Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Dootka_86 wrote:U mnie klapa po usg. Jeden pęcherzyk w lewym jajniku 18mm endo cienkie 8mm...w niedziele rano strzał z ovitrelle i w poniedziałek wieczorem seks...ale kazał szykować się na ivf...
Niech to wszystko szlag...
Dlaczego klapa? Przeciez z jednego pecherzyka moze byc jeden dzidzius. Endo 8mm spokojnie pozwoli na zagniezdzenie, a moj lekarz mowi, ze jesli bedzie owulacja to endo odpowie i urosnie.Alisa, efta lubią tę wiadomość
04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:) -
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:U mnie klapa po usg. Jeden pęcherzyk w lewym jajniku 18mm endo cienkie 8mm...w niedziele rano strzał z ovitrelle i w poniedziałek wieczorem seks...ale kazał szykować się na ivf...
Niech to wszystko szlag...
Dootka, przestan się załamywać.
Ważne, żeby to jedno jajo było ok!
Ja z córka miałam dwa pecherzyki ale tylko jeden pekł i bach- ciąża. Sama widzisz, ze poprzednie 3 ciałka zółte nic nie zmieniły. Może chodzi o jakość, a nie ilość?
Kochana, ja wiem ze jestes bardzo niecierpliwa, sama taka była. Teraz wyluzowałam, po prostu sobie czekam robiąc inne rzeczy. Cieszmy się życiem, bo mamy tylko jedno. Pozwólny sobie na chwile marudzenia, ale potem same kopnijmy się w tyłek i żyjmy. Tak po prostu. -
I jeszcze powiem Ci jedno. W ciąży z córą, dzien przed owulacja, moje edno wynosuło 6.9mm. Wtedy jeszcze absolutnie się na tym nie znałam, wiec nie zwróciłam uwagi! Dzien po owu było już 10mm. A jajo...byłam na CLO, moja lekarka nie pryjmmowała, a ta co mnie z wielka łaska przyjeła w sobote powiedziała ze nie da mi pregnylu ( miałam dwa jaja- 29mm!!!! w lewym jajniku i 21 w prawym). Owulacja była kolejnego dnia( czyli jajko jeszcze urosło) z lewego jajnika, z tego giganta powstała moja córcia! A teraz jak czytam, to widze posty ze to juz torbiel itd.
I zazdroszczę sobie tego czasu, kiedy nie wiedziałam nic -
nick nieaktualny
-
efta wrote:od dwóch dni mam "twardniejący brzuch" martwi mnie to bo takie skurcze moga powodować skracanie szyjki macicy
zadzwoniłam do położnej, kazała wziąć nospę i zapisała mnie jutro rano na wizytę do lekarza. Mam nadzieje, że jest wszytko dobrze.efta lubi tę wiadomość
nika77 -
Dootka_86 wrote:Dzięki Mama-Ali...nie chodzi ze się załamuje tylko ja tak naprawdę to wolałabym nie mieć tego ivf.. A wszystkie znaki na niebie wskazują ze nie bede miała wyjścia...
Ejj za dużo tu siedzisz! Idz upiecz muffinki, poczytaj ksiazke, idz na zakupy (i nie mow, ze nie ma sensu bo teraz jest mnostwo rzeczy oversize i na ewentualna ciaze tez beda ). Wiem, że to trudne ale musisz wyluzować.
Mi sie udalo odzyskac rownowage psychiczna w dwoch krokach:
1. Nie oczekuje niczego- nie zajde w ciaze, trudno. Mam wspanialego synka. Pojde sobie zszyc miesnie brzucha, bo z tym rozstepem wygladam jak we wiecznej ciazy.
2. Pelne zaufanie do lekarza Jak powiedzial, ze endometrium 2mm odpowie jesli bedzie owulacja (dzisiaj mam zastrzyk ovitrelle po gonadotropinach) to odpowie. Robie to co mi mowi i staram sie nie myslec o tym czy bedzie z tego ciaza, czy nie. A na forum zagladam zeby Wam kibicowac!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 10:25
Mama-Ali, Natalia01 lubią tę wiadomość
04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
nick nieaktualny
-
Eee przy sernikach i makowcach to wysiadam, ja umiem piec jedynie mufinki i to jakies bezcukrowe fit blablabla
No to pora na zakupy Slonce wyszlo..04.2014 - synek
Dootka_86 wrote:Dzięki Mama-Ali...nie chodzi ze się załamuje tylko ja tak naprawdę to wolałabym nie mieć tego ivf.. A wszystkie znaki na niebie wskazują ze nie bede miała wyjścia...
Ja myślę że każda z nas wolałaby, żeby było to łatwiejsze
Ale czasem musimy sie zmierzyć z różnymi problemami.
Będzie dobrze, na razie zbieraj siły na owulkę i do dzieła -
A ile po ovitrelle zaczyna sie brac duphaston. Zapomnialam sie lekarza zapytac. 3 dni po?04.2014 - synek
nick nieaktualny
-
jestem po wizycie.
wszytko ok. szyjka długa i zamknięta
lekarz kazał brać dodatkowy magnez (co zresztą wiedziałam i sama zaczęłam brać)
najważniejsze, że nie robi się rozwarcieDootka_86, Alisa, Justys84, wombi, Natalia01, Mamma-mia lubią tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Justys84 wrote:A ile po ovitrelle zaczyna sie brac duphaston. Zapomnialam sie lekarza zapytac. 3 dni po?
-
efta wrote:jestem po wizycie.
wszytko ok. szyjka długa i zamknięta
lekarz kazał brać dodatkowy magnez (co zresztą wiedziałam i sama zaczęłam brać)
najważniejsze, że nie robi się rozwarcie
wspaniale
Mnie też czasem brzuch twardniał, ale wtedy rzucałam wszystko, leżałam, brałam nospę i przechodziłoefta lubi tę wiadomość
-
efta, super wiadomosc A moze Ty sie ostatnio przepracowywalas? Teraz mi sie przypomnialo, ze mi twardnial brzuch jak za szybko chodzilam pod koniec ciazy.04.2014 - synek
Mama-Ali wrote:Zwykle (choć to nie reguła)- bierze się od 4 dnia po ovitrelle czy pregnylu. Ale- branie progesteronu powinno poprzedzac usg, na którym lekarz stwierdza owulacje, albo torbiele ( czego nie życzę)- i ustala dawkę proga.
W swieta to kiepsko bedzie z usg Dopiero w srode ide.
W ogole to sie troche dziwnie czuje. Jestem jakby spuchnieta wewnetrznie na dole. Po letrozolu jajniki mnie bolaly. Po gonadotropinach czulam je lekko. Rosna mi 3 pecherzyki, ale lekarz mowil ze prawdopodobienstwo blizniat nie jest wieksze niz w naturalnych cyklach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 13:37
04.2014 - synek
Wiesz co, mnie przy letrozolu jajniki tez bardziej bolą niz po klomifenie.
Jak na razie szykuje się na 4 cykl z tym specyfikiem- w nim biore jeszcze lamette ( mimo ze lekarz próbuje mnie przekonać do klomifenu ), ale chce dać lamettcie jeszcze jedna szansę . A potem potestuje- zrobie mix lametta +clo . Jak to nic nie da, to w wakacyjnych cyklach przejde na klomifen. A potem pewnie pauza na parę miesięcy.