X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulik_30 wrote:
    Robiłam test i znowu nic 😭

😟

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Gosiar1988 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika89 wrote:
    Ja brałam encorton dodatkowo po owulacji, podobno miał pomóc w przyjęciu przez organizm zarodka, tak wyczytałam z ulotki, bo czasami organizm go odrzuca. Dodatkowo acard i luteinę, wszystko to do @ i bez badań genetycznych dr przepisywał.

Anika89, w cyklach gdzie brałaś po owulacji encorto, byłaś stymulowana Letrozolem? Dzieki za odp

• Anika89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiar1988 wrote:
    Anika89, w cyklach gdzie brałaś po owulacji encorto, byłaś stymulowana Letrozolem? Dzieki za odp
    Tak tak, po clo z tego co kojarzę nie bylo encortonu ani acardu tylko po letrozolu.

• Magda8989 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile dni po owulacji powinno się zacząć brać duphaston?

Ja
    Pcos w obrazie USG

Sonohsg✔️
    3x iui nieudane
    Marzec 23' start invitro
    On
    Wiek 35 lat
  • Ves Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 ciążą wrote:
    Cześć dziewczyny kiedyś byłam na tym wątku przez 6 cykli bo byłam na stymulacji aromkiem i się niestety nie udało. Jestem po HSG i od jutra zaczynam znowu stymulację zobaczymy czy będą efekty. Pozdrawiam was wszystkie i życzę powodzenia w ciężkich staraniowych cyklach i oczywiście gratuluję tym co się udało dużo zdrówka dla was 😘
    Hej 🙂 ja mam mieć sono Hsg w czerwcu jak się nie uda. Także trzymam mocno kciuki, żeby Tobie pomogło ✊✊

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Gosiar1988 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8989 wrote:
    Dziewczyny, ile dni po owulacji powinno się zacząć brać duphaston?
    Ja biore 3 dni po owulacji . Takie miałam zalecenie od lekarza

• Paulik_30 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuuz wrote:
    Paulik doskonale Cię rozumiem co czujesz... może zrób sobie jeden cykl, żeby odpocząć. Ja tez o tym myślałam, ale znalazłam jeszcze sile i odpuściłam na weekend diete, wjechało prosseco i starałam się nie myśleć za dużo i uwaga mamy sukces od piątku ani jedna łza nie poszła ;)
    Czekam na @ i walczymy dalej.
    Może porozmawiaj szczerze i wprost z mężem co czujesz.. czasami panowie nas nie rozumieją.

Duzo siły Ci życzę i cierpliwości 🤞🏼
    Pamiętaj nie jesteś sama w tym wszystkim!

Szkoda mi drożności, tak że jeszcze ten najbliższy cykl spróbuję, ale na wakacje odpuszczę. Podpytam o acard i heparuny, co o tym myśli aby dołączyć.

Chyba tylko to jakoś jeszcze trzyma, że wiem że nie jestem sama. Jadę po kebaba 😂

Zuuuz lubi tę wiadomość

• Staraczek Znajoma

Wysłany: 31 maja 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, może któraś z Was byłaby chętna oddam za darmo oryginalnie zapakowana
    Lamette
    Ovitrell
    Luteinę dopochwowa.

proszę o maila ewentualnie [email protected]

Gosiar1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczęłam stymulację lamettą , mam nadzieję że lepiej zareaguje na nią niż na cło 🙈 za tydzień monitoring 🍀

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Domma Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja dzisiaj zaczęłam stymulację lamettą , mam nadzieję że lepiej zareaguje na nią niż na cło 🙈 za tydzień monitoring 🍀

3mam kciuki! Daj znać koniecznie jaki efekt.
    Jaką masz dawkę?

anka lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Mujer Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na usg dzisiaj i okazuje się że pęcherzyk urósł jednak i ma 23 mm! Endometrium 13 mm. Niestety przez to że lekarz zaniżył wartość pęcherzyka i moja ginekolog myślała, że jeszcze zdążymy nie dostanę już zastrzyku na pęknięcie. Jedyna nadzieja że pęknie sam 🤷‍♀️ ale najważniejsza informacja że jednak rosną. Wolno ale rosną. Lekarze czasem powinni się naprawdę powstrzymać bo niepotrzebnie dołują... Od razu mi lepiej 😊 Moja siostra po stymulacji Lamettą ma dwójkę dzieci z pęcherzyków, które miały nie pęknąć więc może i u mnie tak będzie. A jeśli nie to w końcu wiem że ta stymulacja daje efekt 😁

anka, Anika89, Zuuuz, Ves, Jolene, Immunity, Malinka2021, Bunia96 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    3mam kciuki! Daj znać koniecznie jaki efekt.
    Jaką masz dawkę?
    Dam znać :) 1x1

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mujer wrote:
    Byłam na usg dzisiaj i okazuje się że pęcherzyk urósł jednak i ma 23 mm! Endometrium 13 mm. Niestety przez to że lekarz zaniżył wartość pęcherzyka i moja ginekolog myślała, że jeszcze zdążymy nie dostanę już zastrzyku na pęknięcie. Jedyna nadzieja że pęknie sam 🤷‍♀️ ale najważniejsza informacja że jednak rosną. Wolno ale rosną. Lekarze czasem powinni się naprawdę powstrzymać bo niepotrzebnie dołują... Od razu mi lepiej 😊 Moja siostra po stymulacji Lamettą ma dwójkę dzieci z pęcherzyków, które miały nie pęknąć więc może i u mnie tak będzie. A jeśli nie to w końcu wiem że ta stymulacja daje efekt 😁
    Super, trzymam kciuki 🤞

Mujer lubi tę wiadomość

• Mujer Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:

Na clo mnie nic nie rosło a na Lametcie owszem więc trzymam kciuki żeby u Ciebie było podobnie 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mujer wrote:
    Na clo mnie nic nie rosło a na Lametcie owszem więc trzymam kciuki żeby u Ciebie było podobnie 😊
    U mnie na cło rosło akurat ale ciąży z tego nie było...

• Martyna_Dietetyk Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas :)

Niestety nie da się kliknąć tutaj w link :( Trzeba skopiować :(

https://forms.gle/ciBiWBNwCtK3boix7

• Zuuuz Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zamówiłam test na trombofilie. Wczoraj wieczorem postanowiliśmy, że sprawdzę to przed wizyta u lekarza. Dopiero będę szła pewnie na monitoring, wiec przynajmniej będą miała już wyniki i ewentualnie będzie można zadziałać już. Jutro ma być paczka z testdna 😊

Starania od 05.2020

PCOS❌
    Drożność ✔️

od 01 2021 Letrozole = co mc owu
    Ovitrelle
    teraz: Duphaston, Estrofem
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuuz wrote:
    A ja dziś zamówiłam test na trombofilie. Wczoraj wieczorem postanowiliśmy, że sprawdzę to przed wizyta u lekarza. Dopiero będę szła pewnie na monitoring, wiec przynajmniej będą miała już wyniki i ewentualnie będzie można zadziałać już. Jutro ma być paczka z testdna 😊
    Super decyzja :)

• Jolene Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Super się czyta te pozytywne wiadomości o ciążach, dają nadzieję :)
    A powiedzcie mi proszę czy olej z wiesiołka pijecie tylko do owulacji i potem przerwa do kolejnej @ czy można cały czas?
    Kupilam olej taki do picia, nie w tabletkach i teraz piłam cały miesiąc ale widziałam w kliku juz wiadomościach ze niektóre z Was pisały że tylko do owulacji. Czy spożywanie go ciagle powoduje jakieś problemy?

• Agusia94 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolene wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Super się czyta te pozytywne wiadomości o ciążach, dają nadzieję :)
    A powiedzcie mi proszę czy olej z wiesiołka pijecie tylko do owulacji i potem przerwa do kolejnej @ czy można cały czas?
    Kupilam olej taki do picia, nie w tabletkach i teraz piłam cały miesiąc ale widziałam w kliku juz wiadomościach ze niektóre z Was pisały że tylko do owulacji. Czy spożywanie go ciagle powoduje jakieś problemy?

Hej. Tak olej z wiesiołka powinno się stosować do owualcji na poprawę śluzu płodnego później odstawić ponieważ może powodować skurcze macicy.

Jolene lubi tę wiadomość

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ