Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziękuję za gratulacje, jestem w szoku, bo to był pierwszy cykl stymulowany i się udało, po mniej więcej pół roku starań. Mimo wszystko stresuje się bardzo, czy też wszystko będzie dobrze i jeszcze to do mnie nie dociera
Sylza, Tweety_ lubią tę wiadomość
-
Kasia piękna beta! Oby więcej takich w tym wątku
Joanna29 lubi tę wiadomość
’94
04.2021 - początek starań
Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)
❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
🏥Salve Łódź
❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
🏥KrakOvi
⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
🏥 Eurofertil Ostrava
6.2022
1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
👨⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)
Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
Transfer 12.10.2022
5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰 -
Sylza wrote:A kto jeszcze jakoś niedługo będzie sikał oprócz Manu? Ja za tydzień. Dziś potwierdzona ovu, endo urosło po lenzetto, luteina dopochwowa i czekanie…
Manu ja tez ostatni cykl w taki sposób, później już in vitro ale robię sobie miesiąc/dwa przerwy i dopiero zacznę działać chociaz moja gin namawiała ze możemy jeszcze w grudniu ale z drugiej strony widząc jak maja pozapychane kalendarze to nie wiem czy chce mi się w to wciskać. A może akurat pobiorę jeszcze suple i po nowym roku AMH skoczy na tyle ze uda mi się załapać na refundację. Kto wie 😬
Ja mam dzisiaj 8 dni po ovi, planuje zacząć testować od sobotySylza, MDW lubią tę wiadomość
Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
Kiki25 wrote:Dziewczyny, jutro podaje sobie zastrzyk ovitrelle, lekarz kazał dzis i w środę współżyc. Za pierwszym razem owulacje miałam po około 26 godzinach od zastrzyku, za drugim wg jej nie czułam (ale była) . Po ilu godzinach macie owulacje po zastrzyku? 🙂
Mi lekarz mówił ze owulacja do 24h musi wystąpić, znajoma której po 1 zastrzyku udało się zajsc mówiła że do 12h trzeba współżyc
Kiki ciekawy temat poruszyłaś. Mi lekarz mówił wczoraj, ze owulacja po 24-36h. W tym mc mam mieć pierwsza inseminacje. Zaplanował ja na ok 48h od podania zastrzyku.
Teraz zaczynam się zastanawiać, czy nie za późno. -
Tweety_ wrote:Kiki ciekawy temat poruszyłaś. Mi lekarz mówił wczoraj, ze owulacja po 24-36h. W tym mc mam mieć pierwsza inseminacje. Zaplanował ja na ok 48h od podania zastrzyku.
Teraz zaczynam się zastanawiać, czy nie za późno.
A obserwowałaś u siebie jakieś objawy po zastrzyku? Ja w flo wpisuje sobie dosłownie każdy objaw żebym później miała porównanie, i tak np zastrzyk podałam o 15:50 (26.10) a objawy miałam pierwsze o godzinie 6 rano (28.10), tylko wiadomo ja mogę myśleć że to owulacja a tak na prawdę może to być przekształcanie w ciałko żółte. W każdym bądź razie 29 byłam wieczorem u lekarza i potwierdził ze 2 jajeczka pękły. Teraz czekam i czekam i w sumie chyba dzisiaj zatestuje bo zawsze po ovi się wstrzymywałam do dnia miesiączki, a w kolejnym cyklu zamiast clo mam mieć lamette więc chce zobaczyć co i jak .
Wracając do Twojego pytania wydaje mi się że lekarz wie co i jak, więc nie martw się, jajeczko po uwolnieniu żyje do 24 h więc powinniście i tak trafić . Głowa do góryCzynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Tweety_ wrote:Kiki ciekawy temat poruszyłaś. Mi lekarz mówił wczoraj, ze owulacja po 24-36h. W tym mc mam mieć pierwsza inseminacje. Zaplanował ja na ok 48h od podania zastrzyku.
Teraz zaczynam się zastanawiać, czy nie za późno.
Komórka jajowa po owu żyje ok.24 h a zdolna jest do zapłodnienia ok.6/12h
Przed podaniem Ovitrelle mi zawsze sprawdzano estradiol żeby ocenić dojrzałośc pęcherzyka.
Iui było zazwyczaj na drugi dzień po zastrzyku.
Udała się 3
o.17 iui w czwartek rano w piątek ok.12 już po owu
Zastrzyk był we środęTweety_ lubi tę wiadomość
-
Betti37 wrote:Iui robi się na niepękniętych pęcherzykach.
Komórka jajowa po owu żyje ok.24 h a zdolna jest do zapłodnienia ok.6/12h
Przed podaniem Ovitrelle mi zawsze sprawdzano estradiol żeby ocenić dojrzałośc pęcherzyka.
Iui było zazwyczaj na drugi dzień po zastrzyku.
Udała się 3
o.17 iui w czwartek rano w piątek ok.12 już po owu
Zastrzyk był we środę
W takim razie porozmawiam z lekarzem w pon, bo z tego wynika, ze albo zastrzyk powinnam wziąć we wtorek, a w środę IUI. A jeśli zastrzyk w pon to IUI we wtorek jak dobrze liczę?
-
Kiki25 wrote:A obserwowałaś u siebie jakieś objawy po zastrzyku? Ja w flo wpisuje sobie dosłownie każdy objaw żebym później miała porównanie, i tak np zastrzyk podałam o 15:50 (26.10) a objawy miałam pierwsze o godzinie 6 rano (28.10), tylko wiadomo ja mogę myśleć że to owulacja a tak na prawdę może to być przekształcanie w ciałko żółte. W każdym bądź razie 29 byłam wieczorem u lekarza i potwierdził ze 2 jajeczka pękły. Teraz czekam i czekam i w sumie chyba dzisiaj zatestuje bo zawsze po ovi się wstrzymywałam do dnia miesiączki, a w kolejnym cyklu zamiast clo mam mieć lamette więc chce zobaczyć co i jak .
Wracając do Twojego pytania wydaje mi się że lekarz wie co i jak, więc nie martw się, jajeczko po uwolnieniu żyje do 24 h więc powinniście i tak trafić . Głowa do góry
Kiki po ostatniej stymulacji, miałam bóle podbrzusza ok dobę po zastrzyku. I wtedy tez zaczęliśmy starania przez kolejne dni. Niestety nic z tego nie wyszło. Ale mam wrażenie, ze wtedy pękło w niecałe 24h.
Zbieram wszystkie objawy od kilku mc, ale zaczynam się obawiać, żeby nie popaść w jakaś paranoje
W dodatku w zeszłym mc miałam usuwany polip i lekko mnie czasami ta okolica pobolewa (pewnie zrosty) i to tez zaburza mi obserwacje.
Podsumowując 6dc, drugi dzien na aromku.
A na jakim Ty jesteś etapie?
Prawie nie zaglądałam tu w październiku i nie jestem na bieżąco, ale trzymam za Was kciuki cały czasWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 10:00
-
Dziś 21 dzień, 2x estrofem (bo w 16 dniu endometrium miałam 8.5 i mi zwiększył) i 2x duphastonCzynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
W sobotę idę, będzie akurat 11 dni po ovi
MDW lubi tę wiadomość
Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Tweety_ wrote:Manuu, na innym wątku jedna z koleżanek pisała, ze 10 dni po ovi nic, a blada kreska wyszła w 12 dc a mocna dopiero w 14.
Bardziej myślałam o fałszywej kresce po ovitrelle.
W ostatnim cyklu utrzymywał mi się dość długo. 7-8-9 dzień testy pokazywały bladziocha..
beta 10 dni po była 3,9 - po 48h spadła na 1,9
-
Jak tam dziewczyny po zastrzyku jakieś objawy?
Ja zaczęłam czuć cycki na @ (zawsze równy tydzień przed zaczynają mnie pobolewać a akurat za tydzień powinnam dostać) i mam strasznie wzdęty brzuch.
Przytyłyście coś po terapii hormonalnej? Ja póki co trzymam wagę ale czuję się 2x taka jak byłam. Apetyt też mam dużo większy na różne dziwne rzeczy 🙄.
Wg to stosujecie jakąś dietę? Ja jak starałam się naturalnie to trzymałam, odkąd mam hormony jem zdrowo ale pozwalam sobie od czasu do czasu na coś słodkiego bądź z wyższym Ig 😋Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Kiki25 wrote:Jak tam dziewczyny po zastrzyku jakieś objawy?
Ja zaczęłam czuć cycki na @ (zawsze równy tydzień przed zaczynają mnie pobolewać a akurat za tydzień powinnam dostać) i mam strasznie wzdęty brzuch.
Przytyłyście coś po terapii hormonalnej? Ja póki co trzymam wagę ale czuję się 2x taka jak byłam. Apetyt też mam dużo większy na różne dziwne rzeczy 🙄.
Wg to stosujecie jakąś dietę? Ja jak starałam się naturalnie to trzymałam, odkąd mam hormony jem zdrowo ale pozwalam sobie od czasu do czasu na coś słodkiego bądź z wyższym Ig 😋
U mnie za pierwszym razem po stymulacji kłucia w jajniku na którym był pęcherzyk + ból piersi.
Przy drugim cyklu kłucie obu jajników (na obu pęcherzyki) + ból piersi i okropny apetyt 😄
Typowo po zastrzyku ból podbrzusza który z czasem rozlał się na cały brzuch ale to przez krwiaczek który się zrobił.
Apropo tycia, ja przybrałam i to dość sporo niestety.
Nie stosuje żadnej szczególnej diety, ale chyba się za to zabiorę.. 😒