Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Anika89 wrote:Ja brałam encorton dodatkowo po owulacji, podobno miał pomóc w przyjęciu przez organizm zarodka, tak wyczytałam z ulotki, bo czasami organizm go odrzuca. Dodatkowo acard i luteinę, wszystko to do @ i bez badań genetycznych dr przepisywał.
Anika89, w cyklach gdzie brałaś po owulacji encorto, byłaś stymulowana Letrozolem? Dzieki za odp -
3 ciążą wrote:Cześć dziewczyny kiedyś byłam na tym wątku przez 6 cykli bo byłam na stymulacji aromkiem i się niestety nie udało. Jestem po HSG i od jutra zaczynam znowu stymulację zobaczymy czy będą efekty. Pozdrawiam was wszystkie i życzę powodzenia w ciężkich staraniowych cyklach i oczywiście gratuluję tym co się udało dużo zdrówka dla was 😘Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Zuuuz wrote:Paulik doskonale Cię rozumiem co czujesz... może zrób sobie jeden cykl, żeby odpocząć. Ja tez o tym myślałam, ale znalazłam jeszcze sile i odpuściłam na weekend diete, wjechało prosseco i starałam się nie myśleć za dużo i uwaga mamy sukces od piątku ani jedna łza nie poszła
Czekam na @ i walczymy dalej.
Może porozmawiaj szczerze i wprost z mężem co czujesz.. czasami panowie nas nie rozumieją.
Duzo siły Ci życzę i cierpliwości 🤞🏼
Pamiętaj nie jesteś sama w tym wszystkim!
Szkoda mi drożności, tak że jeszcze ten najbliższy cykl spróbuję, ale na wakacje odpuszczę. Podpytam o acard i heparuny, co o tym myśli aby dołączyć.
Chyba tylko to jakoś jeszcze trzyma, że wiem że nie jestem sama. Jadę po kebaba 😂Zuuuz lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, może któraś z Was byłaby chętna oddam za darmo oryginalnie zapakowana
Lamette
Ovitrell
Luteinę dopochwowa.
proszę o maila ewentualnie [email protected]Gosiar1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:Ja dzisiaj zaczęłam stymulację lamettą , mam nadzieję że lepiej zareaguje na nią niż na cło 🙈 za tydzień monitoring 🍀
3mam kciuki! Daj znać koniecznie jaki efekt.
Jaką masz dawkę?anka lubi tę wiadomość
👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Byłam na usg dzisiaj i okazuje się że pęcherzyk urósł jednak i ma 23 mm! Endometrium 13 mm. Niestety przez to że lekarz zaniżył wartość pęcherzyka i moja ginekolog myślała, że jeszcze zdążymy nie dostanę już zastrzyku na pęknięcie. Jedyna nadzieja że pęknie sam 🤷♀️ ale najważniejsza informacja że jednak rosną. Wolno ale rosną. Lekarze czasem powinni się naprawdę powstrzymać bo niepotrzebnie dołują... Od razu mi lepiej 😊 Moja siostra po stymulacji Lamettą ma dwójkę dzieci z pęcherzyków, które miały nie pęknąć więc może i u mnie tak będzie. A jeśli nie to w końcu wiem że ta stymulacja daje efekt 😁
anka, Anika89, Zuuuz, Ves, Jolene, Immunity, Malinka2021, Bunia96 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMujer wrote:Byłam na usg dzisiaj i okazuje się że pęcherzyk urósł jednak i ma 23 mm! Endometrium 13 mm. Niestety przez to że lekarz zaniżył wartość pęcherzyka i moja ginekolog myślała, że jeszcze zdążymy nie dostanę już zastrzyku na pęknięcie. Jedyna nadzieja że pęknie sam 🤷♀️ ale najważniejsza informacja że jednak rosną. Wolno ale rosną. Lekarze czasem powinni się naprawdę powstrzymać bo niepotrzebnie dołują... Od razu mi lepiej 😊 Moja siostra po stymulacji Lamettą ma dwójkę dzieci z pęcherzyków, które miały nie pęknąć więc może i u mnie tak będzie. A jeśli nie to w końcu wiem że ta stymulacja daje efekt 😁
Mujer lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny!
Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas
Niestety nie da się kliknąć tutaj w link Trzeba skopiować
https://forms.gle/ciBiWBNwCtK3boix7 -
A ja dziś zamówiłam test na trombofilie. Wczoraj wieczorem postanowiliśmy, że sprawdzę to przed wizyta u lekarza. Dopiero będę szła pewnie na monitoring, wiec przynajmniej będą miała już wyniki i ewentualnie będzie można zadziałać już. Jutro ma być paczka z testdna 😊Starania od 05.2020
PCOS❌
Drożność ✔️
od 01 2021 Letrozole = co mc owu
Ovitrelle
teraz: Duphaston, Estrofem -
nick nieaktualnyZuuuz wrote:A ja dziś zamówiłam test na trombofilie. Wczoraj wieczorem postanowiliśmy, że sprawdzę to przed wizyta u lekarza. Dopiero będę szła pewnie na monitoring, wiec przynajmniej będą miała już wyniki i ewentualnie będzie można zadziałać już. Jutro ma być paczka z testdna 😊
-
Cześć dziewczyny
Super się czyta te pozytywne wiadomości o ciążach, dają nadzieję
A powiedzcie mi proszę czy olej z wiesiołka pijecie tylko do owulacji i potem przerwa do kolejnej @ czy można cały czas?
Kupilam olej taki do picia, nie w tabletkach i teraz piłam cały miesiąc ale widziałam w kliku juz wiadomościach ze niektóre z Was pisały że tylko do owulacji. Czy spożywanie go ciagle powoduje jakieś problemy? -
Jolene wrote:Cześć dziewczyny
Super się czyta te pozytywne wiadomości o ciążach, dają nadzieję
A powiedzcie mi proszę czy olej z wiesiołka pijecie tylko do owulacji i potem przerwa do kolejnej @ czy można cały czas?
Kupilam olej taki do picia, nie w tabletkach i teraz piłam cały miesiąc ale widziałam w kliku juz wiadomościach ze niektóre z Was pisały że tylko do owulacji. Czy spożywanie go ciagle powoduje jakieś problemy?
Hej. Tak olej z wiesiołka powinno się stosować do owualcji na poprawę śluzu płodnego później odstawić ponieważ może powodować skurcze macicy.Jolene lubi tę wiadomość
Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"