X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Anika89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolene wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Super się czyta te pozytywne wiadomości o ciążach, dają nadzieję :)
    A powiedzcie mi proszę czy olej z wiesiołka pijecie tylko do owulacji i potem przerwa do kolejnej @ czy można cały czas?
    Kupilam olej taki do picia, nie w tabletkach i teraz piłam cały miesiąc ale widziałam w kliku juz wiadomościach ze niektóre z Was pisały że tylko do owulacji. Czy spożywanie go ciagle powoduje jakieś problemy?
    Potwierdzam, tylko do owulacji, później należy odstawić.

Jolene lubi tę wiadomość

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stymulacja letrozol 3x1 , 1x1 nic nie dało do tego brałam OVARIN i miovelle nac . Właśnie wyszłam z monitoringu 8 DC bo wyjeżdżam jutro na obu jajnikach 9mm największy pęcherzyk poza tym standardowo dużo drobnych. Jest jeszcze szansa :((((( ? W poniedzialek idę ponownie 13 DC.. lekarz tak raczej że jest nadzieja i proszę wyluzować ale no rozmawialiśmy o gonadotropinach które ustaliliśmy na wrzesień . Moim zdaniem coś się ruszyło bo zawsze było około 6 mm ale już sama nie wiem .. wiem że szansą jest nawet w 40 dniu cyklu ale ja bez wywołania okresu go zupełnie nie mam wiec znów zacznę brać duphaston pewnie w 16 dniu cyklu jeśli nic nie bedzie . Eh co jest nie tak ...

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Anika89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Dziewczyny stymulacja letrozol 3x1 , 1x1 nic nie dało do tego brałam OVARIN i miovelle nac . Właśnie wyszłam z monitoringu 8 DC bo wyjeżdżam jutro na obu jajnikach 9mm największy pęcherzyk poza tym standardowo dużo drobnych. Jest jeszcze szansa :((((( ? W poniedzialek idę ponownie 13 DC.. lekarz tak raczej że jest nadzieja i proszę wyluzować ale no rozmawialiśmy o gonadotropinach które ustaliliśmy na wrzesień . Moim zdaniem coś się ruszyło bo zawsze było około 6 mm ale już sama nie wiem .. wiem że szansą jest nawet w 40 dniu cyklu ale ja bez wywołania okresu go zupełnie nie mam wiec znów zacznę brać duphaston pewnie w 16 dniu cyklu jeśli nic nie bedzie . Eh co jest nie tak ...
    Nie trac nadziei do końca, wszystko się może zdarzyć. Ja w jednym cyklu nie miałam żadnego pęcherzyka w 11 dniu, lekarz powiedział, żeby wziąć od dziś 2x1 przez 5 dni (ta sama dawka) i za niecały tydzień urosł pęcherzyk do 18 mm! Także głowa do góry, psychika ma znaczenie.

• Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi niestety lekarz nie pozwala dobierać :(

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Agusia94 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    No mi niestety lekarz nie pozwala dobierać :(

A jak się tłumaczy lekarz który nie pozwala na kontynuację stymulacji? Dlaczego nie pozwala? Ja 4 lata temu byłam stymulowana clostybegyt i lekarz nawet nie kazał czekać na miesiączkę ponieważ miałam bardzo nieregularne i kazał zacząć brać tabletki pęcherzyki w ogóle nie urosły ale kazał mi przedłużyć stymulacje w tym samym cyklu i rezultat był taki że urosly 2 pęcherzyki ale nie było dominującego i były bardzo małe. Ale myślę że wszystkiego warto spróbować.

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
  • Kundzia07 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Wtrącę się, i powiem, że ja dostałam kiedyś letrozol w 15 dc, bo nie było pecherzyka dominuujacego, a tydzień później piękna owu.
    Więc można tak robic.

A ja mam do Was pytanie o pabi-dexametazon,
    Czy któraś z Was stosowała razem z letrozolem?
    Ten lek jest n obniżenie testosteronu, czy na coś jeszcze.?

👩PCOS, Cienkie endometrium, Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia

👦teratoozospermia, hormony ok

Starania 5 lat
    1 IVF - ❄️❄️❄️, dwa FET nieudane

2 IVF - hiperstymulacja, ❄️❄️❄️
    4.1.1❄️ - 😢
    4.2. 2❄️ -..😪
    4.2.3❄️.😥

Zmiana kliniki..
    5 zdrowych śnieżynek 🥰
    4.1.1 - 24 dpt. ❤
    31.12.2022 - 👶 🥳🎆🥰
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:

Miałam tak w 1szej stymulacji, że w 8dc tylko 10mm i tego 8 dnia miałam łyknąć 3 tabletki na raz, a potem 2 dni po 1 i uroslo 2 pęcherzyki na 16 dc 🙂

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze testowanie niestety negatywne :(

W związku z tym po najbliższym okresie czeka mnie badanie drożności. Niestety nie zapytalam lekarza, ale może wiecie czy w związku z badaniem drożności może być w tym samym miesiącu stymulacja letrozolem? Czy jeden miesiąc mi przepadnie?

Jak przeszlyscie badanie drożności? Jak się czulyscie?

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Domma Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:

W związku z tym po najbliższym okresie czeka mnie badanie drożności. Niestety nie zapytalam lekarza, ale może wiecie czy w związku z badaniem drożności może być w tym samym miesiącu stymulacja letrozolem? Czy jeden miesiąc mi przepadnie?

Sono HSG czy HSG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 16:00

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Sono HSG czy HSG?

Sono HSG

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Domma Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Sono HSG
    Generalnie przed nie powinnaś przyjmować stymulacji niezależnie czy sono czy zwykle.

Ale starać się w tym cyklu można w szczególności po badaniu

Na który dc masz badanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:01

Malinka2021 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Generalnie przed nie powinnaś przyjmować stymulacji niezależnie czy sono czy zwykle.

Ale starać się w tym cyklu można w szczególności po badaniu

Na który dc masz badanie?

Po krwawieniu, do 13 dc

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Ves Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:

Przykro mi 😒 jedyne słowa które mogę napisać to nie trać nadziei... Trzymam kciukasy za następny cykl ✊✊
    Mnie również czeka sono HSG w czerwcu, jeśli znów się nie uda. Mój dr wręcz nakazał brać Aromek w tym cyklu z badaniem... Także zależy od lekarza. Proponuję Ci zapytać, bo może okazać się właśnie TYM cyklem 😊

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ves wrote:
    Przykro mi 😒 jedyne słowa które mogę napisać to nie trać nadziei... Trzymam kciukasy za następny cykl ✊✊
    Mnie również czeka sono HSG w czerwcu, jeśli znów się nie uda. Mój dr wręcz nakazał brać Aromek w tym cyklu z badaniem... Także zależy od lekarza. Proponuję Ci zapytać, bo może okazać się właśnie TYM cyklem 😊

Hmm to w takim razie spróbuje się skontaktować z dr, dziękuję za te wskazówkę 🙂

I dziękuję za wsparcie 😊 miałam wielka nadzieje na cykl majowy, więc dzisiaj równie wielkie rozczarowanie 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 20:27

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Domma Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, najlepiej chyba bezpośrednio z lekarzem, bo jak widać nie ma reguł 🙈🙈🙈

Mam wrażenie że wsyztsko co się dzieje nie ma reguł w kwestii płodności

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Mujer Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:

😞 ale może rzeczywiście problem jest w drożności. Wtedy po badaniu duża szansa, że się uda 😊

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam maila do dr, mam nadzieję że odpisze :)

Con lekarz to inne podejście i co organizm to inne rekacje, więc zgadzam się że reguł zdecydowanie nie ma 🙈

Dobrze, że mamy forum i możemy wymieniać się doświadczeniami :) jak je znalazłam to lepiej mi się zrobiło, że nie jestem sama 🙂🙂🙂 Mujer mam nadzieję, bo miałam 2 stymulacje i dwa razy pod rząd pęcherzyk był z prawego jajnika, a ten jajowód może akurat jest niedrożny? Może coś z lewym jajnikiem jest nie tak skoro dwa razy pęcherzyk z prawego był...

Mujer lubi tę wiadomość

12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Margaritta Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:

Ja robiłam drożność metodą laparoskopową. Współżyć mogłam dopiero od następnego cyklu. I się udało w pierwszym cyklu po laparo a staraliśmy się z mężem o dziecko ponad 3 lata. Także nie zastanawiaj się bo to naprawdę może pomóc!!

• Domma Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo jest tu takich historii że po HSG czy laparo się udało! :)

U mnie też 3 miesiące po laparo ujrzałam wreszcie ⏸️

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Mujer Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Napisałam maila do dr, mam nadzieję że odpisze :)

Con lekarz to inne podejście i co organizm to inne rekacje, więc zgadzam się że reguł zdecydowanie nie ma 🙈

Dobrze, że mamy forum i możemy wymieniać się doświadczeniami :) jak je znalazłam to lepiej mi się zrobiło, że nie jestem sama 🙂🙂🙂 Mujer mam nadzieję, bo miałam 2 stymulacje i dwa razy pod rząd pęcherzyk był z prawego jajnika, a ten jajowód może akurat jest niedrożny? Może coś z lewym jajnikiem jest nie tak skoro dwa razy pęcherzyk z prawego był...

Dlatego nie ma się co zastanawiać tylko trzeba działać 😊 przynajmniej w tym aspekcie będziesz miała pewność.

‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ