Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
nika77 wrote:Dziewczyny to prawda,że lepszy jeden konkretny pęcherzyk,niż kilka kiepskich,ja do tej pory miałam jeden,a teraz w tym cyklu brałam zwiększoną dawkę letrozolu i dziś w 13dc mam 4 pęcherzyki,w sumie wielkościowo bardzo podobne,za tydz mam usg,mam nadzieję,że wśród nich będzie ten jeden konkretny.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nika77 wrote:Flowwer,brałam w 3 i 4dc po 4 tabl
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:A czy odpowiednio nawadniasz organizm ? Może teraz przez temp afrykańskie nie masz odpowiednio nawodnionego organizmu co za tym idzie kiepski śluz.
Justys84 a to doskonale wiem że nawet 5 nie daje gwarancji na sukces ale jakość. Ale w moim wieku to już nie liczę na jakośćX 2010 - syn
IX 2015 - początek starań o rodzeństwo
HSG, histero, laparo - ok; IV 2017 - I IUI
VII 2017 - II IUI
XI 2017 - 31 dc beta 1240
-
nick nieaktualny
-
ninkali wrote:Dziewczyny, zaraz wędruję za gina na monitoring i od niego zależy IUI w przyszłym tyg. Trzymajcie kciuki!
Trzymam mocno! I ktos tu jeszcze dzisiaj podglada, prawda?
Ja bylam wczoraj, 9dc, jest pecherzyk na prawym jajniku ale ma tylko 8 mm na razie, mam przyjsc w poniedzialek i zobaczymy czy urosl. Jak nie to od przyszlego miesiaca wieksza dawka. Endo 4 mm to tez nie powala... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ninkali wrote:Dam znać!!! Dziękuję! Super, że jesteście!!!! Dziś wieczorem idzie jeszcze Natalia01
Sky_84 jeszcze masz czas urośnie. Ja mam owu zawsze szybko 12/12dc rety. Endo też zaskoczy jeszcze czas też trzymam kciuki!
Ja tez liczylam ze bedzie wczesniej, bo maz w sobote wyjezdza smialam sie do niego, ze bede musiala isc do sasiada...no ale trudno, jak wszystko bedzie ok to w kolejnym cyklu akurat bedziemy na wakacjach to bedzie okazja Lekarka mi wczoraj powiedziala zebym sie nie spinala i jak wiem, ze w jakims miesiacu nie damy rady to zeby po prostu nie brac Lametty. Troche mnie to uspokoilo bo myslalam ze nie moge robic przerw. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Daj znać jak tam w tym programie działają bo słyszę że IUI w badaniu klinicznym robią na zdrowych nasionkach czyli to bujda!!!
To pytanie jest do mnie o IUI w bad klinicznym w Invimedzie? Jeśli tak, to ja się zapisałam na wizytę kwalifikującą do badania, ale po kilku dniach dostałam telefon, który miał zweryfikować czy się w ogóle nadajemy do badania. Pytali o dotychczasowe inseminacje, hsg, bad. w kierunku endometriozy i badanie nasienia. My odpadliśmy, ponieważ kwalifikują się tylko pary, u których wszystkie parametry nasienia mieszczą się w normie i miały nie więcej niż 2 IUI.
-
nick nieaktualnyGorzataMał wrote:To mnie w takim razie letrozol do niczego nie potrzebny. Zawsze mam ładne endo. Po cło przy owu zawsze 13-15 mm... To ciekawi mnie w takim razie co mi ten letrozol da przy IUi innego niż cło. Na czym niby polega ta lepsza jakość jajeczek po letrozolu?
Ja dostałam letrozol zamiast clo, nie ze względu na endometrium (na to biorę acesan lub acard i wtedy ładnie mi rośnie), natomiast mi gin mówiła, że były już badania porównujące clo i letrozol i udowodniono, że przy letrozolu szybciej pojawia się ciąża (nie pamiętam dokładnych liczb, ale dla przykładu przy letrozolu średnio 6 miesięcy, a przy clo 9 miesięcy czeka się na ciążę). -
GorzataMał wrote:Flowwer ciekawa jestem co by było u mnie po tych 2 x2... Letrozol jest bardziej do esttogenizacji, na lepszy śluz, żeby nie niszczyć endo. Tak mi mój ex na doktor mówił. Niestety, na lepszy śluz podziałał i faktycznie to się poprawiło. Tylko czy ten śluz w IUi aż taki jest ważny?
letrozol obniża poziom estradiolu!
a sluz przy IUI jest nie istotny bo się go omija. podaje plemniki bezpośrednio do macicy. Oczywiscie dobrze zeby był bo wtedy łatwiej cewnik przez szyjkę macicy wprowadzić.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Flowwer wrote:No i strzelić sobie w łeb
12 dc estradiol 183 gdzie ovu dopiero w niedzielę. Czyli mogę brać końskie dawki letrozolu i tak zawsze jeden pecherzyk będzie.
kochana nie kracz, bo usg jeszcze nie było, a przy letrozolu estadiol prawie 200 może oznaczać 2 pęcherzyki tylko jeszcze nie dojrzałe. Pamietaj że letrozol obniża estradiol i już wynik około 100 estradiolu oznacza dojrzały pęcherzyk.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Flowwer wrote:No i właśnie ja w sumie zjadłam 15 tab ale i tak 1 pęcherzyk! Mam nadzieję że chociaż będzie dobrej jakości.
kochana ja brałam 30 tab w jednym cyklu i dopiero przy takiej dawce miałam 2 a w kolejnym cyklu 3 pecherzyki.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
nick nieaktualnyDziewczyny już po wizycie:) dwa pęcherzyki w PJ ok 17mm, Endo jeszcze male, ale gin mówi że urośnie. Poza tym mówi że ja zwyczajnie naturalnie mam male i taki mój urok. I termin IUI na poniedziałek ❤ potem mam brać duphaston. Czuję się taka szczęśliwa! Tylko jak się nie uda. To tylko 6%statystycznie. Ale ech. Póki co jak nie zrobię to się nie dowiem.
GorzataMał, frania21, Justys84, Esperanza Mia, Natalia01 lubią tę wiadomość
-
no nadrobiłam was. kilka dni nie czytania i wypada się z obiegu
trzymam kciuki za wszystkie najblisze podglądania. niech pęcherzyki pieknie rosną!
U mnie w miarę ok. robi się co raz cieżej... Kilka ostatnich dni miałam wyjętych z życiorysu. brzuch mi mocno twardniał - miałam skurcze. Byłam na wizycie całe szczescie skurcze nie powodują skracania się szyjki i rozwarcia wiec poród przedwczeny mi nie grozi. mam brać znów magnez 3x1 i nospę 3x1 dostałam też mocniejszy lek rozkurczowy ale go nie wykupiłam bo mi przeszło. Teraz brzuch twardnieje sporadycznie (kilka razy w ciągu dnia) a nie jak przez ostatnie 4 dni co chwilę.
Mała rośnie proporcjonalnie (miesci sie idealnie po srodku skali) wazy juz około 1,4kg i mocno grasuje w brzuchu.
Imie mamy wybrane - nasza księzniczka bedzie miała na imię IGA. (syn tez ma 3 literowe imię )
Termin cesarki mam ustalony na 4 wrzesnia a wiec jeszcze 2 miesiące i mała bedzie z nami. Zaczynam się bać.ninkali, Malwas, Flowwer, Natalia01 lubią tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Cześć dziewczyny, udzielałam się w tym wątku od września do stycznia, gdyż wtedy przez 5 cykli stosowałam letrozol. Nic z tego nie wyszło. Owu mam własną, letrozol ją przyspieszał i pęcherz rósł jak balon (zawsze tylko jeden). W międzyczasie testowałam gonadotropiny i zrobiłam 5x IUI. A potem zoperowałam endomendę. Właśnie rozpoczęłam drugi cykl po operacji i gin dał mi znowu letrozol. Mam opory. Wszyscy trzej lekarze, a także ten operujący mnie olali i nie opisują na maile. Może Wy mi coś podpowiecie. Czy letrozol może cokolwiek polepszyć? Wychodzę z założenia, że przyczyną była endomenda, a obecnie jest czysto.
-
efta wrote:letrozol obniża poziom estradiolu!
a sluz przy IUI jest nie istotny bo się go omija. podaje plemniki bezpośrednio do macicy. Oczywiscie dobrze zeby był bo wtedy łatwiej cewnik przez szyjkę macicy wprowadzić.X 2010 - syn
IX 2015 - początek starań o rodzeństwo
HSG, histero, laparo - ok; IV 2017 - I IUI
VII 2017 - II IUI
XI 2017 - 31 dc beta 1240