Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa po wizycie. Pęcherzyk pękł w nocy podobno, wieczorem mąż był w akcji wiec nadzieja jakas tam jest, endometrium 15mm
Jeśli się nie uda to od maja Ovulastan, w połowie czerwca antagonista i w lipcu ICSIWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 08:11
efta, Natalia01, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Dootka - to teraz pozostało czekać. mam pytanie odnosnie encortonu. Do kiedy masz go brać? ja np brałam steryd non stop i jak się udało to aż do 10 tygodnia ciązy , a ty jak masz zalecone? bo spotkałam sie ostatnio z tym że lekarz kazał odstawiać w 25dc.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurde dziewczyny niby powiedziałam A wiec musze powiedzieć B, ale boje się tego wszystkiego. Wiem, ze moja sytuacja jest beznadziejna i bez tego ivf może być lipa a endomenda sobie rośnie, ale kurczę jednak to jest 15tys zł, dwa obciążenie dla organizmu też nie małe, trzy-cale życie panicznie boje się narkozy- nawet cesarkę miałam w podpajeczynówkowym a nie w narkozie...Nie wiem jak to będzie...
-
efta,a czy Ty orientujesz się może jaki powinien być Estriadiol i Progesteron po owulacji?
ja zrobiłam badanie w 6dpo i Estriadiol mam 327pg/ml przy normie w fazie lutealnej od 22 do 341pg/ml,a Progesteron mam 23,96ng/ml przy normie do 23.
Czy to nie za mało skoro miałam dwa ciałka żółte?
I jeszcze jedno,dziewczyny czy któraś z was miała,tak jak ja w 20 i 21 dc takie kawowe plamienie widoczne na papierze?Co to może być?nika77 -
Nika To może być plamienie implantacyjne albo niedomoga progesteronu..
Dotka a te dwa nowe leki to co to i na co?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 11:05
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa ale tak jak wy walczę już ponad dwa lata o dzidzie. Przez pół roku byłam na clo ale nic z tego nie wyszło, teraz zaczęłam drugi cykl z Letrozole. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia odnośnie tego leku? W ostatnim cyklu wszystko niby przebiegało poprawie ale bez większych efektów końcowychGrudzień 2014 puste jajo plodowe, usuwane zabiegowi.
Pół roku Clo.
Drugi cykl z Latrozole - start 13.04 -
nick nieaktualny
-
nika77 wrote:efta,a czy Ty orientujesz się może jaki powinien być Estriadiol i Progesteron po owulacji?
ja zrobiłam badanie w 6dpo i Estriadiol mam 327pg/ml przy normie w fazie lutealnej od 22 do 341pg/ml,a Progesteron mam 23,96ng/ml przy normie do 23.
Czy to nie za mało skoro miałam dwa ciałka żółte?
I jeszcze jedno,dziewczyny czy któraś z was miała,tak jak ja w 20 i 21 dc takie kawowe plamienie widoczne na papierze?Co to może być?
twoje wyniki są jak najbardziej ok. swiadczą o przebytej owulacji. Czy wynik proga jest za mały jak na dwa ciółka żółte - tego nie wiem ale łączny wynik daje bardzo ładny progesteron wiec jesli udało się zajść to nie ma obaw - ciałka żółte utzrymają ciążę.
Co do plamienia tak jak napisała Natalia moze to być plamienie implantacyjne albo podrażniłaś sobie coś w środku aplikując leki dopochwowe , ja kiedyś palmiłam po stosunku , bo leki dopochwowe otarły mnie od wewnątrz.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Dootka_86 wrote:Flowwer a testowałaś?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dootka_86 wrote:Ja po wizycie. Pęcherzyk pękł w nocy podobno, wieczorem mąż był w akcji wiec nadzieja jakas tam jest, endometrium 15mm
Jeśli się nie uda to od maja Ovulastan, w połowie czerwca antagonista i w lipcu ICSI
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Evel4 wrote:Cześć dziewczyny, jestem tu nowa ale tak jak wy walczę już ponad dwa lata o dzidzie. Przez pół roku byłam na clo ale nic z tego nie wyszło, teraz zaczęłam drugi cykl z Letrozole. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia odnośnie tego leku? W ostatnim cyklu wszystko niby przebiegało poprawie ale bez większych efektów końcowych
witamy cię u nas.
my tu wszystkie (lub znaczna wiekszość) stymulujemy się letrozolem. trafiło się też kilka ciąż , a wiec lek działa ( ja zaszłam 3 razy dzięki temu lekowi )
trzymam za ciebie kciuki.
jakie masz dawkowanie? ile pęcherzyków wyhodowałaś?
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:Ja po wizycie. Pęcherzyk pękł w nocy podobno, wieczorem mąż był w akcji wiec nadzieja jakas tam jest, endometrium 15mm
Jeśli się nie uda to od maja Ovulastan, w połowie czerwca antagonista i w lipcu ICSI
Piekne endo
Trzymam kciuki! -
Evel4 wrote:Cześć dziewczyny, jestem tu nowa ale tak jak wy walczę już ponad dwa lata o dzidzie. Przez pół roku byłam na clo ale nic z tego nie wyszło, teraz zaczęłam drugi cykl z Letrozole. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia odnośnie tego leku? W ostatnim cyklu wszystko niby przebiegało poprawie ale bez większych efektów końcowych
Znam ten ból, ja na lamettcie 3 cykl i też nie zapowiada się żeby miało zakonczyć się szcześliwie. -
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:No a w piątek było 8mm i gin schizowal a ja razem z nim...wpierniczałam migdały naczytując się w necie o ich zbawiennym endodziałaniu a dzisiaj lecę po ananasa
Ja myślę że po prostu jak jest dobry progesteron to endo samo skoczy. Ja jadlam migdały, piłam czerwone wino i wiele innych i różnicy nie zauwazyłam