Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Niuni wrote:Hej dziewczyny. Moja przygoda z lametta się kończy.Na drugim monicie z trzech pęcherzyków nie było żadnego. Nie wiadomo co się z nimi stało! Również brak ciałka żółtego. Podejrzewam, że cykl bez owu. Endo drugiej fazy-10mm. Porażka jakaś,czułam stracimy ten cykl
Hej,
Jesli na poprzednim usg miałaś 3 pęcherzyki, a teraz żadnego, to znaczy że coś musiało się z nimi stać.
Mogły się wchłonąć, ale też pęknąć. Przy stymulacjach czasem jest tak ze w ciagu jednego dnia pęcherzyk może urosnąć nawet do 3mm, a pęknąć już przy 19mm. Ja bym jeszcze nie lamentowała
A w ciąży z córą, dzień po owulacji miałam endo dokładnie 10mm )))
Co do ciałka żółtego, to często go nie widać na usg i wcale to nie oznacza że owulacji nie było.
Najpewniejszym dowodem byłoby zrobienie progesteronu za 7 dni.
-
Cześć Dziewczyny!
10 dni temu zaczęłam swój pierwszy cykl z aromkiem; dziś wdrożyłam medrol na zagnieżdżenie. Monitoring w dniu dzisiejszym: endometrium 8,5 prawy jajnik 12mm, lewy jajnik 9 mm. Owulacja zaplanowana na weekend.
Tak z Waszego doświadczenia, chyba jest ok?IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Mama-Ali wrote:Mamma-mia, nie jestem w temacie Twoich starań, nie wiem czy miałaś zatrzyk z pregnylu i stad podwyższony wynik, ale- z tego co wiem, czasem hcg jest wyżej niż 0. Co więcej np. z diagnostyce podawali mi zawsze wynik <1,2. Więc może zależy od laboratorium. Ale też lekarz mi powiedział że rzadko kiedy beta jest =0. A niestety 0,45 to żaden wynik. Co do progesteronu to wynik 37nmol/l niestety też nie jest ładny. Bo to jest tylko 11 ng/ml - to jest najczęściej stosowana jednostka przez lekarzy. Mój ginekolog twierdzi, że wiarygodnym wynikiem że owulacja była jest wynik powyżej 15 ng/ml. Ja miałam kiedyś wynik ponad 30 ng/ml i niestety w ciąży nie byłam. Wysoki progesteron śwaidczy tylko o dobrej pracy ciałka żółtego i o tym, że gdyby była ciąża, to by się utrzymała z takim poziomem.
Ale- żeby nie odbierać Ci całkowicie nadziei- moja znajoma robiłą progesteron 7dpo i wyszedł jej 10 ng/ml i własnie w tym cyklu zaszła w ciąże
A co do progesteronu, to moja gin pracuje w klinice i mówiła, że ładny mam progesteron, ja mam ogolnie klopot z poziomem progesteronu (za niski; w tym cyklu na kilka dni przed owulacją by nawe poniżej norm dla f. folikularnej czy menopauzalnej), i z hormonami meskimi (za wysokie), wiec jak na mnie, to jest to wynik nawet bardzo ladny, a dodatkowo odpowiada tez normom labo, w jakim byl on zrobiony, a to jest istone. Owulacja na 100% byla, chodzilam co kilka dni na monitoring.
Mozna miec niski progesteron, a byc w ciazy, a mozna miec wysoki i w niej nie byc Ja w ciazy biochemicznej mialam wysoki prog, a jakos ciaza nawet do 5 tc nie wytrzymala, a z kolei z ciazy, z ktorej urodzilam synka przez cal czas mialam klopot z progiem, a jednak udalo sie dotrwac do poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 12:15
-
Mamma-mia wrote:kochana, co do bhcg, to wiem, ze nie daje praktycznie zadnych nadziei. Dzis test 10 tez negatywny, wiec juz wlasciwie nie wierze, ze na pozytywny koniec, ale dla pewnosci jeszcze jutro robie test i wowczas odstawiam dupka.
A co do progesteronu, to moja gin pracuje w klinice i mówiła, że ładny mam progesteron, ja mam ogolnie klopot z poziomem progesteronu (za niski; w tym cyklu na kilka dni przed owulacją by nawe poniżej norm dla f. folikularnej czy menopauzalnej), i z hormonami meskimi (za wysokie), wiec jak na mnie, to jest to wynik nawet bardzo ladny, a dodatkowo odpowiada tez normom labo, w jakim byl on zrobiony, a to jest istone. Owulacja na 100% byla, chodzilam co kilka dni na monitoring.
Mozna miec niski progesteron, a byc w ciazy, a mozna miec wysoki i w niej nie byc Ja w ciazy biochemicznej mialam wysoki prog, a jakos ciaza nawet do 5 tc nie wytrzymala, a z kolei z ciazy, z ktorej urodzilam synka przez cal czas mialam klopot z progiem, a jednak udalo sie dotrwac do porodu
No jasna, ciąża to więcej czynników niż sam progesteron , życzę Ci, żebyś wkrótce miała upragniony brzuszekMamma-mia lubi tę wiadomość
-
Hej,
Byłam dzisiaj na USG- nie zrobiła się torbiel. Lekarz powiedział, że jajniki mają mnie prawo boleć bo są stymulowane- może przyda Wam się taka informacja Przynajmniej nie będziecie się martwić, dlaczego tak się dzieje, jak jaKlara Wysocka lubi tę wiadomość
04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:) -
nick nieaktualnyDziewczyny jestem po usg: 2 ciałka żółte czyli 2 pęcherzyki pękł.
Jeden prawdopodobnie przed IUI, drugi wieczorem w dniu IUI.
Nie wiem jakim cudem one popękały przy 18mm!!
W każdym razie od dzisiaj dupek i utrogestan.
Gin mój dopuści mnie jakby co do 3 iui. Więcej według niego mija się z celem.
Kolejny cykl IUI na naturalnym ma być. Sama tak chcę by odpocząć od stymulkPolawola, Natalia01, Mama-Ali lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Za tydzień we czwartek mam umówione HSG i to w 13 dc! Zawsze myślałam że to się robi do 10 dc, ale lekarz powiedział ze różnicy nie ma. Rozmawiałam dziś z przyjaciółka która jest też gineologiem i.powiedziała mi żebym nie mówiła nikomu ze będę pochodziła do iui, bo matki potrafią być bardzo wrednę. W sumie ma rację, w szczególności teraz, w takiej atmosferze jaka jest w PL... od kwietnia rozpoczynam kolejna przygodę z iui i mam nadzieje ze uda mi się zajsc w ciaze do wakacji, bo moje dziecko kończy przedszkole i chcialabym z nim spędzić wakacje, a nie w pracy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 20:55
36l, 2010- naturalny cud
starania od 03.2016,
4 inseminacje
Ona:hsg🆗histeroskopia🆗Usunięta tarczyca, era🆗cytokiny ❌
On: 02.2018 operacja znp- brak poprawy, astenoterato.
I hbIMSI 10.2018, dł prot, hiperstymulacja, zamrozono 7 oocytow, brak zarodkow
II hbIMSI 01.2019, kr protokół ❄️❄️❄️
01.02.19 2x 3dn zarodków ❌
14.02.20- 1x 4aa- CB
III IMSI- ❄️❄️❄️❄️
26.11.20- transfer 4aa❌
24.01.22 transfer 3AA👍♥️🍀
Udało się warto próbować 👶🏼 -
Ja tam nie mam problemu i mam gdzieś co inni pomyślą i powiedzą
Mamma-mia lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Ja też mam to co sobie inni myślą dlatego o staraniach nie mowię.Moja teściowa codziennie w kościele w pierwszym rzędzie więc wg niej IVF to największe zło i mordowanie. Nie ma co zaczynać dyskusji.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
A ja mówię, ale najbliższym mi osobom i tym, które chcę, żeby wiedziały. Nie widzę potrzeby informowania świata że staram się o kolejne dziecko, niezależnie czy naturalnie czy na wspomagaczach, czy inseminacja czy in vitro. Po prostu to są moje sprawy i tyle. I tych, którzy chcę, żeby wiedzieli i wspierali mnie. Resztę mam gdzieś.
Mnie denerwują pytania o kolejne dziecko, bo moje 1 dopiero co skonczyło 2 latka. Więc mówię, jak będzie to będzie. Pytania od niektórych powodują jakieś dodatkowe nerwy- więc nastepnym razem jak ktoś zapyta jak starania, to powiem wprost że niezręcznie mi mówić o moim życiu seksualnym i jestem pewna, że to na tyle ostudzi atmosferę że pytań więcej nie będzie.efta, Niuni, Zuza2323 lubią tę wiadomość
-
Mamma-mia wrote:Mam wyniki
bhcg <0,1
badanie moczu - zapalenie UKM, takze już wzięłam furaginum.
Pora zmienić prace i działać dalej...
No cóż, nic innego oprócz pogodzenia się w tym zrobić nie można.
Ja już 1,5 roku czekam na cokolwiek. No cóż, tego cokolwiek się doczekałam, ale szybko się skończyło.
Mówię sobie że w końcu musi zaskoczyć... -
Mnie raz taka wscibska baba zapytała czy jestem w ciąży. Brzuch miałam spuchniety byłam po poronieniu... wiec jej powiedziałam ze byłam w ciąży ale już nie jestem i jak ją tak to strasznie interesuje czy chce może znać szczegóły i przestała być wscibska
Mama-Ali lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Zuza2323 wrote:Nie wytrzymalam i zrobilam dzisiaj bete wyszla mi 114,3 wiec chyba jest dobrze... Dalej nie moge w to uwierzyc
Alisa, Zuza2323, karolinams lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Mamma mia - przykro mi a wiec to była resztka pregnylu.
zuza2323 - super gratuluje. piekna beta. ile dni po owu jesteś , bo przy takiej becie to już pewnie termin miesiączki minąłZuza2323 lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Zuza2323 wrote:Jestem 10 dpo miesiaczke mialam pojutrze dostac
wow. nigdy nie spotkałam tak dużej bety 10dpo. miałas monitoring, ile miałaś pęcherzków?
10dpo to beta średnio 10-15 wychodzi albo miałaś owu trochę wcześniej niż myślisz albo będą wieloraczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 21:55
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga