Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea_ wrote:Na pierwszej wizycie u lekarza od letrozolu rozmawialiśmy o laparo (rok temu) - odradził. Pół roku później rozpoczęłam współpracę równolegle z innym lekarzem, też odradzała. Wiecie, jak to jest. Jeśli słyszę diagnozę, że nie trzeba kroić, to ona mi pasuje. No więc pani gin robiła IUIx5 (co dało w sumie 6x u mnie). Kasę mi mogą teraz oddać, bo to nie miało szans się udać. Jestem doświadczona, jeśli chodzi o inseminacje i moje zdanie jest takie, że to ma sens, jeśli są wskazania typu: słabe nasienie lub anatomiczne. A jak usłysze kolejny raz tekst "niepłodność idiopatyczna" lub "wrogi śluz" z ust lekarza specjalizującego się w leczeniu niepłodności, to mu się zaśmieję w twarz i zarządam przedstawienia uprawnień do wykonywania zawodu.
Trzeba za nich myśleć i układać sobie plan. A więc sama się zapisałam na to laparo i mamy przyczynę. To jest połowa sukcesu.X 2010 - syn
IX 2015 - początek starań o rodzeństwo
HSG, histero, laparo - ok; IV 2017 - I IUI
VII 2017 - II IUI
XI 2017 - 31 dc beta 1240
-
vaola86 wrote:Dziewczyny wyobrazcie sobie, ze dzis na monitoringu przed IUI okazalo sie ze moj pecherzyk pekl, szanse juz raczej marne, tylko sie zalamac. W srode moj pecherzyk mial 18,5 mm wiec obstawialam ze piatek to bedzie nawet za wczesnie a tu taki zonk...X 2010 - syn
IX 2015 - początek starań o rodzeństwo
HSG, histero, laparo - ok; IV 2017 - I IUI
VII 2017 - II IUI
XI 2017 - 31 dc beta 1240
-
nick nieaktualny
-
ninkali wrote:Bea, to Ty masz lepsze wyniki bez stymulacji! A to jaki jest teraz plan na Ciebie? Tylko robili Ci IUI bez wcześniejszej drożności i serii badań?
Drożność zrobiłam z własnej inicjatywy, było w porządku. Większość badań robię z własnej inicjatywy. Leczyłam się też u gin-endo-napro - on mnie skierował na homocysteinę. To tyle.
Oprócz powyższych przewinęło się jeszcze kilku ginów, ale żaden nie wniósł nic szczególnego.
Dopiero operacja coś wniosła. Lekarz jest super. On mnie tylko operował, a kiedy rozczarowana ostatnią wizytą u prowadzącego gina się do niego zgłosiłam, udzielił mi długiej konsultacji przez telefon i zasadniczo powiedział to, co sama sobie wykoncypowałam. Naurals! -
nick nieaktualnyVaola, moje 2 iui bylo na niepeknietych pecherzykach i nic z tego. Teraz mialam podobna sytuacje jak ty czyli w srode pecherzyk 17 mm a w piatek tylko slad po nim i dr stwierdzil, ze to idealny moment na iui. Biorac pod uwage dwa poprzednie niepowodzenia to chce wierzyć ze to cos zmieni.
-
nika77 wrote:efta,jak ten czas ciążowy u Ciebie leci:)ładne imię dla córeczki wybrałaś
pisałaś,że brałaś 1 cyklu 30 tab?to po ile ich brałaś i przez ile dni?
A moja największa dawka to były 3 tabletki dziennie przez 10 dni. Miałam takie 2 ostatnie cykle. A wcześniej brałam po 1 lub po 2 przez około 12 dni więc też nie mało A produkowalam po 1 pecherzyku. Przy tej największej dawce miałam 2 a w kolejnym cyklu 3 pęcherzyki. Udało się przy 10 cyklu Stymulowanym pod rząd.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
msmarmify wrote:Cześć dziewczyny, jestem po stymulacji lametta.. Kończę pierwszy cykl 2x1 bez oznak owu- testy negatywne, temperatura stabilna, śluzu brak.. (ten cykl akurat bez monitoringu, termin dopiero na lipiec) Po clo też u mnie nic nie rosło... trochę mnie to podminowało, mimo ogólnie spokojnego już nastawienia. Czy któraś z was miała podobną sytuację? Pierwszy cykl bez reakcji a w kolejnym jednak się udało? Szukam światełka w tunelu6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Malwas wrote:Kurcze naprawdę biedna jesteś z tymi kroplówkami . Jesteś prawdziwą wojowniczką, podziwiam tą siłę w Tobie.
Serio to nic strasznego, gorzej mają moje żyły bo wołają pomstę do nieba!!
ninkali wrote:Flowwer, jak się czujesz? Ostatnio też miałaś kroplówkę, pamiętam bo obie miałyśmy w tym samym dniu umówione wizyty. A teraz jak po niej? To musi aż tyle trwać
SĄ DWA Pęcherzyki !!! Ale wczoraj estradiol bez szału.
Ale ze mną leżała też na kroplówkach dziewczyna w drugiej ciąży.
Pierwszą utrzymała dopiero po kroplówkach bo wcześniej parę razy cb. Teraz druga ciąża 28tc więc działaką.
Bea to czym się bedziesz stymulować ? O ile bedziesz.
Jak bym liczyła na dr to bym się bujała do menopauzy.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Właśnie wyszłam z gabinetu i melduje
uwaga!
Jp 3 jajka po 12mm i jl 3jajka po 11/12mm Endo 8mm
W poniedziałek monit i wtorek/środa lulWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 23:18
Flowwer, ninkali, efta lubią tę wiadomość
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
msmarmify wrote:Cześć dziewczyny, jestem po stymulacji lametta.. Kończę pierwszy cykl 2x1 bez oznak owu- testy negatywne, temperatura stabilna, śluzu brak.. (ten cykl akurat bez monitoringu, termin dopiero na lipiec) Po clo też u mnie nic nie rosło... trochę mnie to podminowało, mimo ogólnie spokojnego już nastawienia. Czy któraś z was miała podobną sytuację? Pierwszy cykl bez reakcji a w kolejnym jednak się udało? Szukam światełka w tunelu
U mnie testy ovu na letrozolu wychodzą negatywne mam bardzo kroki pik i równolegle występuje moment ovu.msmarmify lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Natalia01 wrote:Właśnie wyszłam z gabinetu i melduje
uwaga!
Jp 3 jajka po 12mm i jl 3jajka po 11/12mm Endo 8mm
W poniedziałek monit i wtorek/środa lul
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer nie badam nigdy estradiolu, mam przyjść na monitoring w poniedziałek i zobaczymy co i jak urosło.19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Lamette 2x1 i clo 2X1 od 3-7dc. W 6dc wzięłam tylko lamette, a w 7dc tylko clo. kilka cykli temu wzięłam tylko po jednej dziennej dawce jednego i drugiego leku i przerwałam stymulacjie więc zostały mi na 4dni dlatego tak sobie to rozlozylam.19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
alloMLR 13% -> 0
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Androstendion 1,81 ng/ml
nick nieaktualnyGorzataMal, ninkali tak mialam IUI lekarz bardzo poszedl mi na reke i zaproponował, ze moze mi zrobic IUI a zaplace jak za normalna wizyte jak bede miala szczescie i zajde w ciaze to doplace wiec stwierdzialam, ze skoro juz tyle poswiecilan czasu i pieniedzy na minitoringi to co mi pozostalo. Samopoczucie troche do d..., nie wiem juz co myslec:(
-
nick nieaktualnyBuko wrote:Vaola, moje 2 iui bylo na niepeknietych pecherzykach i nic z tego. Teraz mialam podobna sytuacje jak ty czyli w srode pecherzyk 17 mm a w piatek tylko slad po nim i dr stwierdzil, ze to idealny moment na iui. Biorac pod uwage dwa poprzednie niepowodzenia to chce wierzyć ze to cos zmieni.
Buko to musimy razem trzymac kciuki, moze tak wlasnie mialo byc. W ktorym dc jestes? -
nick nieaktualnyVaola86! Kochana to mimo wszystko warto że zrobiłaś! Teraz czekamy i kciuki-zawsze to juz coś A masz jakiś lek teraz? Bo mi dwa dni po IUI kazał brać duphaston.
Buko, ale może i Ciebie zaskoczy:) tak kombinujemy, że może akurat.
Ja mam w pon już mogę dwa maja po 17... Rety.Natalia01, vaola86, Flowwer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Flowwer wrote:SĄ DWA Pęcherzyki !!! Ale wczoraj estradiol bez szału.
a nie mówiłam że nie kracz że tylko jeden. z tego co pamietam to estardiol bliski 200 a wiec jak na 2 pecherzyki przy stymulacji letrozolem to jak najbardziej dobry wynik.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota