę uspokoiłam, wszystko przemyślałam na spokojnie i jest ok Teraz czekam cierpliwie na dzień spodziewanej @, oby nie przyszła...
A tak z ciekawości: gin pozwala Ci na starania przy takiej ilości pęcherzyków? Dr z kliniki, do której chodzę mówiła, że oni pozwalają na starania maksymalnie przy trzech pęcherzykach. Przy większej ilości obawiają się zbyt dużego ryzyka ciąż mnogich. Jak jest u Ciebie?
Jak u pozostałych dziewczyn? -
Asik84 wrote:Chyba sie udało...
Asik wspaniała wiadomość! Gratuluję i życzę duuuużo zdrówka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 20:05
Asik84 lubi tę wiadomość
-
Mamma-mia wrote:Będzie dobrze, trzeba w to wierzyć.wybierasz sie na betę czy będziesz czekać na wizytę?
Pójdę na betę ale poczekam najpierw na termin @. Nie wiem czy na wizytę nie powinnam sie umówić wcześniej. Wczoraj zażywam ostatnie dwie tabletki duphastonu, a ostatnio jak poroniłam to dostałam duphaston na ratowanie pęcherzyka ciążowego. -
MalPog wrote:Natalia dziękuję za wsparcie :* Już się trochę uspokoiłam, wszystko przemyślałam na spokojnie i jest ok Teraz czekam cierpliwie na dzień spodziewanej @, oby nie przyszła...
A tak z ciekawości: gin pozwala Ci na starania przy takiej ilości pęcherzyków? Dr z kliniki, do której chodzę mówiła, że oni pozwalają na starania maksymalnie przy trzech pęcherzykach. Przy większej ilości obawiają się zbyt dużego ryzyka ciąż mnogich. Jak jest u Ciebie?
Jak u pozostałych dziewczyn?
Mi lekarka mówiła tak samo, przy 3 pęcherzach starania zabronione -
Asik84 wrote:Pójdę na betę ale poczekam najpierw na termin @. Nie wiem czy na wizytę nie powinnam sie umówić wcześniej. Wczoraj zażywam ostatnie dwie tabletki duphastonu, a ostatnio jak poroniłam to dostałam duphaston na ratowanie pęcherzyka ciążowego.
-
Mamma-mia wrote:Ja bym poszła jutro do rodzinnego i poprosiła o recepte. Mi wypisywali jak mi się skończył skończył a czekałam na wizyte u gina
Czyli duphaston powinnam brac cały czas? -
Asik84 wrote:Pójdę na betę ale poczekam najpierw na termin @. Nie wiem czy na wizytę nie powinnam sie umówić wcześniej. Wczoraj zażywam ostatnie dwie tabletki duphastonu, a ostatnio jak poroniłam to dostałam duphaston na ratowanie pęcherzyka ciążowego.
kochana nie wolno ci odstawić duphastonu, nie wolno tego zrobić tak nagle !!!!
koniecznie bierz dalej. On pomorze w podtrzymaniu ciązy. Nagłe odstawienie może miec zły pływ na zarodek!!!6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Asik84 wrote:Mi lekarka mówiła tak samo, przy 3 pęcherzach starania zabronione
ło matko jaki radykał. mi przy 3 lakarka zrobiła inseminacje i się cieszyła że w końcu wyhodowałam wiekszą liczbę pęcherzyków, bo była wieksza szansa.
apropo duphastonu to dodam jeszcze, że jest to lek zawierający progesteron czyl ten hormon, który jest odpowiedzialny za podtrzymanie ciązy. ten sam , który produkuje ciałko żółte , a wiec koniecznie bierz go nadal.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Asik84 wrote:To może ja dlatego ostatnio poroniłam...duphaston dostalam od lekarki jak kosmowka zaczęła sie odklejać
niekoniecznie, mogło być dużo powodów.
ale owszem lekarze dają ten lek na podtrzymanie. ja brałam progesteron całą pierwszą ciąże aż do 36 tygodnia.
aaa no i dlatego bada się progesteron we krwi jak jest się w ciązy zeby sprawdzić czy ciałko żółte odpowiednio działa, bo czasem niedomaga i trzeba się "dofaszerować" lekiem , tak jest w moim przypadku. Miałam ostatnio za niski progesteron i dostałam wiekszą dawkę luteiny.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota