Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Alisa super, że jesteś! więc kibicuję od nowego cyklu, a co do IUI to w sumie dobrze że lekarz nie naciąga Was na kasę. Teraz jak już udrożnili "autostrady" to pójdzie szybciochem
Alisa lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualnyMiśkowa wrote:Alisa super, że jesteś! więc kibicuję od nowego cyklu, a co do IUI to w sumie dobrze że lekarz nie naciąga Was na kasę. Teraz jak już udrożnili "autostrady" to pójdzie szybciochem
Witaj Misiaczku
wiesz po dzisiejszej wizycie byłam wkurzona jak usłyszałam, że nie ma zgody na IUI. Ale po przyjściu do domu M uświadomił mi, że gin nie chce naciągać na kasę (prowadzi mnie już 14 lat) - także tutaj masz rację.
Co do laparoskopii: dwa dni po już . Gin oczywiście wyraził zgodę.
Nic nie bolało, fajnie było
Hm, najlepsze: w grudniu miałam badaną drożność pianką (HyCosy) i prawy był po tym badaniu drożny. Ale.. na laparo okazało się, że niestety był również nie do końca drożny. Także laparo była bardzo dobrą decyzją.
Mamma-mia, Miśkowa lubią tę wiadomość
-
Alisa wrote:Hejka Dziewczyny wracam do bitwy po upadku (chwilowym)
Jestem prawie 2 tygodnie po laparoskopii - dwa jajowody udrożnione.
Miałam również zrost przy strzępkach i jajniku - oczywiście uwolniono go.
I dzisiaj miałam wizytę u swojego gina: od nowego cyklu Lamette 2 tabsy wraz z Menopurem 75 j (ale ten lek tylko w 2 dni).
Także ten... walczymy
Efcia podczytywałam i kibicowałam i nadal kibicuję
Super, że IUI podziałało. Ja natomiast pytałam dzisiaj gina o IUI: nie ma zgody. Bo 5 razy w ciąży naturalnie byłam i jak to gin stwierdził: IUI niewielka skuteczność.
Ja jeśli za kilka dni przyjdzie @,to zaczynam stymulację Lamettą.
Alisia, ja też mam 2 dzieci i 3 poronienia.Zastanawiałam się też nad IUI, ale dopiero od nowego cyklu startuję ze stymulacją, ciekawa jestem co moja ginekolog by na to powiedziała. w każdym razie spytam o laparoskopię.nika77 -
Hej dziewczyny, dziękuję wszystkim Wam za porady .... Jednak poszłam za głosem rozsądku, zadzwoniłam do lekarza i umówiłam się na USG żeby sprawdzić ci z tym LUF...Jutro idę, pierwszy dzień miesiączki...Zobaczymy...Hmmmmmmm tak się zastanawiam, że przez ostatnie rok przynajmniej 2do 4 razy w miesiącu na robione USG...Może głupie pytanie, ale czy zastanawialiście się kiedyś czy takie ilości nie szkodzą zdrowiu??
calineczka88 lubi tę wiadomość
Jagoda -
Alisa wrote:Witaj Misiaczku
wiesz po dzisiejszej wizycie byłam wkurzona jak usłyszałam, że nie ma zgody na IUI. Ale po przyjściu do domu M uświadomił mi, że gin nie chce naciągać na kasę (prowadzi mnie już 14 lat) - także tutaj masz rację.
Co do laparoskopii: dwa dni po już . Gin oczywiście wyraził zgodę.
Nic nie bolało, fajnie było
Hm, najlepsze: w grudniu miałam badaną drożność pianką (HyCosy) i prawy był po tym badaniu drożny. Ale.. na laparo okazało się, że niestety był również nie do końca drożny. Także laparo była bardzo dobrą decyzją.
Podczytuję Cię na wątku o laparo i troche mi to daje nadzieji że raczej mam niedrożne jajowody mimo HCG mam drozne. Jeszcze 3 tyg mi zostały i zobaczymy co tam u mnie znajdą. Trzymam kciuki i czasem lepiej posłuchać dobrego gina bo nie wrzucasz kasy w błoto...
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Jagodaaga wrote:Hej dziewczyny, dziękuję wszystkim Wam za porady .... Jednak poszłam za głosem rozsądku, zadzwoniłam do lekarza i umówiłam się na USG żeby sprawdzić ci z tym LUF...Jutro idę, pierwszy dzień miesiączki...Zobaczymy...Hmmmmmmm tak się zastanawiam, że przez ostatnie rok przynajmniej 2do 4 razy w miesiącu na robione USG...Może głupie pytanie, ale czy zastanawialiście się kiedyś czy takie ilości nie szkodzą zdrowiu??4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Miśkowa wrote:Z tego co mi wiadomo to USG nie jest szkodliwe bo to są fale dźwiękowe a nie żadne promieniowanie. Z resztą na dziś dzień chyba nie ma żadnych badań na temat szkodliwości USG. Gdyby tak było to lekarze nie stosowali by USG w ciąży - RTG jest kategorycznie zabronione.Jagoda
-
MalPog wrote:Hej Kochane, wracam do Was po owu - potwierdzonej
W czwartek wieczorem miałam zastrzyk z Ovitrell, w weekend ładnie i dziś na kontrolnej wizycie gin potwierdziła 2 ciałka żółte (po jednym na prawym i lewym jajniku). I tu szok. Bo z jednej strony na tym etapie to może nic nie znaczyć, a z drugiej strony, wiecie, że może to znaczyć więcej niż się spodziewaliśmy (bliźniaki???). Jestem dziś skołowana... Mój narzeczony również... Stara się to przede mną ukrywać, a wiem, ze boi się jak cholera
Na dodatek na prawym jajniku zrobił mi się krwiak poowulacyjny (20mm). Gin mówi, że to nic strasznego, że to częste i powinien sam się wchłonąć...
Dostałam dupasthon i mam czekać czy @ przyjdzie... Boję się.. To mój pierwszy cykl z lekami.
Czy któraś z Was miała krwiak po owulacji? Wpływa to negatywnie na zapłodnienie?
Nie stresuj się Ja w każdym cyklu mam 2-4 pęcherzyki, zawsze wszystkie pękają mój rekord to 5 pęcherzyków i 4 pękły. Będzie dobrzeMalPog lubi tę wiadomość
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
nick nieaktualnyNatalia01 wrote:Nie stresuj się Ja w każdym cyklu mam 2-4 pęcherzyki, zawsze wszystkie pękają mój rekord to 5 pęcherzyków i 4 pękły. Będzie dobrze
4 pęcherzyki?! jak ja bym tyle chciała... to jak wygrać 4 razy w Totka:-)
Flowwer lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Podczytuję Cię na wątku o laparo i troche mi to daje nadzieji że raczej mam niedrożne jajowody mimo HCG mam drozne. Jeszcze 3 tyg mi zostały i zobaczymy co tam u mnie znajdą. Trzymam kciuki i czasem lepiej posłuchać dobrego gina bo nie wrzucasz kasy w błoto...
Hej:-)
niestety, ale bywa i tak czyli HSG wykazuje drożność bądź SonoHSG. Po czym laparo już nie!
Powodzenia Flowwerku
-
Mamma-mia wrote:Kochane, mam wyniki jedne póki co.
Progesteron 37,08 mam 7dpo
Rany,rany... jak ja bym chciała żeby to oznaczalo ciaze...
W ciąży z moim synkiem 7dpo miałam progesteron 35.
piekny progesteron ja mam niższy w ciązy i to przy luteinie 3x200mg6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
calineczka88 wrote:Mamma-mia trzymam kciuki!!! A tempka jak u Ciebie?? ten spadek był jednorazowy?
Efta - moze masz inną jednostkę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 16:27
-
Mamma-mia wrote:Kochane, mam wyniki jedne póki co.
Progesteron 37,08 mam 7dpo
Rany,rany... jak ja bym chciała żeby to oznaczalo ciaze...
W ciąży z moim synkiem 7dpo miałam progesteron 35.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Dziewczyny, mam pytanie trochę "z innej beczki"... czy może któraś z was (w związku ze staraniami lub też przy innej okazji) badała sobie poziom żelaza we krwi? Mi to badanie zleciła dietetyczka (do której chodzę też z uwagi na moje pcos) i tak właśnie przed chwilą odebrałam wyniki a tu zonk... mam to żelazo podwyższone ponad normę - mój wynik to 177 µg/dl przy normie 60-145. Może nie jest to jakieś wielkie podwyższenie ale jednak trochę się zmartwiłam. W necie piszą, że to może być od nadmiaru czerwonego mięsa w diecie, ale to u mnie odpada całkowicie, bo ogólnie mięsa jem mało, a jak już to tylko kurczaka lub indyka. Zaczęłam się zastanawiać czy to podwyższenie nie ma jakiegoś związku z tymi lekami co przyjmuję przy stymulacjach?