Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Efta mielismy robic iui ale w koncu do tego nie doszlo bo nie dostalam wolnego w pracy. Jutro ide na bete ale dopiero w poniedzialek dostane wyniki. Troche sie obawiam ale staram sie nie denerwowac
Asia 87 dziekuje
Mama-Ali dziekujetak to pierwsze dzieciatko albo dzieciatka wszystko mi jedno byle tylko byly zdrowe i dobrze sie rozwijaly
a reszta juz jakos sie pouklada
efta, Mama-Ali, Mamma-mia lubią tę wiadomość
-
Dootka_86 wrote:Witajcie.
Ja staram się od ponad roku o drugie dziecko (pierwsze ma już 9 lat). Jestem w trakcie pierwszego w życiu cyklu stymulowanego konkretnie letrozolem i clo (dawka kosmiczna bo po 2 tabletki na dobę), mimo własnych owulacji ale mam torbiele endometrialne w jajniku. Dziś 6 dzień cyklu a mam brać od 3-7. Mam dziwne objawy w postaci pieczenia/ mrowienia skory. Czy którejś z Was cos takiego się zdarzyło podczas brania letrozolu?
Witaj, nie jest to kosmiczna dawka, ja mimo swoich owu dostałam Lamette i w któryms z kolei cyklu włączono mi jeszcze clo i dawkowanie miałam Lamette 2x1 i clo 2x2 od 3-7dc. Są dziewczyny co brały znacznie więcej i dłużejniestety takich objawów nie miałam nigdy, a czytałaś ulotkę czy coś o tym piszą w skutkach ubocznych?
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Kochane, ja po USG. Jest dobrze
Zostały 2 pęcherzyki- maja 18 i 20mm. Mamyteraz codziennie a jutro nawet 2x dziennie
, takie zalecenia, no cóż
, a w niedziele monitoring. Jak same nie pękną do tego czasu to w niedziele pregnyl x2.
Endo super, bo aż 9,5mm, wiec lekarka była bardzo zadowolona.
Także teraz do niedzieli a potem sprawdzanie wyników w środę no i odliczanie
Trzymajcie kciuki niezmiennie!Natalia01, efta, Zuza2323, Flowwer, Mamma-mia lubią tę wiadomość
-
Mama-Ali wrote:Kochane, ja po USG. Jest dobrze
Zostały 2 pęcherzyki- maja 18 i 20mm. Mamyteraz codziennie a jutro nawet 2x dziennie
, a w niedziele monitoring. Jak same nie pękną do tego czasu to w niedziele pregnyl x2.
Trzymajcie kciuki niezmiennie!
Super wiadomość! Także pracowity weekend Was czeka heheh 3mam kciukiMama-Ali lubi tę wiadomość
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mama-Ali wrote:Kochane, ja po USG. Jest dobrze
Trzymajcie kciuki niezmiennie!
Supermam nadzieje ze sie uda i bardzo mocno trzymam kciuki. W niedziele zaraz pisz co i jak
Mama-Ali lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z cienkim endo, stosowalyscie kiedyś estradiol w aerozolu na poprawę endo? W 13dc na monitoringu moje endo miało 16mm, gin nic nie powiedział w sumie ale wywnioskowalam że to dużo i o ile pamiętam Efta pisała że jest w górnej granicy.. W 15dc miałam monitoring i endo miało 12,5mm czyli zmalalo, nie mam problemu z endo zawsze w granicach 15mm mimo stosowania Lametty i Lamette +clo...i dostałam lenzetto estradiol w aerozolu. W pierwszym momencie pomyślałam że to na przerosniete endo, które zmalalo po owu ale w kupie mi się to nie trzymało i na forach wyczytałam że estradiol się bierze jak jest słabe endo więc może to Wam pomoże, zapytajcie swoich gin:) dodam jeszcze że ten aerozol jest mało znany i mało dostępny dopiero w 5-tej aptece go dostałam, cena 45zl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 20:35
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
nick nieaktualnyNatalia01 wrote:Dziewczyny z cienkim endo, stosowalyscie kiedyś estradiol w aerozolu na poprawę endo? W 13dc na monitoringu moje endo miało 16mm, gin nic nie powiedział w sumie ale wywnioskowalam że to dużo i o ile pamiętam Efta pisała że jest w górnej granicy.. W 15dc miałam monitoring i endo miało 12,5mm czyli zmalalo, nie mam problemu z endo zawsze w granicach 15mm mimo stosowania Lametty i Lamette +clo...i dostałam lenzetto estradiol w aerozolu. W pierwszym momencie pomyślałam że to na przerosniete endo, które zmalalo po owu ale w kupie mi się to nie trzymało i na forach wyczytałam że estradiol się bierze jak jest słabe endo więc może to Wam pomoże, zapytajcie swoich gin:) dodam jeszcze że ten aerozol jest mało znany i mało dostępny dopiero w 5-tej aptece go dostałam, cena 45zl
Ten lek w aerozolu to Lenzetto.
Odnośnie endo: ja przy lamecie czy bez mam endo ok 10mm. Po owulacji tez mi czasem spada niewiele.Natalia01 lubi tę wiadomość
-
Ja aktualnie czekam na @ i wreszcie ruszam ze stymulacją. Gin mi proponuje jeden cykl przy naturalnch staraniach a później IUI ale ja nie jestem nic a nic do tego przekonana. Ja ok, mój małżonek też ehhh mam dylemat...
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyMoja pierwsza stymulacja jak pisałam wczoraj, w związku z czym mam pytanie czy bierzecie przy tym jakieś sterydy? Mam endometrioze (w prawym jajniku 4 torbiele), hashimoto-dodatnie anty tg i na dodatek przeciwciała przeciwjądrowe ana 1:2560...co prawda zespol antyfosfolipidowy wykluczony, przeciwciała przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika ujemne, jajowody drożne...Tylko tak głowę mi te ana zaprzątają. Zastanawiam sie czy one czegoś nie komplikują. Reumatolog nie odpowiedziała na moje wątpliwośc, skomentowała, że nie powinny przeszkadzać ale jak jest nikt nie wie... Jest któraś z Was może w podobnej sytuacji?
We wtorek w 10dc ide na monitoring, dzisiaj 7dc ostatni dzień clo+ letrozol. Mam wziąć ze soba ovitrelle...czyżby tak szybko mogły urosnąć pęcherzyki... -
Flowwer wrote:Ja aktualnie czekam na @ i wreszcie ruszam ze stymulacją. Gin mi proponuje jeden cykl przy naturalnch staraniach a później IUI ale ja nie jestem nic a nic do tego przekonana. Ja ok, mój małżonek też ehhh mam dylemat...
Moja droga, na razie nie myśl o kolejnych cyklach. Zacznij teraz ze stymulacją. Poczekaj na efekty. Być może nie będzie potrzeby kombinować dalej- życzę Ci tego
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Dootka_86 wrote:Moja pierwsza stymulacja jak pisałam wczoraj, w związku z czym mam pytanie czy bierzecie przy tym jakieś sterydy? Mam endometrioze (w prawym jajniku 4 torbiele), hashimoto-dodatnie anty tg i na dodatek przeciwciała przeciwjądrowe ana 1:2560...co prawda zespol antyfosfolipidowy wykluczony, przeciwciała przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika ujemne, jajowody drożne...Tylko tak głowę mi te ana zaprzątają. Zastanawiam sie czy one czegoś nie komplikują. Reumatolog nie odpowiedziała na moje wątpliwośc, skomentowała, że nie powinny przeszkadzać ale jak jest nikt nie wie... Jest któraś z Was może w podobnej sytuacji?
We wtorek w 10dc ide na monitoring, dzisiaj 7dc ostatni dzień clo+ letrozol. Mam wziąć ze soba ovitrelle...czyżby tak szybko mogły urosnąć pęcherzyki...
Co do 1 pytania to nie odpowiem, nie znam się.
Zapytaj o to ginekologa na wizycie.
Jeśli chodzi o pęcherzyki, to ja w 10dc miałam 18 i 20mm, a brałam tylko lamette. U Ciebie przy dodatkowej stymulacji może być więcej. Ciężko wyrokować bo zwykle u każdego jest inaczej. Wszystko jest kwestią odpowiedzi na stymulacje. -
Mama-Ali wrote:Moja droga, na razie nie myśl o kolejnych cyklach. Zacznij teraz ze stymulacją. Poczekaj na efekty. Być może nie będzie potrzeby kombinować dalej
- życzę Ci tego
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Piękny przyrost, gratuluję
Zuza2323 lubi tę wiadomość
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
A ja mam najgłupsze pytanie czy po przebytej ovu np w 14 dc na usg w 24 dc nie było śladu po ciałku żółtym ? Pytam sie czysto teoretycznie
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Zuza2323 wrote:Witajcie
dostalam dzisiaj kolejne wyniki bety 12 dpo 252 wiec chyba wszystko wporzadku
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:A ja mam najgłupsze pytanie czy po przebytej ovu np w 14 dc na usg w 24 dc nie było śladu po ciałku żółtym ? Pytam sie czysto teoretycznie
ciałko żółte utrzymuje się bardzo długo , nie jestem pewna czy do końca ciąży czy do czasu aż łożysko przejmie jego funkcję.
Tak czy siak jeśli owu wystąpiła ciałko żółte powinno być widoczne, jesli go nie ma to albo lekarz i sprzęt słaby albo owu nie wystąpiło.Mamma-mia lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna2 IUI
3IUI grudzień 2016serduszko bije
pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
efta wrote:ciałko żółte utrzymuje się bardzo długo , nie jestem pewna czy do końca ciąży czy do czasu aż łożysko przejmie jego funkcję.
Tak czy siak jeśli owu wystąpiła ciałko żółte powinno być widoczne, jesli go nie ma to albo lekarz i sprzęt słaby albo owu nie wystąpiło.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄