X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zobaczę co mi dziś doktorek powie i ewentualne testowanie dopiero pod koniec miesiąca, chyba ze miałabym dziś podany pregnyl, wtedy już zupełnie na koniec miesiąca.
    Ciekawa jestem co dziś zobaczę- wczoraj bardzo bolał mnie brzuch, ale właściwie przez cały dzien, dlatego cięzko powiedziec czy był to ból owulacyjny. Dzis tez lekko pobolewa, ale dużo mniej niż wczoraj. Szczerze, to już myśle o nastepnym cyklu. Przypomina mi się jak w zeszłym roku zaczynałam podobnie i cieszyłam się, ze chyba tak ma być, bo dziecko urodziłoby się w okolicach urodzin męża i taty. Aż mi się nie chce wierzyć że to już tyle czasu minęło i ciągle nic...

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatka wrote:
    Witam WsZystkich :) pozwoliłam siebie do was dołączyć mam nadzieję że można :)

witamy u nas.
    jaka jest twoja historia?

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten miesiąc nie bede mierzyć temp, robić testów owu ani nic. Pójdę tylko na to usg 11dc potem ovitrelle wtedy co lekarz każe i nie zamierzam nic sprawdzać. Stresować się nie bede czy jasna kreska czy ciemna na tescie owu.

• EmWu Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane:) Jestem na pierwszym cyklu stymulowanym z letrozolem (1x1 2-6 dc) w tym cyklu dodatkowo mialam sonoHsg podczas którego p.doktor stwierdziala słabawe endometrium i dostalam estrofem 3x1 od 8-13 dc. Pecherzyk w dniu w ktorym zaczelam brac estrofem mial 17mm. za 3 dni mialam dostac pregnyl na pekniecie. Po 3 dniach od podania pregnylu bylam na monitoringu, a tam pecherzyk 20mm, w prawym jajniku tam gdzie wczesniej byla 17. Doktorka powiedziała ze to co bylo juz peklo a to jest inny z ktorego juz nic nie bedzie. A ja mysle ze ten pecherzyk poprostu przejzal i nie pekl:( ciekawe czy ten estrofem cos namieszal czy za mala dawka pregnylu:(
    Miała któraś z was podobnie? Moze któraś z WAs brała ten estrofem w cylku stymulowanym?

thgfjqivwajyo5w1.png
    Starania od 10.2014
    1.2015 puste jajo płodowe
    12.2015 rozpoznanie: oligoteratozoospermia
    31.03.2017 sonoHSG jajowody drożne
    4 x cykle stymulowane
    3xIUI bez powodzenia
    20.11.2017 histero+laparo+drożność-ok
    4.2018 start imsi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmWu a to lakarka nic nie mówiła ze widzi ciałko żółte albo coś?

• EmWu Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nic, gdybym to od niej usłyszała miałabym jakieś nadzieje ze owulacja odbyła się z któregos pecherzyka, a tak..
    stwierdziala ze endometrium ladne a to co zostalo ma sie wchlonac z pomoca Duphastonu przez 10 dni. Wizyta zeby to sprawdzic w trakcie pierwszych dni okresu. a co jesli sie nie wchłonie? wtedy pewnie stumulacja bedzie przerwana i zas inne hormony na regulacje tego? :(

thgfjqivwajyo5w1.png
    Starania od 10.2014
    4 x cykle stymulowane
    3xIUI bez powodzenia
    4.2018 start imsi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle zaczynam być sceptycznie nastawiona do tej stymulacji. Drugi cykl dopiero ale wydaje mi się ze jak nie zrobię ivf to się mogę tak stymulować i nic z tego...

• EmWu Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam własnie kilka postów dziewczyn powyżej i widzę, że rzeczywiście nie zawsze jest tak kolorowo z tą stymulacją, tyle niewiadomych, lekarze chyba muszą mieć ogromne doświadczenie żeby umiejętnie je przeprowadzać a z tym widze jest różnie. Na każdą pacjentkę hormony mają indywidualny wpływ.. U mnie to dopiero pierwszy cykl zobaczymy co bd dalej..

thgfjqivwajyo5w1.png
    Starania od 10.2014
    4 x cykle stymulowane
    3xIUI bez powodzenia
    4.2018 start imsi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmWu wrote:
    Czytałam własnie kilka postów dziewczyn powyżej i widzę, że rzeczywiście nie zawsze jest tak kolorowo z tą stymulacją, tyle niewiadomych, lekarze chyba muszą mieć ogromne doświadczenie żeby umiejętnie je przeprowadzać a z tym widze jest różnie. Na każdą pacjentkę hormony mają indywidualny wpływ.. U mnie to dopiero pierwszy cykl zobaczymy co bd dalej..
    Wiesz u mnie zadziałało pięknie trzy komórki trzy ciałka żółte ale co z tego jak ciąży nie ma

• EmWu Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile może być takich cykli stymulowanych? podobno do pół roku? W końcu musi u Ciebie pyknąc! Trzymam kciuki!!! :)

thgfjqivwajyo5w1.png
    Starania od 10.2014
    4 x cykle stymulowane
    3xIUI bez powodzenia
    4.2018 start imsi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmWu wrote:
    Ile może być takich cykli stymulowanych? podobno do pół roku? W końcu musi u Ciebie pyknąc! Trzymam kciuki!!! :)
    Właśnie zamierzam w piątek pogadać z lekarzem jak długo on zamierza to jeszcze ciągnąć...ja chyba mam dość i chce ivf...zamierzam mu to powiedzieć. Zobaczymy

• efta Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmWu wrote:
    Witajcie Kochane:) Jestem na pierwszym cyklu stymulowanym z letrozolem (1x1 2-6 dc) w tym cyklu dodatkowo mialam sonoHsg podczas którego p.doktor stwierdziala słabawe endometrium i dostalam estrofem 3x1 od 8-13 dc. Pecherzyk w dniu w ktorym zaczelam brac estrofem mial 17mm. za 3 dni mialam dostac pregnyl na pekniecie. Po 3 dniach od podania pregnylu bylam na monitoringu, a tam pecherzyk 20mm, w prawym jajniku tam gdzie wczesniej byla 17. Doktorka powiedziała ze to co bylo juz peklo a to jest inny z ktorego juz nic nie bedzie. A ja mysle ze ten pecherzyk poprostu przejzal i nie pekl:( ciekawe czy ten estrofem cos namieszal czy za mala dawka pregnylu:(
    Miała któraś z was podobnie? Moze któraś z WAs brała ten estrofem w cylku stymulowanym?

witaj u nas
    skoro miałaś podany pregnyl to prawdopodobnie pęcherzyk pękł. możesz to sprawdzić robiąc jeszcze jedno usg aby zaobserwować czy pojawiło się ciałko żółte - które powastaje z pęknietego pęcherzyka. ewentaulnie możesz też iść na krew i zbadać progesteron - jesli wzrósł to owulacja była jeśli bedzie na niskim poziomie to bedzie oznaczać że nie było owulacji.
    Może się tak zadżyć że mimo podania pregnylu nie wszytkie pęcherzyki pękną.
    ja tak miałam i pęcherzyk który nie pękł wchłonął się w kolejnym cyklu.
    Co do estrofemu to ja go brałam w cyklach stymulowanych ale z innego powodu, brałam go dopiero po owulacji wiec nie wiem czy może mieć wpływ na rośniecie pęcherzyka.
    Na polepszenie endometrium brałam viagrę dopochwowo i super na mnie zadziałała.
    Co do ilości cykli stymulowanych. Przy leku który bierzesz nie trzeba robić przerw tak jak przy stymulacji CLO , ja miałam 10 cykli stymulowanych pod rząd.
    Nie zniechęcaj się tak szybko. Niestety leczenie/stymulacja może trochę potrwać nie zawsze udaje się od razu. Ja w pierwszą ciąże zaszłam w 3 cyklu stymulowanym , a w obecną dopiero w 10tym. Trzeba być cierpliwym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 16:01

EmWu lubi tę wiadomość

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Polawola Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Testy owulacyjne nadal mi wychodzą negatywne a jestem w 14dc. Dziś byłam na monitoringu i pexherzyk w lewym jajniku się zapadł... w niedziele mial 14mm,a dzis 12mm:( podlamalam się tym, ale za to w prawym mam ładny 18mm. Trochę słabo jak po takiej stymulacji(letrozol i ganadotropiny), ale może to jest właśnie ten najważniejszy pęcherzyków? Jutro robie zastrzyk z pregnylu (jeśli test wyjdzie pozytywny), a w piątek chyba iui. Sama nie wiem czy opłaca się z jednym pęcherzykiem. A jak Wy myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 08:27

36l, 2010- naturalny cud
    starania od 03.2016,
    4 inseminacje :(
    Ona:hsg🆗histeroskopia🆗Usunięta tarczyca, era🆗cytokiny ❌
    On: 02.2018 operacja znp- brak poprawy, astenoterato.
    I hbIMSI 10.2018, dł prot, hiperstymulacja, zamrozono 7 oocytow, brak zarodkow :(
    II hbIMSI 01.2019, kr protokół ❄️❄️❄️
    01.02.19 2x 3dn zarodków ❌
    14.02.20- 1x 4aa- CB
    III IMSI- ❄️❄️❄️❄️
    26.11.20- transfer 4aa❌
    24.01.22 transfer 3AA👍♥️🍀

Udało się :) warto próbować 👶🏼
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma ktoś odsprzedać?

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • nika77 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,ja w tym cyklu po lametcie miałam owulację z dwóch jajników,mam dwa ciałka żółte.Dziewczyny jak sądzicie,czy jak są dwa ciałka żółte to jedno na drugie może podziałać jakoś stymulująco?są większe szanse na zapłodnienie przy dwóch ciałkach czy to bez różnicy?

nika77
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldunek po wizycie- jajo pękło. Samo. Dziwi mnie to, bo w sumie nie było jakieś duże. Ale czułam wyraźnie że coś dzieje się już w poniedziałek wieczorem, wtorek. Cały dzień ból brzucha a w środę rano śluz zdecydowanie kremowy i sporo go było.
    Także lekarz potwierdził moje przypuszczenia.
    Teraz pozostaje czekać, na szczęście nie 14 dni jak w przypadku kłucia pregnylem, ale 11 ;), a tak nprawdę to już 9 :D, test będzie w sobotę po świętach.
    Cały czas tylko zastanawiam sie co sie stało z tym duzym pecherzykiem. Nie ma po nim śladu! wchłonał się w ciagu 3 dni? Gdyby pękł, to nie byłoby tej owulacji, bo progesteron by ją zablokował. Zagwostka w tym cyklu, gdybym miała monit w weekend wszystko byłoby jasne, w poniedziałek było już za poźno.
    Jakby co, to mam nadzieję ze nastepny cykl jakoś szczesliwiej się zacznie ;)

Asia87 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika77 wrote:
    Witajcie,ja w tym cyklu po lametcie miałam owulację z dwóch jajników,mam dwa ciałka żółte.Dziewczyny jak sądzicie,czy jak są dwa ciałka żółte to jedno na drugie może podziałać jakoś stymulująco?są większe szanse na zapłodnienie przy dwóch ciałkach czy to bez różnicy?

Dwa ciałka żółte to dwa pęknięte jajka. Dwa jajka to dwa razy więcej szans na ciąże. Ale- zarowno u Dotki ( 3 ciałka) jak i u mnie ( 2 ciałka) to akurat nie pomogło.
    Potrzebna jest do tego odpowiednia pula jajeczek, tych zdrowych, no i plemnika, tego właściwego. Dwa ciałka to więcej progesteronu. To tez dobrze, bo progesteron wpływa dobrze na endo, a dobre endo za zagnieżdzenie.

W szczęśliwym cyklu z córą miałam 2 pecherzyki, potem było tylko 1 ciałko zółte, a ciąża była ;).
    Powodzenia!

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika77 wrote:
    Ja miałam trzy i się nie udalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziewczyny dzisiaj kluje lewy jajnik (ten zdrowy) 10dc jutro usg. Mam nadzieje ze do jutra samo nic nie pęknie. Czuje parcie na pęcherz a biorę furaginę od tygodnia nie wiem te jajniki mi cisna na pęcherz czy co...

• Justine Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    mam na zbyciu całe opakowanie Lametty, ważna do 10/2019. Jeśli któraś zainteresowana zapraszam na priv ;)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ