X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulik_30 wrote:
    Robiłam test i znowu nic 😭

😟

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Gosiar1988 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika89 wrote:
    Ja brałam encorton dodatkowo po owulacji, podobno miał pomóc w przyjęciu przez organizm zarodka, tak wyczytałam z ulotki, bo czasami organizm go odrzuca. Dodatkowo acard i luteinę, wszystko to do @ i bez badań genetycznych dr przepisywał.

Anika89, w cyklach gdzie brałaś po owulacji encorto, byłaś stymulowana Letrozolem? Dzieki za odp

• Anika89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiar1988 wrote:
    Anika89, w cyklach gdzie brałaś po owulacji encorto, byłaś stymulowana Letrozolem? Dzieki za odp
    Tak tak, po clo z tego co kojarzę nie bylo encortonu ani acardu tylko po letrozolu.

• Magda8989 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile dni po owulacji powinno się zacząć brać duphaston?

Ja
    Pcos w obrazie USG

Sonohsg✔️
    3x iui nieudane
    Marzec 23' start invitro
    On
    Wiek 35 lat
  • Ves Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 ciążą wrote:
    Cześć dziewczyny kiedyś byłam na tym wątku przez 6 cykli bo byłam na stymulacji aromkiem i się niestety nie udało. Jestem po HSG i od jutra zaczynam znowu stymulację zobaczymy czy będą efekty. Pozdrawiam was wszystkie i życzę powodzenia w ciężkich staraniowych cyklach i oczywiście gratuluję tym co się udało dużo zdrówka dla was 😘
    Hej 🙂 ja mam mieć sono Hsg w czerwcu jak się nie uda. Także trzymam mocno kciuki, żeby Tobie pomogło ✊✊

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Gosiar1988 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8989 wrote:
    Dziewczyny, ile dni po owulacji powinno się zacząć brać duphaston?
    Ja biore 3 dni po owulacji . Takie miałam zalecenie od lekarza

• Paulik_30 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuuz wrote:
    Paulik doskonale Cię rozumiem co czujesz... może zrób sobie jeden cykl, żeby odpocząć. Ja tez o tym myślałam, ale znalazłam jeszcze sile i odpuściłam na weekend diete, wjechało prosseco i starałam się nie myśleć za dużo i uwaga mamy sukces od piątku ani jedna łza nie poszła ;)
    Czekam na @ i walczymy dalej.
    Może porozmawiaj szczerze i wprost z mężem co czujesz.. czasami panowie nas nie rozumieją.

Duzo siły Ci życzę i cierpliwości 🤞🏼
    Pamiętaj nie jesteś sama w tym wszystkim!

Szkoda mi drożności, tak że jeszcze ten najbliższy cykl spróbuję, ale na wakacje odpuszczę. Podpytam o acard i heparuny, co o tym myśli aby dołączyć.

Chyba tylko to jakoś jeszcze trzyma, że wiem że nie jestem sama. Jadę po kebaba 😂

Zuuuz lubi tę wiadomość

• Staraczek Znajoma

Wysłany: 31 maja 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, może któraś z Was byłaby chętna oddam za darmo oryginalnie zapakowana
    Lamette
    Ovitrell
    Luteinę dopochwowa.

proszę o maila ewentualnie [email protected]

Gosiar1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczęłam stymulację lamettą , mam nadzieję że lepiej zareaguje na nią niż na cło 🙈 za tydzień monitoring 🍀

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Domma Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja dzisiaj zaczęłam stymulację lamettą , mam nadzieję że lepiej zareaguje na nią niż na cło 🙈 za tydzień monitoring 🍀

3mam kciuki! Daj znać koniecznie jaki efekt.
    Jaką masz dawkę?

anka lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Mujer Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na usg dzisiaj i okazuje się że pęcherzyk urósł jednak i ma 23 mm! Endometrium 13 mm. Niestety przez to że lekarz zaniżył wartość pęcherzyka i moja ginekolog myślała, że jeszcze zdążymy nie dostanę już zastrzyku na pęknięcie. Jedyna nadzieja że pęknie sam 🤷‍♀️ ale najważniejsza informacja że jednak rosną. Wolno ale rosną. Lekarze czasem powinni się naprawdę powstrzymać bo niepotrzebnie dołują... Od razu mi lepiej 😊 Moja siostra po stymulacji Lamettą ma dwójkę dzieci z pęcherzyków, które miały nie pęknąć więc może i u mnie tak będzie. A jeśli nie to w końcu wiem że ta stymulacja daje efekt 😁

anka, Anika89, Zuuuz, Ves, Jolene, Immunity, Malinka2021, Bunia96 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    3mam kciuki! Daj znać koniecznie jaki efekt.
    Jaką masz dawkę?
    Dam znać :) 1x1

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mujer wrote:
    Byłam na usg dzisiaj i okazuje się że pęcherzyk urósł jednak i ma 23 mm! Endometrium 13 mm. Niestety przez to że lekarz zaniżył wartość pęcherzyka i moja ginekolog myślała, że jeszcze zdążymy nie dostanę już zastrzyku na pęknięcie. Jedyna nadzieja że pęknie sam 🤷‍♀️ ale najważniejsza informacja że jednak rosną. Wolno ale rosną. Lekarze czasem powinni się naprawdę powstrzymać bo niepotrzebnie dołują... Od razu mi lepiej 😊 Moja siostra po stymulacji Lamettą ma dwójkę dzieci z pęcherzyków, które miały nie pęknąć więc może i u mnie tak będzie. A jeśli nie to w końcu wiem że ta stymulacja daje efekt 😁
    Super, trzymam kciuki 🤞

Mujer lubi tę wiadomość

• Mujer Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:

Na clo mnie nic nie rosło a na Lametcie owszem więc trzymam kciuki żeby u Ciebie było podobnie 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mujer wrote:
    Na clo mnie nic nie rosło a na Lametcie owszem więc trzymam kciuki żeby u Ciebie było podobnie 😊
    U mnie na cło rosło akurat ale ciąży z tego nie było...

• Martyna_Dietetyk Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas :)

Niestety nie da się kliknąć tutaj w link :( Trzeba skopiować :(

https://forms.gle/ciBiWBNwCtK3boix7

• Zuuuz Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zamówiłam test na trombofilie. Wczoraj wieczorem postanowiliśmy, że sprawdzę to przed wizyta u lekarza. Dopiero będę szła pewnie na monitoring, wiec przynajmniej będą miała już wyniki i ewentualnie będzie można zadziałać już. Jutro ma być paczka z testdna 😊

Starania od 05.2020

PCOS❌
    Drożność ✔️

od 01 2021 Letrozole = co mc owu
    Ovitrelle
    teraz: Duphaston, Estrofem
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuuz wrote:
    A ja dziś zamówiłam test na trombofilie. Wczoraj wieczorem postanowiliśmy, że sprawdzę to przed wizyta u lekarza. Dopiero będę szła pewnie na monitoring, wiec przynajmniej będą miała już wyniki i ewentualnie będzie można zadziałać już. Jutro ma być paczka z testdna 😊
    Super decyzja :)

• Jolene Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Super się czyta te pozytywne wiadomości o ciążach, dają nadzieję :)
    A powiedzcie mi proszę czy olej z wiesiołka pijecie tylko do owulacji i potem przerwa do kolejnej @ czy można cały czas?
    Kupilam olej taki do picia, nie w tabletkach i teraz piłam cały miesiąc ale widziałam w kliku juz wiadomościach ze niektóre z Was pisały że tylko do owulacji. Czy spożywanie go ciagle powoduje jakieś problemy?

• Agusia94 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolene wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Super się czyta te pozytywne wiadomości o ciążach, dają nadzieję :)
    A powiedzcie mi proszę czy olej z wiesiołka pijecie tylko do owulacji i potem przerwa do kolejnej @ czy można cały czas?
    Kupilam olej taki do picia, nie w tabletkach i teraz piłam cały miesiąc ale widziałam w kliku juz wiadomościach ze niektóre z Was pisały że tylko do owulacji. Czy spożywanie go ciagle powoduje jakieś problemy?

Hej. Tak olej z wiesiołka powinno się stosować do owualcji na poprawę śluzu płodnego później odstawić ponieważ może powodować skurcze macicy.

Jolene lubi tę wiadomość

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ