Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
12 czerwca 2017 r. klinika leczenia niepłodności InviMed w Warszawie rozpoczyna kwalifikacje do inseminacji w ramach badań klinicznych nad nowym lekiem zwiększającym skuteczność zabiegu. Do kliniki mogą zgłaszać się pary, którym z nieznanych przyczyn przez rok nie udało się zajść w ciążę. Wszystkie analizy oraz zabiegi będą wykonane bezpłatnie.
O udział w badaniach klinicznych mogą ubiegać się pary z niewyjaśnioną niepłodnością trwającą co najmniej rok. Kobieta musi mieć co najmniej 20 lat i nie więcej niż 38. W ramach kwalifikacji do programu oboje partnerzy przejdą bezpłatną diagnostykę niepłodności. Nawet jeśli mają aktualne badania lub historię leczenia zlecony im zostanie komplet wszystkich badań, zgodnych z Ustawą o leczeniu niepłodności, w tym badanie dróg rodnych oraz drożności jajowodów Sono-HSG, a także analiza nasienia. Program wyklucza możliwość skorzystania z dawstwa nasienia innego niż partnerskie.efta, summer86 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dziewczyny, relacja z wizyty:
2 pęcherzyki w lewym jajniku , a nie w prawym tak jak mówił wcześniej (sam się przyznał, że mu się strony mylą) uwielbiam jego poczucie humoru . W prawej nic nie ma, w lewym 2 pęcherzyki po 20mm, natomiast endometrium urosło do ponad 8mm. Także wszystko podskoczyło po CLO, Lametta, wiesiołku, winie
Dostałam zastrzyk z Pregnylu i kazał serduszkować przez 4 dni codziennie , aż do czwartku. Poprosiłam go o Duphaston, ale mówił, że po co przepłacać da mi coś naturalnego i taniego czyli Luteinę pod język, ale dopiero po tym 4 dniu "miłości", tak żeby to wyszło naturalnie.
Także kochane trzymajcie dalej kciuki :*
A jeśli dostałam ten zastrzyk to oba na raz pękną pęcherzyki??
Matko kochana !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 20:44
Flowwer, olcia.de, ninkali, Esperanza Mia lubią tę wiadomość
Tami
39 lat, 5m starań, 2 dzieci (18l i 10l)
2 c. biochem.
Hormony+
Materiał+ -
Tami88 wrote:Dziewczyny, relacja z wizyty:
2 pęcherzyki w lewym jajniku , a nie w prawym tak jak mówił wcześniej (sam się przyznał, że mu się strony mylą) uwielbiam jego poczucie humoru . W prawej nic nie ma, w lewym 2 pęcherzyki po 20mm, natomiast endometrium urosło do ponad 8mm. Także wszystko podskoczyło po CLO, Lametta, wiesiołku, winie
Dostałam zastrzyk z Pregnylu i kazał serduszkować przez 4 dni codziennie , aż do czwartku. Poprosiłam go o Duphaston, ale mówił, że po co przepłacać da mi coś naturalnego i taniego czyli Luteinę pod język, ale dopiero po tym 4 dniu "miłości", tak żeby to wyszło naturalnie.
Matko kochana !!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Od 3 do 7dnia CLO 1 tab/dz + 1/4 tabletki Pabi Dethametason.
Od 7 do 11dnia Lametta 1 tab/ + 1/4 tabletki Pabi Dethametason.
Wino co wieczór i częste bo tak któraś pisała,ze od tego endo rośnie
Flowwer, nika77 lubią tę wiadomość
Tami
2 c. biochem.
Hormony+
Materiał+ -
nick nieaktualnyTami88 wrote:Dziewczyny, relacja z wizyty:
Matko kochana !!
super informacje;)
dałaś radę moje droga.
nie wypowiem się bo ja miałam jeden 20mm i dwa jakieś naloty ale niedojrzałe. teraz przez te 4 dni dajcie czadu i za paręnaście będziemy trzymać kciuki:)
co ja gadam za was wszystkie trzymam cały czas;)Tami88 lubi tę wiadomość
-
Tami88 wrote:Od 3 do 7dnia CLO 1 tab/dz + 1/4 tabletki Pabi Dethametason.
Od 7 do 11dnia Lametta 1 tab/ + 1/4 tabletki Pabi Dethametason.
Wino co wieczór i częste bo tak któraś pisała,ze od tego endo rośnie
Mogą Ci pęknąć dwa pęcherzyki,ale różnie to w praktyce wygląda,jeśli pękną oba i będą dwa ciałka żółte,to teoretycznie są większe szanse na zapłodnienie,ale w praktyce to też różnie bywa...w każdym razie nie myśl teraz za dużo,tylko wykorzystaj ten czas na maksa,oczywiście kciuki będą trzymane:)Tami88 lubi tę wiadomość
nika77 -
nick nieaktualny
-
nika77 wrote:Tami a co to/na co jest ten Pabi Dethametason?
Kochana to ponoć jest mini steryd na uspokojenie moich nadnerczy bo są nad produktywne i po badaniu hormonu DHEAS, który był lekko ponad normę miał nie wchodzić w drogę produkcji pęcherzyków podczas brania CLO i Lametty.
Dzięki wielkie za wsparcieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 07:39
Tami
2 c. biochem.
Hormony+
Materiał+ -
olcia.de wrote:Tami, piękne efekty wizyty teraz mocno ściskam kciuki za dalszy rozwój wydarzeń
Dziękuję ślicznie kochana , oby sie udało , ale wiadomo różnie to bywa. Trza być dobrej myśli
A jak u Ciebie?
Środa najważniejszy dzień co???Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 07:42
olcia.de lubi tę wiadomość
Tami
2 c. biochem.
Hormony+
Materiał+ -
nick nieaktualnyhello moje przyszle mamuśki
jeju dzis 20dc , 14dc zastrzyk.
biore dupka od niedzieli wieczor...
czuje sie caly czas tam wilgotna ( sorry) ale to idealne zobrazowanie.
jajniki na przemian daja o sobie znać , cycki bez szału nic sie z nimi nie dzieje.
kurcze jak ja bym chcial juz wtorek ale ten za tydzień.. no i oczywiscie II <#
co u Was?
jak samopoczucie?Tami88 lubi tę wiadomość
-
frania21 wrote:hello moje przyszle mamuśki
jeju dzis 20dc , 14dc zastrzyk.
biore dupka od niedzieli wieczor...
czuje sie caly czas tam wilgotna ( sorry) ale to idealne zobrazowanie.
jajniki na przemian daja o sobie znać , cycki bez szału nic sie z nimi nie dzieje.
kurcze jak ja bym chcial juz wtorek ale ten za tydzień.. no i oczywiscie II <#
co u Was?
jak samopoczucie?
U mnie po wczorajszym zastrzyku żadnych na razie zmian, jakoś jestem tylko taka wzdęta, coś tam jakby zakłuje leciutko, ale czy dojdzie do cudu tego nikt nie wie.
Teraz już nic nie poradzimy, co los da to da, pewnie tam na górze wszystko dla nas przesądzone.
Dobrze, że jesteście tu i teraz to łatwiej razem przez to oczekiwanie przejść. Trzeba głowę czymś innym zająć tak szybciej czas płynie.
U Ciebie praca na maxa Wszystko wskazuje żę bedzie dobrze kochana
Czemu dostałaś Dupka nie Luteinę i w zasadzie do czego ona? żeby podnieść Progesteron i pomóc się zagnieździć komórce????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 09:34
Tami
2 c. biochem.
Hormony+
Materiał+ -
nick nieaktualnyTami88 wrote:Frania, skąd ja to znam....
ej ej nie nakrecaj mnie
chyba na ta bete to za wczesnie... chodz wczoraj rozmawialam z M ze moze zrobie test zeby zobaczyć te dwie kreseczki chodz na chwile ( efekt zastrzyku)
mysle ze bete zrobie w piatek to bedzie 23dc i 10dni po zastrzyku.
Tak Tami88 właśnie dlatego.
jestem pierwszy cykl stymlowany wiec musiałby być hiper cud zeby sie udalo.
tak w podświadomości czekam az ktoras z was napisze tak frania masz zielone światło teraz juz można TESTUJ:)
aj... zoabczymy co da los.
tak zarejstrowałam sie na to forum wlasnie z takim zamiarem ze bedzie mogla napisc wszytsko co mnie gnęci i trapi... i ktos to odczyta moze opisze...
z moim M toczymy juz wojny o to zeby zachować spokoj chociaż ja... nie umiem.
alllle monolog.
Ciesze sie ze jesteście -
Po to jesteśmy , bo przecież mężowie tego naszego "gadania" nie zniosą , gdzieś te emocje muszą pójść w kosmos .
Ja tez mam pierwszy cykl stymulowany.
Czemu myślisz,że za pierwszym razem trudniej/ciężej??
Chyba Efta pisała że 12 dni po zastrzyku można zrobić betę , więc tuz tuż ...
Ja jestem tak niecierpliwa, że na Twoim miejscu już bym zrobiła
Będzie dobrze zobaczysz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 09:55
Tami
2 c. biochem.
Hormony+
Materiał+ -
nick nieaktualnyTami88 wrote:Po to jesteśmy , bo przecież mężowie tego naszego "gadania" nie zniosą , gdzieś te emocje muszą pójść w kosmos .
Ja tez mam pierwszy cykl stymulowany.
Czemu myślisz,że za pierwszym razem trudniej/ciężej??
Chyba Efta pisała że 12 dni po zastrzyku można zrobić betę , więc tuz tuż ...
Ja jestem tak niecierpliwa, że na Twoim miejscu już bym zrobiła
Będzie dobrze zobaczysz
12 dzień po zastrzyku dopiero 26.06 oszaleje. moze zrobie w piatek co? moze cuś cuś wyjdzie,
juz oczywiscie moja wyobraźnia działa.. dzień ojca wszytsko pieknie sie składa. chyba moj M by oszalał.
serio nie ma co robić bety w piatek? 10dni po zastrzyku?
-
nick nieaktualnyTami88 czy cieżej nie wiem... ale jakoś tak nie ogarniam ze moze sie udać za pierwszym razem. chyba naprawde musiałby być dużo szczescia.
mam zalecenie na 6 miesiecy ze stymulacją.
chodz czytałam o przypadkach na forum ze za pierwszym razem widać diwe piekne krechy.
czego i sobie i wam życze
Tami88 lubi tę wiadomość
-
frania21 wrote:12 dzień po zastrzyku dopiero 26.06 oszaleje. moze zrobie w piatek co? moze cuś cuś wyjdzie,
juz oczywiscie moja wyobraźnia działa.. dzień ojca wszytsko pieknie sie składa. chyba moj M by oszalał.
serio nie ma co robić bety w piatek? 10dni po zastrzyku?
10 dni po zastrzyku to za wczesnie. test wyjdzie prawdopodobnie dodatni ale to przez zastrzyk.
10 dni po zastrzyku to około 8 dni po owulacji. żaden test nie wyłapie tak wczesniej ciazy ani sikany ani z krwi, bo zarodek zaczyna się zagniezdzac około 7dni po owulacji i dopiero wtedy zaczyna pojawiac się w ciele kobiety horomn bhcg. wiec musi minąć kilka dni aby hormon podrusł do odpowiedniej wysokosci aby jakikolwiek test wyłapał go czy to we krwi czy to w moczu.
takze kochana absolutne minimum które ma sens, to test 12 dni po zastrzyku. czyli 10 dni po owulacjiTami88 lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
nick nieaktualnyefta wrote:10 dni po zastrzyku to za wczesnie. test wyjdzie prawdopodobnie dodatni ale to przez zastrzyk.
10 dni po zastrzyku to około 8 dni po owulacji. żaden test nie wyłapie tak wczesniej ciazy ani sikany ani z krwi, bo zarodek zaczyna się zagniezdzac około 7dni po owulacji i dopiero wtedy zaczyna pojawiac się w ciele kobiety horomn bhcg. wiec musi minąć kilka dni aby hormon podrusł do odpowiedniej wysokosci aby jakikolwiek test wyłapał go czy to we krwi czy to w moczu.
takze kochana absolutne minimum które ma sens, to test 12 dni po zastrzyku. czyli 10 dni po owulacji
takim sposobem efta sprowadziła mnie na ziemie
ale to dobrze.
okej trzymam do 26 albo zeby bylo na luzie to moze w niedziele z rana. jak wyjdzie negatyw bede w domu wiec moze jakos to przełknę.
a jak pozytyw to w pon polece na bete. to moj cudownie ułożony plan.
zastrzyk 14.06 14:30.
TamiTami88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny