Test po stosunku płciowym/ PCT/test postkoitalny/
-
WIADOMOŚĆ
-
Może i tak. Nie lubię jak coś gadają i nie uzasadniają. Ja dziś odebrałam wyniki swojego: brak przeciwciał (z krwi) Sama sobie zrobiłam jestem spokojniejsza i dla tego uczucia mogłabym wydawać 45zł w każdym miesiącu
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA wiesz może ile h od stosunku należy się tam udać? Dzowniłam, zeby zapytać, to dowiedziałam się tylko, że dzień wcześniej proszę się umawiać " a takie informacje na ile przed to proszę pytać lekarza" No jasne, pójdę dać dwie stówy za wizyte zeby dowiedzieć się jednej rzeczy...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
"Dzień dobry,
dziękujemy za kontakt z Kliniką Invimed Katowice.
Informuję, że test PCT kosztuje 220zł, trzeba umówić się na wizytę do lekarza w celu pobrania materiału do badania.
W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt, również pod numerem telefonu 500-900-888."
Provita 80 zł
Skąd taka rozbieżność cen -
Sylwiasta rozbieznosc pewnie wynika z tego ze w cenie 220 masz wizyte i skierowanie na pct a za 80 samo pct... Ja mialam tak ze wieczorem sie serduchowalismy ok 23 a ok 8 rano bylam na pct... Pamietaj ze potem z wynikami znowu do gina pojdziesz wiec placac 220 potem doplacisz znowu za wizyte z interpretacja wynujow wiec moze lepiej isc tam tdzie za 80? Aha i przed pct nie stosuj zadnego nawilzania zelami...
-
nick nieaktualnyhej ) wiem wiem, ze w okresie owulacyjnym, a na wizytę nie chcę iść bo mam swojego gina, ew. poproszę o interpretację dziewczyny o ile w końcu na to badanie pójdę
//////////interesuje mnie samo badanie a nie wizyta w tej klinice bo chcę trochę ciąć koszty szczerze mówiąc:)
ale chyb macie rację, że to z wizytą od razu i dlatego 220 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny odebrałam wynik testu PCT (11 dc - cykl stymulowany, owu mam wtedy dość wcześnie) i coś tu chyba nie gra
Znaleźli zero plemników! Jak to możliwe? Robiliśmy badanie nasienia i ilość była w normie, a tu nagle 0,0? Czy jest możliwe, że 11 godzin po stosunku znajduje się zero plemników?
Co wy na to? Jak dla mnie ktoś gdzieś nawalił, może przy pobieraniu próbki..
Przy ocenie śluzu w 10 dc lekarz powiedział, że jest mało śluzu, ale zrobimy badanie bo "i tak chcemy tylko wiedzieć czy się ruszają" Poza tym ja nigdy nie mam śluzu i to były takie...hm "naturalne" moje warunki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 12:00
-
Dziewczyny a czy ktoś wie czy robią gdzieś w Toruniu?07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Jestem świeżo po badaniu, 15dc, owulacja dziś lub jutro. Badanie robiłam po 8 godzinach bo lekarz powiedział że max 8h. Niestety u nas 100% nie ruszało się. Prawdopodobnie mamy przyczynę naszych niepowodzeń w staraniach. Bo tak poza tym wszystko i u mnie i u męża wydaje się ok. Czekam teraz na wizytę u lekarza i zobaczymy co dalej.
A przy okazji PCT Invicta Wrocław 90zł. -
Landryneczka wrote:Dziewczyny które miały ten test.
My mamy mieć jutro ale lada moment ovu więc nie przerywamy a podobno zalecana jest wstrzemięźliwość to.prawda?
I czy potem można się podmyc czy nie?
U nas kosztuje 60+80usg
Zalecany brak stosunków- bo w obrazie mikroskopowym będzie kilka "grup" plemników. I nie wiadomo czy nieruchome z racji starości czy wrogiego śluzu.
Podmyć na pewno tylko bez użycia typowych płynów do higieny intymnej by równowagi pH nie zmienić.
PS. Ja jestem przykładem wrogiego śluzu- badanie PCT wykazało 100% martwych plemników, a dwa tygodnie później piękne II kreski i 9 mc później syn
Powodzenia
Wojcinka, AiCha4811 lubią tę wiadomość