X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer a testowałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Pęcherzyk pękł w nocy podobno, wieczorem mąż był w akcji wiec nadzieja jakas tam jest, endometrium 15mm
    Jeśli się nie uda to od maja Ovulastan, w połowie czerwca antagonista i w lipcu ICSI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 08:11

efta, Natalia01, Flowwer lubią tę wiadomość

• efta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka - to teraz pozostało czekać. mam pytanie odnosnie encortonu. Do kiedy masz go brać? ja np brałam steryd non stop i jak się udało to aż do 10 tygodnia ciązy , a ty jak masz zalecone? bo spotkałam sie ostatnio z tym że lekarz kazał odstawiać w 25dc.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie biorę encortonu powiedział ze nie ma sensu. Brałam w zeszłym cyklu o 4dpo do testu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 08:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny niby powiedziałam A wiec musze powiedzieć B, ale boje się tego wszystkiego. Wiem, ze moja sytuacja jest beznadziejna i bez tego ivf może być lipa a endomenda sobie rośnie, ale kurczę jednak to jest 15tys zł, dwa obciążenie dla organizmu też nie małe, trzy-cale życie panicznie boje się narkozy- nawet cesarkę miałam w podpajeczynówkowym a nie w narkozie...Nie wiem jak to będzie...

• nika77 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta,a czy Ty orientujesz się może jaki powinien być Estriadiol i Progesteron po owulacji?
    ja zrobiłam badanie w 6dpo i Estriadiol mam 327pg/ml przy normie w fazie lutealnej od 22 do 341pg/ml,a Progesteron mam 23,96ng/ml przy normie do 23.
    Czy to nie za mało skoro miałam dwa ciałka żółte?

I jeszcze jedno,dziewczyny czy któraś z was miała,tak jak ja w 20 i 21 dc takie kawowe plamienie widoczne na papierze?Co to może być?

nika77
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika To może być plamienie implantacyjne albo niedomoga progesteronu..

Dotka a te dwa nowe leki to co to i na co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 11:05

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • Evel4 Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa ale tak jak wy walczę już ponad dwa lata o dzidzie. Przez pół roku byłam na clo ale nic z tego nie wyszło, teraz zaczęłam drugi cykl z Letrozole. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia odnośnie tego leku? W ostatnim cyklu wszystko niby przebiegało poprawie ale bez większych efektów końcowych :(

Grudzień 2014 puste jajo plodowe, usuwane zabiegowi.
    Pół roku Clo.
    Drugi cykl z Latrozole - start 13.04
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01 wrote:
    Nika To może być plamienie implantacyjne albo niedomoga progesteronu..

Dotka a te dwa nowe leki to co to i na co?
    Ovulastan to tabletki antykoncepcyjne a te drugie to wyłączają całkiem jajniki. Wszystko do invitro

• efta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika77 wrote:
    efta,a czy Ty orientujesz się może jaki powinien być Estriadiol i Progesteron po owulacji?
    ja zrobiłam badanie w 6dpo i Estriadiol mam 327pg/ml przy normie w fazie lutealnej od 22 do 341pg/ml,a Progesteron mam 23,96ng/ml przy normie do 23.
    Czy to nie za mało skoro miałam dwa ciałka żółte?

I jeszcze jedno,dziewczyny czy któraś z was miała,tak jak ja w 20 i 21 dc takie kawowe plamienie widoczne na papierze?Co to może być?

twoje wyniki są jak najbardziej ok. swiadczą o przebytej owulacji. Czy wynik proga jest za mały jak na dwa ciółka żółte - tego nie wiem ale łączny wynik daje bardzo ładny progesteron wiec jesli udało się zajść to nie ma obaw - ciałka żółte utzrymają ciążę.

Co do plamienia tak jak napisała Natalia moze to być plamienie implantacyjne albo podrażniłaś sobie coś w środku aplikując leki dopochwowe , ja kiedyś palmiłam po stosunku , bo leki dopochwowe otarły mnie od wewnątrz.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Flowwer a testowałaś?
    @ nadchodzi bo już bóle brzucha zaczynają się. I jeszcze 4 cykle mam przed IVF

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Ja po wizycie. Pęcherzyk pękł w nocy podobno, wieczorem mąż był w akcji wiec nadzieja jakas tam jest, endometrium 15mm
    Jeśli się nie uda to od maja Ovulastan, w połowie czerwca antagonista i w lipcu ICSI
    Teraz najgorsze odliczanie !!!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • efta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evel4 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa ale tak jak wy walczę już ponad dwa lata o dzidzie. Przez pół roku byłam na clo ale nic z tego nie wyszło, teraz zaczęłam drugi cykl z Letrozole. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia odnośnie tego leku? W ostatnim cyklu wszystko niby przebiegało poprawie ale bez większych efektów końcowych :(

witamy cię u nas.
    my tu wszystkie (lub znaczna wiekszość) stymulujemy się letrozolem. trafiło się też kilka ciąż , a wiec lek działa ( ja zaszłam 3 razy dzięki temu lekowi )
    trzymam za ciebie kciuki.
    jakie masz dawkowanie? ile pęcherzyków wyhodowałaś?

km5sio4phtw80xcg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    @ nadchodzi bo już bóle brzucha zaczynają się. I jeszcze 4 cykle mam przed IVF
    Widzisz a u mnie podobno nie ma sensu już próbować naturalnie bo endomenda szaleje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 13:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

dziewczyny jak jest u Was ze śluzem na letrozolu ?
    clo ponoć wysusza, a letrozol ?

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:

Piekne endo :)
    Trzymam kciuki!

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Witam,

dziewczyny jak jest u Was ze śluzem na letrozolu ?
    clo ponoć wysusza, a letrozol ?

Ja nie widzę różnicy czy to clo czy letrozol...czyli, jak kot napłakał ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evel4 wrote:

Znam ten ból, ja na lamettcie 3 cykl i też nie zapowiada się żeby miało zakonczyć się szcześliwie.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Piekne endo :)
    Trzymam kciuki!
    No a w piątek było 8mm i gin schizowal a ja razem z nim...wpierniczałam migdały naczytując się w necie o ich zbawiennym endodziałaniu ;) a dzisiaj lecę po ananasa ;)

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    No a w piątek było 8mm i gin schizowal a ja razem z nim...wpierniczałam migdały naczytując się w necie o ich zbawiennym endodziałaniu ;) a dzisiaj lecę po ananasa ;)

Ja myślę że po prostu jak jest dobry progesteron to endo samo skoczy. Ja jadlam migdały, piłam czerwone wino i wiele innych i różnicy nie zauwazyłam :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ