Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Rossetia wrote:Flowwer widzę, że miałaś robioną histeroskopię. Rozumiem, że ze znieczuleniem? Bolało? Czy krwawiłaś później? Strasznie się jej boję, bo po drożności jajowodów (bez znieczulenia) mam uraz, strasznie mnie bolało i krwawiłam później prawie tydzień czasu
Rossetia lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dootka_86 wrote:Butterfly jakie badania masz robić? Mi nic nie kazał póki co tylko antyki od maja do czerwca
Dootka, z tego co wiem, to od razu po antykoncepcji zaczyna się stymulację...
Dziwne że nie kazał Wam robić żadnych badan, bo z tego co czytałam, jest całe mnostwo badań które trzeba zrobić. Chyba ze planuje np dwa cykle na tabletkach. Może złap go zanim wyjedzie i zapytaj. -
nick nieaktualnyTak dwa cykle właśnie. Ide do niego w 1 dniu tego drugiego cyklu. A co do badan to mam zrobiona już cala wirusologie, grupę krwi, chlamydie itd bo niedawno robiłam...mysle czy robi się kariotyp...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 07:50
-
Aaa, no to inna sprawa
Wiesz co, chyba się jakieś genetyczne też robi, tak mi się wydaje. Ja chciałam sobie zrobić już jakiś czas temu z całą immunologia i z tego co wiem, to na wyniki czeka się długo- 2-3 tygodnie, także musisz wziąć to pod uwagę.
Kurcze, fajnie że już masz taki plan...może okaże się niepotrzebny ale jakby co, wiesz co robić. -
Butterfly powodzenia!
Nika77 roszumiem Cie, mój najgorszy okres jest właśnie po owu, nie wiem czemu Pierwszy cykl bierzesz i acard i heparyne? Ja na Twoim miejscu nie odstawiałabym sama, spróbuj ten cykl tak jak masz zlecone. I tak te plamienia mogą być spowodowane acardem i heparyną przyjmowanymi łącznie.
..::Butterfly::.. lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
..::Butterfly::.. wrote:Hej
Ja już po wizycie , podchodzimy do ivf. Teraz czekam na okres i będę się wyciszać antykami , w między czasie badania itp.
Życzę Wam wszystkim powodzenia . Będę tu zaglądać .
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
..::Butterfly::.. wrote:Hej
Ja już po wizycie , podchodzimy do ivf. Teraz czekam na okres i będę się wyciszać antykami , w między czasie badania itp.
Życzę Wam wszystkim powodzenia . Będę tu zaglądać .
Kurcze, każda z dziewczyn z jakimś planem , muszę pogadać z mężulkiem, bo już czas. Od lipca maja byc w trójmieście dofinansowania, wiec moze sie załapię
U mnie dzis nitki rozciągliwego śluzu- taki pewnik mówiacy o zbliżającej się @.
Ja chyba pod koniec czerwca zapisze się na konsultacje...terminy do lepszych lekarzy sa zawsze długie. -
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:Nie wiem czy robić na wlasna rękę te kariotypy...niby czytam ze się robi ale ja w sumie mam jedno dziecko wiec nie wiem czy mnie to dotyczy. Nie mam jak zapytać lekarza bo jest na urlopie
Jak pytałam lekarza o to, mimo że mam jedno dziecko, to mówił że można zrobić. To że mamy dzieci o niczym nie świadczy.
A robiłaś sobie drożność? No i facet na pewno badanie nasienia.
-
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:Chyba już myślami był na urlopie, mi wypisywał dwa razy receptę bo się mylił i nie zlecił mi żadnych badan pod katem in vitro co mnie dziwi...mam nadzieje ze nie zapomniał i ze nie przedłuży to całej procedury
Ja właśnie też byłam przekonana że będę miała jakieś badania a tu nic..też mam nadzieję że się to nie przedłuży19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Dootka_86 wrote:Tak dwa cykle właśnie. Ide do niego w 1 dniu tego drugiego cyklu. A co do badan to mam zrobiona już cala wirusologie, grupę krwi, chlamydie itd bo niedawno robiłam...mysle czy robi się kariotyp...
Niektóre badania są ważne tylko pół roku.. W sumie ja też przed laparo miałam cała listę badań więc może dlatego też nic nie zlecił..
Efciu a Ty pamiętasz jakie badania robiłaś przed iui?19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Dootka_86 wrote:Nie wiem czy robić na wlasna rękę te kariotypy...niby czytam ze się robi ale ja w sumie mam jedno dziecko wiec nie wiem czy mnie to dotyczy. Nie mam jak zapytać lekarza bo jest na urlopie
Dootka przedzwon do kliniki i zapytaj ich o badania jeśli sa obowiązkowe jakieś to napewno powiedzą, wspomnij do kogo chodzisz a że jest na urlopie to nie masz się jak dowiedzieć..19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
nick nieaktualnyNatalia oni odsyłają do lekarza ze ob decyduje. Nawet jak pol roku ważne to i tak kupa czasu jak ja w połowie lipca robię icsi. Narazie zrobię sobie cytologie bo mam z lipca zeszłego roku i usg piersi na pakiet z PZU wiec spoko
Natalia01 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dootka my póki co mamy zrobić wirusologie. Po dalsze wskazania idziemy na początku cyklu do lekarza który będzie nas przeprowadzał przez cała procedurę.
Flowwer my podchodzimy w Ovum w Lublinie . A Ty gdzie będziesz podchodzić ?
Mama-Ali powiem Ci ze już mam serdecznie dość tych starań, ale niestety ivf tez gwarancji nie daje ze się uda... No ale trzeba walczyć o swoje szczęście . -
Czesc Natuś.
co u ciebie , jak się czujesz?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Natuś wrote:Witam dziewczyny, mam na oddanie letrozol 20 tabletek czyli na 4 cykle, nie wiem czy któraś teraz bierze? Data ważności leku to styczeń następnego roku, szkoda żeby się zmarnował.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄