Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
MDW wrote:Mamy jeszcze dwa bardzo słabe zarodki. Testować można tak rozsądnie od 5 dpt do 8 dpt. Potem już nie ma co. Co nie zmienia faktu, że wielu dziewczynom już jakiś cień wychodzi wcześniej. Ale nie mnie.
No to jeszcze prosze nie smutac daj mu jeszcze pare dni! a co do kolejnych zarodkow czasami te najsabsze okazuja sie nasilniejsze.. noo zycie jest bardzo przewrotne wiec nie trac wiary!!
Daj znac koniecznie za pare dni. z calych sil trzymam kciuki !!!
MDW lubi tę wiadomość
-
Strasznie Niecierpliwa wrote:No to jeszcze prosze nie smutac daj mu jeszcze pare dni! a co do kolejnych zarodkow czasami te najsabsze okazuja sie nasilniejsze.. noo zycie jest bardzo przewrotne wiec nie trac wiary!!
Daj znac koniecznie za pare dni. z calych sil trzymam kciuki !!!
Bibilus87, Sylza, Kate14, Kiki25 lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
No widzisz ? 🥰🥰 to się nazywa nius !! Cudownie !! Wspaniale ! Daj koniecznie znac jak beta!! Trzymam nadal mocno kciuki !! Jednak wiara czyni cuda!
MDW lubi tę wiadomość
-
Strasznie Niecierpliwa wrote:No widzisz ? 🥰🥰 to się nazywa nius !! Cudownie !! Wspaniale ! Daj koniecznie znac jak beta!! Trzymam nadal mocno kciuki !! Jednak wiara czyni cuda!
Zobaczymy jaka beta ale to też dobry prognostyk dla dziewczyn, które mają trochę słabsze zaridki- jak ja (2aa).2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Trzymam kciuki za betę✊✊✊
MDW lubi tę wiadomość
-
MDW wrote:Ty chyba bardziej wierzyłaś niż ja
Zobaczymy jaka beta ale to też dobry prognostyk dla dziewczyn, które mają trochę słabsze zaridki- jak ja (2aa).
no pewnie, ze wierze! dawaj znac !
az zaczelam w siebie wierzyc wczoraj ale juz przestalam bo krwawienio plamienia zas sie nasilily takze ja ten cykl juz spisalam na straty. Ide jutro do innego ginekologa i zobaczymy co mi powie. A dzis zrobilam proga i czekam na wynik zeby zobaczyc jak to z tym progesteronem u mnie jest -
Cześć.
Nie udzielam się za bardzo na forum ale proszę o opinie na temat moich wyników. Nie wiem co myśleć
Ten cykl bylam stymulowana Menopurem i miałam zastrzyk ovitrelle.
Lekarz kazal zrobic progesteron 7 dni po zastrzyku. Wyszla 25,9 ng/ml wiec dość dużo.
Powtórzyłam progesteron 9 dni po zastrzyku czyli dzisiaj i przy okazji zrobiłam będę w nadzieji że to ciaza.
Progesteron wyszedł 48,1 ng/ml a Beta 17,69 mlU/mL. Czy to może być ciaza? Powtórzę betę oczywiście za 48h.. ale czy to może być pozostałość po ovitrelle? Nie wiem czy mieć nadzieję.
To chyba będzie najdłuższe 48h w moim życiu
PozdrawiamStarania od listopad 2019
27l
Cykle bezowulacyjne, progesteron w fazie lutealnej 0,3 -0,5
Suplementacja OVARIN od luty 2021 - progesteron 23dc 3,0
Estradiol 51,00
Prolaktyna 17,26
Testosteron 1,97
Glukoza po 2h 88
TSH 1,74 -
9 dni po zastrzyku jeszcze może zostać ale najpewniej wyjdzie jak powtórzysz czy przyrasta czy spada’94
04.2021 - początek starań
Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)
❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
🏥Salve Łódź
❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
🏥KrakOvi
⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
👨⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)
Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
Dziękuję, tak zrobię. Tylko zastanawia mnie ten wzrastający progesteron. Chyba ovitrelle nie ma na to wpływu...Starania od listopad 2019
27l
Estradiol 51,00
Prolaktyna 17,26
Testosteron 1,97
Glukoza po 2h 88
TSH 1,74 -
Aga94 wrote:Dziękuję, tak zrobię. Tylko zastanawia mnie ten wzrastający progesteron. Chyba ovitrelle nie ma na to wpływu...
Ja tam myśle, ze taki progesteron to nie od zastrzyku ja z kolei zrobiłam również 8 dni po zastrzyku i progesteron mam 9,16... za niski dziewczyny nie? idę za 2h do lekarza innego i będę pytać ... -
A bierzesz Duphaston?
Ja miałam bardzo niski progesteron i przez kilka cykli bralam duphaston w 2 fazie. Lekarz mówił że dobrze jak progesteron jest tydzień po owulacji powyżej 10..
W tym cyklu bez Duphastonu bo chciał lekarz sprawdzić jak sobie poradzę bez i stąd w ogóle poszłam na badanie. Mega zdziwienie że wyszedł 25,9 dlatego powtórzylam wczoraj i 48,1. Nie chce się za wcześnie cieszyć bo najwazniejsze czy Beta też urośnieMDW lubi tę wiadomość
Starania od listopad 2019
27l
Estradiol 51,00
Prolaktyna 17,26
Testosteron 1,97
Glukoza po 2h 88
TSH 1,74 -
Aga94 wrote:A bierzesz Duphaston?
Ja miałam bardzo niski progesteron i przez kilka cykli bralam duphaston w 2 fazie. Lekarz mówił że dobrze jak progesteron jest tydzień po owulacji powyżej 10..
W tym cyklu bez Duphastonu bo chciał lekarz sprawdzić jak sobie poradzę bez i stąd w ogóle poszłam na badanie. Mega zdziwienie że wyszedł 25,9 dlatego powtórzylam wczoraj i 48,1. Nie chce się za wcześnie cieszyć bo najwazniejsze czy Beta też urośnie
Biore już 3 cykle i no efekt chyba marny . Mie wiem jaki miałam progesteron sam z siebie ale Zasranawiam się cZy to ma coś wspólnego z tym ze miałam jakiś drugi dziwny zapadnięty pęcherzyk ..i potem plamienia kilkudniowe .. no nic zaraz jadę na konsultacje to mam nAdzieje ze się dowiem ..
A za Ciebie trzymam kciuki !! ❤️❤️
Który to Twój stymulowany cykl ? 🤗 -
4 cykl stymulowany. Pierwsze dwa Clo ale miałam po nim bardzo cienkie endometrium - 3mm. Trzeci Lametta i endometrium nie poprawiło się. W tym cylku Menopur i endometrium 8mm i byly 2 spore pęcherzyki 15dc. Zastrzyk Ovitrelle mialam 17dc więc owulacja pewnie 18dc tak też wynikło z temperatury ale nie byłam już więcej na monitoringu.
Czekam niecierpliwie do jutra o 10.20 się zapisałam na betę
Na pocieszenie w poprzednim cyklu biorąc Duphaston miałam progesteron 10,2 a w tym nie biorę i jest super
Daj znać co powie lekarz na konsultacjiMDW lubi tę wiadomość
Starania od listopad 2019
27l
Estradiol 51,00
Prolaktyna 17,26
Testosteron 1,97
Glukoza po 2h 88
TSH 1,74 -
Aga94 wrote:4 cykl stymulowany. Pierwsze dwa Clo ale miałam po nim bardzo cienkie endometrium - 3mm. Trzeci Lametta i endometrium nie poprawiło się. W tym cylku Menopur i endometrium 8mm i byly 2 spore pęcherzyki 15dc. Zastrzyk Ovitrelle mialam 17dc więc owulacja pewnie 18dc tak też wynikło z temperatury ale nie byłam już więcej na monitoringu.
Czekam niecierpliwie do jutra o 10.20 się zapisałam na betę
Na pocieszenie w poprzednim cyklu biorąc Duphaston miałam progesteron 10,2 a w tym nie biorę i jest super
Daj znać co powie lekarz na konsultacji
trzymam za Ciebie kciuki! jutro powtarzasz bete? daj znac koniecznie !
a powiedz przed stymulacjami robilas droznosc jajowodow?
Ja jestem po wizycie i szczerze przez kolejny tydz zanim sie nie zacznie nowy cykl mam co rozkminiac bo ten lekarz ma zupelnie inne podejscie.. no i nie wiem co robic ....
proponuje mi odstawienie tych stymulacji i danie szanse normalnym cyklom. Uwaza, ze za szybko wkroczyla stymulacja. Natomiast mam 2 za soba..i nie wiem czy warto moze sprobowac jeszcze raz... na zasadzie do 3 razy sztuka i wtedy ewentualnie odstawic i w grudniu dajsc organizmowi dojsc do siebie po i od nowego roku dzialac na innych zasadach..? czy odstawic juz teraz..i sie o naturalny cud modlic
i kogo tu sluchac .. a progesteron, ze nie jest tragiczny ponoc, bo biore dupasthon a dupasthon nie jest wykrywalny we krwi sie dowiedzialam wiec jesli swoj mam taki plus biore dupka to powinno byc ok.. z
-
Czy partner którejś z Was stosował FertilMan ? Macie jakieś doświadczenia czy działa i faktycznie poprawia jakość nasienia?Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
Mój stosuje fertistim, selen, q10 i wyniki się bardO poprawiły. Pisałam o tym w temacie męskie sprawy dokładnie o wynikach co i o ile poszło w górę
Tweety_, Kiki25 lubią tę wiadomość
’94
04.2021 - początek starań
Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)
❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
🏥Salve Łódź
❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
🏥KrakOvi
⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
👨⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)
Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
Czesc. Mam 29 lat i staramy się o drugie dziecko. Syn 5 lat.
Mam pcos , io, hiperplorqktynemie .
To 4 cykl stymulacji, bez stymulacji wogole nie mam owulacja ani okresu. W tym cyklu dołożyłam zioła ojca sroki3.
Na lewym jajniku miałam pecherzyk 23 .mm i w czwartek wieczorem miałam zastrzyk ovitrelle . Na prawym jajniku nic się szczególnego nie działo. Nastomiast bylam w sobotę (wczoraj ) na usg kontrolnym czy pęcherzyk pekl i lekarz potwierdził ze w lewym jajniku byla owulacja natomiast na prawym okazało się że urósł pecherzyk 22 mm. Lekarz zalecił aby nadal wspolzyc.
Moje pytanie czy zastrzyk z czwartku moze wpłynąć na ten pecherzyk w prawym jajniku i tez moze byc owulacja. Niby po zastrzyk do 48 h moze dojść do owulacja. ( upłynęło w sobotę wieczor) i mam pytanko czy są szanse na ciążę bliźniacza? Oczywiście współżyliśmy. Trochę się boję takiej opcji. Ale dopiero teraz naszła mnie taka refleksja o bliźniakach. Po owulacja na lewym jajniku Powinny hormony wstrzymać owulacja pozostałych pecherzykow. Proszę o pomoc jak sądzicie??
-
Sylza wrote:Mój stosuje fertistim, selen, q10 i wyniki się bardO poprawiły. Pisałam o tym w temacie męskie sprawy dokładnie o wynikach co i o ile poszło w góręCzynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami