Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Jolene wrote:Cześć dziewczyny
Super się czyta te pozytywne wiadomości o ciążach, dają nadzieję
A powiedzcie mi proszę czy olej z wiesiołka pijecie tylko do owulacji i potem przerwa do kolejnej @ czy można cały czas?
Kupilam olej taki do picia, nie w tabletkach i teraz piłam cały miesiąc ale widziałam w kliku juz wiadomościach ze niektóre z Was pisały że tylko do owulacji. Czy spożywanie go ciagle powoduje jakieś problemy?Jolene lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny stymulacja letrozol 3x1 , 1x1 nic nie dało do tego brałam OVARIN i miovelle nac . Właśnie wyszłam z monitoringu 8 DC bo wyjeżdżam jutro na obu jajnikach 9mm największy pęcherzyk poza tym standardowo dużo drobnych. Jest jeszcze szansa (((( ? W poniedzialek idę ponownie 13 DC.. lekarz tak raczej że jest nadzieja i proszę wyluzować ale no rozmawialiśmy o gonadotropinach które ustaliliśmy na wrzesień . Moim zdaniem coś się ruszyło bo zawsze było około 6 mm ale już sama nie wiem .. wiem że szansą jest nawet w 40 dniu cyklu ale ja bez wywołania okresu go zupełnie nie mam wiec znów zacznę brać duphaston pewnie w 16 dniu cyklu jeśli nic nie bedzie . Eh co jest nie tak ...
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Szpacza223 wrote:Dziewczyny stymulacja letrozol 3x1 , 1x1 nic nie dało do tego brałam OVARIN i miovelle nac . Właśnie wyszłam z monitoringu 8 DC bo wyjeżdżam jutro na obu jajnikach 9mm największy pęcherzyk poza tym standardowo dużo drobnych. Jest jeszcze szansa (((( ? W poniedzialek idę ponownie 13 DC.. lekarz tak raczej że jest nadzieja i proszę wyluzować ale no rozmawialiśmy o gonadotropinach które ustaliliśmy na wrzesień . Moim zdaniem coś się ruszyło bo zawsze było około 6 mm ale już sama nie wiem .. wiem że szansą jest nawet w 40 dniu cyklu ale ja bez wywołania okresu go zupełnie nie mam wiec znów zacznę brać duphaston pewnie w 16 dniu cyklu jeśli nic nie bedzie . Eh co jest nie tak ...
-
No mi niestety lekarz nie pozwala dobierać
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Szpacza223 wrote:No mi niestety lekarz nie pozwala dobierać
A jak się tłumaczy lekarz który nie pozwala na kontynuację stymulacji? Dlaczego nie pozwala? Ja 4 lata temu byłam stymulowana clostybegyt i lekarz nawet nie kazał czekać na miesiączkę ponieważ miałam bardzo nieregularne i kazał zacząć brać tabletki pęcherzyki w ogóle nie urosły ale kazał mi przedłużyć stymulacje w tym samym cyklu i rezultat był taki że urosly 2 pęcherzyki ale nie było dominującego i były bardzo małe. Ale myślę że wszystkiego warto spróbować.Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Hej,
Wtrącę się, i powiem, że ja dostałam kiedyś letrozol w 15 dc, bo nie było pecherzyka dominuujacego, a tydzień później piękna owu.
Więc można tak robic.
A ja mam do Was pytanie o pabi-dexametazon,
Czy któraś z Was stosowała razem z letrozolem?
Ten lek jest n obniżenie testosteronu, czy na coś jeszcze.?👩PCOS, Cienkie endometrium, Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia
👦teratoozospermia, hormony ok
Starania 5 lat
1 IVF - ❄️❄️❄️, dwa FET nieudane
2 IVF - hiperstymulacja, ❄️❄️❄️
4.1.1❄️ - 😢
4.2. 2❄️ -..😪
4.2.3❄️.😥
Zmiana kliniki..
5 zdrowych śnieżynek 🥰
4.1.1 - 24 dpt. ❤
31.12.2022 - 👶 🥳🎆🥰 -
Szpacza223 wrote:Dziewczyny stymulacja letrozol 3x1 , 1x1 nic nie dało do tego brałam OVARIN i miovelle nac . Właśnie wyszłam z monitoringu 8 DC bo wyjeżdżam jutro na obu jajnikach 9mm największy pęcherzyk poza tym standardowo dużo drobnych. Jest jeszcze szansa (((( ? W poniedzialek idę ponownie 13 DC.. lekarz tak raczej że jest nadzieja i proszę wyluzować ale no rozmawialiśmy o gonadotropinach które ustaliliśmy na wrzesień . Moim zdaniem coś się ruszyło bo zawsze było około 6 mm ale już sama nie wiem .. wiem że szansą jest nawet w 40 dniu cyklu ale ja bez wywołania okresu go zupełnie nie mam wiec znów zacznę brać duphaston pewnie w 16 dniu cyklu jeśli nic nie bedzie . Eh co jest nie tak ...
Miałam tak w 1szej stymulacji, że w 8dc tylko 10mm i tego 8 dnia miałam łyknąć 3 tabletki na raz, a potem 2 dni po 1 i uroslo 2 pęcherzyki na 16 dc 🙂PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Dzisiejsze testowanie niestety negatywne
W związku z tym po najbliższym okresie czeka mnie badanie drożności. Niestety nie zapytalam lekarza, ale może wiecie czy w związku z badaniem drożności może być w tym samym miesiącu stymulacja letrozolem? Czy jeden miesiąc mi przepadnie?
Jak przeszlyscie badanie drożności? Jak się czulyscie?PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka2021 wrote:Dzisiejsze testowanie niestety negatywne
W związku z tym po najbliższym okresie czeka mnie badanie drożności. Niestety nie zapytalam lekarza, ale może wiecie czy w związku z badaniem drożności może być w tym samym miesiącu stymulacja letrozolem? Czy jeden miesiąc mi przepadnie?
Jak przeszlyscie badanie drożności? Jak się czulyscie?
Sono HSG czy HSG?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 16:00
👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Malinka2021 wrote:Sono HSG
Ale starać się w tym cyklu można w szczególności po badaniu
Na który dc masz badanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 18:01
Malinka2021 lubi tę wiadomość
👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Domma wrote:Generalnie przed nie powinnaś przyjmować stymulacji niezależnie czy sono czy zwykle.
Ale starać się w tym cyklu można w szczególności po badaniu
Na który dc masz badanie?
Po krwawieniu, do 13 dcPCOS, starania od 2018, klinika od 2021
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Przykro mi 😒 jedyne słowa które mogę napisać to nie trać nadziei... Trzymam kciukasy za następny cykl ✊✊
Mnie również czeka sono HSG w czerwcu, jeśli znów się nie uda. Mój dr wręcz nakazał brać Aromek w tym cyklu z badaniem... Także zależy od lekarza. Proponuję Ci zapytać, bo może okazać się właśnie TYM cyklem 😊Malinka2021 lubi tę wiadomość
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Ves wrote:Przykro mi 😒 jedyne słowa które mogę napisać to nie trać nadziei... Trzymam kciukasy za następny cykl ✊✊
Mnie również czeka sono HSG w czerwcu, jeśli znów się nie uda. Mój dr wręcz nakazał brać Aromek w tym cyklu z badaniem... Także zależy od lekarza. Proponuję Ci zapytać, bo może okazać się właśnie TYM cyklem 😊
Hmm to w takim razie spróbuje się skontaktować z dr, dziękuję za te wskazówkę 🙂
I dziękuję za wsparcie 😊 miałam wielka nadzieje na cykl majowy, więc dzisiaj równie wielkie rozczarowanie 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 20:27
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Dokładnie, najlepiej chyba bezpośrednio z lekarzem, bo jak widać nie ma reguł 🙈🙈🙈
Mam wrażenie że wsyztsko co się dzieje nie ma reguł w kwestii płodnościMalinka2021 lubi tę wiadomość
👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
😞 ale może rzeczywiście problem jest w drożności. Wtedy po badaniu duża szansa, że się uda 😊Malinka2021 lubi tę wiadomość
-
Napisałam maila do dr, mam nadzieję że odpisze
Con lekarz to inne podejście i co organizm to inne rekacje, więc zgadzam się że reguł zdecydowanie nie ma 🙈
Dobrze, że mamy forum i możemy wymieniać się doświadczeniami jak je znalazłam to lepiej mi się zrobiło, że nie jestem sama 🙂🙂🙂 Mujer mam nadzieję, bo miałam 2 stymulacje i dwa razy pod rząd pęcherzyk był z prawego jajnika, a ten jajowód może akurat jest niedrożny? Może coś z lewym jajnikiem jest nie tak skoro dwa razy pęcherzyk z prawego był...Mujer lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Jak przeszlyscie badanie drożności? Jak się czulyscie?Malinka2021 lubi tę wiadomość
-
Dużo jest tu takich historii że po HSG czy laparo się udało!
U mnie też 3 miesiące po laparo ujrzałam wreszcie ⏸️Malinka2021 lubi tę wiadomość
👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Malinka2021 wrote:Napisałam maila do dr, mam nadzieję że odpisze
Con lekarz to inne podejście i co organizm to inne rekacje, więc zgadzam się że reguł zdecydowanie nie ma 🙈
Dobrze, że mamy forum i możemy wymieniać się doświadczeniami jak je znalazłam to lepiej mi się zrobiło, że nie jestem sama 🙂🙂🙂 Mujer mam nadzieję, bo miałam 2 stymulacje i dwa razy pod rząd pęcherzyk był z prawego jajnika, a ten jajowód może akurat jest niedrożny? Może coś z lewym jajnikiem jest nie tak skoro dwa razy pęcherzyk z prawego był...
Dlatego nie ma się co zastanawiać tylko trzeba działać 😊 przynajmniej w tym aspekcie będziesz miała pewność.