X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po stosunku płciowym/ PCT/test postkoitalny/
Odpowiedz

Test po stosunku płciowym/ PCT/test postkoitalny/

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja ten test miałam robiony (wynik negatywny) a gdy pokazałam swojemu lekarzowi to powiedział że to badanie uważa się za archiwalne (przynajmniej w mojej klinice)

• Lalala Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mogę prosić o interpretację testu? Wizytę u lekarza mamy dopiero w środę...
    Test wykonano 7,5 h po stosunku.
    Liczba plemników w polu widzenia 5, wartość ref. powyżej 10
    plemniki ruchliwe 40% w preparacie- wart. ref. pow. 30%
    plemniki nieruchliwe 60% w preparacie - wart. ref. poniżej 30%

Czy jest źle? Współżyliśmy o 2 w nocy, dzień wcześniej z samego rana. Teraz czytam, że powinniśmy zachować abstynencję parę dni. Lekarz o tym nie wspominał.

atdccwa173tcycke.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś w przyszłości szukał informacji nt testu. Mimo słabych wyników lekarz stwierdził, że nie mam wrogiego śluzu, gdyż znalazły się w nim jakieś ruchome plemniki ;)

atdccwa173tcycke.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ