Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Taskaska wrote:Hej kochane! Ja byłam dwa razy na monitoringu, raz pęcherzyki miały 12mm i 13mm a za trzy dni po 15mm. Dziś idę kolejny raz, jeśli któryś podrósł to będzie zastrzyk. Stresuje się. Cała noc nie spałam.
Dodatkowo dał mi Metformax po którym mam biegunkę i czuję się jak pijana. -
Jak bardzo źle się czujesz to zacznij stopniowo np. Raz 850 za dwa dni większa. Jak ja zaczynałam to od 500 stopniowo w górę aż do 3x 1000 ale zmieniłam lekarza i kazał tylko raz po 1000 bo mówi , że tamta dawka jest za duża 😂 jak pierwszy raz wzięłam 1000 , byłam w pracy także się czułam że w drodze do domu chyba 6 razy wymiotowalam a kierowała auto... to był dramat ale za dwa dni było już ok. Powodzenia życzę i się nie zrażaj bo to minie.
-
Agnieszka_s wrote:Jak bardzo źle się czujesz to zacznij stopniowo np. Raz 850 za dwa dni większa. Jak ja zaczynałam to od 500 stopniowo w górę aż do 3x 1000 ale zmieniłam lekarza i kazał tylko raz po 1000 bo mówi , że tamta dawka jest za duża 😂 jak pierwszy raz wzięłam 1000 , byłam w pracy także się czułam że w drodze do domu chyba 6 razy wymiotowalam a kierowała auto... to był dramat ale za dwa dni było już ok. Powodzenia życzę i się nie zrażaj bo to minie.
No właśnie ja mam taki stan, że nie wiem co robię, tzn już jest duzo lepiej, na tyle że wytrzymam dla tego pecherzyka:)
Ale w pierwszym tygodniu zatankowałam ropy do benzyny... Silnik do wymiany... Jakieś 16-18tys. Nie pytajcie.Niemożliwe nie istnieje. -
Dziewczyny, a brałyście/ bierzecie jakieś suplementy lub zioła na poprawę płodności, czy regulację cyklu? Bo zastanawiam się nad tym olejem z wiesiołka na przykład. Na razie biorę tylko kwas foliowy i tran i nie wiem czy warto coś jeszcze dodać? Czy nie kombinować? Czy to nie wpłynęłoby jakoś negatywnie na stymulację?
-
Myśle tez czy przyspiesza ten lek owulacje zobaczymy będę mieć monitorowany cykl pierwsze usg w 10dc dziś jest 3dc wiec zobaczymy .. dostanę tez pregnyl 2x 5000 bo ostatnio dostałam 1x5000 po clo i nie pękł żaden pęcherzykDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
-
Asia93 wrote:Dziewczyny, a brałyście/ bierzecie jakieś suplementy lub zioła na poprawę płodności, czy regulację cyklu? Bo zastanawiam się nad tym olejem z wiesiołka na przykład. Na razie biorę tylko kwas foliowy i tran i nie wiem czy warto coś jeszcze dodać? Czy nie kombinować? Czy to nie wpłynęłoby jakoś negatywnie na stymulację?
Olej z wiesiołka można podobno tylko do owulacji coś tak słyszałam ale nigdy go nie brałam ..
Ja zaczęłam brać jeszcze witaminę D podobno jest witamina płodnościDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
suzi1994 wrote:Bo Letrozol to chyba ta substancja która jest właśnie w tych wszystkich lekach typu femara aromek lamette itd
-
Asia93 wrote:Tak, są różne nazwy leku, ale we wszystkich substancją czynną jest letrozol. Ja biorę z kolei Aromek, kosztował trochę ponad 50 zł.Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
suzi1994 wrote:A jeszcze pytanie przepraszam .. może skoro lekarz przepisał sam latrozol to myślał ze w aptece dostanę femare albo aromek albo coś takiego? Czy sam ten Letrozol nie będzie za mocny czy coś ?Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK