Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiki25 wrote:Tweety u mną niestety jeden pęcherzyk nie pęknął wg ginekologa, ale pęknął za to z lewego jajnika z którego nigdy owulacji nie czułam. Ja w tym cyklu zdecydowanie myślowo odpuściłam, zajęłam się porządkami i prezentami świątecznymi, zrobiłam coś dla siebie, przestałam po prostu się zamartwiać jakoś tym,
Mam skierowanie do szpitala na Polna w Poznaniu na drożność (wie ktoś może ile takie skierowanie jest ważne?), myślę żeby odpuścić jednak jej zrobienie w grudniu i zrobić dopiero za 2 miesiące z tego względu że będzie teraz więcej okazji do świętowania a praktycznie pół roku żadnego alkoholu nie piłam także chce też coś od życia 🤣😅.
Dzisiaj mija 9 dzień od zastrzyku (NIE TESTOWAŁAM WG), planuje za testować w swoje urodziny to będzie akurat 12 dzień po ovi 😅, może akurat będzie prezent 🤷🏼.
Trzymam za wszystkie z Was kciuku, kiedyś nam się uda!
Skierowania do szpitala nie ma teraz ustalonej daty ważności, myśle ze do 3 mc spokojnie je zrealizujesz. Szpital na Polnej ma najlepszy oddział ginekologii w Poznaniu. Pochodzę z Poznania i zawsze lekarze i znajomi najbardziej go rekomendowali.
To już wiesz czego Ci życzę na urodziny👶❤️
Co do alkoholu to tez długo nie piłam, ale teraz pozwalam sobie trochę. Zreszta moją pierworodną 7latkę poczęłam na % i ostatnio stwierdziłam, że może to jest metoda;)
Daj koniecznie znać po teście.
Trzymam kciuki i mocno ściskam! -
Angelles wrote:Tweety tak bardzo bym chciała. Ale wiem , że dokładnie w ten sposób zaczyna się u mnie @. Dodatkowo nie mam wysokich temp ok 37 a podobno takie powinny być. Co prawda wczoraj to lekkie plamienie połączone było ze spadkiem ale do 37 to mi daleko. Dzisiaj zrobiłam kolejny test (9 d.p.o) i jest kompletnie biało. Czyli gdybym nie dostała @ to koło wtorku spokojnie mogłabym testować.
Trzymajcie kciuki
A temp. się nie przejmuj. Ja prowadziłam obserwacje cyklu przez prawie 5 mc i gdyby nie testy owu i bole owu to z temperatury niewiele wynikało. Wystarczy lekkie osłabienie lub przemęczenie, żeby temperatura się obniżała lub podnosiła o kilka kresek.
A co do testów to w pierwszej ciąży dwie kreski pojawiły mi się dopiero 22 dni po stosunku🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 18:33
Angelles lubi tę wiadomość
-
Angelles i Tweety bardzo dziękuję ❤️❤️
Tweety_, Angelles lubią tę wiadomość
Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
Tweety_ wrote:Kiki zdrowe podejście👍Tez będę próbowała nie myśleć.
Skierowania do szpitala nie ma teraz ustalonej daty ważności, myśle ze do 3 mc spokojnie je zrealizujesz. Szpital na Polnej ma najlepszy oddział ginekologii w Poznaniu. Pochodzę z Poznania i zawsze lekarze i znajomi najbardziej go rekomendowali.
To już wiesz czego Ci życzę na urodziny👶❤️
Co do alkoholu to tez długo nie piłam, ale teraz pozwalam sobie trochę. Zreszta moją pierworodną 7latkę poczęłam na % i ostatnio stwierdziłam, że może to jest metoda;)
Daj koniecznie znać po teście.
Trzymam kciuki i mocno ściskam!
ja też bardzo polecam szpital na Polnej w Poznaniu. Mój lekarz tam dyżuruje. Miałam juz tam dwa zbiegi robioneTweety_, Kiki25 lubią tę wiadomość
-
Hej, u mnie 13 dzien po ovi i jest druga kreska ale blada i taka bym powiedziała leniwa... dopiero po ok 1 min się coś zaczelo pojawiac. Jutro beta ale mam wrazenie ze to nadal ovi. Jakie byly wasze kreseczki w dzien testowania? Szybko się wybarwialy?
-
Miasa wrote:Hej, u mnie 13 dzien po ovi i jest druga kreska ale blada i taka bym powiedziała leniwa... dopiero po ok 1 min się coś zaczelo pojawiac. Jutro beta ale mam wrazenie ze to nadal ovi. Jakie byly wasze kreseczki w dzien testowania? Szybko się wybarwialy?
Trzymam kciuki i daj znać jak wyszła beta✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2021, 11:02
-
Miasa trzymam kciuki oby Ci się udało 🥰.
Do dziewczyn które miały drożność na Polnej, proszę napiszcie czy muszę wziąć jakąś pizame/ kapcie, ile godzin mniej więcej jest się w szpitalu, czy jest to bardzo bolesne? Będę bardzo wdzięczna za udzielone informacje gdyż jestem w tym temacie kompletnie zielona 🤷🏼.Miasa lubi tę wiadomość
Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Jeszcze do powyższego pytania odnośnie Polnej czy trzeba mieć badania nasienia męża?
Kiki25 wrote:Miasa trzymam kciuki oby Ci się udało 🥰.
Do dziewczyn które miały drożność na Polnej, proszę napiszcie czy muszę wziąć jakąś pizame/ kapcie, ile godzin mniej więcej jest się w szpitalu, czy jest to bardzo bolesne? Będę bardzo wdzięczna za udzielone informacje gdyż jestem w tym temacie kompletnie zielona 🤷🏼.
Kapcie napewno, piżma awaryjnie, bardziej jakaś bluza lub szlafrok. -
Miasa wrote:U mnie niestety beta negatywna także do 14 dni się utrzymywał ovi.
Przykro mi. Na innym forum dziewczyny pisały, że w kolejnych cyklach z ovi zastrzyk krócej się utrzymywał. Nie wiem tylko, czy to reguła czy zbieg okoliczności…Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 21:20
-
Miasa wrote:U mnie niestety beta negatywna także do 14 dni się utrzymywał ovi.
Przykro mi. Ja chyba też pojadę jutro na Bete choć od 8 dnia po zastrzyku plamie. Jest jeszcze cień szansy że to plamienia związane z ciaza ale pewnie @
Trzymam kciuki za Twój kolejny cykl 😊 -
U mnie też negatywny w 26 dniu więc raczej już czekam na @. Poza tym czuje się jak na okres. Także teraz czeka mnie przerwa i drożność. Powodzenia kochaneCzynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Kiki25 wrote:U mnie też negatywny w 26 dniu więc raczej już czekam na @. Poza tym czuje się jak na okres. Także teraz czeka mnie przerwa i drożność. Powodzenia kochane
I najważniejsze:. Wszystkiego Najlepszego w dniu urodzin!!!🎂🥂🎉 -
Magdalena.. wrote:Dziewczyny skoro dzisiaj miałam IUI i zastrzyk, to kiedy radzicie zrobić betę?
Magda podobno optymalnie jest 12 dni po IUI.
Bo to bezpieczny czas na zagnieżdżenie, a zarazem już zastrzyk się nie utrzymuje. Mi ost. lekarz kazał testować po 10 dniach, ale uważam ze to było za wcześnie.
Jak zapiszą mnie na jutro na IUI to będziemy podobnie testować 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 06:27