X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/421972718265f.jpg.html czy może któryś to pozytyw? Cieżko mi samej ocenić :(

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • Mujer Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulik_30 wrote:
    Ja jutro testuje i tak bardzo się boję że maskra. Zawsze miałam nadzieję że zobaczę II kreski a teraz się boję że będzie I :( i brzuch zaczyna kłuć tak jakby na okres :(

Czekamy na dobre wieści od Ciebie i Oli ☺️

• Agusia94 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia24 wrote:
    https://zapodaj.net/421972718265f.jpg.html czy może któryś to pozytyw? Cieżko mi samej ocenić :(

Myślę że nie.

Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
  • emimor89 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Kochane jak się czujecie po Ovitrelle? Ja zastrzyk robiłam w zeszłą środę. Potem kilka dni pod rząd przytulania. Wczoraj I dzisiaj mam śpi z jak na dni płodne. Pobolewają mnie jajniki czasem. Nigdy tak nie miałam notek porze cyklu. Czy korzystalyscie z domowego testu czasowego z krwi? Ja taki kupiłam, bo można już po 6 sobie od współżycia robić test. Ale poczekam chyba do weekendu I zrobię w sobotę lub niedzielę. W środę był zastrzyk, to licząc od czwartku w sobotę będzie 10 dni. Myślicie, że coś pokaże? 🙊

:)
  • Agusia94 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emimor89 wrote:
    Hej hej. Kochane jak się czujecie po Ovitrelle? Ja zastrzyk robiłam w zeszłą środę. Potem kilka dni pod rząd przytulania. Wczoraj I dzisiaj mam śpi z jak na dni płodne. Pobolewają mnie jajniki czasem. Nigdy tak nie miałam notek porze cyklu. Czy korzystalyscie z domowego testu czasowego z krwi? Ja taki kupiłam, bo można już po 6 sobie od współżycia robić test. Ale poczekam chyba do weekendu I zrobię w sobotę lub niedzielę. W środę był zastrzyk, to licząc od czwartku w sobotę będzie 10 dni. Myślicie, że coś pokaże? 🙊

Nie rob za wcześnie żeby się nie rozczarować pozytywnym testem czyli pozostałościami po zastrzyku. Zrób na spokojnie 12 dni po 😊😊

• OlaOla90 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dobrych wiadomosci brak... w 12dc pecherzyk 29mm prawdopodobnie z poprzedniego cyklu ktory dodatkowo byl wspomagany nowym letrozolem :( na 3 noce mam distreptaze czopki z nadzieja za zniknie i sie nie zrobi torbiel, niby mamy cos wspolzyc ale to juz chyba "przestarzaly" pecherzyk wiec sama nie wiem... Aktualizacja lekow ze wzgledu na slabiutki progesteron 0,09 i prolaktyne 37. Wg lekarza jajniki pracuja cos rosnie ale nie pekaja i to jest problem, ovitrelle nie biore bo nie dzialalo na mnie nigdy. W nowym cyklu ponownie 3-7 letrozole 1x1 i estrofem 8-12dc 1x1 bo sliczne dzisiaj endo 12mm. Na prolaktyne Dostinex 1tabl.na tydzien i powtorzyc badanie a potem zmniejszymy dawkę; teraz od 18dc zamiast duphastonu mam progesteron biesin czy jakos tak? Bo dupek na mnie słabo działa. Pozostawiamy pregne start 1x1 i ovarin 2x1, mioinozytol 2x1 na insuline i glucophage 850 i 500 na glukozę... już nie mam siły na to wszystko :( we wrzensiu mialam AMH 6,04 a w lutym mialam to udroznianie obu jajowodow i mam w lipcu ponowic AMH. Czuję się bezsilna :( tak mijaja 2 lata leczenia wlasnie...

31l, IO, PCOS, nieregularne cykle, brak owulacji, LUF. Zero ciąż. Laparoskopia 02.2021 udrożnione oba jajowody.
    Starania od 07.2019r. Aktualnie:pregna plus 1x1, pregna dha, glucophage 2x850, progesterone besins 3x1, utrogestan 2x1, actifolin 1x1.
    06,07.21r. Letrozole 1x1, estrofem 1x1, ovitrelle, distreptaza
    08.21r. Letrozole 2x1, estrofem 1x1, distreptaza
    09.21r. powtórka + ovitrelle
    10.21r. powtórka, owu bez ovitrelle

29.10. (31dc) Beta 1890
    16.11. Biją !! Ciąża mnoga potwierdzona 6t+6 ❤❤
    30.11. Cudowne 2x2,5cm szczęścia na usg 8t+6 💖💖
    21.12. I prenatalne 11t+6 piękne 6 i 6,2 cm na usg 😍
    18.01. USG dwóch chłopczyków 165g i 156g :)
  • Agusia94 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaOla90 wrote:
    Niestety dobrych wiadomosci brak... w 12dc pecherzyk 29mm prawdopodobnie z poprzedniego cyklu ktory dodatkowo byl wspomagany nowym letrozolem :( na 3 noce mam distreptaze czopki z nadzieja za zniknie i sie nie zrobi torbiel, niby mamy cos wspolzyc ale to juz chyba "przestarzaly" pecherzyk wiec sama nie wiem... Aktualizacja lekow ze wzgledu na slabiutki progesteron 0,09 i prolaktyne 37. Wg lekarza jajniki pracuja cos rosnie ale nie pekaja i to jest problem, ovitrelle nie biore bo nie dzialalo na mnie nigdy. W nowym cyklu ponownie 3-7 letrozole 1x1 i estrofem 8-12dc 1x1 bo sliczne dzisiaj endo 12mm. Na prolaktyne Dostinex 1tabl.na tydzien i powtorzyc badanie a potem zmniejszymy dawkę; teraz od 18dc zamiast duphastonu mam progesteron biesin czy jakos tak? Bo dupek na mnie słabo działa. Pozostawiamy pregne start 1x1 i ovarin 2x1, mioinozytol 2x1 na insuline i glucophage 850 i 500 na glukozę... już nie mam siły na to wszystko :( we wrzensiu mialam AMH 6,04 a w lutym mialam to udroznianie obu jajowodow i mam w lipcu ponowic AMH. Czuję się bezsilna :( tak mijaja 2 lata leczenia wlasnie...

Domma stosowala dwa zastrzyki na pęknięcie. Może u Ciebie takie rozwiązanie było by skuteczne. Lekarz nic takiego nie sugerował? Bo jak nie wiesz czy pecherzyk pęka to taka ruletka.

• Jolene Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaia wrote:
    Zrobiłam dzisiaj test i wyszedł negatywny a miesiączki dalej nie ma. Już 33dc, zawsze mam regularnie +/- 1 dzień ale ten cykl jest pierwszy stymulowany letrozolem i pierwszy raz miałam zastrzyk i jeszcze sono hsg więc może dlatego takie opóźnienie:/
    Hej :) u mnie dziś 36 dc, miesiączki nie ma, test negatywny.. pierwszy raz tak mam. Też zawsze cykle regularne..

• Domma Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaOla90 wrote:

Ja na ovitrelle w ogóle nie reagował, cykl za cyklem LUF - czyli zespół nie pękniętego pęcherzyka. Zareagowałam dopiero na pregnyl w podwójnej dawce - efekt od razu ⏸️

Agusia94 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Paulik_30 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test negatywny 🤷‍♀️

• OlaOla90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia dziękuję, Domma też dziękuję za info z pierwszej ręki. Tak już lekarz nazywał to u mnie LUF-em i pomagały te czopki distreptazy, które przyjmowałam w okolicy ewentualnej owulacji, w poprzednim cyklu byłam w 15dc i nic wielkiego nie rosło dlatego nie było leków na jakieś pęknięcie. No trudno, strasznie mi szkoda znowu kolejnego cyklu ale co poradzę... lekarz od jutra na urlopie, porobię badania i zrealizuję leczenie na najbliższy miesiąc i spotkam się już w nowym cyklu z lekarzem. Jak nie zapomnę to powiem mu o tym podwójnym zastrzyku :) brałaś je od razu czy jakoś dzień po dniu?

31l, IO, PCOS, nieregularne cykle, brak owulacji, LUF. Zero ciąż. Laparoskopia 02.2021 udrożnione oba jajowody.
    Starania od 07.2019r. Aktualnie:pregna plus 1x1, pregna dha, glucophage 2x850, progesterone besins 3x1, utrogestan 2x1, actifolin 1x1.
    06,07.21r. Letrozole 1x1, estrofem 1x1, ovitrelle, distreptaza
    08.21r. Letrozole 2x1, estrofem 1x1, distreptaza
    09.21r. powtórka + ovitrelle
    10.21r. powtórka, owu bez ovitrelle

29.10. (31dc) Beta 1890
    16.11. Biją !! Ciąża mnoga potwierdzona 6t+6 ❤❤
    30.11. Cudowne 2x2,5cm szczęścia na usg 8t+6 💖💖
    21.12. I prenatalne 11t+6 piękne 6 i 6,2 cm na usg 😍
    18.01. USG dwóch chłopczyków 165g i 156g :)
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was była stymulowana więcej niż 6 ctkli i przyniosło efekt?

Ja miałam stymulację 6 cykli później HSG i teraz od nowa stymulacja to 2 cykl stymulowany.

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Domma Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaOla90 wrote:
    Agusia dziękuję, Domma też dziękuję za info z pierwszej ręki. Tak już lekarz nazywał to u mnie LUF-em i pomagały te czopki distreptazy, które przyjmowałam w okolicy ewentualnej owulacji, w poprzednim cyklu byłam w 15dc i nic wielkiego nie rosło dlatego nie było leków na jakieś pęknięcie. No trudno, strasznie mi szkoda znowu kolejnego cyklu ale co poradzę... lekarz od jutra na urlopie, porobię badania i zrealizuję leczenie na najbliższy miesiąc i spotkam się już w nowym cyklu z lekarzem. Jak nie zapomnę to powiem mu o tym podwójnym zastrzyku :) brałaś je od razu czy jakoś dzień po dniu?

Miałam dwa od razu podane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 09:15

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Mujer Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy najczęściej Wam pękały pęcherzyki po podaniu ovitrelle? Czułyście jak pękał? Kiedy miałyście zalecane przytulanki? Pierwszy raz miałam ten zastrzyk i nie wiem czego się spodziewać.

• Kaia Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolene wrote:
    Hej :) u mnie dziś 36 dc, miesiączki nie ma, test negatywny.. pierwszy raz tak mam. Też zawsze cykle regularne..

Ja dzisiaj 34dc i też dalej miesiączki nie mam a testy negatywne. Jak do jutra nic nie ruszy to idę na betę a w poniedziałek lekarz. Dzisiaj jest 3 tygodnie od zastrzyku ovitrelle to już testy by chyba coś wykazały jakby była ciąża. Boję się że pęcherzyk nie pękł jednak. Chociaż naczytalam się dzisiaj że czasami mimo negatywnych testów beta jest ale to chyba tylko złudne nadzieje..

6.01.2018 poronienie (6tc)
    Endometrioza
    04.2021 klinika niepłodności

I procedura
    19.07.24 Punkcja

24.07.24 Transfer 3AA
    6dpt beta 18
    8dpt beta 62
    10dpt beta 120 prog 73
    12dpt beta 142 prog 96
    15dpt beta 165
    17dpt beta 143
    Biochemiczna 😢

9.10.24 transfer ❄️ 4AB (cykl sztuczny)
    7dpt beta <1 prog 35
    9dpt beta <1 😭

11.12.24 transfer ❄️ 6AB (cykl naturalny)
    7dpt beta 15
    9dpt beta 24 prog 80
  • Ves Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - jak dla mnie to też negatywy,czyli widocznie jeszcze za wcześnie.

Emimor - też w ostatnim cyklu miałam okropny ból jajnika - szczególnie tego z którego była owu (bolało chyba z 10 dni), na szczęście nie męczyłam się na darmo 😉 Na Twoim miejscu też poczekałabym tak jak Agusia radzi min 12 dni - ona o tym coś wie 😅 tym bardziej że brałaś zastrzyk.

Ola - jak dobrze pamiętam Margaritta też miała przerośnięty pęcherzyk i się udało, także jakaś szansa jest 😏 wytrzymaj... W końcu się uda 💪💪

Chyba czytałam tu na forum, że którejś udało się w 9 czy 10 cs🤔

Dziewczyny może za wcześnie na testy?
    Chyba że jednak nie to może to ta nieszczesna torbiel😔 to albo czekanie albo monitoring chyba tylko?

Agusia94 lubi tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Anika89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mujer wrote:
    Dziewczyny kiedy najczęściej Wam pękały pęcherzyki po podaniu ovitrelle? Czułyście jak pękał? Kiedy miałyście zalecane przytulanki? Pierwszy raz miałam ten zastrzyk i nie wiem czego się spodziewać.
    Wszystko zależy od tego czy rano podany był zastrzyk, czy wieczorem. Ja jak miałam podany wieczorem, to przytulanie było zalecane od kolejnego ranka przez 3 dni. Z kolei jeśli to było rano, to jeszcze tego samego dnia i ten sam schemat.
    Myślę, że super byłoby czuć ten moment, gdy pecherzyk pęka. Niestety nie jest to wyczuwalne, ewentualnie jajniki mogą bardziej pracować wtedy.

Z robieniem testu przed miesiączką lepiej się wstrzymać, aby nie nakręcać się niepotrzebnie. Ciężko wytrzymać tak długo ale faktycznie wiele dziewczyn miało fałszywie dodatni test nawet w 10-12 dni po zastrzyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 11:21

• Anika89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 ciążą wrote:
    Czy któraś z was była stymulowana więcej niż 6 ctkli i przyniosło efekt?

Ja miałam stymulację 6 cykli później HSG i teraz od nowa stymulacja to 2 cykl stymulowany.
    Hej,
    Tak ja byłam stymulowana 8 cykli, na początku Clostilbegyt, później letrozole na zmianę w z Clo. Lekarz powiedział, że będziemy stymulować do skutku, skoro nie ma naturalnych owulacji. Ważne jest oprócz tego, aby znaleźć przyczynę niepowodzeń, nie tylko leczyć w ciemno. Ja nie miałam hsg ani laparoskopii, choć byłam zapisana, ale udało się w końcu bez tego.
    Pęcherzyki rosły, zazwyczaj pękały, a ciąży brak, lekarz rozkładał ręce. A jednak zaskoczyło, także różnie z tym bywa. Czasami jest to kwestia różnych zaburzeń, a czasami jak widać poprostu jakaś blokada w organizmie.
    Jednak nic nie trwa wiecznie i naprawdę z beznadziejnej sytuacji można wyjść na prostą drogę, organizm ludzki potrafi się zregenerować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 11:32

• Jolene Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaia wrote:
    Ja dzisiaj 34dc i też dalej miesiączki nie mam a testy negatywne. Jak do jutra nic nie ruszy to idę na betę a w poniedziałek lekarz. Dzisiaj jest 3 tygodnie od zastrzyku ovitrelle to już testy by chyba coś wykazały jakby była ciąża. Boję się że pęcherzyk nie pękł jednak. Chociaż naczytalam się dzisiaj że czasami mimo negatywnych testów beta jest ale to chyba tylko złudne nadzieje..
    Też mam jakąś tam nadzieje, chociaż staram sie o tym nie myśleć żeby nie rozczarować się jeszcze bardziej. Nie mialam zastrzyku bo zawsze pękały same więc może coś się stało ze jednak nie pękł. Daj znać jak tam beta :) trzymam kciuki

• Asiuleeeek Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaOla90 wrote:

Widzę, że nasze problemy są bardzo podobne. Również zmagam się z LuF. Przeszłam 4 monitoringi cyklu 3 razy było ovitrelle i tylko za pierwszym razem pecherzyk pękł. Brałam do tego bromergon 0.5 tabl na noc, glucophage xr1000 i euthyrox n75. Później miałam histeroskopie, zmieniłam lekarza i ten obecny dał mi clo 1x1 tabl od 3-7 dnia bez leku na pekniecie i niestety ale w 17 dniu cyklu był pecherzyk przerosniety i endometrium 7. Myślę, że cykl stracony. Mówiłam mu o lekach na pekniecie pecherzyka i problemach z tym związanych, jednak uparł się, że w końcu musi jakiś pęknąć sam. W przyszłym cyklu letrazol 2x1 tabl znów bez zastrzyku 🙈 nie wiem czy ktoś miał takie leczenie... Jak wspomóc te pęcherzyki żeby w końcu pękły

‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ