X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer a testowałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Pęcherzyk pękł w nocy podobno, wieczorem mąż był w akcji wiec nadzieja jakas tam jest, endometrium 15mm
    Jeśli się nie uda to od maja Ovulastan, w połowie czerwca antagonista i w lipcu ICSI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 08:11

efta, Natalia01, Flowwer lubią tę wiadomość

• efta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka - to teraz pozostało czekać. mam pytanie odnosnie encortonu. Do kiedy masz go brać? ja np brałam steryd non stop i jak się udało to aż do 10 tygodnia ciązy , a ty jak masz zalecone? bo spotkałam sie ostatnio z tym że lekarz kazał odstawiać w 25dc.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie biorę encortonu powiedział ze nie ma sensu. Brałam w zeszłym cyklu o 4dpo do testu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 08:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny niby powiedziałam A wiec musze powiedzieć B, ale boje się tego wszystkiego. Wiem, ze moja sytuacja jest beznadziejna i bez tego ivf może być lipa a endomenda sobie rośnie, ale kurczę jednak to jest 15tys zł, dwa obciążenie dla organizmu też nie małe, trzy-cale życie panicznie boje się narkozy- nawet cesarkę miałam w podpajeczynówkowym a nie w narkozie...Nie wiem jak to będzie...

• nika77 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta,a czy Ty orientujesz się może jaki powinien być Estriadiol i Progesteron po owulacji?
    ja zrobiłam badanie w 6dpo i Estriadiol mam 327pg/ml przy normie w fazie lutealnej od 22 do 341pg/ml,a Progesteron mam 23,96ng/ml przy normie do 23.
    Czy to nie za mało skoro miałam dwa ciałka żółte?

I jeszcze jedno,dziewczyny czy któraś z was miała,tak jak ja w 20 i 21 dc takie kawowe plamienie widoczne na papierze?Co to może być?

nika77
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika To może być plamienie implantacyjne albo niedomoga progesteronu..

Dotka a te dwa nowe leki to co to i na co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 11:05

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • Evel4 Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa ale tak jak wy walczę już ponad dwa lata o dzidzie. Przez pół roku byłam na clo ale nic z tego nie wyszło, teraz zaczęłam drugi cykl z Letrozole. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia odnośnie tego leku? W ostatnim cyklu wszystko niby przebiegało poprawie ale bez większych efektów końcowych :(

Grudzień 2014 puste jajo plodowe, usuwane zabiegowi.
    Pół roku Clo.
    Drugi cykl z Latrozole - start 13.04
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01 wrote:
    Nika To może być plamienie implantacyjne albo niedomoga progesteronu..

Dotka a te dwa nowe leki to co to i na co?
    Ovulastan to tabletki antykoncepcyjne a te drugie to wyłączają całkiem jajniki. Wszystko do invitro

• efta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika77 wrote:
    efta,a czy Ty orientujesz się może jaki powinien być Estriadiol i Progesteron po owulacji?
    ja zrobiłam badanie w 6dpo i Estriadiol mam 327pg/ml przy normie w fazie lutealnej od 22 do 341pg/ml,a Progesteron mam 23,96ng/ml przy normie do 23.
    Czy to nie za mało skoro miałam dwa ciałka żółte?

I jeszcze jedno,dziewczyny czy któraś z was miała,tak jak ja w 20 i 21 dc takie kawowe plamienie widoczne na papierze?Co to może być?

twoje wyniki są jak najbardziej ok. swiadczą o przebytej owulacji. Czy wynik proga jest za mały jak na dwa ciółka żółte - tego nie wiem ale łączny wynik daje bardzo ładny progesteron wiec jesli udało się zajść to nie ma obaw - ciałka żółte utzrymają ciążę.

Co do plamienia tak jak napisała Natalia moze to być plamienie implantacyjne albo podrażniłaś sobie coś w środku aplikując leki dopochwowe , ja kiedyś palmiłam po stosunku , bo leki dopochwowe otarły mnie od wewnątrz.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Flowwer a testowałaś?
    @ nadchodzi bo już bóle brzucha zaczynają się. I jeszcze 4 cykle mam przed IVF

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Ja po wizycie. Pęcherzyk pękł w nocy podobno, wieczorem mąż był w akcji wiec nadzieja jakas tam jest, endometrium 15mm
    Jeśli się nie uda to od maja Ovulastan, w połowie czerwca antagonista i w lipcu ICSI
    Teraz najgorsze odliczanie !!!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • efta Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evel4 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa ale tak jak wy walczę już ponad dwa lata o dzidzie. Przez pół roku byłam na clo ale nic z tego nie wyszło, teraz zaczęłam drugi cykl z Letrozole. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia odnośnie tego leku? W ostatnim cyklu wszystko niby przebiegało poprawie ale bez większych efektów końcowych :(

witamy cię u nas.
    my tu wszystkie (lub znaczna wiekszość) stymulujemy się letrozolem. trafiło się też kilka ciąż , a wiec lek działa ( ja zaszłam 3 razy dzięki temu lekowi )
    trzymam za ciebie kciuki.
    jakie masz dawkowanie? ile pęcherzyków wyhodowałaś?

km5sio4phtw80xcg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    @ nadchodzi bo już bóle brzucha zaczynają się. I jeszcze 4 cykle mam przed IVF
    Widzisz a u mnie podobno nie ma sensu już próbować naturalnie bo endomenda szaleje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 13:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

dziewczyny jak jest u Was ze śluzem na letrozolu ?
    clo ponoć wysusza, a letrozol ?

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:

Piekne endo :)
    Trzymam kciuki!

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Witam,

dziewczyny jak jest u Was ze śluzem na letrozolu ?
    clo ponoć wysusza, a letrozol ?

Ja nie widzę różnicy czy to clo czy letrozol...czyli, jak kot napłakał ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evel4 wrote:

Znam ten ból, ja na lamettcie 3 cykl i też nie zapowiada się żeby miało zakonczyć się szcześliwie.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Piekne endo :)
    Trzymam kciuki!
    No a w piątek było 8mm i gin schizowal a ja razem z nim...wpierniczałam migdały naczytując się w necie o ich zbawiennym endodziałaniu ;) a dzisiaj lecę po ananasa ;)

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    No a w piątek było 8mm i gin schizowal a ja razem z nim...wpierniczałam migdały naczytując się w necie o ich zbawiennym endodziałaniu ;) a dzisiaj lecę po ananasa ;)

Ja myślę że po prostu jak jest dobry progesteron to endo samo skoczy. Ja jadlam migdały, piłam czerwone wino i wiele innych i różnicy nie zauwazyłam :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ