X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • miki88 Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jak myślicie, ile dni po owu powinnam dostać @? Dla mnie to jest przecież nowość- pierwszy raz po owu:)
    ogólnie teraz jestem 12 dpo, nie robię testów, jakoś z góry założyłam, że w tym cyklu nic z tego nie było i już myślę o kolejnym. W weekend pobolewał mnie lekko jajnik jak na okres, ale to za wcześnie. Kalendarz pokazuje, że mam się spodziewać za 3 dni, ale wiecie, na podstawie moich poprzednich cykli wyliczył i to jest nieobiektywne. Zastanawiam się kiedy to jest "normalne", a kiedy powinnam dzwonić do gina po tabletki na wywołanie :)

• Polawola Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziwczyny. Jednak zdecydowaliśmy się iui z tylko jednym pecherzykiem. Jutro o 15:30. Dziś o 15.30 biorę 2xpregnyl. Ale się ciesze ze może się uda:)

efta, Klara Wysocka lubią tę wiadomość

36l, 2010- naturalny cud
    starania od 03.2016,
    4 inseminacje :(
    Ona:hsg🆗histeroskopia🆗Usunięta tarczyca, era🆗cytokiny ❌
    On: 02.2018 operacja znp- brak poprawy, astenoterato.
    I hbIMSI 10.2018, dł prot, hiperstymulacja, zamrozono 7 oocytow, brak zarodkow :(
    II hbIMSI 01.2019, kr protokół ❄️❄️❄️
    01.02.19 2x 3dn zarodków ❌
    14.02.20- 1x 4aa- CB
    III IMSI- ❄️❄️❄️❄️
    26.11.20- transfer 4aa❌
    24.01.22 transfer 3AA👍♥️🍀

Udało się :) warto próbować 👶🏼
  • miki88 Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polawola wrote:
    Cześć dziwczyny. Jednak zdecydowaliśmy się iui z tylko jednym pecherzykiem. Jutro o 15:30. Dziś o 15.30 biorę 2xpregnyl. Ale się ciesze ze może się uda:)
    Trzymam mocno kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cholera miałam nie robić testów owu a zrobiłam i co 10dc i pozytywny...a monit dopiero jutro...no jakieś jaja...wczoraj seksu nie było wiec pięknie. Dzisiaj oczywiście męża dopadnę pytanie czy nie za późno...

• efta Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miki88 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Jak myślicie, ile dni po owu powinnam dostać @? Dla mnie to jest przecież nowość- pierwszy raz po owu:)
    ogólnie teraz jestem 12 dpo, nie robię testów, jakoś z góry założyłam, że w tym cyklu nic z tego nie było i już myślę o kolejnym. W weekend pobolewał mnie lekko jajnik jak na okres, ale to za wcześnie. Kalendarz pokazuje, że mam się spodziewać za 3 dni, ale wiecie, na podstawie moich poprzednich cykli wyliczył i to jest nieobiektywne. Zastanawiam się kiedy to jest "normalne", a kiedy powinnam dzwonić do gina po tabletki na wywołanie :)

książkowo 14 dni po owu przychodzi @ ale nie u wszytkich kobiet się to sprawdza, niektóre mają dłuższą 2 faze cyklu i @ przychodzi nawet 16-17 dni po owu.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    No cholera miałam nie robić testów owu a zrobiłam i co 10dc i pozytywny...a monit dopiero jutro...no jakieś jaja...wczoraj seksu nie było wiec pięknie. Dzisiaj oczywiście męża dopadnę pytanie czy nie za późno...

nie bedzie za póżńo. pozytywny test nie oznacza że owulacja wystąpiła , a że w ciągu 24-36 h dopiero nastąpi.
    dziś oczywiscie już działajcie.
    możliwe że jutro na monitoringu może się okazac że pęcherzyk jest jeszcze nie pękniety.
    trzymam kciuki !

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polawola wrote:

bardzo dobra decyzja. ja tez podchodziłam do iui na jednym pecherzyku i się udało zajść :) trzymam kciuki

Polawola, Natalia01, Klara Wysocka lubią tę wiadomość

km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika77 wrote:
    Witajcie,ja w tym cyklu po lametcie miałam owulację z dwóch jajników,mam dwa ciałka żółte.Dziewczyny jak sądzicie,czy jak są dwa ciałka żółte to jedno na drugie może podziałać jakoś stymulująco?są większe szanse na zapłodnienie przy dwóch ciałkach czy to bez różnicy?

czesc nika ;)
    oczywiscie że są większe szanse na zajście bo 2 pęcherzyki uwolniły 2 komórki jajowe a wiec jest to podwójna szansa na ciąże.
    2 ciałka żółte świadczą o tym że była owulacja z 2 pęcherzyków niestety nie działają one na siebie stymulująco , po prostu produkują progesteron, bo takie jest ich zadanie.
    Trzymam za ciebie kciuki :)

km5sio4phtw80xcg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    nie bedzie za póżńo. pozytywny test nie oznacza że owulacja wystąpiła , a że w ciągu 24-36 h dopiero nastąpi.
    dziś oczywiscie już działajcie.
    możliwe że jutro na monitoringu może się okazac że pęcherzyk jest jeszcze nie pękniety.
    trzymam kciuki !
    Tyle ze ja wcześniej nie robiłam testu w tym cyklu i nie wiem czy wczoraj nie był tez dodatni...dzisiaj czułam jajnik ale nie jakoś bardzo mocno...no nic o 16 maz wraca wiec od razu dzialamy
    A rano głupia wzięłam lactovaginal dopochwowo...boje się ze plemniki padna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 13:13

• Justys84 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    A rano głupia wzięłam lactovaginal dopochwowo...boje się ze plemniki padna

Eee, no co Ty! Z tego co kojarzę to to są bakterie, które występują naturalnie. Plemniki nie padną. Nie stresuj się, bo tym sobie zaszkodzisz. Ma być przyjemnie!:)

04.2014 - synek
    brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
    letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
    estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys84 wrote:
    Eee, no co Ty! Z tego co kojarzę to to są bakterie, które występują naturalnie. Plemniki nie padną. Nie stresuj się, bo tym sobie zaszkodzisz. Ma być przyjemnie!:)
    No kurde ale jak mnie teraz kluje ten lewy jajnik masakra.. Chyba właśnie mam owu...ale przytulanie zaliczone właśnie ;)

• EmWu Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    witaj u nas
    skoro miałaś podany pregnyl to prawdopodobnie pęcherzyk pękł. możesz to sprawdzić robiąc jeszcze jedno usg aby zaobserwować czy pojawiło się ciałko żółte - które powastaje z pęknietego pęcherzyka. ewentaulnie możesz też iść na krew i zbadać progesteron - jesli wzrósł to owulacja była jeśli bedzie na niskim poziomie to bedzie oznaczać że nie było owulacji.
    Może się tak zadżyć że mimo podania pregnylu nie wszytkie pęcherzyki pękną.
    ja tak miałam i pęcherzyk który nie pękł wchłonął się w kolejnym cyklu.
    Co do estrofemu to ja go brałam w cyklach stymulowanych ale z innego powodu, brałam go dopiero po owulacji wiec nie wiem czy może mieć wpływ na rośniecie pęcherzyka.
    Na polepszenie endometrium brałam viagrę dopochwowo i super na mnie zadziałała.
    Co do ilości cykli stymulowanych. Przy leku który bierzesz nie trzeba robić przerw tak jak przy stymulacji CLO , ja miałam 10 cykli stymulowanych pod rząd.
    Nie zniechęcaj się tak szybko. Niestety leczenie/stymulacja może trochę potrwać nie zawsze udaje się od razu. Ja w pierwszą ciąże zaszłam w 3 cyklu stymulowanym , a w obecną dopiero w 10tym. Trzeba być cierpliwym ;)

Bardzo Ci dziękuję za obszerną wypowiedź w mojej sprawie:) Choć rzadko się wypowiadam jestem już długo na OF i wiem, że wiedza takich użytkowniczek jak Ty jest nieoceniona. Jakby nie było to wiedza zdobyta, dzięki własnemu doświadczeniu, które zdobywamy podczas starań o dziecko. Niejedna z długoletnich staraczek wolałaby takiej wiedzy nawet nie posiadać, a cieszyć się szybkim zaplanowanym macierzyństwem :)
    Efta, dużo zdróka dla Was:)

Muszę się uzbroić w cierpliwość. W sumie powinnam też zaufać mojej lekarce, bo ma bardzo dobre opinie, jako lekarz zajmujący się sprawami niepłodności.
    Progesteronem w sumie nie sparwdzę czy owu byłą, bo przyjmuję dupka, a on pewnie lekko zafałszuje wynik.. Pozostaje mi czekac do 18,04 wtedy robie bete.
    Trzymam kciuki za wasze starania w obecnych cyklach!

thgfjqivwajyo5w1.png
    Starania od 10.2014
    1.2015 puste jajo płodowe
    12.2015 rozpoznanie: oligoteratozoospermia
    31.03.2017 sonoHSG jajowody drożne
    4 x cykle stymulowane
    3xIUI bez powodzenia
    20.11.2017 histero+laparo+drożność-ok
    4.2018 start imsi
  • efta Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmWu wrote:
    Bardzo Ci dziękuję za obszerną wypowiedź w mojej sprawie:) Choć rzadko się wypowiadam jestem już długo na OF i wiem, że wiedza takich użytkowniczek jak Ty jest nieoceniona. Jakby nie było to wiedza zdobyta, dzięki własnemu doświadczeniu, które zdobywamy podczas starań o dziecko. Niejedna z długoletnich staraczek wolałaby takiej wiedzy nawet nie posiadać, a cieszyć się szybkim zaplanowanym macierzyństwem :)
    Efta, dużo zdróka dla Was:)

Muszę się uzbroić w cierpliwość. W sumie powinnam też zaufać mojej lekarce, bo ma bardzo dobre opinie, jako lekarz zajmujący się sprawami niepłodności.
    Progesteronem w sumie nie sparwdzę czy owu byłą, bo przyjmuję dupka, a on pewnie lekko zafałszuje wynik.. Pozostaje mi czekac do 18,04 wtedy robie bete.
    Trzymam kciuki za wasze starania w obecnych cyklach!

nie ma za co , zawsze chetnie pomogę i odpowiem jesli akurat coś wiem.
    tu masz rację, że wolałabym nie mieć takiej wiedzy tylko zajść w ciąze od razu. Zdobywanie wiedzy za pomocą własnych doświadczeń jest frustrujące ;)

km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dwóch dni mam "twardniejący brzuch" :/ martwi mnie to bo takie skurcze moga powodować skracanie szyjki macicy :/
    zadzwoniłam do położnej, kazała wziąć nospę i zapisała mnie jutro rano na wizytę do lekarza. Mam nadzieje, że jest wszytko dobrze.

km5sio4phtw80xcg.png
  • Justys84 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta, moja kolezanka tez tak miala, musiala brac mnostwo magnezu i odpoczywac. Urodzila wczesniaka, ale to bylo chyba 2 dni przed 38 tygodniem. Dasz rade :)

efta lubi tę wiadomość

04.2014 - synek
    brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
    letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
    estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:)
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis rano w 10dpo zatestowałam i biel vizira :(

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    mam na zbyciu całe opakowanie Lametty, ważna do 10/2019. Jeśli któraś zainteresowana zapraszam na priv ;)

ja jestem zainteresowana. wysłałam ci zaproszenie

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    od dwóch dni mam "twardniejący brzuch" :/ martwi mnie to bo takie skurcze moga powodować skracanie szyjki macicy :/
    zadzwoniłam do położnej, kazała wziąć nospę i zapisała mnie jutro rano na wizytę do lekarza. Mam nadzieje, że jest wszytko dobrze.
    Ja tak miałam w ciąży i wyladowalam w szpitalu na kroplówkach z magnezem ale ro był 6miesiac

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się z mężem pożarłam bo się najadł maku z surowym jajem a właśnie się staramy i nie chciałabym żeby złapał salmonellę...juz mam mega skurcze w dole brzucha jak zwykle...mam nadzieje ze na etapie jajeczkowania takie skurcze nie szkodzą

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie klapa po usg. Jeden pęcherzyk w lewym jajniku 18mm endo cienkie 8mm...w niedziele rano strzał z ovitrelle i w poniedziałek wieczorem seks...ale kazał szykować się na ivf...
    Niech to wszystko szlag...

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ