WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa super, że jesteś! więc kibicuję od nowego cyklu, a co do IUI to w sumie dobrze że lekarz nie naciąga Was na kasę. Teraz jak już udrożnili "autostrady" to pójdzie szybciochem :)

Alisa lubi tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Alisa super, że jesteś! więc kibicuję od nowego cyklu, a co do IUI to w sumie dobrze że lekarz nie naciąga Was na kasę. Teraz jak już udrożnili "autostrady" to pójdzie szybciochem :)

Witaj Misiaczku :-) <3

wiesz po dzisiejszej wizycie byłam wkurzona jak usłyszałam, że nie ma zgody na IUI. Ale po przyjściu do domu M uświadomił mi, że gin nie chce naciągać na kasę (prowadzi mnie już 14 lat) - także tutaj masz rację.

Co do laparoskopii: dwa dni po już <3 <3. Gin oczywiście wyraził zgodę.
    Nic nie bolało, fajnie było :-)

Hm, najlepsze: w grudniu miałam badaną drożność pianką (HyCosy) i prawy był po tym badaniu drożny. Ale.. na laparo okazało się, że niestety był również nie do końca drożny. Także laparo była bardzo dobrą decyzją.

Mamma-mia, Miśkowa lubią tę wiadomość

• nika77 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Hejka Dziewczyny wracam do bitwy po upadku :-) (chwilowym) :-)

Jestem prawie 2 tygodnie po laparoskopii - dwa jajowody udrożnione.
    Miałam również zrost przy strzępkach i jajniku - oczywiście uwolniono go.

I dzisiaj miałam wizytę u swojego gina: od nowego cyklu Lamette 2 tabsy wraz z Menopurem 75 j (ale ten lek tylko w 2 dni).

Także ten... walczymy :-)

Efcia podczytywałam i kibicowałam i nadal kibicuję <3
    Super, że IUI podziałało. Ja natomiast pytałam dzisiaj gina o IUI: nie ma zgody. Bo 5 razy w ciąży naturalnie byłam i jak to gin stwierdził: IUI niewielka skuteczność.
    Dziewczyny dołączam tu do Was jeśli mogę?
    Ja jeśli za kilka dni przyjdzie @,to zaczynam stymulację Lamettą.
    Alisia, ja też mam 2 dzieci i 3 poronienia.Zastanawiałam się też nad IUI, ale dopiero od nowego cyklu startuję ze stymulacją, ciekawa jestem co moja ginekolog by na to powiedziała. w każdym razie spytam o laparoskopię.

nika77
  • Jagodaaga Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziękuję wszystkim Wam za porady .... Jednak poszłam za głosem rozsądku, zadzwoniłam do lekarza i umówiłam się na USG żeby sprawdzić ci z tym LUF...Jutro idę, pierwszy dzień miesiączki...Zobaczymy...Hmmmmmmm tak się zastanawiam, że przez ostatnie rok przynajmniej 2do 4 razy w miesiącu na robione USG...Może głupie pytanie, ale czy zastanawialiście się kiedyś czy takie ilości nie szkodzą zdrowiu??

calineczka88 lubi tę wiadomość

Jagoda
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Witaj Misiaczku :-) <3

wiesz po dzisiejszej wizycie byłam wkurzona jak usłyszałam, że nie ma zgody na IUI. Ale po przyjściu do domu M uświadomił mi, że gin nie chce naciągać na kasę (prowadzi mnie już 14 lat) - także tutaj masz rację.

Co do laparoskopii: dwa dni po już <3 <3. Gin oczywiście wyraził zgodę.
    Nic nie bolało, fajnie było :-)

Hm, najlepsze: w grudniu miałam badaną drożność pianką (HyCosy) i prawy był po tym badaniu drożny. Ale.. na laparo okazało się, że niestety był również nie do końca drożny. Także laparo była bardzo dobrą decyzją.

Podczytuję Cię na wątku o laparo i troche mi to daje nadzieji że raczej mam niedrożne jajowody mimo HCG mam drozne. Jeszcze 3 tyg mi zostały i zobaczymy co tam u mnie znajdą. Trzymam kciuki i czasem lepiej posłuchać dobrego gina bo nie wrzucasz kasy w błoto...

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodaaga wrote:
    Hej dziewczyny, dziękuję wszystkim Wam za porady .... Jednak poszłam za głosem rozsądku, zadzwoniłam do lekarza i umówiłam się na USG żeby sprawdzić ci z tym LUF...Jutro idę, pierwszy dzień miesiączki...Zobaczymy...Hmmmmmmm tak się zastanawiam, że przez ostatnie rok przynajmniej 2do 4 razy w miesiącu na robione USG...Może głupie pytanie, ale czy zastanawialiście się kiedyś czy takie ilości nie szkodzą zdrowiu??
    Z tego co mi wiadomo to USG nie jest szkodliwe bo to są fale dźwiękowe a nie żadne promieniowanie. Z resztą na dziś dzień chyba nie ma żadnych badań na temat szkodliwości USG. Gdyby tak było to lekarze nie stosowali by USG w ciąży - RTG jest kategorycznie zabronione.

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Jagodaaga Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Z tego co mi wiadomo to USG nie jest szkodliwe bo to są fale dźwiękowe a nie żadne promieniowanie. Z resztą na dziś dzień chyba nie ma żadnych badań na temat szkodliwości USG. Gdyby tak było to lekarze nie stosowali by USG w ciąży - RTG jest kategorycznie zabronione.
    Hehhhhh no oki ;) idę dziś po południu, dam Wam znać, już nie mogę się doczekać nowej stymulacji;) chociaż jestem tak przeziębiona od wczoraj, że ledwie dycham a do pracy musiałam przyjść...Buuuuuu do łóżeczka chcé :( Miłego dnia dziewczyny!

Jagoda
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    ja mam niewykupioną receptę. ale nie wiem czy jest jeszcze ważna. interesuje cię taka opcja?

jak najbardziej
    zaproszę Cię do przyjaciółek, ok?

• Natalia01 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    Hej Kochane, wracam do Was po owu - potwierdzonej ;)

W czwartek wieczorem miałam zastrzyk z Ovitrell, w weekend ładnie <3 i dziś na kontrolnej wizycie gin potwierdziła 2 ciałka żółte (po jednym na prawym i lewym jajniku). I tu szok. Bo z jednej strony na tym etapie to może nic nie znaczyć, a z drugiej strony, wiecie, że może to znaczyć więcej niż się spodziewaliśmy (bliźniaki???). Jestem dziś skołowana... Mój narzeczony również... Stara się to przede mną ukrywać, a wiem, ze boi się jak cholera :/

Na dodatek na prawym jajniku zrobił mi się krwiak poowulacyjny (20mm). Gin mówi, że to nic strasznego, że to częste i powinien sam się wchłonąć...

Dostałam dupasthon i mam czekać czy @ przyjdzie... Boję się.. To mój pierwszy cykl z lekami.

Czy któraś z Was miała krwiak po owulacji? Wpływa to negatywnie na zapłodnienie?

Nie stresuj się :) Ja w każdym cyklu mam 2-4 pęcherzyki, zawsze wszystkie pękają :) mój rekord to 5 pęcherzyków i 4 pękły. Będzie dobrze

MalPog lubi tę wiadomość

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01 wrote:
    Nie stresuj się :) Ja w każdym cyklu mam 2-4 pęcherzyki, zawsze wszystkie pękają :) mój rekord to 5 pęcherzyków i 4 pękły. Będzie dobrze

4 pęcherzyki?! jak ja bym tyle chciała... to jak wygrać 4 razy w Totka:-)

Flowwer lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Podczytuję Cię na wątku o laparo i troche mi to daje nadzieji że raczej mam niedrożne jajowody mimo HCG mam drozne. Jeszcze 3 tyg mi zostały i zobaczymy co tam u mnie znajdą. Trzymam kciuki i czasem lepiej posłuchać dobrego gina bo nie wrzucasz kasy w błoto...

Hej:-)

niestety, ale bywa i tak czyli HSG wykazuje drożność bądź SonoHSG. Po czym laparo już nie!
    Powodzenia Flowwerku :-)

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam wyniki jedne póki co.
    Progesteron 37,08 mam 7dpo :)
    Rany,rany... jak ja bym chciała żeby to oznaczalo ciaze...
    W ciąży z moim synkiem 7dpo miałam progesteron 35.

calineczka88, efta lubią tę wiadomość

age.png
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia trzymam kciuki!!! A tempka jak u Ciebie?? ten spadek był jednorazowy?

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:

piekny progesteron ja mam niższy w ciązy i to przy luteinie 3x200mg

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    Mamma-mia trzymam kciuki!!! A tempka jak u Ciebie?? ten spadek był jednorazowy?
    Tak,dziś poszło do gory,aczkolwiek jeszcze bez szału.

Efta - moze masz inną jednostkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 16:27

age.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Super!!! Zyczę Ci żeby to była ciąża, jednak wyniki progesteronu nie są tego wyznacznikiem. Ściskam kciuki za pozytywny test :)

• Jagodaaga Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, pęcherzyk się wchonæł, od jutra Lametta :) :) ...A dziś...Sok z malin, giræcy prysznicowe c i leczę przeziębienie :(

Jagoda
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie trochę "z innej beczki"... czy może któraś z was (w związku ze staraniami lub też przy innej okazji) badała sobie poziom żelaza we krwi? Mi to badanie zleciła dietetyczka (do której chodzę też z uwagi na moje pcos) i tak właśnie przed chwilą odebrałam wyniki a tu zonk... mam to żelazo podwyższone ponad normę - mój wynik to 177 µg/dl przy normie 60-145. Może nie jest to jakieś wielkie podwyższenie ale jednak trochę się zmartwiłam. W necie piszą, że to może być od nadmiaru czerwonego mięsa w diecie, ale to u mnie odpada całkowicie, bo ogólnie mięsa jem mało, a jak już to tylko kurczaka lub indyka. Zaczęłam się zastanawiać czy to podwyższenie nie ma jakiegoś związku z tymi lekami co przyjmuję przy stymulacjach?

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Asik84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2882y4g.jpg

Chyba sie udało...:)

Mamma-mia, wombi, efta, calineczka88, MalPog, sylka0102, Bea_, Miśkowa lubią tę wiadomość

Aniołeczek 31.03.2015
    I IUI 16.12☹️
    II IUI 14.01 ...16dpo hcg 450,9 30dpo (6tc1d) ♥️
    218848792f.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik aaaa gratulacje!!

Asik84 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ