X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po stosunku płciowym/ PCT/test postkoitalny/
Odpowiedz

Test po stosunku płciowym/ PCT/test postkoitalny/

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i tak. Nie lubię jak coś gadają i nie uzasadniają. Ja dziś odebrałam wyniki swojego: brak przeciwciał (z krwi):) Sama sobie zrobiłam :) jestem spokojniejsza i dla tego uczucia mogłabym wydawać 45zł w każdym miesiącu ;)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a wiecie, gdzie taki test wykonać na Śląsku? ten ze śluzu? Szukam w necie i nic nie widzę... ;/

EDIT: OK, znalazłam invimed :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 11:06

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    dziewczyny, a wiecie, gdzie taki test wykonać na Śląsku? ten ze śluzu? Szukam w necie i nic nie widzę... ;/

Provita Katowice - 80 zł

http://angelius.pl/cennik-ginekologia.html

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz może ile h od stosunku należy się tam udać? Dzowniłam, zeby zapytać, to dowiedziałam się tylko, że dzień wcześniej proszę się umawiać " a takie informacje na ile przed to proszę pytać lekarza" No jasne, pójdę dać dwie stówy za wizyte zeby dowiedzieć się jednej rzeczy...

• kuciak Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja placilam chyba więcej ale to bylo rok temu i nie pamiętam. Wiem ze 10h po stosunku.

bhywanlil4ktaodk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam i cena się zgadza kuciaku :)
    Swoją drogą zastanawiam się, jeśli po 10 h znajdą tam jakiegoś ruchliwego żołnieża to jest sens robić test MAR? bo chyba po 10 h nie ruszałoby się już tam nic, jeśli MAR miałby być pozytywny :P? Jak uważacie?

• kuciak Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja robiłam w Invimed w Katowicach.

bhywanlil4ktaodk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :O
    "Dzień dobry,

dziękujemy za kontakt z Kliniką Invimed Katowice.

Informuję, że test PCT kosztuje 220zł, trzeba umówić się na wizytę do lekarza w celu pobrania materiału do badania.

W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt, również pod numerem telefonu 500-900-888."

Provita 80 zł

Skąd taka rozbieżność cen o.O

• kuciak Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się wydawało ze placilam więcej:-) nie wiem skąd ta różnica. Wiem tez ze badanie miałam wykonywane w okresie owulacji.

bhywanlil4ktaodk.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta rozbieznosc pewnie wynika z tego ze w cenie 220 masz wizyte i skierowanie na pct a za 80 samo pct... Ja mialam tak ze wieczorem sie serduchowalismy ok 23 a ok 8 rano bylam na pct... Pamietaj ze potem z wynikami znowu do gina pojdziesz wiec placac 220 potem doplacisz znowu za wizyte z interpretacja wynujow wiec moze lepiej isc tam tdzie za 80? Aha i przed pct nie stosuj zadnego nawilzania zelami...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i idziesz na pct w okresie okoloowulacyjnym bo tylko w tym sluzie plemniki moga a raczej powinny moc przetrwac

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)) wiem wiem, ze w okresie owulacyjnym, a na wizytę nie chcę iść bo mam swojego gina, ew. poproszę o interpretację dziewczyny o ile w końcu na to badanie pójdę :)

//////////interesuje mnie samo badanie a nie wizyta w tej klinice bo chcę trochę ciąć koszty szczerze mówiąc:);)

ale chyb macie rację, że to z wizytą od razu i dlatego 220

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No podbijam. Ja też zainteresowana tematem. W okolicach Warszawy - niekoniecznie w jakiejś super klinice można zrobić? Jeśli tak to gdzie? Najlepiej Warszawa prawobrzeżna lub okolice.

• Martula29 Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PCT Invicta Złota 6

Martula34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dorzucę jeszcze invimed Poznań: wizyta 150 + 130 badanie. Mogę się mylić o 10 zł nie więcej, dzwoniłam tydzień temu. Dużo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 21:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf wrote:
    To ja dorzucę jeszcze invimed Poznań: wizyta 150 + 130 badanie. Mogę się mylić o 10 zł nie więcej, dzwoniłam tydzień temu. Dużo..

jestem po PCT w invimedzie- 135 zł, nie płaciłam za wizytę, tylko za sam test.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wynik testu PCT (11 dc - cykl stymulowany, owu mam wtedy dość wcześnie) i coś tu chyba nie gra :/
    Znaleźli zero plemników! Jak to możliwe? Robiliśmy badanie nasienia i ilość była w normie, a tu nagle 0,0? Czy jest możliwe, że 11 godzin po stosunku znajduje się zero plemników?

Co wy na to? Jak dla mnie ktoś gdzieś nawalił, może przy pobieraniu próbki..
    :(

Przy ocenie śluzu w 10 dc lekarz powiedział, że jest mało śluzu, ale zrobimy badanie bo "i tak chcemy tylko wiedzieć czy się ruszają" Poza tym ja nigdy nie mam śluzu i to były takie...hm "naturalne" moje warunki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 12:00

• pyatii Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy ktoś wie czy robią gdzieś w Toruniu?

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • Zielonka Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem świeżo po badaniu, 15dc, owulacja dziś lub jutro. Badanie robiłam po 8 godzinach bo lekarz powiedział że max 8h. Niestety u nas 100% nie ruszało się. Prawdopodobnie mamy przyczynę naszych niepowodzeń w staraniach. Bo tak poza tym wszystko i u mnie i u męża wydaje się ok. Czekam teraz na wizytę u lekarza i zobaczymy co dalej.

A przy okazji PCT Invicta Wrocław 90zł.

c58f8a7796178048bbca9f0b4f8ae96b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Magot Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Dziewczyny które miały ten test.
    My mamy mieć jutro ale lada moment ovu więc nie przerywamy <3 a podobno zalecana jest wstrzemięźliwość to.prawda?
    I czy potem można się podmyc czy nie?
    U nas kosztuje 60+80usg

Zalecany brak stosunków- bo w obrazie mikroskopowym będzie kilka "grup" plemników. I nie wiadomo czy nieruchome z racji starości czy wrogiego śluzu.
    Podmyć na pewno tylko bez użycia typowych płynów do higieny intymnej by równowagi pH nie zmienić.

PS. Ja jestem przykładem wrogiego śluzu- badanie PCT wykazało 100% martwych plemników, a dwa tygodnie później piękne II kreski i 9 mc później syn ;)

Powodzenia ;)

Wojcinka, AiCha4811 lubią tę wiadomość

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ