Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
niebieska wrote:Wygląda na to, że jest bardzo dobrze. Trzeba być dobrej myśli, że jutro sie wszystko potwierdzi 🙂
Też zrobiłam dziś zwykły test i wyszedł jakiś cień cienia (pierwszy raz w życiu), pokazałam mojemu też to widział, więc sobie nie wymyśliłam 😄 poszłam po pracy zrobić bete dla pewności, czekam teraz na wynik.
Trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞🍀🍀🍀
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
niebieska wrote:Wygląda na to, że jest bardzo dobrze. Trzeba być dobrej myśli, że jutro sie wszystko potwierdzi 🙂
Też zrobiłam dziś zwykły test i wyszedł jakiś cień cienia (pierwszy raz w życiu), pokazałam mojemu też to widział, więc sobie nie wymyśliłam 😄 poszłam po pracy zrobić bete dla pewności, czekam teraz na wynik.
Tak się zastanawiam jeszcze, bo widziałam na forum, że dziewczyny robią też z betą progesteron: czy jest sens sprawdzać poziom progesteronu skoro przyjmuje luteinę?
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Elleen wrote:Również trzymam kciuki za powodzenie🤞
Tak się zastanawiam jeszcze, bo widziałam na forum, że dziewczyny robią też z betą progesteron: czy jest sens sprawdzać poziom progesteronu skoro przyjmuje luteinę? -
MałaMi92 wrote:Ja badałam w 1cs ale przyjmuję duphaston który nie wpływa na wynik badania. Czy lekarz kazał zwiększyć Ci dawkę luteiny w razie pozytywnego testu? Najlepiej skontaktować się ze swoim lekarzem:)
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
niebieska wrote:U mnie beta wyszła 24,4 w 10 dpo. Jestem w szoku.
niebieska lubi tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Ellen i niebieska, cudowne wiadomości, bardzo mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ✊✊✊✊
Jeśli chodzi o włosy i cerę, to u mnie w pierwszej fazie cyklu na lamettcie ok, za to duphaston i luteina w drugiej fazie masakrują mi plecy i twarz... 🤨 Nie mówiąc o nadzwyczajnie przetłuszczajacych się włosach. 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 13:59
Elleen lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy macie wiedzę / doświadczenie związane z dwiema owulacjami w jednym cyklu?
Jestem na letrozolu, mała dawka bo pół tabletki. W zeszłym cyklu urosły dwa pęcherzyki, które pękły (po ovitrelle). W tym rósł tylko jeden, był 19mm, na drugi dzień miałam podać ovitrelle. Dwa dni później poszłam sprawdzić czy pękł, nie było go, ale też brak ciałka żółtego. Nie dało mi to spokoju i poszłam jeszcze następnego dnia i okazuje sie, że jest pęcherzyk 16 mm na tym samym jajniku. Pani doktor wyklucza, że to ten 19 mm, twierdzi, że to inny zaczął rosnąć. Macie jakieś pomysły? Któraś tak miała? -
Allende wrote:Dziewczyny, czy macie wiedzę / doświadczenie związane z dwiema owulacjami w jednym cyklu?
Jestem na letrozolu, mała dawka bo pół tabletki. W zeszłym cyklu urosły dwa pęcherzyki, które pękły (po ovitrelle). W tym rósł tylko jeden, był 19mm, na drugi dzień miałam podać ovitrelle. Dwa dni później poszłam sprawdzić czy pękł, nie było go, ale też brak ciałka żółtego. Nie dało mi to spokoju i poszłam jeszcze następnego dnia i okazuje sie, że jest pęcherzyk 16 mm na tym samym jajniku. Pani doktor wyklucza, że to ten 19 mm, twierdzi, że to inny zaczął rosnąć. Macie jakieś pomysły? Któraś tak miała?
Ja nie słyszałam o takim przypadku, ogólnie dwie owulacje tak, bo nie każdy pecherzyk może pęknąć w tym samym momencie.
Ale w tym wypadku wygląda mi na lekarza, który niedokładnie wykonał usg. W ciągu jednego dnia nie urosnie pecherzyk do 16 mm (16 mm ma pecherzyk zazwyczaj ok 10 dc)
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
Poniedziałek beta 11.21 dzisiaj 20.69😍 Rośnie pomalutku.
Zabaaa, niebieska, OlaNova, MiaK, Nayi lubią tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
OlaNova wrote:Ja nie słyszałam o takim przypadku, ogólnie dwie owulacje tak, bo nie każdy pecherzyk może pęknąć w tym samym momencie.
Ale w tym wypadku wygląda mi na lekarza, który niedokładnie wykonał usg. W ciągu jednego dnia nie urosnie pecherzyk do 16 mm (16 mm ma pecherzyk zazwyczaj ok 10 dc)
Doprecyzuję. Dwa dni po podaniu ovitrelle nie było tego pęcherzyka, który miał trzy dni wcześniej 19mm. Czyli jakby pękł, ale co dziwne, nie było widocznego ciałka żółtego. Były za to inne, takie ok 12 mm. To było rano w poniedziałek. We wtorek wieczorem nadal nie było ciałka żółtego po tym 19 mm, ale za to pęcherzyk 16 mm. Pani doktor wyklucza możliwość, że ten 19 mm się obkurczył do 16 mm. USG wykonuje naprawdę dobry lekarz w szpitalnej klinice. -
Hej dziewczyny! Na początek gratulacje świeżym ciężarówkom ❤️ śledzę temat, bo sama jestem po Aromku i Ovitrelle w tym cyklu. Dziś 11dpo, na teście nic (Pink 10) 😢 Ech. Oczekiwanie najgorsze...
Sutki mnie mrowią, są wrażliwe, jakby nieco zbrązowiały, czasem pobolewa mnie z prawej strony (miałam tam dwa pecherzyki), poza tym nic. 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 16:16
-
Nayi wrote:Hej dziewczyny! Na początek gratulacje świeżym ciężarówkom ❤️ śledzę temat, bo sama jestem po Aromku i Ovitrelle w tym cyklu. Dziś 11dpo, na teście nic (Pink 10) 😢 Ech. Oczekiwanie najgorsze...
Sutki mnie mrowią, są wrażliwe, jakby nieco zbrązowiały, czasem pobolewa mnie z prawej strony (miałam tam dwa pecherzyki), poza tym nic. 🤷🏻♀️Nayi, Koniczynka28 lubią tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, wracam właśnie z wizyty od mojej gin jestem w 2 cyklu stymulacji lamettą, dzisiaj mam 11dc i urosły 2 pęcherzyki jeden 18mm a drugi 22mm endometrium 1cm miałam podany pregnyl i zalecenie działać✊💏. Tylko w tym problem że już dzisiaj z rana zadziałaliśmy bo mężuś szedł na popołudnie do pracy a ja po nocce i na nockę 🤔to mamy czas ograniczony z rana 🤭 i tak myślę czy jutro się przytulać też czy jak piszą co 2 dni więc w sobotę?
Co wy byście zrobiły?
-
Allende wrote:Dziewczyny, czy macie wiedzę / doświadczenie związane z dwiema owulacjami w jednym cyklu?
Jestem na letrozolu, mała dawka bo pół tabletki. W zeszłym cyklu urosły dwa pęcherzyki, które pękły (po ovitrelle). W tym rósł tylko jeden, był 19mm, na drugi dzień miałam podać ovitrelle. Dwa dni później poszłam sprawdzić czy pękł, nie było go, ale też brak ciałka żółtego. Nie dało mi to spokoju i poszłam jeszcze następnego dnia i okazuje sie, że jest pęcherzyk 16 mm na tym samym jajniku. Pani doktor wyklucza, że to ten 19 mm, twierdzi, że to inny zaczął rosnąć. Macie jakieś pomysły? Któraś tak miała?
Pecherzyk mógł się wchłonąć tak czasem się dzieje 🤷🏼♀️
Start 2018
Laparoskopia 2019 ✅
Hashimoto ?, PCOS ?
💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…
🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
🔺KIR : Bx
❌NIEWYKRYTE :
2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)
Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺
3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌
STARANIA ZAWIESZONE
Od 04.2021
09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰 -
Nayi wrote:Hej dziewczyny! Na początek gratulacje świeżym ciężarówkom ❤️ śledzę temat, bo sama jestem po Aromku i Ovitrelle w tym cyklu. Dziś 11dpo, na teście nic (Pink 10) 😢 Ech. Oczekiwanie najgorsze...
Sutki mnie mrowią, są wrażliwe, jakby nieco zbrązowiały, czasem pobolewa mnie z prawej strony (miałam tam dwa pecherzyki), poza tym nic. 🤷🏻♀️
Na Twoim miejscu poszłabym na bete, będziesz spokojniejsza jak zrobisz. Testy też różnie pokazują, tym bardziej, że to dopiero 11dpo. Mój pierwszy test też był negatywny w tym cyklu. Trzeba być jeszcze dobrej myśli. 🙂 -
@Elleen @niebieska
Wielkie dzięki dziewczyny! Dajecie niesamowite wsparcie! ❤️ Jutro najwcześniej mogę po 17, więc chyba wynik będzie dopiero w sobotę albo i w poniedziałek 🤔
Może jeszcze przez weekend pociągnę na testach 😆 zaopatrzyłam się w Pinki z Allegro 😜
A u Was jakie objawy? Trzymam kciukasy za Was też ❤️Elleen, Elleen, niebieska lubią tę wiadomość