Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Pecherzykow bylo najpierw 5 a potem znikly i zostal jeden lekarka twierdzila ze reszta sie wchlonela a moment pekania tego co zostal byl widoczny na monitoringu wiec moze jednak wieloraczki... Nie wiem troche sie boje za tydzien ide do lekarza ale najpierw w sobote jeszcze raz beta
Dootka_86 lubi tę wiadomość
-
Mi też wygląda ma bliźniaczki;) a odczytanie usg to wynika z umiejętności dr ile razy tu były takie przypadki.Ja za całe życie nie uchodowałam 5 pecherzyków
Zuza2323 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyZuza2323 wrote:No ja teraz pierwszy raz przy lamettcie mialam 5 i bylam w szoku . Moim zdaniem jest to prawdopodobne ze lekarka cos przeoczyla bo ciagle czulam prace dwoch jajnikow pomimo ze ona twierdzila ze na jednym nic nie ma.
Mamma-mia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zuza2323 wrote:Dopiero jak zostal jeden to dostalam zastrzyk ovitrelle i kazala wtedy serduszkowac
a ty nie miałaś IUI? bo coś tak kojarzę?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Zuza2323 wrote:Dopiero jak zostal jeden to dostalam zastrzyk ovitrelle i kazala wtedy serduszkowac
Jakby nie było jest pięknie. Jesli to pierwsze dziecię to dasz radę nawet z bliźniakami
Trzymam kciuki za kolejna betę, teraz doczytałam że jesteś 10dpo, no to faktycznie wynik niezły, chyba że- jak pisza dziewczyny- miałaś wcześniej pik LH, pekły już Twoje jajca i to z nich jest ciąża, a nie z tego ostatniego. Może stąd taka wysoka beta bo owulacja po prostu była wcześniej?Zuza2323, karolinams lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja dziś na 17 na USG, trzymajcie kciuki żeby chociaż ze dwa z tych trzech pęcherzyków sobie jakoś urosły. Nie muszą już być gotowe do zastrzyku i pewnie jeszcze nie będą, ale żeby BYŁY.
Mamma-mia, Klara Wysocka, Justine, Zuza2323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny, podczytuje już Was trochę, a dziś wreszcie moge się z Wami przywitać. Wczoraj byłam na drugiej wizycie w klinice jestem po wyciszeniu jajników i od środy ruszam ze stymulką Aromkiem.
Wcześniej próbowałam z clo, ale jak widać bez skutku. Zapadła decyzja,że próbujemy w klinice, od razu propozycja zmiany leku (podobno jest skuteczniejszy, przynajmniej w moim przypadku, niż clo) a jak będzie to się okaże
Zuza wow 5 pęcherzyków? Nieźle, ja tez słyszałam,że maks do 3 pozwala się na działania, a jak jest więcej to już za duże ryzyko. Ale może u Ciebie faktycznie część się wchłonęła i nie pękła. Gratulacje bety!
Aliska a Ty ile dni po iui jesteś?
mama Ali trzymam kciuki.Mama-Ali, Klara Wysocka, Zuza2323 lubią tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
No dokładnie, ja też mam już dość czekania i mam nadzieję,że już się skończy i wreszcie się uda i będzie dobrze. A na święta będę rodzić :p
Klara Wysocka, Natalia01 lubią tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie.
Ja staram się od ponad roku o drugie dziecko (pierwsze ma już 9 lat). Jestem w trakcie pierwszego w życiu cyklu stymulowanego konkretnie letrozolem i clo (dawka kosmiczna bo po 2 tabletki na dobę), mimo własnych owulacji ale mam torbiele endometrialne w jajniku. Dziś 6 dzień cyklu a mam brać od 3-7. Mam dziwne objawy w postaci pieczenia/ mrowienia skory. Czy którejś z Was cos takiego się zdarzyło podczas brania letrozolu? -
Dootka_86 wrote:Witajcie.
Ja staram się od ponad roku o drugie dziecko (pierwsze ma już 9 lat). Jestem w trakcie pierwszego w życiu cyklu stymulowanego konkretnie letrozolem i clo (dawka kosmiczna bo po 2 tabletki na dobę), mimo własnych owulacji ale mam torbiele endometrialne w jajniku. Dziś 6 dzień cyklu a mam brać od 3-7. Mam dziwne objawy w postaci pieczenia/ mrowienia skory. Czy którejś z Was cos takiego się zdarzyło podczas brania letrozolu?
witaj u nas.
niech nie martwi cię twoja dawka wierz mi ona wcale nie jest kosmiczna moja dawka to 3 tab dziennie przez 10 dni.
Nie spotkalam się jeszcze z takimi skutkami ubocznymi ale to wie... poczytaj ulotkę może coś takiego w niej znajdziesz.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Asia87 wrote:hej dziewczyny, podczytuje już Was trochę, a dziś wreszcie moge się z Wami przywitać. Wczoraj byłam na drugiej wizycie w klinice jestem po wyciszeniu jajników i od środy ruszam ze stymulką Aromkiem.
Wcześniej próbowałam z clo, ale jak widać bez skutku. Zapadła decyzja,że próbujemy w klinice, od razu propozycja zmiany leku (podobno jest skuteczniejszy, przynajmniej w moim przypadku, niż clo) a jak będzie to się okaże
Zuza wow 5 pęcherzyków? Nieźle, ja tez słyszałam,że maks do 3 pozwala się na działania, a jak jest więcej to już za duże ryzyko. Ale może u Ciebie faktycznie część się wchłonęła i nie pękła. Gratulacje bety!
Aliska a Ty ile dni po iui jesteś?
mama Ali trzymam kciuki.
Witaj u Nas mam nadzieję że zmiana leku przyniesie efekty z jakiego powodu miałaś wyciszane jajniki? Na czym to polega i jak się to robi? Ja również w pierwszym cyklu z Lamette + clo miałam 5 pęcherzyków i 4 pękły z 5 zrobiła się torbiel. Lekarz jedynie powodzial że jeśli się uda to duże prawdopodobieństwo na ciąże mnogaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 19:14
Zuza2323 lubi tę wiadomość
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła