Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,byłam na monitoringu, ten 29 mam pęcherzyk pękł,został mi jeszcze 19mmStarania od 2016. Laparoskopia w 2018-niedrożne jajowody. Partner nasienie ok. AMH-3,27.
- 04.09-punkcja
- 09.09- transfer (mamy jeszcze dwa mrozaczki)
- 19.09 - beta
- 09.11-II transfer(mamy jeszcze jednego mrozaczku)
- 16.11. 2018 beta 83, 19.11 beta 407, 26.11 beta 4637
- 2019 na świat przyszła nasza córka
- czerwiec 2020 - ciąża pozamaciczna -
W środę Endo 12 a dzisiaj tylko 6,5 także dupaStarania od 2016. Laparoskopia w 2018-niedrożne jajowody. Partner nasienie ok. AMH-3,27.
- 04.09-punkcja
- 19.09 - beta
Robiłam, miałam zawsze powyżej 11mmStarania od 2016. Laparoskopia w 2018-niedrożne jajowody. Partner nasienie ok. AMH-3,27.
- 04.09-punkcja
- 19.09 - beta
Dziewczyny, muszę się Was poradzić bo jestem lekko zdezorientowana... w ubiegły poniedziałek miałam druga inseminacje. Dzień wcześniej zastrzyk Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. W dniu IUI miał ok. 22-23 mm i był na lewym jajniku. Na następny dzień bolało mnie podbrzusze po lewej stronie. Byłam pewna ze to owulacja. W pt poszłam do gin, aby potwierdzić czy pęcherzyk pękł. Niestety gin nie do końca mogła stwierdzić czy owulacja była i czy pęcherzyk pękł. Usłyszałam ze widzi ciałko krwotoczne o wielkości 27 mm i szansa na ciąże jest... i ze mogę przyjść za tydzień sprawdzić czy się nie powiększyło i czy nie zrobi się z tego torbiel... Miałyście podobny przypadek? Czy takie ciałko krwotoczne to prawidłowy etap cyklu po owulacji?? nie wiem co o tym myśleć... jak na razie brak jakichkolwiek objawów...
-
Mi się conajmniej dwa razy udało wychwycić ciałko krwotoczne na monitoringu, dzieje się tak najczęściej przy większych pęcherzykach, jak pękają i mają ponad 26mm i blisko mogło być jakieś naczynie co przy okazji pękło i wydostala się odrobina krwi.
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Dzisiaj miałam delikatne plamienie, jest to mniej więcej 6/7 tydzień ciąży, bardzo się zdenerwowałam i brzuch mnie boli po bokach,ale nie szczególnie mocno. Wizytę u lekarza mam dopiero w środę i bardzo się boję powtórki z poprzedniej ciąży...
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
OlinkaO wrote:Mi się conajmniej dwa razy udało wychwycić ciałko krwotoczne na monitoringu, dzieje się tak najczęściej przy większych pęcherzykach, jak pękają i mają ponad 26mm i blisko mogło być jakieś naczynie co przy okazji pękło i wydostala się odrobina krwi.
Czyli pęcherzyk pękł prawda? Bo skąd wzięłaby się w nim krew? No nic innego mi nie pozostaje jak czekanie na testowanie, bo przecież pęknięcie pęcherzyka nie oznacza jeszcze ciazy....niestety
-
OlinkaO wrote:Dzisiaj miałam delikatne plamienie, jest to mniej więcej 6/7 tydzień ciąży, bardzo się zdenerwowałam i brzuch mnie boli po bokach,ale nie szczególnie mocno. Wizytę u lekarza mam dopiero w środę i bardzo się boję powtórki z poprzedniej ciąży...Starania od 2016. Laparoskopia w 2018-niedrożne jajowody. Partner nasienie ok. AMH-3,27.
- 04.09-punkcja
- 19.09 - beta
Dargol -
U mnie nastepny cykl z Ovitrelle dopiero- ale w 15 dc bylam na USG u doktora co sie specjalizuje w min niepłodności i tez stwierdzil torbiel krwotoczna i powiedzial ze z tego ciazy nie bedzieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 16:11
Dargol lubi tę wiadomość
33lat/Starania 6 lat/ Graves-Basedow
ANA-1:640, NK 15,1%,
hetero MTHFR 1298 C, PAI, VR2
4 IUI -
Usunieta tarczyca
Niespodziewane 2 kreski w prima aprilis '22
c. naturalna bez leczenia- "NIEPLANOWANA" -
OlinkaO wrote:Dzisiaj miałam delikatne plamienie, jest to mniej więcej 6/7 tydzień ciąży, bardzo się zdenerwowałam i brzuch mnie boli po bokach,ale nie szczególnie mocno. Wizytę u lekarza mam dopiero w środę i bardzo się boję powtórki z poprzedniej ciąży...
Olinko spokojnie, nerwy nie pomagają... Oddychaj głęboko i staraj sie myslec pozytywnie -
(Ucieło mi tekst) na internecie naczytalam sie ze czasem z tego jest ciaza i caly czas mam nadzieje. Za 2 dni okres - test negatywny dzis niestety ale czekam moze cos sie zmieni.
4 IUI -
Usunieta tarczyca
mgielka98 wrote:Dargol -
U mnie nastepny cykl z Ovitrelle dopiero- ale w 15 dc bylam na USG u doktora co sie specjalizuje w min niepłodności i tez stwierdzil torbiel krwotoczna i powiedzial ze z tego ciazy nie bedzie
Tylko ona mówiła o ciałku krwotocznym, nie torbieli. Moze torbiel robi się z niepeknietego pęcherzyka a ciałko krwotoczne z pękniętego, które potem zmienia się w ciałko żółte? gdzieś tak wyczytałam...a może się pocieszam:) -
Dargol wrote:Tylko ona mówiła o ciałku krwotocznym, nie torbieli. Moze torbiel robi się z niepeknietego pęcherzyka a ciałko krwotoczne z pękniętego, które potem zmienia się w ciałko żółte? gdzieś tak wyczytałam...a może się pocieszam:)
Dargol u mnie w poprzednim cyklu też było widoczne ciałko krwotoczne, tak jak piszesz powstało ono z pękniętego pęcherzyka, niestety u mnie się nie udało, ale miejmy nadzieję, że u Ciebie coś z tego będzieStarania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Sprawdzilam i napisał mi "pecherzyk krwotoczny" z komentarzem ustnym ze w tym miesiacu raczej na 99% nie zajde w ciążę. To pewnie moałam z niepeknietego pecherzyka.
Moja bliska kolezanka ma dziecko z cyklu "bez owulacji" cykl bezowulacyjny stwierdzila doktorka a pozniej sie okazalo ze nie dostala okresu...Dargol, Ewus85 lubią tę wiadomość
4 IUI -
Usunieta tarczyca
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny. Chciałabym prosić Was o pomoc. Aktualnie jestem po transferze dwóch zarodków i mam takie pytanie. Przed transferem robiłam zastrzyk Z połowy ampułki ovitrelle. Jak myślicie jak długo będzie się utrzymywać w organizmie? Trzy dni po transferze miałam pierwszą weryfikację o bhcg wyszła mi 39 wiem że to na pewno efekt zastrzyku ale jestem ciekawa jak długo będzie się utrzymywać. Może ktoś z was też miał zastrzyk przed transferem i coś mi doradzi. Bede bardzo wdzięczna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 20:41
-
Dargol wrote:Dziewczyny, muszę się Was poradzić bo jestem lekko zdezorientowana... w ubiegły poniedziałek miałam druga inseminacje. Dzień wcześniej zastrzyk Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. W dniu IUI miał ok. 22-23 mm i był na lewym jajniku. Na następny dzień bolało mnie podbrzusze po lewej stronie. Byłam pewna ze to owulacja. W pt poszłam do gin, aby potwierdzić czy pęcherzyk pękł. Niestety gin nie do końca mogła stwierdzić czy owulacja była i czy pęcherzyk pękł. Usłyszałam ze widzi ciałko krwotoczne o wielkości 27 mm i szansa na ciąże jest... i ze mogę przyjść za tydzień sprawdzić czy się nie powiększyło i czy nie zrobi się z tego torbiel... Miałyście podobny przypadek? Czy takie ciałko krwotoczne to prawidłowy etap cyklu po owulacji?? nie wiem co o tym myśleć... jak na razie brak jakichkolwiek objawów...
Ja miałam podobny przypadek w tym cyklu... pierwszy raz mi się tak zdarzyło. W czwartek pęcherzyk miał 21mm a w poniedziałek 18mm ale wypełniony był krwią. Płyn w zatoce douglasa widoczny. Lekarz tylko powiedział że owulacja była na 95%. Miałam inseminacje więc mam nadzieję że była.... Nie mówił nic że może się z tego zrobić torbiel w razie negatywnego cyklu wpisał leki na kolejną stymulacje.!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
zuzelka wrote:Ja miałam podobny przypadek w tym cyklu... pierwszy raz mi się tak zdarzyło. W czwartek pęcherzyk miał 21mm a w poniedziałek 18mm ale wypełniony był krwią. Płyn w zatoce douglasa widoczny. Lekarz tylko powiedział że owulacja była na 95%. Miałam inseminacje więc mam nadzieję że była.... Nie mówił nic że może się z tego zrobić torbiel w razie negatywnego cyklu wpisał leki na kolejną stymulacje.
No to jesteśmy w podobnej sytuacji. A który to Twój dzień po inseminacji?? Kiedy testujesz? Ja w przyszły poniedziałek. Jeszcze tydzień, ale nie nastawiam się, że się udało..... -
Dargol wrote:No to jesteśmy w podobnej sytuacji. A który to Twój dzień po inseminacji?? Kiedy testujesz? Ja w przyszły poniedziałek. Jeszcze tydzień, ale nie nastawiam się, że się udało.....
Miałam inseminację 11maja więc chciałam testować w ten piątek ale lekarz zasugerował żebym zrobiła test w poniedziałek czyli tak jak Ty ale nie wiem czy wytrzymam.... U mnie żadnych objawów więc pewnie znowu lipa,... Boję się... A kolejną stymulacje wpisał mi za 300zl .... ja zbankrutuje !
A Ty robisz test czy idziesz na krew???!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx