Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po stosunku płciowym/ PCT/test postkoitalny/
Odpowiedz

Test po stosunku płciowym/ PCT/test postkoitalny/

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja ten test miałam robiony (wynik negatywny) a gdy pokazałam swojemu lekarzowi to powiedział że to badanie uważa się za archiwalne (przynajmniej w mojej klinice)

• Lalala Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mogę prosić o interpretację testu? Wizytę u lekarza mamy dopiero w środę...
    Test wykonano 7,5 h po stosunku.
    Liczba plemników w polu widzenia 5, wartość ref. powyżej 10
    plemniki ruchliwe 40% w preparacie- wart. ref. pow. 30%
    plemniki nieruchliwe 60% w preparacie - wart. ref. poniżej 30%

Czy jest źle? Współżyliśmy o 2 w nocy, dzień wcześniej z samego rana. Teraz czytam, że powinniśmy zachować abstynencję parę dni. Lekarz o tym nie wspominał.

atdccwa173tcycke.png
  • Lalala Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś w przyszłości szukał informacji nt testu. Mimo słabych wyników lekarz stwierdził, że nie mam wrogiego śluzu, gdyż znalazły się w nim jakieś ruchome plemniki ;)

atdccwa173tcycke.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ