Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTami88 wrote:Jak Wasze samopoczucie dzisiaj?
Jak nastroje?
Tami podoba mi się twoje zdjęcie
nie wiem, ja sie czuje jak bym a chwile miała dostać @ non stop chodzę do wc i sprawdzam. cycki znormalniały,
a jak tam u Was?
Tami88 pracujesz cała parą? -
Dzięki Frania
Spokojnie, nie czas na okres Czas na zielone!.
Pracuje pełną parą, myślę że max do jutra, bo szczerze to tak psychicznie dziwnie .
Jak teraz nie wyjdzie to chyba odpuszczam, rzucam tą okropną pracę i założę żłobek ;PTami
39 lat, 5m starań, 2 dzieci (18l i 10l)
2 c. biochem.
Hormony+
Materiał+ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja czekam dalej na @, w poniedziałek myślałam, że to już...ale coś od jakiegoś czasu mam tak, że przed spodziewanym terminem mam takie hmm no coś się tam tli i nie tli...Planowo ma być w czwartek...A potem Lametta i IUI- oby się udało... Jeszcze musze tylko przed IUI zrobic wirusologię, lekki stresik bo jak zobaczyłam nazwy tych wszystkich chorób, to jakoś mało przyjemnie...(VDRL, HBs, HBc, HCV, HIV) brrrrr
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ninkali wrote:A ja czekam dalej na @, w poniedziałek myślałam, że to już...ale coś od jakiegoś czasu mam tak, że przed spodziewanym terminem mam takie hmm no coś się tam tli i nie tli...Planowo ma być w czwartek...A potem Lametta i IUI- oby się udało... Jeszcze musze tylko przed IUI zrobic wirusologię, lekki stresik bo jak zobaczyłam nazwy tych wszystkich chorób, to jakoś mało przyjemnie...(VDRL, HBs, HBc, HCV, HIV) brrrrr
Porobisz wszystkie badania, będziesz spokojniejsza i pewna, że masz już kontrole nad tym wszystkim To wielki krok do przoduWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 09:28
Tami
2 c. biochem.
Hormony+
Materiał+ -
nick nieaktualnyninkali wrote:Frania21, a kiedy masz mieć planowo? A potem jakaś stymulacja?
jestem na stymulacji byl pecherzyk bylo staranko mega hiper.
wszytsko w rekach najwyszego.
planowo powinnam 28.06 ale biore dupka wiec moze sie przesunąć.
objawy przed @ mam bardzo wyraźne i dosadne dlatego je rozpoznaje.
i to jest wlasnie bol @. jajniki, krzyż. wszytsko tak jak co miesiąc..
zaczynam oddalać wizję II kresek
no ale nowy cykl to nowe szanse. pewnie znowu zaczne stymulacje chodz powiem wam szczerze ze mnie to dobije te łykanie tabletek, odliczanie dni do kolejnej wizyty. Tym bardziej ze wsrod moich znajomych para ktora stara sie najkrocej pojechali raz, dostali sie na badania kliniczne i hop siup 10 tydzień.
a Ty kobieto bujaj sie z miesiaca na miesiac.
wiem ze przy kobietach ktore staraja sie latami długimi to ja jestem cienias... ale to obciąża głowę bardzo.
dobra wylałam żale.
ninkali pędzi na badania żeby fasolka miała idealną pozycję startową
Tami88 lubi tę wiadomość
-
frania21 wrote:j
a Ty kobieto bujaj sie z miesiaca na miesiac.
wiem ze przy kobietach ktore staraja sie latami długimi to ja jestem cienias... ale to obciąża głowę bardzo.
dobra wylałam żale.
Z tym obciazeniem glowy to jest masakra. Ja mialam postanowienie, ze staram sie do konca czerwca, a potem zaczynam proces adopcyjny. Tylko moj lekarz mi przypisal estrofem na endo i mam go brac do 11 lipca i chyba calkiem dziala, bo w koncu dostalam okres
Myslalam, ze na czas lykania tego to wylacze myslenie o ciazy, bo on raczej zablokuje owulacje.. a wczoraj w tramwaju jedna babka chciala mi miejsca ustapic, bo myslala ze jestem w ciazy... potem wieczorem poszlam kupowac legginsy i pytam sie: "czy sa legginsy takie.. no.. " a kobieta "ciazowe?", mowie: "nie, 3/4 na rower"
Wrocilam zryczana do domu! Wiem, ze po ciazy rozeszly mi sie miesnie i brzuch wyglada na bardziej okragly w stosunku do calej sylwetki, ale zeby az tak
Oby to byly prorocze slowa. Nie weim, moze powinnam sie zatestowac, bo moze wszyscy wiedza cos czego ja nie wiem?04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:) -
Efta i dziewczyny mam wynik
Homocysteina 6,50
Z suplementacją folianami: < 12 umol/l
Bez suplementacji folianami: < 15 umol/l
W przypadku ciąży:
Z suplementacją folianami: < 8 umol/l
Bez suplementacji folianami: < 10 umol/l
wynik jest ok
Mam pytanie czy AMH można robić podczas brania Letrozolu czy nie sfałszuje wyniku.
i prolaktynę zrobiłam w 22 DC czy raczej powinnam ja zrobić też na początku cyklu.
"Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
21.03.2022 transfer 2AA
5 dpt 21,4 7 dpt 61,2 10 dpt 205,9 14 dpt 955 23 dpt 💗
7.06.22 prenetralne, synek
18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
30.09.22 3 genetyczne 30+2 1445g
12.12.2022 40+5 56 cm, 3550 g, g.15.55 😍
02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
15.02.2020 transfer 3AA
6 dpt 49,5 9 dpt 181,5 11 dpt 286 13 dpt 446 16 dpt 1446 19 dpt 3893
26 dpt ❤️ 12.03.2020
18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie synek
19.06.2020 pierwsze ruchy💗
21.07.2020 25+1 waga 776 g
21.08.2020 29+5 gene 1502g
09.09.2020 waga 1944g
34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
09.10.2020 36+4 - 54 cm, 2620g godz 23.21 😍 -
nick nieaktualnyFrania21, jeszcze jest sporo dni. Doskonale wiem co czujesz. Niestety a tak co do okresu moja mama będąc w ciążach miała objawy jak na mnie okres! Ba nawet jakby okres i co... Teraz ma dzieci. Natura to coś co ciężko ogarnąć. Niektóre z nas na forum są bardziej entuzjastyczne,inne mniej. Każda z nas poza lekami szuka wszelkich sposobów na ciąże. I też ma swoje opinie dlaczego się nie udaje. Jesteśmy tak różne, ale póki jest cień nadziei to warto.
-
nick nieaktualnyJustys84, nie przejmuj się tym! Serio. Ja też taką gafę popełniłam w tramwaju...chciałam tylko być uprzejma. Teraz to już nie wiem komu proponowac czy nie. Tamta osoba źle odczytała pewne znaki. A Twoja figura jest ekstra, jesteś mamą. Ja jestem sucha jak wiór, ale w nosie mam figurę. Za cenę ciąży prosze bardzo masz dziecko! Zawsze możesz powiedziec"w ciąży już nie jestem, to efekt mojego kochanego synka"
-
nick nieaktualnyJustys84 wrote:Z tym obciazeniem glowy to jest masakra. Ja mialam postanowienie, ze staram sie do konca czerwca, a potem zaczynam proces adopcyjny. Tylko moj lekarz mi przypisal estrofem na endo i mam go brac do 11 lipca i chyba calkiem dziala, bo w koncu dostalam okres
Myslalam, ze na czas lykania tego to wylacze myslenie o ciazy, bo on raczej zablokuje owulacje.. a wczoraj w tramwaju jedna babka chciala mi miejsca ustapic, bo myslala ze jestem w ciazy... potem wieczorem poszlam kupowac legginsy i pytam sie: "czy sa legginsy takie.. no.. " a kobieta "ciazowe?", mowie: "nie, 3/4 na rower"
Wrocilam zryczana do domu! Wiem, ze po ciazy rozeszly mi sie miesnie i brzuch wyglada na bardziej okragly w stosunku do calej sylwetki, ale zeby az tak
Oby to byly prorocze slowa. Nie weim, moze powinnam sie zatestowac, bo moze wszyscy wiedza cos czego ja nie wiem?
A kolezanka w pracy wczoraj: Jestes w ciąży bo masz takk duży brzuch?
Jakas mega gruba nie jestem 60kilo przy 173cm ale wiem troche przytylam po tych lekach na stymulacje a teraz po antykach...
Odpowiedziałam jej ze: Tak w ciazy spożywczej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 11:02
-
nick nieaktualnyDziewczyny, a ja jestem jakaś...dziwna. Byłam w poniedziałek no monitoringu, żeby potwierdzić, że nic nie wyszło z mojej stymulacji i dostać leki na wywołanie @. A tu się okazało, że jakiś jeden pęcherzyk się namyślił i zaczął rosnąć. Tak więc mając naturalnie 27 dniowe cykle, dziś mam 24 dzień i wychodzi na to, że jestem przed owu cały czas. To się nazywa wpływ stymulacji na długość cyklu
Tami88, daktylek, olcia.de lubią tę wiadomość
-
Buko wrote:Dziewczyny, a ja jestem jakaś...dziwna. Byłam w poniedziałek no monitoringu, żeby potwierdzić, że nic nie wyszło z mojej stymulacji i dostać leki na wywołanie @. A tu się okazało, że jakiś jeden pęcherzyk się namyślił i zaczął rosnąć. Tak więc mając naturalnie 27 dniowe cykle, dziś mam 24 dzień i wychodzi na to, że jestem przed owu cały czas. To się nazywa wpływ stymulacji na długość cyklu
Niespooodziaankaa Do dzieła Buko !!Tami
2 c. biochem.
Hormony+
Materiał+ -
Cześć Kochane, jestem aktualnie na 3 stymulowanym cyklu z lametta, pęcherzyki dojrzewały, czułam oba jajniki, na podglądzie 2 dni temu 12 i 13mm byl to 12 dc, gdzie w dwoch poprzednich cyklach mialam juz pecherzyk dominujacy przynajmniej 19mm w tym dniu cyklu. Obawiam się że za wcześnie zaczelam przyjmować estrofem na endometrium, mógł on trochę przyhamować ich wzrost. Przyjmowalam tylko przez dwa dni, lekarka kazała odstawić. Jak myślicie, czy perzechyki jeszcze mają szanse podrosnąc, czy cykl stracony przez ten nieszczęsny estrofem? Czy ktoś miał podobnie?
Starania od 10.2014
1.2015 puste jajo płodowe
12.2015 rozpoznanie: oligoteratozoospermia
31.03.2017 sonoHSG jajowody drożne
4 x cykle stymulowane
3xIUI bez powodzenia
20.11.2017 histero+laparo+drożność-ok
4.2018 start imsi -
nick nieaktualny