Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny,
ja tu tak nieregularnie wpadam, ale nadrobilam juz
Mam do Was pytanko. Ten cykl byl pierwszy ze stymulacja, owu nie bylo, od nowego cyklu wieksza dawka lametty. Bralam duphaston na wywolanie 20-25 dc. Dzisiaj planowo powinnam dostac okres, wczoraj i dzis plamienie, dzisiaj troche wieksze, ale wyglada na to, ze sie wlasnie konczy. Czy ja mam to traktowac jak poczatek cyklu? Przy anty mialam tylko jednodniowe miesiaczki, ale normalne, a teraz to nie wiem co robic zaraz jedziemy na wakacje a ja nie wiem czy mam brac ta lamette czy nie... -
nick nieaktualnySky_84 wrote:Hej Dziewczyny,
ja tu tak nieregularnie wpadam, ale nadrobilam juz
Mam do Was pytanko. Ten cykl byl pierwszy ze stymulacja, owu nie bylo, od nowego cyklu wieksza dawka lametty. Bralam duphaston na wywolanie 20-25 dc. Dzisiaj planowo powinnam dostac okres, wczoraj i dzis plamienie, dzisiaj troche wieksze, ale wyglada na to, ze sie wlasnie konczy. Czy ja mam to traktowac jak poczatek cyklu? Przy anty mialam tylko jednodniowe miesiaczki, ale normalne, a teraz to nie wiem co robic zaraz jedziemy na wakacje a ja nie wiem czy mam brac ta lamette czy nie... -
Internety twierdza ze to miesiaczka i tak moze byc po dupku jesli naturalnie nie mam miesiaczki. I tak sobie mysle, ze to liczenie dni cyklu to u mnie i tak jest +/- bo moje hormony same nie wzrastaja...
A co powinnam zbadac zeby byc pewna, ze jestem w I fazie cyklu? E2?LH i FSH?
U gina wizyte mam dopiero za dwa tygodnie... -
nick nieaktualny
-
Sky_84 wrote:Internety twierdza ze to miesiaczka i tak moze byc po dupku jesli naturalnie nie mam miesiaczki. I tak sobie mysle, ze to liczenie dni cyklu to u mnie i tak jest +/- bo moje hormony same nie wzrastaja...
A co powinnam zbadac zeby byc pewna, ze jestem w I fazie cyklu? E2?LH i FSH?
U gina wizyte mam dopiero za dwa tygodnie...
Ja nie miesiaczkowalam i mialam estrogeny zawsze ponizej normy i badanie tych hormonow nie okreslalo jednoznacznie fazy cyklu. Jesli masz bardzo cienkie endometrium to okres bedzie slaby, bo nie mialo sie co zluszczyc.
Przy braku miesiaczek czekalam dodatkowy tydzien, robilam bete i ruszalam z nowym cyklem. Moze oprocz badan hormonow zrob.tez bete dla spokoju?04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:) -
Dzieki Dziewczyny, fajnie, ze jest takie miejsce, gdzie moge o wszystko wypytac
To jeszcze jedno pytanie, bo oczywiscie u lekarza wszystko szybko i nie dopytalam...jesli mam brac teraz dwie tabletki dziennie to lepiej rano i wieczorem czy obie na raz? -
Sky_84 wrote:Dzieki Dziewczyny, fajnie, ze jest takie miejsce, gdzie moge o wszystko wypytac
To jeszcze jedno pytanie, bo oczywiscie u lekarza wszystko szybko i nie dopytalam...jesli mam brac teraz dwie tabletki dziennie to lepiej rano i wieczorem czy obie na raz?
A co do kwesti 1 dc to ja liczę od pierwszej czerwonej krwi, też miałam kiedyś z tym problem bo miałam bardzo skąpe miesiączki. Nie używałam podpasek tylko wkładek - to daje wam odpowiedz jakie były te w cyklach bez ovu.
Teraz na cyklach owulacyjnych lepiej z 3 podpaski wystarczą z dużym zapasem i to te cienkie.
A żeby nie było moje endo w okresie około obu wynosi 11-12mm !!!! Biorę acard i myślałam że będzie mnie zalewać a tu nic takiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 09:27
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
ninkali wrote:Olac to! Jak winko nie pomoże to chociaż będzie jakies jedno mile w tym staraniach.
Jak tam dziś głowa ?!!!!! Kaca brakninkali lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dotka masz może jakieś info że nasz gin idzie na urlop?19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
nick nieaktualny
-
Uff na szczęście u mnie jego urlop wypadnie między końcówka a początkiem nowego cyklu. Mam nadzieję że Tobie też pójdzie po myśli wszystko19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ninkali wrote:Uwielbiam Cię kaca brak. Tak się najadlam na kolację, że wino ledwo weszli. Pilam wytrawne czerwone no obrzydliwe ale co tam! Mój mąż miał tylko ubaw.
To za mało go wypiłaś skoro mówisz, że obrzydliwe Im więcej tym lepiej smakuje
Podobno z whisky też tak jest, ale jeszcze nigdy nie doszłam do tego poziomu gdzie zaczyna smakowaćninkali, Natalia01 lubią tę wiadomość
04.2014 - synek
brak okresu po cc, niskie estrogeny, zespol czesciowo pustego siodla tureckiego, endo 2-3mm
letrozol, gonadotropiny - owulacja - brak okresu,
estrofem + duphaston - jest okres!! endo 6mm:) -
nick nieaktualny