X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • GorzataMał Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Na pierwszej wizycie u lekarza od letrozolu rozmawialiśmy o laparo (rok temu) - odradził. Pół roku później rozpoczęłam współpracę równolegle z innym lekarzem, też odradzała. Wiecie, jak to jest. Jeśli słyszę diagnozę, że nie trzeba kroić, to ona mi pasuje. No więc pani gin robiła IUIx5 (co dało w sumie 6x u mnie). Kasę mi mogą teraz oddać, bo to nie miało szans się udać. Jestem doświadczona, jeśli chodzi o inseminacje i moje zdanie jest takie, że to ma sens, jeśli są wskazania typu: słabe nasienie lub anatomiczne. A jak usłysze kolejny raz tekst "niepłodność idiopatyczna" lub "wrogi śluz" z ust lekarza specjalizującego się w leczeniu niepłodności, to mu się zaśmieję w twarz i zarządam przedstawienia uprawnień do wykonywania zawodu.
    Trzeba za nich myśleć i układać sobie plan. A więc sama się zapisałam na to laparo i mamy przyczynę. To jest połowa sukcesu.
    Ja miałam laparo, usunięto tylko niewielkie zrosty na jednym jajniku. I u mnie akurat dalej jest niepłodność idiopatyczna. Aż mi się myśleć nie chce o tym IUi traktuje to jak niezbędny krok, aby iść do IVF. Po letrozolu raz miałam IUi w 12dc bo miałam już duże jajka.

X 2010 - syn
    IX 2015 - początek starań o rodzeństwo
    HSG, histero, laparo - ok; IV 2017 - I IUI :(
    VII 2017 - II IUI :(
    XI 2017 - 31 dc beta 1240 :)
    ganns65gde9ketft.png
  • GorzataMał Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vaola86 wrote:
    Dziewczyny wyobrazcie sobie, ze dzis na monitoringu przed IUI okazalo sie ze moj pecherzyk pekl, szanse juz raczej marne, tylko sie zalamac. W srode moj pecherzyk mial 18,5 mm wiec obstawialam ze piatek to bedzie nawet za wczesnie a tu taki zonk...
    Zrobił Ci jednak to IUi?

X 2010 - syn
    IX 2015 - początek starań o rodzeństwo
    HSG, histero, laparo - ok; IV 2017 - I IUI :(
    VII 2017 - II IUI :(
    XI 2017 - 31 dc beta 1240 :)
    ganns65gde9ketft.png
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 21:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaola86, ojej i co teraz? Podpinam się pod pytanie GorzataMal. A jak Twoje samopoczucie?

vaola86 lubi tę wiadomość

• Bea_ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Bea, to Ty masz lepsze wyniki bez stymulacji! A to jaki jest teraz plan na Ciebie? Tylko robili Ci IUI bez wcześniejszej drożności i serii badań?
    Byłam w dwóch klinikach: Novum i Fertimedica. Nikt mi tam badań nie zlecał. W Novum żadnych. W Ferti - tylko LH i E2 przy owu, czy już dojrzały pęcherzyk.

Drożność zrobiłam z własnej inicjatywy, było w porządku. Większość badań robię z własnej inicjatywy. Leczyłam się też u gin-endo-napro - on mnie skierował na homocysteinę. To tyle.

Oprócz powyższych przewinęło się jeszcze kilku ginów, ale żaden nie wniósł nic szczególnego.
    Dopiero operacja coś wniosła. Lekarz jest super. On mnie tylko operował, a kiedy rozczarowana ostatnią wizytą u prowadzącego gina się do niego zgłosiłam, udzielił mi długiej konsultacji przez telefon i zasadniczo powiedział to, co sama sobie wykoncypowałam. Naurals!

gannkw7i858ouu0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaola, moje 2 iui bylo na niepeknietych pecherzykach i nic z tego. Teraz mialam podobna sytuacje jak ty czyli w srode pecherzyk 17 mm a w piatek tylko slad po nim i dr stwierdzil, ze to idealny moment na iui. Biorac pod uwage dwa poprzednie niepowodzenia to chce wierzyć ze to cos zmieni.

• efta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika77 wrote:
    efta,jak ten czas ciążowy u Ciebie leci:)ładne imię dla córeczki wybrałaś:)
    pisałaś,że brałaś 1 cyklu 30 tab?to po ile ich brałaś i przez ile dni?
    Dziękuję. Długo szukaliśmy odpowiedniego imienia.
    A moja największa dawka to były 3 tabletki dziennie przez 10 dni. Miałam takie 2 ostatnie cykle. A wcześniej brałam po 1 lub po 2 przez około 12 dni więc też nie mało A produkowalam po 1 pecherzyku. Przy tej największej dawce miałam 2 a w kolejnym cyklu 3 pęcherzyki. Udało się przy 10 cyklu Stymulowanym pod rząd.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    msmarmify wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem po stymulacji lametta.. Kończę pierwszy cykl 2x1 bez oznak owu- testy negatywne, temperatura stabilna, śluzu brak.. (ten cykl akurat bez monitoringu, termin dopiero na lipiec) Po clo też u mnie nic nie rosło... trochę mnie to podminowało, mimo ogólnie spokojnego już nastawienia. Czy któraś z was miała podobną sytuację? Pierwszy cykl bez reakcji a w kolejnym jednak się udało? Szukam światełka w tunelu :)
    U mnie było podobnie gdy starałam się zajść w pierwszą ciążę. Clo na mnie nie podzialalo A gdy dostałam letrozol podstawowa dawka też nie dała rezultatu. Dopiero gdy lekarz przedłużył branie leku i zamiast brać tab. Przez 5 dni brałam przez 12 to dopiero urósł mi pecherzyk. I w kolejnych cyklach było tak samo. Podstawowa dawka nic nie dawała i lekarz przedluzal branie leków. Owu występowała wtedy okolo 20dc - 23dc ale była :) W ten sposób udało się mi zajść już w 3 cyklu stymulowanym A miałam za sobą prawie 6 lat staran

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Kurcze naprawdę biedna jesteś z tymi kroplówkami :(. Jesteś prawdziwą wojowniczką, podziwiam tą siłę w Tobie.

Serio to nic strasznego, gorzej mają moje żyły bo wołają pomstę do nieba!!
    ninkali wrote:
    Flowwer, jak się czujesz? Ostatnio też miałaś kroplówkę, pamiętam bo obie miałyśmy w tym samym dniu umówione wizyty. A teraz jak po niej? To musi aż tyle trwać :(

SĄ DWA Pęcherzyki !!! Ale wczoraj estradiol bez szału.
    Ale ze mną leżała też na kroplówkach dziewczyna w drugiej ciąży.
    Pierwszą utrzymała dopiero po kroplówkach bo wcześniej parę razy cb. Teraz druga ciąża 28tc :) więc działaką.

Bea to czym się bedziesz stymulować ? O ile bedziesz.
    Jak bym liczyła na dr to bym się bujała do menopauzy.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam z gabinetu i melduje
    uwaga!
    Jp 3 jajka po 12mm i jl 3jajka po 11/12mm Endo 8mm

W poniedziałek monit i wtorek/środa lul

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 23:18

Flowwer, ninkali, efta lubią tę wiadomość

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    msmarmify wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem po stymulacji lametta.. Kończę pierwszy cykl 2x1 bez oznak owu- testy negatywne, temperatura stabilna, śluzu brak.. (ten cykl akurat bez monitoringu, termin dopiero na lipiec) Po clo też u mnie nic nie rosło... trochę mnie to podminowało, mimo ogólnie spokojnego już nastawienia. Czy któraś z was miała podobną sytuację? Pierwszy cykl bez reakcji a w kolejnym jednak się udało? Szukam światełka w tunelu :)
    Nie rozumie brania leków na stymulację bez monitoringu bo moze być że bedzię drobnoca ktora do kolejnej @ się nie wchłonie i w kolejnym cyklu na usg bedzie to wygladać jak pecherzyki.
    U mnie testy ovu na letrozolu wychodzą negatywne mam bardzo kroki pik i równolegle występuje moment ovu.

msmarmify lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01 wrote:
    uwaga!

Ale masz ładną hodowlę !! Będziesz badać w poniedziałek estrasiol ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer nie badam nigdy estradiolu, mam przyjść na monitoring w poniedziałek i zobaczymy co i jak urosło.

alloMLR 13% -> 0
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01 wrote:
    uwaga!

Natalia jaka dawkę letrozolu bralas?

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamette 2x1 i clo 2X1 od 3-7dc. W 6dc wzięłam tylko lamette, a w 7dc tylko clo. kilka cykli temu wzięłam tylko po jednej dziennej dawce jednego i drugiego leku i przerwałam stymulacjie więc zostały mi na 4dni dlatego tak sobie to rozlozylam.

alloMLR 13% -> 0
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Androstendion 1,81 ng/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GorzataMal, ninkali tak mialam IUI lekarz bardzo poszedl mi na reke i zaproponował, ze moze mi zrobic IUI a zaplace jak za normalna wizyte jak bede miala szczescie i zajde w ciaze to doplace wiec stwierdzialam, ze skoro juz tyle poswiecilan czasu i pieniedzy na minitoringi to co mi pozostalo. Samopoczucie troche do d..., nie wiem juz co myslec:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Vaola, moje 2 iui bylo na niepeknietych pecherzykach i nic z tego. Teraz mialam podobna sytuacje jak ty czyli w srode pecherzyk 17 mm a w piatek tylko slad po nim i dr stwierdzil, ze to idealny moment na iui. Biorac pod uwage dwa poprzednie niepowodzenia to chce wierzyć ze to cos zmieni.

Buko to musimy razem trzymac kciuki, moze tak wlasnie mialo byc. W ktorym dc jestes?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaola86! Kochana to mimo wszystko warto że zrobiłaś! Teraz czekamy i kciuki-zawsze to juz coś :) A masz jakiś lek teraz? Bo mi dwa dni po IUI kazał brać duphaston.
    Buko, ale może i Ciebie zaskoczy:) tak kombinujemy, że może akurat.
    Ja mam w pon już mogę dwa maja po 17... Rety.

Natalia01, vaola86, Flowwer lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia01, ale masz produkcje:D trzymam kciuki!!!! A nóż się coś wykluje :P

Natalia01 lubi tę wiadomość

• efta Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    SĄ DWA Pęcherzyki !!! Ale wczoraj estradiol bez szału.

a nie mówiłam że nie kracz że tylko jeden. z tego co pamietam to estardiol bliski 200 a wiec jak na 2 pecherzyki przy stymulacji letrozolem to jak najbardziej dobry wynik.

km5sio4phtw80xcg.png
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ