X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Anika89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolene wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Super się czyta te pozytywne wiadomości o ciążach, dają nadzieję :)
    A powiedzcie mi proszę czy olej z wiesiołka pijecie tylko do owulacji i potem przerwa do kolejnej @ czy można cały czas?
    Kupilam olej taki do picia, nie w tabletkach i teraz piłam cały miesiąc ale widziałam w kliku juz wiadomościach ze niektóre z Was pisały że tylko do owulacji. Czy spożywanie go ciagle powoduje jakieś problemy?
    Potwierdzam, tylko do owulacji, później należy odstawić.

Jolene lubi tę wiadomość

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stymulacja letrozol 3x1 , 1x1 nic nie dało do tego brałam OVARIN i miovelle nac . Właśnie wyszłam z monitoringu 8 DC bo wyjeżdżam jutro na obu jajnikach 9mm największy pęcherzyk poza tym standardowo dużo drobnych. Jest jeszcze szansa :((((( ? W poniedzialek idę ponownie 13 DC.. lekarz tak raczej że jest nadzieja i proszę wyluzować ale no rozmawialiśmy o gonadotropinach które ustaliliśmy na wrzesień . Moim zdaniem coś się ruszyło bo zawsze było około 6 mm ale już sama nie wiem .. wiem że szansą jest nawet w 40 dniu cyklu ale ja bez wywołania okresu go zupełnie nie mam wiec znów zacznę brać duphaston pewnie w 16 dniu cyklu jeśli nic nie bedzie . Eh co jest nie tak ...

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Anika89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Dziewczyny stymulacja letrozol 3x1 , 1x1 nic nie dało do tego brałam OVARIN i miovelle nac . Właśnie wyszłam z monitoringu 8 DC bo wyjeżdżam jutro na obu jajnikach 9mm największy pęcherzyk poza tym standardowo dużo drobnych. Jest jeszcze szansa :((((( ? W poniedzialek idę ponownie 13 DC.. lekarz tak raczej że jest nadzieja i proszę wyluzować ale no rozmawialiśmy o gonadotropinach które ustaliliśmy na wrzesień . Moim zdaniem coś się ruszyło bo zawsze było około 6 mm ale już sama nie wiem .. wiem że szansą jest nawet w 40 dniu cyklu ale ja bez wywołania okresu go zupełnie nie mam wiec znów zacznę brać duphaston pewnie w 16 dniu cyklu jeśli nic nie bedzie . Eh co jest nie tak ...
    Nie trac nadziei do końca, wszystko się może zdarzyć. Ja w jednym cyklu nie miałam żadnego pęcherzyka w 11 dniu, lekarz powiedział, żeby wziąć od dziś 2x1 przez 5 dni (ta sama dawka) i za niecały tydzień urosł pęcherzyk do 18 mm! Także głowa do góry, psychika ma znaczenie.

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi niestety lekarz nie pozwala dobierać :(

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Agusia94 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    No mi niestety lekarz nie pozwala dobierać :(

A jak się tłumaczy lekarz który nie pozwala na kontynuację stymulacji? Dlaczego nie pozwala? Ja 4 lata temu byłam stymulowana clostybegyt i lekarz nawet nie kazał czekać na miesiączkę ponieważ miałam bardzo nieregularne i kazał zacząć brać tabletki pęcherzyki w ogóle nie urosły ale kazał mi przedłużyć stymulacje w tym samym cyklu i rezultat był taki że urosly 2 pęcherzyki ale nie było dominującego i były bardzo małe. Ale myślę że wszystkiego warto spróbować.

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
  • Kundzia07 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Wtrącę się, i powiem, że ja dostałam kiedyś letrozol w 15 dc, bo nie było pecherzyka dominuujacego, a tydzień później piękna owu.
    Więc można tak robic.

A ja mam do Was pytanie o pabi-dexametazon,
    Czy któraś z Was stosowała razem z letrozolem?
    Ten lek jest n obniżenie testosteronu, czy na coś jeszcze.?

👩PCOS, Cienkie endometrium, Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia

👦teratoozospermia, hormony ok

Starania 5 lat
    1 IVF - ❄️❄️❄️, dwa FET nieudane

2 IVF - hiperstymulacja, ❄️❄️❄️
    4.1.1❄️ - 😢
    4.2. 2❄️ -..😪
    4.2.3❄️.😥

Zmiana kliniki..
    5 zdrowych śnieżynek 🥰
    4.1.1 - 24 dpt. ❤
    31.12.2022 - 👶 🥳🎆🥰
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:

Miałam tak w 1szej stymulacji, że w 8dc tylko 10mm i tego 8 dnia miałam łyknąć 3 tabletki na raz, a potem 2 dni po 1 i uroslo 2 pęcherzyki na 16 dc 🙂

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze testowanie niestety negatywne :(

W związku z tym po najbliższym okresie czeka mnie badanie drożności. Niestety nie zapytalam lekarza, ale może wiecie czy w związku z badaniem drożności może być w tym samym miesiącu stymulacja letrozolem? Czy jeden miesiąc mi przepadnie?

Jak przeszlyscie badanie drożności? Jak się czulyscie?

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Domma Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:

W związku z tym po najbliższym okresie czeka mnie badanie drożności. Niestety nie zapytalam lekarza, ale może wiecie czy w związku z badaniem drożności może być w tym samym miesiącu stymulacja letrozolem? Czy jeden miesiąc mi przepadnie?

Sono HSG czy HSG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 16:00

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Sono HSG czy HSG?

Sono HSG

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Domma Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Sono HSG
    Generalnie przed nie powinnaś przyjmować stymulacji niezależnie czy sono czy zwykle.

Ale starać się w tym cyklu można w szczególności po badaniu

Na który dc masz badanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:01

Malinka2021 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Generalnie przed nie powinnaś przyjmować stymulacji niezależnie czy sono czy zwykle.

Ale starać się w tym cyklu można w szczególności po badaniu

Na który dc masz badanie?

Po krwawieniu, do 13 dc

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Ves Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:

Przykro mi 😒 jedyne słowa które mogę napisać to nie trać nadziei... Trzymam kciukasy za następny cykl ✊✊
    Mnie również czeka sono HSG w czerwcu, jeśli znów się nie uda. Mój dr wręcz nakazał brać Aromek w tym cyklu z badaniem... Także zależy od lekarza. Proponuję Ci zapytać, bo może okazać się właśnie TYM cyklem 😊

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves wrote:
    Przykro mi 😒 jedyne słowa które mogę napisać to nie trać nadziei... Trzymam kciukasy za następny cykl ✊✊
    Mnie również czeka sono HSG w czerwcu, jeśli znów się nie uda. Mój dr wręcz nakazał brać Aromek w tym cyklu z badaniem... Także zależy od lekarza. Proponuję Ci zapytać, bo może okazać się właśnie TYM cyklem 😊

Hmm to w takim razie spróbuje się skontaktować z dr, dziękuję za te wskazówkę 🙂

I dziękuję za wsparcie 😊 miałam wielka nadzieje na cykl majowy, więc dzisiaj równie wielkie rozczarowanie 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 20:27

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Domma Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, najlepiej chyba bezpośrednio z lekarzem, bo jak widać nie ma reguł 🙈🙈🙈

Mam wrażenie że wsyztsko co się dzieje nie ma reguł w kwestii płodności

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Mujer Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:

😞 ale może rzeczywiście problem jest w drożności. Wtedy po badaniu duża szansa, że się uda 😊

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam maila do dr, mam nadzieję że odpisze :)

Con lekarz to inne podejście i co organizm to inne rekacje, więc zgadzam się że reguł zdecydowanie nie ma 🙈

Dobrze, że mamy forum i możemy wymieniać się doświadczeniami :) jak je znalazłam to lepiej mi się zrobiło, że nie jestem sama 🙂🙂🙂 Mujer mam nadzieję, bo miałam 2 stymulacje i dwa razy pod rząd pęcherzyk był z prawego jajnika, a ten jajowód może akurat jest niedrożny? Może coś z lewym jajnikiem jest nie tak skoro dwa razy pęcherzyk z prawego był...

Mujer lubi tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Margaritta Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:

Ja robiłam drożność metodą laparoskopową. Współżyć mogłam dopiero od następnego cyklu. I się udało w pierwszym cyklu po laparo a staraliśmy się z mężem o dziecko ponad 3 lata. Także nie zastanawiaj się bo to naprawdę może pomóc!!

• Domma Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo jest tu takich historii że po HSG czy laparo się udało! :)

U mnie też 3 miesiące po laparo ujrzałam wreszcie ⏸️

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Mujer Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Napisałam maila do dr, mam nadzieję że odpisze :)

Con lekarz to inne podejście i co organizm to inne rekacje, więc zgadzam się że reguł zdecydowanie nie ma 🙈

Dobrze, że mamy forum i możemy wymieniać się doświadczeniami :) jak je znalazłam to lepiej mi się zrobiło, że nie jestem sama 🙂🙂🙂 Mujer mam nadzieję, bo miałam 2 stymulacje i dwa razy pod rząd pęcherzyk był z prawego jajnika, a ten jajowód może akurat jest niedrożny? Może coś z lewym jajnikiem jest nie tak skoro dwa razy pęcherzyk z prawego był...

Dlatego nie ma się co zastanawiać tylko trzeba działać 😊 przynajmniej w tym aspekcie będziesz miała pewność.

‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ